Ajaj idag o annat ajaj imorn...

Jag är knallröd o det svider så jag bli galen.. om jag bara hade smörjt in mig med solkräm innan jag solade..!! Nu smörjer jag mig med after sun med aloe vera för att få bort det röda o allt svidande.. det går lite bra men det går inte så fort som jag vill att det ska gå..
men men jag får ju skylla mig själv..

Imorn blir det jobb i Västra husby 7:30-15:30.. Hur det ska gå att hitta dit vet jag inte.. Antar att det inte är så stort men jag o hitta till olika ställen går inte ihop! Har en karta o har fått vägbeskrivning så det är bara att hoppas på det bästa!
På onsdag blir det jobb i Söderköping 12:30-16:30..

Idag var jag o körde bodypump, lär ha världens träningsvärk imorn men det får jag ta.. Efter att den en timmes långa träningen var slut skakade varenda muskel i min kropp.. Helt sjukt! Det var extremt länge sen jag körde bodypump, slutade för att det inte var så kul längre, men nu är det riktigt kul igen =)

Nu tittar jag på CSI o ska väl sova efter det om jag ska orka upp imorn.. Måste ju åka tidigt imorn! Hmm, o jag som hatar att gå upp för tidigt!



Imorn diskuterar jag vad man ska följa, hjärta eller hjärna..
________________________________________________________________________________________

" Det är nu man inser vad man saknar o vad man alltid har saknat "

// Lisa



Bygga muskler...

Så var det ny vecka igen.. Simskolan är slut o jag ska vara lite ledig..
Idag i alla fall, imorn har jag sagt att jag kan jobba genom vikarieförmedlingen i Söderköping o enligt som så lär jag få jobb, så även på torsdag..
På onsdag är det dags för ytterligare samtal hos hon som bara stirrar..
På fredag är det planeringsdag på mitt nya jobb o då ska jag vara med är tanken.


Idag ska jag upp till gymmet o köra bodypump - bygga lite muskler - för många är det sent att börja nu om man ska snygga muskler till sommaren. Jag har lätt att bygga muskler o hoppas kunna bygga lite iaf.. det är bara att köra stenhårt så löser det sig nog.. =) Lite mer synliga magmuskler, lite mer armmuskler o lite fastare ben o rumpa.. Hahaha.. lycka till.. =P

Innan gymmet blir det musik, göra sig iordning o plocka iordning efter allt stök igår.. Hann ju inte plocka iordning efter att mamma o pappa var här.. det ligger verktyg o saker överallt.

Nej, dags att sätta igång om jag ska hinna, pappa hämtar mig 11:30
Puss till mina vänner, ha en bra dag

_____________________________________________________________________________________

" Hjärta eller hjärna? "

// Lisa



En lördagkväll...

..i tystnad..
.. i var sitt rum..
..tittandes på olika saker...
En som undrar o funderar...
...en som fokuserar på något annat..
En som vill saker...
...en som inte vill...
En som inte kan sova - fryser o kramar en kudde o undrar vart allt ska sluta...
...en som somnar utan problem..
Så är det!!



Dagen idag har varit riktigt bra.. helt underbart! Solen har lyst o det har varit varmt.. Dagen började i o för sig väldigt förvirrat. Jag for omkring här hemma o fick inte något gjort, kunde inte fokusera o visste inte vart jag skulle börja.. Jag skulle göra mig iordning, fixa benen, plocka i ordning lite o packa inför dagen men jag fick inget gort o tiden bara försvann..
Någon gång vid 11 satte jag mig i bilen o åkte ut till Ida o Henka..
Innan det skulle jag vaxa mina ben vilket var det dummaste någonsin, inte för att det gjorde extremt ont utan för att benen efteråt blev jätteröda o svullna, nu svider det o jag hoppas att det röda lägger sig snart.. Håller tummarna för att håret inte växer ut på ett tag.. vill slippa håriga ben när jag ska åka på Sweden Rock..
Klart att benen blir röda efter att ha vaxat men jag kunde ju ha gjort de någon annan dag än samma dag jag ska ligga o sola o bada.. PUCKO säger jag bara.. =P
Ute hos Ida o Henka blev det massor med sol o nu är jag röd - inte bara på benen.. hahaha... glömde smörja in mig med solkräm o det får jag ju lida för nu..
Som tur är brukar jag bara bli röd första gången på säsongen som jag solar sen klarar jag mig ganska bra - i sommar ska jag bli riktigt brun..
Efter jag har jobbat klart i vatten fredag v. 26 ska jag göra något som jag tänkt göra väldigt länge men inte vågat - nu är det fan dags! Som tur är, är det massor med veckor kvar på sommaren, dessutom har jag fått lite färg då! =) Kommer bli riktigt snyggt!

Efter sol, bad (ett snabbdopp på ett par sekunder, det var ju bara 16grader i poolen o jag är badkruka), o lite fotboll/volleyboll var det dags att åka hemåt..
Mamma o pappa kom förbi en sväng o hjälpte mig att sätta upp en spegel o en vajer för att kunna dela hallen från vardagsrummet med en gardin. Sen åkte jag ut till Andreas föräldrar - där blev det mat, lek med 2busungar, o prat med Jennie o Jonas som kom förbi med deras lilla bäbis =)


Imorn.. hmm.. kanske dags att ta sig till gymmet igen. Det var ju verkligen jättelänge sen jag var där. Pappa skulle göra lunchpass - bodypump så jag får se om jag följer med. Lär ju ha träningsvärk på tisdag i så fall..

______________________________________________________________________________________

" Vad är rätt o vad är fel?? "

// Lisa







Tomma gator...

Inte så mycket till uppdatering idag..  Det har varit full fart från morgon till kväll..
Dagen började med att jag var alldeles för trött för att gå upp o låg därför kvar i sängen lite för länge.. Det blev till att stressa galet! På 35minuter skulle jag hinna
- tvätta håret
- torka o fixa håret
- Äta något
- sminka mig
- välja kläder o få dom på kroppen
- packa ner saker som skulle med till kursen

O vad hann jag med då?? Punkt 1 o halva 2, punkt 4 o 5 (som tur var) o nästan hela 6
Men detta hann jag inte på 35 minuter.. det tog 45minuter - jag var lite sen hemifrån o fick cykla som en galning till jobbet.
Till min stora förvåning så var det nästintill tomt på gatorna i stan.. jag undrade om det var något speciellt som gjorde att alla människor höll sig inne. När jag cyklade förbi Djäkne hade jag bara sett två människor o i korsningen efter skolan kom en bil.. sista biten till badet kanske det kom ett par personer till. Klockan var ju inte så extremt tidigt att folk med säkerhet låg o sov- klockan var ju faktiskt halv 9. Det kändes konstigt att cykla på gator som var nästintill döda..
Framme vid jobbet visade det sig att jag inte var sist.. även att jag var sen!

Kursen var riktigt bra faktiskt - han som höll i kursen var en person som kände mina föräldrar. Jag kände igen honom men man säger ju inget när man inte kan placera dom.. men det dröjde inte länge förrän han öppnade munnen o sa att han kände igen mig.
Efter kursen tvingades jag att åka upp till Himpa för en genomgång som egentligen var ganska onödig - jag har ju jobbat där förut..

Har varit ute hos Andreas föräldrar idag på kvällen, hans mamma fyller ju år idag. Innan jag åkte dit ut fick jag besök här hemma, härligt med trevligt sällskap o skönt att få prata med någon =)
Imorn hoppas jag på bra väder, då blir det att åka ut till Ida o Henke o sola. De andra lär väl bada men hmm.. kanske lite för kallt för mig. Jag hoppas på att kunna börja få lite färg iaf..
Senare kommer pappa o mamma hit o ska hjälpa mig med lite saker här hemma. Kanske blir det att åka ut till Andreas föräldrar imorn igen på kvällen..


Det blir ett långt inlägg detta men jag måste avsluta med lite frågor. Mina dagar innehåller massor med frågor, här är några av dagens:
- förtroende är väl något som förtjänas? Hur kan man efter så mycket komma o tro att jag ska börja prata?
- "Nu när allting är som det är måste man titta tillbaka o minnas hur det var då.." men jag undrar; om det inte var bra innan hur ska jag kunna titta tillbaka o finna styrka i det när det inte var bra?
- vad händer när man finner styrka, trygghet o glädje någon annanstans?

___________________________________________________________________________________

" För oss kommer du alltid vara samma Lisa "
(hur kan man säga så? Jag har ändrats o kommer ändras mer - människor som tänker så kommer att bli besvikna)

// Lisa




Vi undrar varför det kunde gå som det gick...

En tankvärd text av min favorit Marcus Birro =)

Greker är rökande latmaskar som dricker sprit till frukost

Sverige är på drift. Vi flyter i väg. Vi skrattar högt åt idioterna som står kvar på stranden medan vårt isflak flyter allt längre bort. Vi ser inte ens att det är vi som driver, vi tror det är de som står kvar som flyter bort.
Vi går i täten för allt. Vi rev ett helt land, stad för stad monterades ner, och likriktades till att i dag innehålla samma gågata, samma affärer, samma mat-, klädes- och hushållskedjor så att alla människor i hela landet kan äta samma mat, klä sig i samma jeans och montera fast samma krokar i badrummet.
En rörande grej med oss är att vi tror att allt vi får för oss är rätt. Vårt sätt att se på jämställdhet, på kvotering, på aborter, på sexualitet, på kärlek, på lagar, regler, ordning och god ton är det rätta sättet.
Vi målar upp skräckbilder med hjälp av förenklade schabloner om andra länder och människor. Italienare älskar sin tv, sin Berlusconi och sitt machoideal. Däremellan är de katolska hycklare som håller älskarinnor som kedjade hundar. Kvinnorna är förtryckta.
Överhuvudtaget är alla människor som inte bor i Sverige inte riktigt... svenska. Det är något fel på dem. Grekerna är rökande latmaskar som dricker sprit till frukost. Thailand är som ett svenskt kollektivt bollhav med leende uppassare och billig öl.
När Beatrice Ask som ansvarig minister nu försöker stifta lagar som gör det svårare för journalister och andra att granska just ansvariga ministrar är det ingen som ropar att Sverige är en bananrepublik. Inte många vågar jämställa det här synsättet med korrupta länder på andra sidan jorden. Ask är ju ändå svensk. Hon har sina lagar och regler tvinnade i sitt DNA.

Jag minns Lars Lagerbäck i EM 2004 när en italiensk journalist dristade sig till att fråga om det fanns en risk att Sverige och Danmark kanske skulle spela 2-2 och på det sättet spela bort Italien från avancemang.
Jag glömmer aldrig Lagerbäcks glödande blick, hans plötsliga patos när han med bestämdhet hävdade:
- Sådant sysslar vi inte med i Sverige.
Ett rätt läskigt och direkt lögnaktigt påstående.
Hur matchen slutade?
2-2.
Det finns en kollektiv syn på Sverige som världens medelpunkt. Landet där man tar hand om varandra, där staten är god, och där polisen hjälper gamla damer över vägen, och människor betalar sin skatt med ett leende. Vi går först. Vi går i täten.
Ingen tycks se att all denna förtvivlade ängslighet skapar en osäkerhet och en sorts kollektiv sorg i folksjälen som går djupt, som går ända ner till roten.

Vi undrar varför det kunde gå som det gick. I en tid när vi hyllar den mediala mobbaren, när humorn gått vilse i sitt eget anus, när människor som har chansen att påverka frivilligt håller käften för att de är skraja för att tappa sin publik, när alla bara ler som lobotomerade apor från retuscherade bilder, när allting går ut på att massakrera, riva ner, göra slut, förstöra, håna, förakta, beskjuta, är det inte konstigt att våra barn, för det är våra barn, inte bara andras ungar, växer upp och mördar varandra innan de har blivit myndiga ens.
Det är en stor skam och en stor sorg. Sverige är en stor skam och en stor sorg. Endast med tålamod, kärlek, tro och uppror kan det här landet bli så vackert som vi ljuger att det är.

Av Marcus Birro
[email protected]

Publicerat 26 maj 2010


_______________________________________________________________________________________

" Bara såg yr ut som vanligt " (Robins beskrivning av Marcus Birro efter att ha sett honom på stan) =P

// Lisa





Vad vill jag??

Tusen frågor... till massor med olika människor..
finns det några svar?? Vissa saker går att svara på, andra inte..
Vissa frågor går inte att svar på nu o som hon sa till mig idag.. Hur länge är du villig att vänta på svar?

Men den allra största frågan är; vad vill jag??
O där finns inget svar nu.. vad vill jag framåt?? Eller finns svaret men jag är livrädd för att se det?? Jag vet inte...
Känns som att svaren från så många andra måste komma innan jag vet vad jag vill.. Men när kommer svaren?? Hur länge kan jag vänta?? Innan saker rasar längre mer än se redan gjort...



Nu ska jag snart krypa ner i sängen o titta på film.. Ska göra mig iordning först o testa NeuLash..
Imorn är det alltså HLR-kurs o möte tror jag, kl. 18 ska vi vara ute hos Andreas föräldrar, hans mamma fyller år. Får se hur länge kursen håller på o vad som händer mer imorn.
Ha en bra kväll så hörs vi imorn!

Skulle ha lagt upp en text idag.. men ni får vänta tills imorn med att se den ;)
Finns säkert några som kan gissa vem det är som har skrivit den..?!

___________________________________________________________________________________________

" Känslor så starka att mina ben viker sig "

// Lisa




Lite bättre men fortfarande snurrig...

Samtalet gick väl bra.. lite konstigt att sitta där, mittemot någon annan som bara sitter o stirrar..
Hon sa ingenting.. o jag undrade vart jag skulle börja, om jag skulle börja..
Jag började prata o det gick bättre o bättre. Kändes ganska bra tror jag..

Vissa saker människan sa var helt värdelöst men några saker kunde jag iaf ta med mig:
"Du finner dina svar i samtalen, vad du får för svar på dina frågor hjälper dig att svara på dina egna frågor"
"Det är bara du som kan hitta dina svar o hur lång tid det tar o vilken väg du väljer är bara du som kan bestämma"


Fredag idag =)
men kvällen är lite osäker!
Imorn ska jag på HLR-utbildning såg jag i min kallender - hmm.. snacka om att jag inte har koll på vad jag har att göra..
Ska försöka få hit min pappa i helgen så han kan hjälpa mig med lite saker här hemma.. Jag är ju inte så händig o känner inte för att förstöra en massa saker, så det är bäst att ta hit någon som kan o vet hur man ska göra.

Ska käka lite nu o sen cykla förbi o hämta min NeuLash o sen vidare mot jobbet.. sen får vi se!
Ha en bra eftermiddag!

Kanske lägger upp en liten text innan jobbet - riktigt bra o tankvärd!

________________________________________________________________________________________

" Nu (måndag) eller om ett antal veckor? "

// Lisa

Välkommen på cirkus...

Jo det är väl så det går att beskriva.. de här två veckorna har varit som en cirkus.. Alldeles för många barn som har det varit o många som inte kan lyssna utan bara far omkring hela tiden o kräver att man har koll på dom hela tiden. Detta tillsammans med barn som kräver uppmärksamhet av andra orsaker - osäkerhet o rädsla..
Full fart o man hinner inte vara stilla eller koppla av en sekund - inte ens på rasterna..


Har beställt NeuLash idag.. tänkte jag skulle få snyggare, längre o starkare ögonfransar.. Har sett att flera har varit nöjda så jag tänkte också göra ett försök! Det skickades till mig redan idag så förhoppningsvis får jag det imorn =)


Ok, tester är gjorda o svaren har kommit - Lymfom! Lågrisk o som utvecklas långsamt.. behandling påbörjas inte förrän symptom visas o när det kommer vet man inte.. det kan ta veckor, månader, år..
Så ännu mer ovisshet - ännu en med cancer...
Ännu mera cirkus...!


Kl. 8 imorn ska jag vara hos henne.. o se om jag får något vettigt sagt, saker jag behöver säga, saker jag behöver få hjälp med!
Efter besöket där ska jag åka till jobbet o jobba ett par timmar - sen hem på lunch o tillbaka o jobba igen.. Men imorn är det avslutning o sen är jag ledig nästa vecka.. Om jag inte hoppar in o jobbar som vikarie någonstans.. Måndag o tisdag vecka 23 jobbar jag o sen bär det av mot Sweden Rock.. =) Fan vad jag längtar!
Sen är det dags för jobb måndag-fredag v.24-26 - vissa dagar heldag andra halvdag.

Jag vill ha sommar, med sol o en massa bad o annat kul med mina underbara vänner!!
_______________________________________________________________________________________

" Jag vill inte ha cirkus längre - iaf inte denna negativa cirkus "

// Lisa







Dags att öppna munnen o prata...

Imorn väntar det samtal som jag egentligen inte vill göra, men som är nödvändigt. Förhoppningsvis är det inte så farligt som jag nu tror att det är.. Jag hoppas kunna känna mig lite lättare efteråt, ha lite fler svar, veta hur jag ska hantera allting. Slippa allt snurr i huvudet..
Jag undviker vissa saker, lägger mig o mitt åt sidan för att inte göra saker värre.. jag är inte konflikträdd - jag vill bara inte komma längre bort än jag redan är! Jag går på nålar på en tunn lina högt ovanför marken...


Nu har jag fått upp myggnät i två till fönster o bytt ut vissa delar av karbborrebandet i sovrumsfönstret.. om det blir myggnät i fler fönster återstår att se..
Snart dags att åka till jobbet.. undrar om det kommer börja regna idag, det ser lite mörkt ut!

__________________________________________________________________________________________

" Det är inte bara jag som har ifrågasatt - kanske är det så att det ligger något i det då?? "

// Lisa


Oväsen...

Själv simmade jag 1500meter igår.. Förutom att jag simmar en längre sträcka totalt så orkar jag simma längre sträckor utan att vila.. - fan va jag är duktig =)


Imorse vaknade jag av att de satte igång med asfaltering utanför på gatan.. det lär ju hålla på ett par dagar. Det är inte det mest spännande att ligga o lyssna på. Igår kväll låg jag o lyssnade på fulla ungdomar som sprang omkring på gatan o förde ett jävla liv men de var inte kvar så länge.
Trots detta oväsen så lyckas jag somna, även att jag vaknar ibland men jag somnar alltid om.. Är glad att jag inte har svårt att somna när det är oväsen runt omkring!


Nu ska jag attackera mina fönster o sätta upp fler myggnät.. Måste byta ut kardborreband på fönstret i sovrummet också! Det har ju lossnat! =/


________________________________________________________________________________________

" Jag hör bara det jag vill höra "

// Lisa


Lyste av lycka o stolthet...

Åkte till jobbet lite tidigare idag, för att skriva diplom o återanmälningslappar.. Alla är inte skrivna men vi får väl lösa det imorn. Vissa barn är svårt att veta vad de passar i för grupp.. men det löser vi - det gör vi alltid. Avslutningen är på fredag..

Imorse ringde en förälder till mig.. Helt nyvaken är det inte så lätt att prata. Rösten hänger inte alls med men det är bara att prata på. Hon ringde inte tidigt men jag är lite seg upp ur sängen, så jag får väl skylla mig själv.. Vi pratade i 15 minuter o efter det var min röst helt slut..
I simskolan har vi en del barn som är väldigt rädda för vatten o speciellt ett av de barnen har jobbat massor med att komma över sin rädsla. Idag var han hur duktig som helst, doppade huvudet massvis med gånger o både han o hans mamma var hur solta som helst. Han lyckades även ta baddaren blå idag.. Hans leende o hans glädje när han fick reda på det kan man leva på länge.. Han lyste o var hur stolt som helst! Det är så himla kul att se barnens glädje när de klarar något som de kämpat med mycket o länge =)
Idag har det varit klädsom också, vilket ofta är väldigt kul för barnen.. själv är jag glad att jag slipper det =P


Nu tittar jag på Efterlyst o efter det är det väl Sandhamn va?
Hörs imorn..
__________________________________________________________________________________________

" Varför har inte ni kläder på er? "

// Lisa


4 dagar i tält - Sweden Rock

Nu är det klart o jag kan berätta om mina planer!
Jag utmanar mig själv..till max! Om 2 veckor ska jag tillsammans med typ 9 andra människor bo i tält i 4 dagar..
Vi börjar resan med typ 6timmar i bil.. ner i södra Sverige ska vi, till något ställe där jag aldrig varit förut, Sölvesborg! Det är Sweden Rock som gäller..
Hur ska detta gå..? Jag ska bevisa för de jag ska åka med att jag kan bo i tält! Även om det inte är min grej riktigt så kan jag! Haha..
Jag tackar min bror för att han ställer upp o jobbar 2 pass för mig så att jag kan åka iväg..
Ser fram emot resan massor - o det är inte så långt tid kvar! Hoppas på bra väder o massor med trevliga människor =)
Lite nervig är jag över att bo i tält måste jag ju erkänna..



Nu på förmiddagen har jag varit inne i stan o träffat Robin, Dennis o hans flickvän.. tre av dom som jag ska åka med till Sweden Rock!
Ska väl försöka äta något o sen åka mot jobbet! Idag ska jag stanna kvar o simma när jag har slutat.. om jag inte simmar - hur ska jag då kunna bygga simmarkropp?? =P



______________________________________________________________________________________

" Jag ska tappa mer - för att trivas ännu bättre "

// Lisa




Det är väl det som är huvudsaken??


Ska börja med att förklara en sak.. eller förtydliga (heter det så?)
Jag skrev för ett tag sen att jag hade fått en fråga.. "ser du någon annan när du tittar dig i spegeln?"
Hon som frågade vill att jag skulle svara nej.. Alltså att jag ser samma gamla Lisa..
Men jag ser ju inte samma Lisa längre.. men för att slippa frågor svarade jag "nej jag ser ingen annan"
O jag trivs med den jag håller på ett bli; någon som är lite mer avslappnad, inte lika mycket planeringsfreak, gör saker som jag alltid har velat göra, tvekar inte lika mycket inför saker längre - är inte lika feg som jag varit, har jävligt kul för det mesta, tänker inte lika mycket på vad andra ska tycka o tänka - även om det är mycket kvar att jobba på här har jag blivit bättre tror jag.
Men många negativa sidor finns kvar, vissa har blivit värre nu när allting är upp o ner men jag jobbar med dom o hoppas helt enkelt på det bästa!
Jag tror att de som lever i min närhet märker att jag har förändrats, vissa gillar det, andra inte.. Men jag gör det! Det är väl det som är huvudsaken??
O som en vän sa till mig, det vore väl konstigt om du inte skulle förändras när du går igenom något som detta?? O det är sant, det finns nog inte någon som går igenom en sån här sak o kommer ut som samma människa på andra sidan!

Även om jag i bloggen många gånger kan framstå som väldigt negativ så är jag nog inte det egentligen. Klart att jag hatar att det är så här, att saker o ting är skit, att många saker inte fungerar som det ska, att vissa saker inte fungerar alls.. o det är klart att det känns skit! O jag vet inte vart o hur det kommer att sluta..
Men en sak vet jag säkert.. jag tänker inte ha det tråkigt på vägen dit, på vägen till vad det nu är jag är på väg till..



Ikväll har jag varit o käkat mat med Jenny på Fräcka Fröken.. Jag älskar att sitta på ett café o snacka en massa skit bara. När det är regnit ute är det extra mysigt att sitta inne i värmen. När det är varmare kan man ju sitta ute o mysa istället, lika underbart det =)
Är så glad över att ha Jenny som vän, hon är en underbar människa o vän o henne håller jag hårt i..!!
Vi är så lika i många situationer o det är så skönt nu när hon förstår hur jag tänker i den situation jag är i.. Tack för att du finns gumman!!



Mina planer, som jag tänker berätta om senare.. kanske imorn, ser ut att lösa sig. Ska ringa några samtal imorn bara så borde det vara klart sen =)



_________________________________________________________________________________________

" Något nytt - något jag vill "

// Lisa



Nya planer...

Nu ska jag ge mig ut på cykeln i spöregnet.. känns inte riktigt bra faktiskt.. det vräker ju ner! Tur att jag inte har fixat håret idag ;) Det blir luva på o sen är det bara att ge sig ut, cykla så fort som möjligt!
Ska in till stan o fixa lite saker o sen till jobbet..

Efter jobbet blir det upp till fräcka fröken på Kungsgatan o käka med Jenny. =)


Människan ringde tillbaka idag.. hmm.. ska dit på fredag. Får väl se hur det går. Inte världens roligaste men jag måste väl om detta ska fungera eller för att jag inte ska bli alldeles knäpp i huvudet!



Håller tummarna stenhårt för att jag har en bra chef o bra jobbarkompisar som kan hjälpa mig att komma loss från jobbet två speciella dagar i sommar! Ni som inte vet vart jag ska ta vägen än får reda på det när allt är fixat o klart - om det nu löser sig! Hoppas på att få svar redan idag..



Skriver senare när jag kommer hem.. när det nu blir
________________________________________________________________________________________

" Det är ju i och för sig bara vatten "

// Lisa



Vart är mina cykelnycklar??

Igår var nog Lisa i ett nötskal tror jag.. Alla säger till mig att jag ska ha sakerna på ett ställe, för att slippa leta efter dom varje gång jag ska ha dom.
Igår var det min cykelnycklar som hade fått fötter..
Jag var skogstokig när jag for omkring o letate efter dom här hemma.. Grejen var också att jag inte hade mycket tid på mig för att leta rätt på dom.
Stressad som en lite kotte for jag omring o skrek o var irriterad för att de var borta..
Sedan jag började använda cykeln nu på våren så har jag haft nyklarna på ett o samma ställe men sist jag använde den så fick jag för mig att byta ställe.. av någon anledning som ingen vet.
Det slutade med att jag fick ta bilen till jobbet för att jag inte hade hittat nyklarna o för att jag inte hade tid att gå.. =/
När jag kom hem fortsatte letandet o tillslut - efter mycket om o men hittade jag dom.. Hahaha, i fickan på ett par byxor! De enda byxorna jag inte hade tittat i..

För att fortsätta med klantiga saker jag gjort de sista dagarna.. I söndags hade jag sönder ett glas.. Om det hade varit tomt hade det inte varit lika besvärligt men nu var det ju inte det.. så det var blött o glas överallt! Tog ett bra tag att få ordning på vill jag lova..



När jag skulle gå o lägga mig igår tittade jag till mitt snygga myggnät o upptäckte att det hade lossnat i ena hörnet.. Det fanns ju inte så mycket klister kvar så det var inte så konstigt att det hade lossnat. Ska på stan idag o köpa nytt kardborreband o mer myggnät.


Ett inlägg utan en massa klantligheter kommer senare idag.. om jag inte lyckas göra något dumt fram tills dess!

____________________________________________________________________________________

" Ännu en negativ egenskap "

// Lisa




Inte så smart kanske...



Här kommer lite bilder från mitt myggnäts projekt.. Jag kan säga att jag inte är speciellt smart när det gäller vissa saker o detta är en av de grejerna..
Det började med att jag försökte sätta nätet på insidan, vilket gick bra tills jag kom på att det inte gick att stänga fönstret då. Tänkte då att man får väl ta bort nätet varje gång man ska stänga fönstret..
men nästa problem var att det inte ens gick att stänga fönstret när man hade satt dit kardborrebandet..det blev för tjockt! Så det va bara att slita loss skiten igen..
O resultetet av detta blev ju att massa klister blev kvar på insidan..

Snyggt va?? Hahaha.. eller inte! Men det gick att skrapa bort. Faktiskt utan att färgen gick bort! =)
Något som skulle gå snabbt o smidigt tog världens tid.. det slutade iaf med att jag återanvände kardborrebandet (eftersom jag inte hade något mer - så vi får ävl se hur länge det sitter) o satte det på utsidan av fönstret o satte dit myggnätet.. Så nu kan det sitta kvar hela tiden.. =)
Så är blev det...



Så duktig jag är, inte särskilt smart men jag löste det tillslut..

Imorn berättar jag om ännu mer smarta saker jag gjort idag... Herre gud.. det är extremt!
__________________________________________________________________________________________

" Det är lika bra att fortsätta vara smart när jag ändå var i farten liksom "

// Lisa


Myggnät...

Människan har inte ringt tillbaka än o jag antar att hon kommer göra det när jag har börjat jobba. O så försöker jag ringa imorn igen o så blir det likadant då..


Har äntligen satt upp myggnät i sovrummet.. vet inte om vi har myggor men andra kryp o flygdjur har vi.. Hatar småkryp o dom vill jag inte ha o sovrummet eller någon annanstans..
Måste köpa mer myggnät så jag kan sätta upp på andra ställen också.. hoppas på att kunna göra det imorn!

Nu måste jag till jobbet.. lägger upp bilder på mitt myggnätsprojekt senare.. hahaha..

________________________________________________________________________________________

" Fast här? "

// Lisa


Någon annan...

Nu har det ju kört ihop sig helt.. min hjärna orkar inte ta emot mer! Har ringt ett samtal idag men fick inget svar. Jag hoppas att människan ringer tillbaka innan jag ska börja jobba..
Måste få ur mig denna skit nu.. jag kommer inget vart. Jag försöker komma fram till något bra men oavsett hur o vad jag tänker så slutar det inte bra!
Jag försöker tänka själv o jag vill inte att det ska bli fel.. men jag kan inte tänka själv längre jag kommer ingen vart! Jag sitter fast o behöver hjälp att ta mig bort härifrån!


För varje dag blir jag någon annan...
Fick en fråga igår.. "Ser du någon annan när du tittar dig i spegeln?" Först svarade jag inte för att jag visste att det svaret jag hade inte var det som människan som frågade ville ha.. Det bar mig emot men jag svarade "Nej"
Är det så det ska vara? Att man ska svara det som den andra vill höra??
Kanske svarade jag det jag gjorde för att jag inte ville ha några fler frågor om det..
För varje dag blir jag någon annan.. o jag tror att jag trivs mycket bättre som den som jag håller på att bli..


Än så länge har det inte hänt något idag..

________________________________________________________________________________________

" På väg mot ett annat liv "

// Lisa






Inte många knop...

Ligger o tittar på hockeyn..
Sverigematchen slutade ju bra tillsist! Vi får väl se vad som händer i denna match. Trodde ryssarna skulle göra första målet men så blev inte fallet.

Vad har jag gjort idag nu då.. plockat runt lite här hemma, tvättat o så..
När Andreas kom hem sa han att vi blivit utbjudna på mat hos hans föräldrar - ingenting jag kände för direkt.. Jag hade sett framemot att få vara själv med honom hela kvällen. Men han hade redan bestämt sig för att åka ut dit så jag fick bita ihop o åka med. =/
Innan vi åkte ut till hans föräldrar traskade vi in till stan, där bytte jag batteri i min klocka. Den har inte fungerat på knappt en vecka o man blir verkligen vilsen utan den, när man är så van att ha den på sig typ dygnet runt..

Efter ett besök ute på landet åkte vi till mataffären o handlade lite mat.. o sen hem..
Här hemma har vi tittat på hockey o inte gjort många knop alls..

Imorn är det dags att jobba igen!
Nej, tillbaka till hockeyn nu!
Ha en bra kväll o sov så gott sen.. o dröm något bra! Något som får en att vakna med ett leende på läpparna.. När man inte vet hur dagen kommer att bli så kan man ju alltid hoppas på att den börjar bra iaf!

__________________________________________________________________________________________

" Att göra något för någon annan som man egentligen inte tycker är speciellt kul handlar om att bry sig. Att göra något för att den andra ska ha det bra.. borde inte vara så besvärligt..!? "

// Lisa



Kärlek





Mina tankar går till dig,
min odödliga kärlek
Jag kan bara leva med dig i min närhet eller inte alls
Stilla dig, mitt liv, mitt allt
Genom att begrunda vår existens når vi vårt mål att leva tillsammans
Fortsätt älska mig
Betvivla aldrig din älskades trohet

För evigt din, För evigt min. För evigt vår.


__________________________________________________________________________________________

" Kärlek som aldrig dör o kärlek som svalnar "

// Lisa



En söndag med regn o inget att göra?

Vilket väder vi har idag då.. regn, lite uppehåll, lite sol, regn o regn..


Andreas fick inte komma hem igår, vilket gjorde honom irriterad! Det förstår jag..
Han borde få komma hem idag. Han får besked om det förhoppningsvis snart.. När läkarna går sin rond får han veta hur värdena o det ser ut o om de tycker att han kan åka hem!

Vad det blir idag vet jag inte.. vill göra något, men vad går det att göra? Andreas kommer ju troligtvis hem o så vill jag ju vara med honom men när jag pratade med honom förut ville han inte hitta på något.. Jag hoppas att han ändrar sig! Vill inte ha en tråkig söndag.. jag hatar söndagar redan från början o en söndag utan att göra något gör det ju inte bättre.. =/
Kanske blir det att kolla på hockeyn sen, måste åka o handla också..
När det gäller min nacke så är den nog bättre tror jag.. =) Gör fortfarande ont men jag är lite mera rörlig nu..

Igår tillbringade jag min eftermiddag på badet i Linköping, som vändningskontrollant på Filbyter Cup! Även om det var lite långtråkigt så var det riktigt kul. En riktigt snygg simning är extremt kul att titta på!
Några av de som simmade var i min ålder, vilket betyder att jag simmande med dom när jag själv simmade. Det var inte många kvar men ett par stycken iaf.. Är lite spännande att se dom såhär många år senare.. Gud va gammal man känner sig!
Trots att tävlingen var ute o att solen lyste näst intill hela tiden så fick jag ingen färg.. =( Men men sommaren har precis börjat så färg lär jag väl få senare.. Hoppas på massor med sol o många dagar där man kan ligga vid en sjö o bara ha det toppen!

Kvällen tillbringades i soffan med film o trevligt sällskap.. =)


Hmm... en jämförelse som inte ska göras, en känsla som inte ska finnas, tankar som inte ska tänkas! Vart är detta påväg o vart ska det sluta?


_________________________________________________________________________________________

" Varning för ras "

// Lisa

Hände det något??

Sitter i soffan o har ätit lite frukost, känner mig förvirrad till max idag! Har sovit helt värdelöst.. min nacke värker - min träningsvärk gick över i någon form av nackspärr. =(
Dessutom undrar jag vad hände med planerna igår - helt plötsligt kom det inga mer svar. Jag hoppas att det inte har hänt något!
Så min kväll igår.. fick vara själv tyvärr o plågas av min onda nacke. Började kolla på Sex And The City-filmen men efter halva var jag alldeles för trött o somnade. Inte lätt att hålla sig vaken när man är själv =(


Idag, framåt 14, ska jag åka mot Linköping för att jobba som funktionär på tävlingen Filbyter Cup. Vi får väl se hur det går med tanke på min nacke..
Hoppas på att ha fått lite svar innan det - så jag kan vara lite koncentrerad!
Kommer väl hem någon gång vid 19:30 kanske o vad som händer då vet jag inte.. det är bara vänta o se..


Nu ska jag göra mig iordning o försöka göra något vettigt innan det är dags att åka!
Hoppas ni får en bra dag!

_______________________________________________________________________________________

" Du vet att mina tankar far iväg väldigt långt när det blir såhär... "

// Lisa


Hjärnan full med vatten...

Träningsvärken börjar komma nu.. men det är inte så farligt som jag trodde att det skulle bli.. Igår simmade jag 1200 meter.. Jag ökar!
Jag ska bygga simmarkropp igen.. Haha, troligt? Nej, men man kan ju alltid försöka.. det är ju så snyggt! ;)
Det värsta med att simma är allt vatten man får i öronen.. kunde inte sova igår för att jag hade massor med vatten i vänster öra.. Jag for omkring o gjorde allt jag kunde för att få bort det men icke! Känns fortfarande som att det finns vatten kvar men det susar iaf inte när man rör på huvudet längre.. =)

Pratade med lillebror igår.. Han slutar skolan snart för sommaren. Han kommer hem nästa helg =)
Får väl se om vi åker ner till Gbg i sommar, bor i hans lägenhet o bara glassar runt i stan - vore riktigt nice!

Gick tidigare från jobbet idag, kommer jobba lite mer nästa vecka än vad jag egentligen ska göra så passar på att vara lite ledig nu på dagen.. Ska ju tillbaka o jobba senare!
Ikväll vet jag inte riktigt vad det bli än =/ förhoppningsvis slipper jag spendera den själv..


Nu ska jag fixa något att äta.. hm.. inte speciellt hungrig men men, måste äta för att orka jobba o för att inte ramla ihop..

____________________________________________________________________________________

" Om det fungerar är det klart att man fortsätter "

// Lisa




Värre nervös o uppstressad än mig...

Det är så himla skönt ute.. även om luften är kvav så är det skönt att slippa gå i jacka! Nu är det sommar o linne som gäller.. =)

Igår efter jobbet stannade jag kvar o hjälpte hon jag jobbar med, hon skulle öva inför livräddningsprovet. Om jag är nervös, hispig o blir uppstressad över saker nya saker som jag ska göra så är det inget jämfört med denna människan.. Hahaha helt otroligt.. I typ 45 for hon omkring i vattnet o övade bogsering o hämta dockan på botten.. Mellan varven var det tusen frågor om hur hon bäst simmade ner till botten, hur & när hon skulle tyckutjämna, om hon skulle hålla för näsan eller inte.. osv..
Det slutade med att hon skule testa att göra hela livräddningsprovet på tid. Hon tog tid själv o klarade tiden med god marginal. Men efter ett tag blev hon osäker igen.. hade hon kollat fel på en hel minut?? Så sen blev hon nervös över att tiden inte var godkänd.. Hon ska göra provet idag tror jag så vi får väl se hur det går.. =)

Medan hon for runt där så försökte jag simma.. inte det lättaste eftersom hon hade så mycket frågor hela tiden.. hihi.. men tillslut hade jag iaf simmat 1000meter.. Idag ska jag nog simma lite också.. En av mina simmarkompisar simmade lite igår också, först blev han chockad över att se mig i vattnet eftersom jag oftast är på land när jag träffar honom på badet. Sen tyckte han att det var lite väl mycket att simma tre dagar i rad men det är ju så skönt. I vattnet kan jag släppa allting - bara vara där jag är..
Det tråkiga är att jag börjat känna av min gamla skada igen.. fan!


Nu sitter jag i Linköping hos Andreas, han ligger i sängen med dropp inkopplat. Det har suttit sen kl 3 inatt o det är 3timmar kvar tills det är slut..


___________________________________________________________________________________________

" VSSI 142,3ml, Tid 3:01 h:min, Inf. volym, 401,2ml, 47,22ml/h "

// Lisa












__________________________________________________________________________________________

"      

// Lisa


Idag har jag slutat att tänka...

Idag är en sånhär dag när jag känner att kroppen inte klarar mer, jag lägger alla tankar åt sidan. Så fort jag börjar tänka så kommer tårarna.
Höll på att bryta ihop förut, valde att öppna dörren för att släppa tankarna.. för att mota bort tankarna som kom.. ville inte visa hur allting bara rasade!

Jag mår inte bra men det har kommit till den gräns att jag inte känner något längre.. det gör inte ont inuti så som det gjorde förut. Smärtan kommer väl tillbaka, jag antar så men idag finns den inte..
Jag lever inte längre som den jag var förut. Det som finns kvar av mitt gamla jag är skalet, som kommer att förändas med tiden.. Jag kommer ut på andra sidan som en helt ny människa..

Den vägen som förut var så klar, finns inte längre kvar.. Vad jag vill o vart jag är på väg har jag ingen aning om.. O idag är en sån dag när jag inte ens orkar bry mig om det..

Det får nog bli att simma idag också.. tänkte att jag inte skulle göra det men vad ska jag göra hemma?? Jag har inget att komma hem till. Inget som lockar! Jo kanske sängen, att få sova o drömma något bra men jag kan inte sova förrän sent iaf!

Skriver senare, förhoppningsvis lite gladare då!
Puss..


__________________________________________________________________________________________

" Älskar dig "

// Lisa


Vi ramlar ner några trappor till...

När livet redan är på botten o man inte tror att det kan gå längre ner... kommer ytterligare besked som får världen att rasa lite till..
Det är verkligen helt sjukt hur allting kan komma på en gång.. Fler prover ska tas i dagarna i vi hoppas på ett positvit besked.. vad ska vi göra annars??
Va fan är det som händer?? Det räcker väl för helvete med en??
Det är inte okej när en drabbas o när två drabbas är det verkligen inte okej!! Det ska inte behöva hända! Det är så overkligt så det finns inte!!

Vi börjar om från början, med nya frågor, en ny chockfas, nya provtagningar, ny ovisshet...

_________________________________________________________________________________

" ÅNGEST "

// Lisa

Att simma är frihet...

Jaha så var man själv igen då.. fy fan för detta säger jag bara!! Tänk om jag kunde ha någon som flyttade in varje gång Andreas läggs in.. det skulle ju va hur bra som helst.. =)
Andreas sover hos sina föräldrar inatt för att imorn åka mot Linköping.. Har ångest över besluten att följa med eller inte följa med dit varje gång han ska iväg.. När han åker över dagen är det lite lättare men ibland tvingas han ju stanna kvar även om tanken är att han ska åka över dagen. Men när han läggs in är det riktigt besvärligt att bestämma sig.. Han kommer ju att ligga inne tills på lördag nu.


Idag har jag känt mig konstig hela dagen - kanske för att jag vet att jag inte kommer träffa Andreas på flera dagar, jag vet inte. Har varit irriterad o nedstämd hela dagen. Lite bättre blev det när jag kom till jobbet. Den första gruppen med högstadiekillar höjer humöret..
När deras lärare sa att tjejer gillar killar som kan simma var en av killarnas svar "Men dom gillar killar som tränar fotboll också" Hihi..
Efter jobbet gjorde jag livärddningsprovet inför sommaren, simma 25 meter, hämta en docka på 4 meter o bogsera den tillbaka 25meter. Man har 1minut o 50sekunder på sig. Jag kommer inte ihåg vad jag hade förra året men idag hade jag 1minut 9sekunder.
Efter detta test var det dags att simma lite.. Tiden var lite knapp o hann bara simma lite drygt 15minuter innan de skulle stänga.. så det blev inte så långt, 800meter. Får se om jag kan stanna kvar o simma på torsdag kanske..
Att simma ger en känsla av frihet, man släpper alla andra tankar o bara njuter av att få vara i sin egen lilla värld..känna vattnet strömma längs kroppen o känna hur varenda muskel i kroppen får jobba!


Nu sitter jag i soffan o tittar på The Mentalist.. jag gillar honom verkligen, charmiga killar är det bästa som finns.. ;)
Ha en bra kväll..

_____________________________________________________________________________________

" Det har gått ner med ytterligare 2 o det känns toppen! "

// Lisa






Läkare som inte kan sitt jobb...

Hemma efter ytterligare ett besök på sjukhuset, hatar verkligen det där stället.. Det är så många bilder o minnen som kommer upp i huvudet o det gör mig illamående o vimsig..


Igår började de nya grupperna på simskolan. Barnen kommer gå varje dag i två veckor. Antalet barn i grupperna var fler än vanligt så det kommer att bli kämpigt men det ska vi nog lösa det också! Lite mer att göra lite, mer kämpande o lite mer tänkande..
Första gruppen vi hade var ungdomar från Djäknepark, riktigt trevliga killar o med lite tjat kommer de säkert att uppnå målet de har.

Fram tills jag ska jobba ska jag lyssna på musik o fixa ordning här hemma lite tro jag.. inte för att jag har lust med det.. Känner inte för att göra något egentligen!
Funderar på att stanna kvar o simma efter jobbet idag, får väl se hur det går med dom planerna.


Imorn ska Andreas åka till Linköping igen, han blir inlagd till lördag som det ser ut nu. Vi ska prata med Andreas läkare om några timmar.
Den läkare som tog hand om Andreas förra veckan var riktigt värdelös!! Förbannat jävla värdelöst - jag förstår inte hur en sån människa får jobba som läkare. Det var kaos förra veckan men igår kom det fram ännu mer skit som han ställt till med. På schemat som vi har står det ju när medicinerna ska tas. Läkaren förra veckan sa att han skulle ta en viss medicin igår.. (vilket är 2dagar innan nästa behandling) men på schemat står det att den ska tas 1vecka innan behandlingen som ska göras på onsdag. Jag frågade läkaren massor med gånger förra onsdagen om det inte var så att medicinen skulle tas då i onsdags. Men han tyckte inte att det var så noga o det skulle bara tas samma vecka som behandlingen.
Igår när vi pratade med Andreas vanliga läkare undrade han vad denna läkare hade styrt med. Medicinen skulle tas 1vecka innan o inget annat.
Så nu är ju det försent o schemat har inte följts.. Så den medicinen som skulle tas i onsdags får han hoppa över..  Jag undrar vad det innebär för behandlingen!?
En sån läkare som inte kan det han ska kunna ska fan inte få jobba kvar. Det handlar om människor o deras liv. Jävla as är väl vad jag kan säga!!

_________________________________________________________________________________

" Vi kör tills vi stupar "

// Lisa






Drömmar o verklighet

Solen lyser... så himla underbart!
Andreas o jag ska snart gå in till stan o äta lunch innan jag ska cykla mot jobbet..
Från idag o 2 veckor framåt kommer jag bara jobba till 18:40, så skönt att sluta tidigt! Tänkte att jag skulle stanna kvar o simma efter jobbet några gånger denna veckan.. Bara få tänka på annat, få känna att kroppen jobbar o sliter, få pressa sig själv till max - till den gräns där det tar helt stopp, låta vattnet skölja bort alla tankar o all smärta..




Hon ville ställa en fråga, men orden kunde inte lämna hennes mun..
..men han läste hennes tankar, tog hennes hand o tog henne i hans famn. De dansade till musiken som spelades o allting var perfekt. Ingenting kunde förstöra den stunden.. allting runt omkring försvann o kvar fanns bara dom två..

Jag vaknade upp till denna kalla verkligheten o önskade att drömmen var verklighet - att jag kunde få leva i en så perfekt värld.. där inga hemska tankar o ingen smärta finns! Jag hoppas att få komma till denna värld igen...

___________________________________________________________________________________________

" Vill att någon ska kunna göra drömmen till verklighet... "

// Lisa


Bland dreads, tatueringar, vänner & bra musik...

Här kommer en nya uppdatering efter helgens roliga händelser.. hihi.. =P

I lördags träffade jag Emmie en sväng på stan.. först for vi runt o letade present till en av hennes vänner, vi tittade på en klänning som Emmie köpt o letade upp en par matchande örhängen.
Själv köpte jag 3par nya flipflop inför sommarna. Jag bara älskar att gå i flipflop =) Hittade även en ny bikiniöverdel.. Hoppas på många soliga sommardagar med mycket bad..
Efter att ha gått en stund på stan gick vi o köpte oss en varsin macka o satte oss i Vasaparken. Där kom vi på idén att skriva en bok.. Vi ska samla in raggningsrepliker - o då de dåliga.. Vi hade tyvärr ingen penna när vi satt där.. men nu är det bara att börja samla. ;) Någon som har någon dålig raggningsreplik??

Senare var det dags att åka mot Blacka.. Det var riktigt varmt o skönt o vi satt på våra stolar på en tråkigt nog väldigt leriga gräsmattan.. Massor med människor var där o det var riktigt kul att sitta o titta på allt folk! Det var stor blandning på folket som var där. Allt från barnfamiljer, ungdomar med dreads, ungdomar fulla med extremt snygga tatueringar, undomar o andra människor som var där för att lyssna på musiken o ungdomar som endast var där för att supa sig så fulla som möjligt till gamla gubbar som fått lite för mycket sprit i kroppen.


Bröderna Hagström

Haha.. jo det var riktigt roligt..



I väntan på..


...Kapten Röd..


Vad är detta för tomte?? ;)


O så en massa annat roligt folk..











Eftermiddagen o den tidiga kvällen var lugn.. musiken var bra o trevligt sällskap gjorde kvällen riktigt lyckad.
Framåt 21 väntade vi på Kapten Röd som skulle spela, jag hade träffat på en av Robins vänner som jag pratade med under senare delen på kvällen.. Hon var förvånad över att det var så lugn o att det inte hade varit något slagsmål men det kom det också..
Jag förstår inte riktigt människor som ska hålla på o slåss hela tiden. Så onödigt.. Låt varandra vara o gå därifrån istället för att bli fly förbannad på att någon råkat gå emot dig i mängden med människor där det inte går att undvika att gå emot folk..
Så sönderslagna näsor blev tyvärr resultatet för ett par stycken..

Var väl hemma framåt 23 efter att ha kört hem lite folk, vimsat runt o Hageby för att dom i bilen inte visste vart vi skulle..hmm.. hahaha...
Hemma blev det kortspel o lyssnande på gamla Winnerbäcklåtar.



Idag har det inte hänt särskillt mycket.. har sovit bort typ hela dagen, kom upp ur sängen någon gång vid halv två.. Sen har jag suttit framför datorn o letat efter bilder som jag lyckats tappa bort. Jag har försökt att få iordning på datorn bland alla filer o mappar. Är en hel del kvar o det lär ta ett tag så vi får väl se när jag har tid att fortsätta..

Fick reda på att en av mina vänner förlorat en kompis, till världen på andra sidan, imorse. Det är svårt att veta vad man ska säga, hur man ska reagera. Livet är inte rättvist.. Tänker på dig!


_________________________________________________________________________________________

" Men jag vill inte göra ont, jag vill att du ska vara glad av mig "

// Lisa











Så var det lördag...

Kanske är det så att jag sovit för mycket den sista tiden? Igår somnade jag någon gång vid halv 4 o vaknade kl 9 idag o kunde knappt sova.. så det vara bara att ge upp o gå gå upp ur sängen..
Sover så konstigt så jag vet inte om jag är utvilad eller inte..
Igår blev det film, crash, riktigt bra film faktiskt..

Nu ska jag fara omkring här hemma, lyssna på musik, göra mig iordning o om några timmar käka lunch med Emmie. Kl 15 bär det av mot Skärblacka för att bland annat lyssna på Kalle Bah.


När jag inte längre kan lite på mig själv, när kroppen o hjärnan går sin alldeles egna lilla väg.. Tankar far iväg o man måste ge sig själv en riktig smäll på käften för att vakna upp.. får bara slå hårdare o hårdare..
Men jag undrar hur länge detta kommer att fungera.. det går bara neråt men än så länge så finns det något som säger ifrån..
Jag undrar om det handlar om att straffa sig själv?

____________________________________________________________________________________________________

" Vad är det som händer? "

// Lisa




Du är för gammal för att chocka omvärlden...

Imorse när jag kom till jobbet fanns ingen där.. hmm.. kändes inte lite onödigt att ha släpat sig upp ur sängen strax före kl 7 o så när man kommer dit så är ingen där. Jag tänkte inte sitta där helt själv utan åkte hem o jobbade hemma istället..

Har så svårt att komma till ro.. igår hade jag svårt att ligga still o titta på hockeyn. for omkring o gjorde en massa saker samtidigt, tvättade o plocka iordning på saker. Jag undrar om det beror på att det alltid händer något när jag försöker koppla av, när jag försöker tänka på annat..
Igår ringde de från Linköping o sa att Andreas var tvungen att åka dit idag.. hans blodvärde var så dåligt att de tyckte att han skulle få blod. Han är nog hemma igen men är ute hos sina föräldrar.
Känner en inre stress, en oro som jag inte kan skaka av mig..
Tillsammans med mina vänner är det lättare att koppla bort, men jag kan ju inte vara med dom hela tiden.. Får dåligt samvete när jag inte umgås med Andreas. Samtidigt säger han att jag ska göra saker som jag vill göra.. Jag vill vara med mina vänner men jag vill också göra saker med Andreas.. vilket inte är det lättaste - tråkigt nog. Hur han mår o hans humör växlar på ett par sekunder. Han tycker inte att något är kul, o alla förslag jag kommer med kastas ofta bort direkt.
På söndag hoppas jag på en heldag med honom, typ gå ut o käka eller fika någonstans.. gå en promenad, se på film - bara umgås men en så länge så har dessa tankar inte landat hos Andreas. Förhoppningsvis tycker han på söndag att det ska bli kul..!



"Du är för gammal för att chocka omvärlden.." Hmm, det handlar inte om att chocka omvärlden! Det handlar om att göra saker som jag vill göra! Saker jag inte tidigare vågat, tankar måste få landa, fungeringar måste tänkas på innan man bestämmer sig. Man måste få leva, o inte om några år ångra att man inte gjort en massa saker som man egentligen hade velat gjort! Man lever bara en gång..
Man kan inte alltid tänka på vad andra ska tycka o tänka!


Nu ska jag försöka käka lite o om en stund åka mot jobbet.. Avslutning idag.. På måndag börjar intensivsimskolorna!

__________________________________________________________________________________

" You make me free "

// Lisa


Ikväll blir det hockey - helt klart!

Dags för hockey... =) Bänkad framför tv´n o hoppas på en riktigt bra match! Hade kunnat se matchen med några vänner men tidigt jobb imorn sätter stop för det.. men men så är det måste ju jobba liksom.

Har varit ute o käkat mat hos mina föräldrar idag.. Efter några timmars förberedelse fick jag med mig Andreas ut dit - det krävs en väldigt lång startsträcka..
Så var det det där med maten också. Det har väl blivit lite lättare att käka men jag är inte hungrig eller sugen på någonting - äter inte speciellt mycket o äter endast för att jag inte ska kollapsa..
Det allra bästa är att göra saker hela tiden så jag slipper tänka på det där med mat, det ger mig bara panik!

Imorn är det alltså dags att jobba igen - heldag blir det o efter det vet jag inte riktigt än, kanske är lugnt kväll framför tv´n med någon bra film..
Tänker inte göra en repris av förra fredagen, det var det värsta jag har varit med om!! Blir riktigt förbannad bara av att tänka på det!

Nej, dags för hockey!
Ska försöka hinna ringa min bror under någon paus, han har sökt mig idag.

_________________________________________________________________________________________________

" Tankar jag egentligen inte borde ha "

// Lisa

Välkommen hem till verkligheten...

Vilket väder det blev igår kväll.. riktigt mycket regn o åska.. Hur mysigt som helst att somna till..
Dagen idag har varit lika regnig som gårdagen slutade..
Ibland hatar jag verkligen regn men idag blåser det ju inget så det är riktigt skönt att vara ute, gå under ett paraply o lyssna på regnet som smattrar.. Eller lyssna på riktigt bra musik =)

Det var svårt att ta sig upp ur sängen imorse.. Klockan ringde 8 men min hjärna ville inte.. Kom upp kl 9..
Morgonen var riktigt tuff, precis som många andra dagar. Andreas var trött o ville inte gå upp, medicinerna ville han inte ta o allt var bara riktigt pest! Han var inte hungrig o det fanns inget att äta, trots att vi nyss handlat. Efter 2timmar släpade han sig ut till köksbordet o satt där en stund innan han tog sina mediciner, jag gjorde honom en macka som han tog med till sängen, där ligger han fortfarande..
Snart dags att ta medicin igen..

Strax efter 11 gick jag mot stan, skulle ta en fika med Robin. Stan var ju stäng o det var så skönt, att slippa en massa folk som for omkring över allt.. Att sitta på ett mysigt café o bara titta ut på regnet o de få människor som rörde sig där ute.
Många tankar som snurrar hos oss båda! Man undrar vad som gjort att allt har blivit som det har blivit, varför man är där man är idag, varför man har gjort just de val man har gjort..
Vi tittar på varandra o säger att allt kommer att bli bra - det finns inget annat val! Vi tänker inte lägga oss ner o regna bort med de andra, de som ger upp! Även om kraften inte finns så letar vi överallt tills vi hittar den, även om det inte är mycket. Men kanske tillräckligt för att i alla fall ta oss igenom de närmsta timmarna o förhoppningsvis igenom hela dagen. Vi går iväg o finner kraft i andra för att sen orka ta tag i de problem som finns på annat håll..

Några timmar senare var det dags att fälla upp paraflaxet o traska hem igen.. O det är dags att ytterligare en gång säga till sig själv "Välkommen hem till verkligheten"

_________________________________________________________________________________

" Börjar ett nytt liv, ett liv utan tvekan - det kanske inte finns någon dag imorgon "

// Lisa







Gråta med eller spark i röven?

Det var riktigt skönt att komma ut en sväng.. tyvärr fick jag stressa iväg.. Det är i och för sig inget ovanligt men idag var det nog värre än vanligt. Det har varit alldeles för mycket att tänka på idag o det slutade inte bra.
När jag väl hade tagit mig utanför dörren hade jag ingen aning om vart jag hade lagt mina nycklar. Sprang förbi bilen o hittade dom där.. vid cykeln kom jag på att jag hade missat att få med mig några papper som jag skulle ha lämnat på badet.. men men..

När jag hade kommit till badet hade barnen börjat värma upp, de körde basket utomhus. Jag o sen den andra tränaren bestämde oss för att vara med en stund.. Jag hade bara bara shorts o t-shirt på mig så det var lite kallt till en början men efter lite springande var jag varm. Det var flera år sen jag spelade basket. Det var riktigt kul faktiskt =) Hoppas på att få köra basket snart igen..



Nu till diskussion kring överskriften på detta inlägg..
När någon mår dålig t.ex. är sjuk.. eller är nere på annat sätt. Hur ska man då behandla denna personen? Endel väljer att lägga sig bredvid o gråta o klaga tillsammans med personen i fråga.. o hålla med om att allt är skit o pest o pina.. men jag undrar; Vad hjälper det?? Hjälper det överhuvudtaget?
Jag tror att personen som mår dåligt kommer att må ännu mer dåligt om alla runt omkring bara tycker synd om o lider med..
Den kämparglöd som måste finnas när man inte är på topp försvinner ju helt om alla runt omkring är lika negativa o nere.

Jag kör istället på att ge personen en spark i röven o puffa på till att kämpa vidare.. även om man kan upplevas som jävligt jobbig, vilket jag här hemma har fått höra massvis med gånger!
Att ha positiva människor runt omkring är viktigt för att kunna ta sig igenom jobbiga saker.. någon som står bredvid o säger att du kan, du måste bara bestämma dig, du måste vara envis, kämpa o inte ge upp osv...
Som liten var särskillt min pappa en sån person som var på mig hela tiden med sånna saker. Många gånger så mycket att jag blev fly förbannad.. men hjälpte gjorde det.. att inse att vissa saker kan ingen göra åt en o då är det bara att ta tag i problemet själv..
Självklart måste man ha förståelse för att personen man försöker hjälpa tycker att allt är skit o att personen vet att man lider med honom/henne är viktigt för att denna atityd o detta bemötande inte ska bli för extremt! O det är en balansgång men hellre denna vägen o pusha på än att lägga sig bredvid o tro att ingeting kommer att bli bättre!


Nej, dags att sova..
Imorn.. hmm, vet inte riktigt än. Ska käka mat med föräldrarna någon gång på eftermiddagen iaf.
Sov gott allihopa =) Det ska jag försöka med iaf


_____________________________________________________________________________________________________

" Du kan klara men jag kommer fortsätta sparka "

// Lisa

Ingen koll o väldigt otrevlig

Ingen uppdatering blev det från Linköping - tiden fanns inte.. Vi kom dit strax före 10 i någon gång strax efter 10 kom en sköterska in o sa att Andreas skulle bli inlagd.. Vi undrade hur de kunde veta det eftersom de inte hade tagit några prover o inte visste hans värden.
Dessutom skulle Andreas ha tagit en speciell medicin varje dag 1 vecka innan den behandlingen som de tyckte att han skulle få idag o en annan medicin 2 dagar innan denna medicineringen o en tredje medicin 1 dag inom den veckan som denna behandling. Läkarna hade inte gett ut något recept eller nämnt något om detta så inte tabletter har tagits. När vi undrade över detta skulle sköterskan fråga den läkare som jobbade.
Efter några minuter kom läkaren o undrade varför vi var så arga..
Ehh... hmm.. va? Vi fattade inte vad han pratade om...

Den läkare som har ansvaret för Andreas var ledig o en annan läkare som Andreas har haft kontakt med var inte heller där. Så han som vi fick träffa idag har inte någon större koll på Andreas o hans behandling - det är verkligen helt sjukt!!
Vi frågade även honom om hur tanken var med behandlingen - om Andreas verkligen skulle läggas in trots att inga prover var tagna, att medicinerna inte hade tagits osv..
Han menade att det inte var några problem att ge behandlingen iaf.. Vi undrade då varför schemat sa något annat!! Eftersom de vet att schemat fungerar så ska det väl följas..? Elller? Att börja möblera om i något som de vet är bra känns lite väl onödigt..
Läkaren skulle gå iväg o kolla med de andra o kom tillbaka o sa att Andreas inte skulle läggas in utan ta de tabletter som skulle tas innan o så ska behandlingen påbörjas nästa vecka.

Nästa problem som uppstod med denna riktigt otrevliga o oprofessionella läkare var när vi skulle få reda på vad det var för mediciner som skulle tas o när de skulle tas.. Han sa att han skulle lägga in medicinerna så vi kunde plocka ut dom på apoteket. Okej sa vi o var påväg att gå..
Men hade vi fått reda på vilka mediciner han skulle plocka ut o när han skulle börja äta som o hur mycket?? Nej.. så det vara bara att stanna kvar o jaga runt på folket där igen..
Snacka om att man känner sig jobbig med alla tusen frågor man har.. men om de inte sköter sitt jobb så får de skylla sig själva.
Tillslut fick vi ut en ny medicin lista som talade om när Andreas skulle börja äta medicierna o hur mycket o när på dagarna han ska ta dom.
Vi gick o plockade ut medicinerna o åkte hem.. väl hemma kom det upp fler frågor som de glömt att informera oss om. Kan Andreas bland de nya medicinerna med de värktabletter som han äter för värken i magen. Det tog ca 30 minuter o sen fick vi svaret att det gick bra att blanda dom.
En stund senare när jag plockade upp schemat igen blev frågorna fler igen.. Det är vekligen helt sjukt att läkarna som jobbar inte kan hålla koll på vad det är som gäller.. Om den ansvariga läkaren inte finns på plats måste någon annan veta vad det är som gäller..
Nu har vi pratat med läkaren o sköterskor igen o hoppas på att allting stämmer nu..

Snackar du att detta är rörigt eller... man kan ju inte koppla av en sekund - när inte ens läkarna har koll!!



Ska snart åka ner till badet en sväng o jobba, blir bara 2timmar o sen hem igen.. Kanske ganska skönt att komma iväg men är helt slut o skulle vilja sitta kvar i soffan o halvsova.

Skriver senare... om jag orkar, om jag inte somnar.. hihi
_________________________________________________________________________________________________

" Vissa människor borde byta arbete "

// Lisa











När det förflutna kommer ikapp...

..det behöver inte vara något negativt...

Gick in på en av mina alldeles för många mailadresser som jag sällan kollar, ett nytt mail är inkommet o jag tänker att det antagligen är något skräp men något stoppar mig från att trycka på radera..
Jag öppnar mailet o läser, något som berör mig så hårt - något som får mig att le från öra till öra.. Att en människa som jag kände för så många år sen tar sig tiden att sätta sig o skriva ett mail med dessa underbara ord, att någon från så länge sen fortfarande tänker på mig o bryr sig om mig..
Personen i fråga har läst min blogg o sen skrivit ihop ett mail med tankar o underbara ord.. Det är svårt att förklara känslan men jag känner mig rörd o tacksam! O extremt chockad..
Skulle vilja kopiera in texten här men vet inte om det är ok..

Alla människor man träffar genom åren får en speciell plats i ens hjärta o man undrar vad de har för sig nu.. de man tappar kontakten med av olika anledningar.
Vissa kommer tillbaka, andra inte..
Jag hoppas att jag någon gång inom en snar framtid kommer att få träffa den här personen som skickade detta mail - så mycket som har hänt på 8år (eller vad är det?) - det är verkligen helt sjukt..


Idag har jag varit med Linda hela dagen.. Hon fyller år idag så vi gick upp till Abborreberg o fikade. Solen lyste den mesta tiden så det var riktigt härligt!
Framåt kvällen var det dags för det fruktade vattengympapasset.. hihi.. fick dessutom köra dubbelpass eftersom Lindas mamma var tvungen att testa hennes nya pass innan hon skulla ha det med sina "elever". Det var kul o en ovanlig träningsform - jag kan ju lova att jag kommer ha träningsvärk imorn, speciellt i magen.. så utvärdering får komma imorn när jag vet om jag tar mig upp ur sängen eller inte..
Lindas mamma har två hundar som har fart runt hela dagen, en av dom som en svans på mig, vart jag en gick så följde hon efter. Hur söt som helst ju. Jag vill också ha.. =)

Imorn bitti är det dags att fara mot Linköping igen. Tar med mig datorn dit så det lär bli uppdatering därifrån. Om det inte blir så att det går jättefort o att vi får åka hem.. men vet ju aldrig..

Nu ska jag snart göra mig iordning o slänga mig i sängen o se på tv.. Andreas har kommit hem efter att ha varit ute hos sina föräldrar idag..

Jag vill avsluta med att tacka Linda för tre helt underbara dagar, det har varit toppen! Nu åker hon snart hem till Sthlm igen men jag hoppas att vi ses snart igen!

______________________________________________________________________________________________

" Jag skulle aldrig kunna leva utan mina vänner "

// Lisa



Vart tog solen vägen??

Är nu hemma efter många timmars vandrande på stan.. Inga kläder handlades o jag känner mig riktigt duktig.. hihi..
men istället köpte jag tre par solglasögon (vilket självklart alltid behövs, har ju inga alls sen innan, hihi...), tre tåringar (lyckats alltid tappa bort eller ha sönder mia varje sommar så då är det bara att köpa nya), en döskallering o två primer..
Försökte ta lite bilder men de blev verkligen inte bra så ni får väl se grejerna när jag har på mig dom.. =)
Eller en bild kan jag lägga upp, den på solglasögonen - där ser man iaf vad där är ;) Även om man inte riktigt ser exakt hur de ser ut..


Såg även en tröja som jag gillade texten på, den beskriver mitt liv som det är nu..



Imorn fyller min Linda år så då jag ska jag fika med henne o hennes mamma o efter det kanske det blir vattengympa tillsammans med dom.. Haha, har kört vattengympa en gång förut o det var när jag simmade, kommer knappt ihåg hur det var.. Vi får väl se om jag ger mig på det imorn - det kan ju vara spännande..

Idag har Andreas varit i Linköping, de har tagit blodprover o gjort röntgen.. Han ska tillbaka på onsdag o då, om värdena är bra ska han få behandling igen o det innebär att han kommer att ligga inne på sjukan i ca 4 dagar.. Helt sjukt - han har ju för fan nyss kommit hem!! Men men.. så är det o det är inget som någon kan göra något åt!!

På onsdag hoppas jag på att det blir Aqua, måste bara hitta någon att gå med...
Hörs senare...
______________________________________________________________________________________

" Kan man radera saker ur minnet? "

// Lisa


Jag hatar denna ensamhet...

..jag hatar verkligen denna ensamhet, ensamheten jag inte har valt själv..

Det bästa sättet att slippa ensamheten är att sova, så det är vad jag tänker göra nu! Hoppas på att kunna sova hela natten, slippa vakna o se att jag fortfarande är ensam!

Svårt att ta till sig ord som sägs när man känner att orden sägs bara för att sägas! När de sägs utan innebörd, för att jag ska känna mig lugnare o för att jag ska känna mig bättre... men jag kan säga, de hjälper inte, de kommer inte in, jag hör inte, jag ser inte, jag vill inte!
Jag vill leva i en värld utan alla bekymmer, utan all smärta, utan denna jävla ensamhet.. Att aldrig veta vad som kommer att hända är nu min vardag... Även om morgondagen idag ser ut på ett visst sätt idag är jag livrädd att den ska ändras, till det negativa så som det gjort så många gånger förut..
Jag hade en framtiden klar, nu finns inget av den kvar! Varken när det kommer till jobb eller familj...
Vill bara lägga mig ner o gråta o ge upp o låta sakerna lösa sig själva.. eller lägga över ansvaret till någon annan. Någon som kan kämpa vidare eftersom jag inte längre orkar..
Jag vill fly härifrån...


Fy fan för all denna negativa skit.. Vill vara glad igen, kunna le utan att känna hur smärtan bränner i hjärtat!
Jag vill vara den Lisa som jag var förut, hon som är glad o positiv..! Är rädd för att känna lycka eftersom den så lätt tas ifrån mig..
Jag har lärt mig att ta till vara på varenda liten stund som är bra men inuti känner jag hela tiden rädslan av att den snart kommer att ta slut - för jag vet av erfarenhet - den varar inte länge...
Saker som är planerade - jag kan inte känns lycka förrän planerna genomförs eller har genomförts.. för till största delen går alla planer åt helvete! Jag kan inte längre se fram emot saker.. då blir jag bara besviken när det allt för många gånger inte blir som tänkt..

Jag hoppas på en mer positiv dag imorn, lite mer glada tankar här i bloggen!!


Tack Linda för idag, är så glad att du är hemma! =) Du betyder så otroligt mycket för mig! Tack för att du finns!!

_________________________________________________________________________________________________

" Människor som läser detta måste tro att jag är helt psyksjuk "

// Lisa

En mysig dag med min Linda

Dagen idag har jag spenderat med Linda.. =) Har varit riktigt toppen! Började med massor med skitsnack i soffan o efter det en sväng till affären för att kunna laga något att käka. Vi satte igång en film som jag till en början var skeptisk mot men jag tyckte den var riktigt bra.. Efter film nummer 1 var det ju ett måste att kolla på uppföljaren. Även den var bra men vi konstaterade att slutet inte var riktigt bra, så nu måste vi vänta på film nr 3.

Massor med prat blev det idag o det är så skönt att ha någon som lyssnar.. ibland känns det som att man pratar sönder människors öron med detta skit men jag hoppas att de jag pratar med säger ifrån om det blir för mycket o för jobbigt..

Linda har precis åkt så nu är det tyst här igen.. =/

Andreas skulle ha åkt till sin kusin som konfirmerades idag men magont satte stop.. han blev iaf hämtat när de kom hem där ifrån. I natt sover han ute hon sina föräldrar igen.. imorn ska han åka till Linköping igen.

Vad jag ska hitta på resten av kvällen vet jag inte riktigt, bara att vänta o se vad som dyker upp..
Imorn ska jag ta ett varv på stan med Linda =)

Skriver senare..
________________________________________________________________________________________________

" The story is not over "

// Lisa


Finns inga ord som kan beskriva denna hemska kväll...

Andreas skulle sova hemma natten till idag.. Jag såg verkligen fram emot det.. Jag hade haft en hemsk dag utan kraft eller ork till något.. en lugn kväll med film o sen sova tidigt va precis vad jag behövde!
Men dessa planer byttes ut mot någonting helt annat så fort jag satte foten innanför dörren ca 19:15..
Det började lugnt men sen kom alla jävla frågor, fråga efter fråga o det spelade ingen roll vad jag sa. Allting var fel! Där satt jag själv, ensamast i världen o ville ha någon som höll med mig, någon som tyckte att det jag sa o det jag kände var rätt.. Att jag hade rätten att känna som jag gjorde.. men där fanns ingen.

Jag hade inte ätit sen kl 13 o då bara en macka men hunger fanns inte...

Tillslut blev det för mycket o jag tog på mig skorna o jackan o gick.. hade dåligt batteri på mobilen o försökte leta upp laddaren, jag ville bara bort. Ville inte komma tillbaka, aldrig någonsin..
Men de tyckte inte att jag hade rätten att gå men jag brydde mig inte, tänkte inte sitta där o lyssna på all skit..
Tankarna snurrade, jag skakade av ilska o besvikelse - hur fan kunde det bli såhär?

När jag väl kommit utanför dörren var hissen upptagen eftersom det är en som håller på att flytta härifrån.. Trapporna kändes längre än någonsin o fötterna gick utan att jag behövde tänka.. Väl nere efter att ha mött två killar som bar saker gick det inte att hålla tårarna borta längre..

Jag visste inte vart jag skulle o vad jag ville men bort skulle jag.. Med dåligt batteri ringde jag till pappa o efter en stund kom han o mamma in till stan med hjälp av en granne. Under tiden gömde jag mig i en källartrapp, ville inte att någon skulle se mig! Ringde till Robin - behövde någon som brydde sig, någon som kunde trösta mig.. efter en stunds pratande kände jag mig mycket bättre.. lite lättare, lite lugnare.. men tankarna på vad som hade hänt o hur de kunde göra så fanns fortfarande kvar.
Det som kändes så bra var att jag inte tvekade på att jag kunde ringa till honom - att jag känner att han är någon som alltid finns där o bryr sig oavsett vad.. Tack för att du är en så underbar vän!

Jag har inga känslor kvar inför detta.. det känns som att det inte spelar någon roll hur o vad som görs.. har ingen ork o kraft kvar längre - det har gått för långt.

Några timmar senare kunde jag krypa ner i sängen lite lättare om hjärtat men med mängder med ouppklarade saker.. idag tar vi nya tag men inom mig känner jag bara för att skita i precis allt!!
Medan jag har kämpat med detta i många månader är det alldeles nytt för andra.. konstigt nog.. så att förstå mig; att jag har svårt att kämpa vidare är för endel svårt...

Idag väntar nya samtal för att få detta att fungera vidare...
Jag har huvudvärk..

___________________________________________________________________________________________

" Trodde inte att det kunde bli värre än vad det var men tydligen kan det alltid bli värre " 

// Lisa








Finns det något mer att säga?

Hon har satt sig där det är lugnt, där inte så många springer förbi, där hon slipper bli sedd.. Orkar inte med en massa folk, de får gärna gå förbi - för hon skiter i vilket.. Hon har sin musik där hon kan fly till en annan värld.

Först blev hon ledsen, sen blev det ju faktiskt ganska bra.. bättre än hon trodde.. Efter ett tag blev hon riktigt förbannad..
Nu vet hon inte längre - känner ingenting, känner sig som en zombi, vill bara att tiden ska gå.. Lever i sin egen lilla värld.. Det finns inga känslor kvar.. resultatet av att ha negativa tankar kring sig.. De positiva tankarna som förr fanns bryts ner steg för steg o till slut finns det inga kvar!

Ibland möter hon någons blick, som förut kunde vara jobbigt, men inte längre. Det spelar ingen roll..
Så kommer det någon man känner, hon ler o hälsar - bara för att vara trevlig.. även om det känns som att det kvittar!

Tankarna går inte att fokusera de liksom faromkring o verkar inte hitta någon lösning på någonting..
Ett telefonsamtal senare känner hon sig ännu mer nere... ännu mer ensam...




Jag ska försöka hitta en present till Linda idag, vilket inte är det lättaste.. men men jag har ju fram till ca 14:30 på mig så nått ska jag väl kunna hitta på.. önskar bara att jag hade lite hjälp här!
Sen är det dags att jobba igen, inget jag känner för direkt men det är väl ett måste.. Ikväll vet jag inte vad som händer.
Andreas fick kommer hem igår - han åkte med mig hem från Linköping men ville inte sova hemma eftersom jag skulle jobba så mycket igår o idag. Får väl se om han kommer hem ikväll eller hur det blir.. =/


_______________________________________________________________________________________________

" Lämnad ensam för något som för stunden känns mycket bättre - men efter?? "

// Lisa


I en stad som senare kommer att hata för alltid...

Sitter i Linköping i en halvt obekväm stol brevid sängen där Andreas ligger o vilar.. Fick åka själv hit idag men det var ganska skönt faktiskt.. Att sitta på motorvägen, trycka ner gaspedalen o låta tankarna fara runt..
Skulle ha haft en skiva att lyssna på men i denna knäppa bil sätter man in skivorna i bagaget, vilket är helt värdelöst! Har aldrig försökt att lära mig hur det fungerar.. så det kanske inte är så hemskt som jag nu tycker att det är. När man väl satt i skivorna är det säkert smidigt men men...
Satt o lyssnade på P3 en stund o passade på att vrida upp musiken när det var någon bra låt, tyvärr var det inte speciellt många.. Men de spelade iaf en som jag känner mycket för.. Cold play med Fix you.

2km innan jag skulle svänga av E4an skulle jag köra om tre lastbilar.. Men innan jag hann trycka till på pedalen gav sig lastbilden längst bak ut o skulle köra om de två andra.. Herre gud.. vad är detta?? 600meter innan avfarten hade vi kommit halvvägs om de två lastbilarna o det fick bli en väldig sväng o hastighetsökning för att komma in framför lastbilarna o in på avfarten.. Jag förstår inte riktigt hur lastbilarna kan välja att köra om vid så dumma tillfällen. När de ser att det ligger en bil bakom.. Ajaj, skit samma! Nu är jag iaf här o har varit det sen kl 10.

Ska vara här till stax före 14, då ska jag åka mot min kära hemstad igen o direkt till jobbet.. Slutar kl 21:30 idag

Imorn kommer Linda hem... =) Så på söndag ska jag träffa henne, laga mat o se på film o bara snacka en massa skit.. Annars i helgen ska det väl bli dåligt väder i det får väl bli en innehelg, förhoppningsvis blir det också bra. Hoppas på att kunna tillbringa hela helgen med vänner!
När Andreas får komma hem vet jag fortfarande inte, läkarna vet inte, de pratar med någon nisse i Linköping som förhopningsvis kan ge några svar.
Nästa vecka är jag ledig måndag till torsdag.. ska bli riktigt skönt. Kanske hinner komma i kapp med saker o ting hemma, (tvätten tex, det ligger typ 2-3tvättmaskiner på golvet nedanför min säng), träffa vänner, vara ute, kanske börja träna igen.. men framförallt vill jag ha riktigt kul..! När man är ledig blir möjligheterna så många fler..

Nästa helg är det Bob Marley minneskonsert, då blir det att fara till Skärblacka =)

Jag ska snart boka tid för tatuering tänkte jag, hoppas på att Dennis kan rita något snyggt..

_____________________________________________________________________________________________

" Från 'allt' till ingenting o tillbaka igen?? "

// Lisa


Ingen bra natt...

Efter att ha somnat igår sov jag faktiskt ganska bra.. iaf fram till kvart i fyra. Efter det sov jag riktigt illa.. Vaknade massor med gånger o kände mig allmält konstig. Imorse när jag vaknade av klockan kände jag bara för att dra täckt över huvudet, ta en sömntablett o sova hela dagen. Men det var bara att ta sig upp, trots illamående o en kropp som inte gick att röra.


Så städning känns inte speciellt lockande idag men jag får väl sparka mig själv i röven o bestämma mig för att göra det..
Solen lyser i alla fall så det är alltid nått.. får öppna fönster o dörrar för at få in lite luft!
Jag tackar för alla underbara ord - det värmer verkligen. De får väl glad även i det värsta mörker!

Idag ska jag dessutom försöka ta tag i ett problem som jag gått o funderat på längre. Får väl se hur det går o vart det slutar!
_______________________________________________________________________________________________

" Har alltid tid för min favorittjej... "

// Lisa


Påväg vart?

Ännu en dag med avslutningar är avklarad..

Ska snart försöka sova, vilket jag inte tror kommer bli det allra lättste idag..
Känner mig totalt vilsen o kan inte lösa det, är ledsen o känner bara för att gråta men jag har ingas tårar kvar, är arg men har inget att slå på, är trött men jag har för mycket i huvudet för att kunna sova!


Imorn blir det städning.. jag måste verkligen.. ingen snäll människa som skulle vilja hjälpa mig??

Nej, dags att försöka fly till drömmarnas värld!
Jag ber om ursäkt för alla negativa saker o tankar som kommer upp här men det är så skönt att få skriva av sig! Jag har ingen aning om vart detta är på väg.. o allt jag kan säga är fan i helvete!!

_______________________________________________________________________________________________

" Förändringar krävs för att kunna få detta att fungera "

// Lisa


Tekniska problem...

Snart dags att åka mot jobbet... Idag har det varit riktigt skönt väder - lite synd att det blåser kallt men förhoppningsvis blir det bättre snart. Varma vindar är härligt!
har suttit i Vasaparken o solat på förmiddagen.. =)
Blev anfallen av en liten hundvalp - hur söt som helst.. Som taget ur hundtricket.. nae.. hahaha.. ;)


Har försökt lösa ett problem som uppstått med Spotify men det tycks inte vilja lösa sig o nu har jag inte tid att fixa med det längre, måste till jobbet. Jag är inte ett dugg teknisk o fattar verkligen ingenting av det, men men får väl be någon snäll människa om hjälp.

Imorn tänkte jag få ordning här hemma lite.. Känner för att vrida upp musiken på högsta volym o bara fara runt här hemma. Låta tankarna fara genom huvudet..o se om jag kan få någon ordning..

Hoffmaestro & Chraa - Highwayman

Skönaste gänget.. gillar speciellt han i svart hatt.. vilket smile ;)

________________________________________________________________________________________________

" Jag lever i en alldeles egen liten värld "

// Lisa



En kväll under stjärnorna...

Om man bara kunde sluta tänka skulle allt bli så mycket lättare.. tankarna som snurrar o de frågor som kommer upp. Jag är totalt livrädd för vart detta ska sluta.. en ovisshet utan svar!

Igår efter besöket hos Andreas åkte jag ut till Henke o Ida som för några månader sen flyttade till hus. Där badade vi vedeldad tunna, vilket ar helt sjukt underbart. Vattnet var mellan 39 o 43 grader, det tog ett tag innan jag tog mig ner i vattnet - det var så himla varmt. Efter en stunds badande hade Matte tänt en eld o vi satt vid den en stund..
Vi badade ytterligare en gång o då hade stjärnorna börjat komma fram o det var så härigt att kunna sitta o bara försvinna in i mörkret. Sen bytte vi om o satte oss inne för att titta på den film som spelades in på 1:a majtåget. Hahaha... Dexter är ju extrem.. =)
När vi skulle åka hem hade himlen blivit alldeles stjärnklar o jag ville bara lägga mig på gräset o titta upp..

Idag har jag varit hos tandläkaren o tagit bort missfärgningar igen.. de hade missat lite sist jag var där så det var bara att göra ett nytt besök.. Det är inte alls kul att vara där men tänderna blir verkligen supersnygga efteråt.
Efter ett snabbesök där bar det av mot Söderköping o hopp om att solen skulle hålla sig framme så vi kunde käka glass. Men det var mycket bättre hemma i stan. Vi satt o frös men jag kan tänka mig att de som käkade glass frös mer än vad jag gjorde. Dexter matade en and o försökte med alla knep för att få den att börja prata, vilket inte gick speceillt bra!

Nu ska jag försöka pilla i mig något att käka, är inte speciellt hungrig men har bara ätit två riskakor idag o ska jag kunna jobba till 20 ikväll så borde jag käka.

Ikväll får vi se vad det blir.. Kanske är det så att Andreas kommer hem, det vet han inte än. Det är sånt som märks.
Jag hoppas på toppenväder denna vecka så man kan sitta ute o fika. Ligga i en park o sola, snacka skit o bara ha det underbart!


__________________________________________________________________________________________

" Totalt kaos inuti när mitt hjärta slits i bitar "

// Lisa


En stad fylld med kärlek...

Kvällen i fredags var så underbar... Önskar att den hade vart längre, att den aldrig hade tagit slut.. Lite "småvinglig" framåt 4 traskade jag hemåt. Jag hade då lyckats få med mig två till muppar som inte orkade gå hem..
Faktiskt riktigt skönt att slippa sova själv i lägenheten. Det var riktigt länge sen någon bodde här. =(

Kvällen började på Delhi där Robin o jag stannade till en snabbsväng på vägen till Folke. Efter en stund på Delhi tillsammans med massa människor vandrade vi vidare mot Folke. Där spenderade vi resten av kvällen med trevliga människor, ölspel o en massa skratt!

Dagge o jag började spåna på hur man skulle kunna stanna tiden (sluta åldras), vrida fram den (bli äldre) eller vrida den tillbaka (bli yngre).. Dagge hade massor med tankar o jag har lovat att sponsra honom i hans arbete.. Så Dagge, nu är det upp till bevis! Ska du ha pengar är det bara att lösa detta problem!! ;)
Tankarna började med sköldpaddor (eftersom de lever länge) gick över till kineser i japaner (eftersom de också lever länge.) Vi funderade på vad det var för något speciellt som de äter (kineserna/japanerna alltså, jag tror inte att vi skulle leva längre om vi åt som sköldpaddorna.) o gick sen över på om det är något som de inte äter som vi äter. Vi kom fram till att kött var nog det som var den stora skillnaden. Så nu är det bara att spåna vidare.. Resultatet kommer säkerligen att dröja men jag hoppas att vi kommer komma fram till något iaf.. hihi

Igår när jag vaknande mådde jag inte alls bra.. bristen på mat satte sina spår.. efter några timmar hade illamåendet gått över men jag kunde fortfarande inte käka. Pillade i mig lite yogurt men mer blev det inte. De två övernattande åkte från mig någon gång vi 11:30 o vid 12 kom Emmie. Jag gjorde mig iordning o efter en stund åkte vi till Skarphagen för att möta upp Dagge, Robin, Elfa, Matte, Dexter, Dennis (har jag glömt någon?) (eller som Emmie beskriver gänget " Lisas mer eller mindre underliga men störtsköna vänner")
Motorcyklarna hade redan åkt förbi när Emmie o jag kom. De blåste o var riktigt svinkallt o det tog väldigt lång tid innan bilarna kom.
Tid var inget som fanns i mina tankar, jag levde i nuet o jag hade supertrevligt även om jag höll på att frysa ihjäl..

Någon gång under tidig kväll åkte Emmie o jag hem till mig för att ha spa-kväll. Vi lagade mat, hade fotbad, ansiktsmask (som för övrigt gjorde oss hur vackra som helst hahaha..)
Efter några timmar kom Robin o vi kollade på film, Avatar blev det, eller det var bara jag o Emmie som tittade, ibland bara Emmie eftersom Robin o jag somnade till. Jag sov inte så mycket men Robin sov nästintill hela filmen.
Kl 2 var filmen slut o jag o Emmie kröp ner i sängen o sov. Robin gick inte att få liv i så han fick ligga kvar, snarkandes på soffan!!

Dagen idag började lugnt.. efter lite prat o solande på balkongen skjutsade jag hem Emmie, Robin gick o tog en fika hos hans bror.
Lite senare mötte jag upp Robin o vi gick o köpte en macka på Fräcka Fröken o sen satte vi hos i Vasaparken. Där kunde jag ha suttit hela dagen. Solen värmde o det var riktigt underbart! Det blåste lite till o från man för det mesta var det riktigt varmt.
På vägen hem från Vasaparken insåg jag hur mycket jag trivs i denna stad, det är nära till allt o här bor underbara människor (även om många av mina närmsta vänner av olika anledningar har "flytt" staden) Jag kände mig glad o alla bekymmer var som bortblåsta. Staden är vacker o bara man vill så finns det mängder med saker att göra.
Förra sommaren var den bästa någonsin o jag planerat att göra denna vår o sommar minst lite rolig!! Kosta vad det kosta vill - jag ska inte ha tråkigt!! Jag har haft tråkigt tillräckligt mycket, nu är det dags att ha kul igen!!

Denna helg har varit underbar, den bästa på väldigt väldigt länge!! Tror inte att den kunde ha blivit bättre! O jag har mina underbara vänner att tacka för det! Tack för att ni finns o för att ni är så underbara.. Har verkligen hur kul som helst med er =)


Om knappt en timme ska jag åka till Linköping o hälsa på Andreas..


_____________________________________________________________________________________________

" Kanske en flykt från verkligheten men det är där jag vill vara "

// Lisa







RSS 2.0