Världen är liten

Idag var det studiebesök, plugg och dop som gällde. Dopet var hemma i familjens trädgård och flickans namn blev Nike. Hur fint som helst. Regnet som vi trodde skulle komma slapp vi som tur var. Under kvällen spelade en kille gitarr och sjöng tillsammans med en tjej. Trots myggen som flockades runt oss var det en mysig kväll. Jag älskar att höra någon spela gitarr, lugna låtar, stämningen blir så härlig. Önskar jag kunde spela gitarr.
Träffade på några bekanta på dopet, det är konstigt hur liten världen är egentligen. En av vaktmästarna som jobbar på Himpa och en av mina gamla vägledare från praktiken i skolan var där.

Imorn blir det storstädning, det behövs verkligen kan jag lova.. och på söndag drar simskolan igång på badet. Troligtvis och tragiskt nog är det min sista termin då jag snart slutar plugga och ska ut och jobba på riktigt.. lite skrämmande är det allt.

_________________________________________________________


" Livet måste levas på förhand men kan förstås i efterhand "

// Lisa


Konstiga människor finns överallt

Tandläkarbesöket gick bra, inga hål.. som tur är. Men jag har kommit på att efter att jag gjorde tatueringen är min smärtgräns mycket högre..

På vägen från skolan upp till stan stannades jag av två killar.. de stod vid en biljettautomat så jag antog att de ville växla pengar men istället fick jag frågan; "Vilket är godast på en kebab, röd eller vit sås?" Först stod jag bara och stirrade på dem och undrade vad fan de höll på med. Undrade varför de skulle veta. De inte hade något vettigt svar. Jag gick vidare utan att svara. Varför skulle jag?

Väl uppe hos tandläkaren fick jag sitta och vänta eftersom jag var tidigt, passade på att läsa. Bredvid mig satt en äldre dam som undrade hur tandläkarna kunde jobba här? Jag lyssnade på musik på mobilen men hörde damens samtal med några andra som också satt i väntrummet. De undrade varför hon sa så och menade att musiken som spelades i väntrummet var hemsk. Volymen var väldigt låg men tydligen så stördes hon i alla fall. "Man måste ju vara ungdom för att kunna sitta här och vänta" Hon frågade en tandläkare som kom och gick förbi hur hon kunde jobba här? Tandläkaren tittade lite konstigt på oss andra och svarade att det var bättre i andra delar av lokalen. Jag tror inte hon fattade vad frågan handlade om när damen inte förklarade.


Kram och hejsvejs..? hahaha bara för att...! Skrev så för att driva med dig ju..
Du säger att du beter dig konstigt mot mig.. hmm och jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig mot dig än..

______________________________________________________


" Lika lite som någon av oss beter sig uteslutande som en ängel, lika lite agerar vi helt och fullt som en demon "

// Lisa

Det som var så självklart då....

...är inte det idag...


Sitter i skolan, ska till tandläkaren om typ en timme. Information från besöket där kommer senare idag. Ser verkligen inte fram emot detta besök, önskar att man kunde slippa gå till tandläkaren... "Hm, hörrö du, du har ett hål här" Det är ju liksom det man inte vill höra. Så hoppas på fina tänder utan hål.

Har haft seminarie nu på morgonen och det gick väl bra tror jag. Vi diskuterade delaktighet, inneslutning och uteslutning. I en av böcker som vi läste stod det om en tjej som valde att vara själv, både i och utanför klassrummet. Jag kom att tänka på en tjej som gick i min klass på högstadiet. Hon var aldrig med oss andra och hon valde att vara själv. Trots att vi många gånger försökte få henne att vara med så sa hon ifrån.
I boken menade tjejens klasskamrater att hon visst fick vara med om hon ville. Hon frågade aldrig om hon fick vara med och de andra eleverna tolkade detta som att hon inte ville. De menade att hon fick försöka lite mer om hon ville umgås med dem. Lärarna gjorde försökt att få tjejen att umgås med de andra men det hela slutade alltid med att hon blev själv.

Tjejen ansågs mobbad av de andra eleverna och troligtvis var det anledningen till att hon valde att vara själv. Att hon inte ville utsätta sig själv för det som hon visste väntade. Trots att de sa att hon fick vara med upplevde hon att de inte riktigt tyckte att det var okej. Men hennes klasskamrater la ansvaret på henne, att hon var tvungen att anstränga sig lite mer. Jag kan idag förstå henne när hon väljer att vara själv för att hon så tydligt märkte vad de andra tyckte.

Tjejen som gick i min klass var precis lika dan och vi menade precis som den är tjejens klasskamrater att det var upp till henne eftersom vi hade försökt att få henne att vara delaktig men att hon hela tiden drog sig undan.
Kanske gjorde vi på samma sätt som de i boken.. att vi omedvetet sände ut signaler om att vi kanske inte tyckte om henne och att vi egentligen inte ville att hon skulle vara med. Då kändes det så självklart att det var upp till henne, ville hon inte vara med så var det väl hennes problem? Men såhär idag kan jag se på det på ett annat sätt. Kanske borde våra klasslärare gjort mer än de gjorde och kanske på ett annat sätt. Varje försök de gjorde för att få henne delaktigt bestod av utpekande och särbehandling, vilket gjorde oss andra ännu mer irriterade. Varför skulle hon slippa att göra vissa uppgifter och vi tvingas slita som djur?

________________________________________________


" Ingen är perfekt "


// Lisa








Det är onsdag idag va?

Dagen har varit lugn.. behövde det.. Skulle träffa Jenny på stan för att luncha kl. 11 men åkte in lite tidigare för att uträtta lite ärendren. Vaknade imorse med magen ut och in, mådde så jävla illa, fick proppa i mig dextrosol för att ens komma upp ur sängen.. Gjorde mig iordning och stapplade iväg till bussen . Trodde flera gånger att jag skulle behöva gå av bussen och spy men som tur var slapp jag det.
Väl inne i stan efter att ha suttit på en bänk och vilat, gick jag till apoteket för att få tips om vad jag ska göra för att må bättre. Så nu dricker och nån vitamingrej för att få i mig det jag behöver trots att jag inte äter så mycket..
Träffade Jenny och vi satt och snackade länge om allt och ingenting, behövdet det, få tankarna på något annat ett tag.

Har skrivit frågot till seminariet imorn.. tog inte så lång tid så jag hoppas att det är rätt.. Ska till tandläkaren imorn ajaj, vilken skräck..
På fredag blir det studiebesök och på eftermiddagen ska jag på dop.

Varför är det så svårt att ta emot komplimanger? Är det för att vi egentligen inte tror på det som sägs, att vi tror att de ljuger? Att de säger så bara för att vi ska bli glada.. I grund och botten handlar det mesta och troligtvis också detta om en osäkerhet i oss själva..

________________________________________________________________


" Du & jag mot världen "


// Lisa

En stjärna för dig och mig...

...eller hm.. är den för mig? Det värmer och jag blir glad men samtidigt gör det så jävla ont... ett minne.. för att ta sig igenom detta! Kanske har jag redan mitt, längst ner på vänster ben.

Vart i skolan idag.. har känt mig konstig hela dagen.. har käkat mer mat idag än på länge vilket i och för sig inte är så mycket i och med att jag knappt ätit förut men lite har jag pillat i mig.
Jävla höstväder idag.. regn och kallt.. när jag gick från skolan strax före tre började det regna igen. Hade paraflax i väskan och trots att regnet tilltog kändes det inte meningsfyllt att ta upp det.. ville känna regnet mot mitt ansikte..
Andreas har åkt till jobbet och ännu en kväll hemma själv väntar.. ingen höjdare men jag har insett att jag måste lära mig att takla ensamheten bättre än jag gör idag.

Imorn är jag ledig... eller hmm inte ledig.. har sk hemmastudier som det så fint heter. Ska skriva frågor till seminariet på torsdag och kanske försöka läsa lite inför nästa seminarie.. och just det.. måste förbereda mig för studiebesöket som är på fredag.
Ska in och träffa Jenny imorn på stan kl 11.. efter det blir det plugg och plugg..!


Nomy   -   Time                               http://www.youtube.com/watch?v=mmeRhWbjCYA


_________________________________________________________________


" Det är så mycket vi kommer att missa... och så mycket vi kommer att sakna "


// Lisa


Fysisk smärta...

Är hemma från massagen och mötet på jobbet... hmm.. kanske kändes det bra att gå på massage.. Idag gjorde det förjävligt ont och det var nog det jag behövde.. den fysiska smärtan, kändes liksom lite lättare.. är det inte så för de som skär sig i armarna också?
När jag kom till massören ställde jag mig på vågen och insåg att jag har gått ner 4 kilo... vet inte riktigt hur jag ska ta det.. kanske känns det bra, men jag kan verkligen inte fortsätta att äta så lite som jag gör nu.. kommer att försvinna..

Skulle inte pratat idag egentligen.. men jag tänkte att mitt sista ord till dig på flera månader kan inte vara geting och jag ville veta, ville att du skulle säga och lova att du inte ska försvinna för alltid..! Okej.. gör det för oss.. och för din skull.. för att vi ska kunna ses igen.. okej? För att vi, i framtiden, ska kunna ha den vänskapen vi alltid velat ha! Jag ger inte upp och det ska inte du heller göra! Vi betyder för mycket för varandra för att bara ge upp!

______________________________________________________________________


" Det finns en stjärna som lyser bara för oss "


// Lisa


Den fick mig att undra...

Jag försöker att förstå.. och kanske är det så att jag delvis gör det.. jag vet inte..
Jag brukar inte vara den som ger upp.. trots motsättningar och trots att chansen att lyckas är liten.. så varför ska jag ge upp nu? Varför?
Dom säger att man inte kan få allt... men är det inte så att man måste försöka?
Såg en film igår... historien om Liz Murray.. den fick mig att tänka.. fick mig att undra.. hur kan det finnas så mycket vilja? Jag trodde att den viljan fanns i dig.. jag har sett den så många gånger men jag undrar nu; vart tog den vägen? Vi lever våra egna liv och gör våra egna val men om förutsättningarna finns, varför ge upp? och finns de inte, då måste vi försöka ändå..! Annars går det bara neråt och vi slutar någonstans där vi alla vet att ingen vill vara..

Vi är inte sånna som ger upp.. du och jag.. det är vi inte.. så för fan; KÄMPA! Jag vet att det löser sig.. bara viljan finns, trots att vägen känns motig och verkar helt omöjlig..

Hela dagen igår gick jag omkring som i en annan värld. Visste inte riktigt hur jag skulle bete mig och när jag tvingades gå utanför dörren var det solglasögonen på för att dölja mina röda ögon. Kunde inte sluta gråta och filmen gjorde ju inte det hela bättre.. försökte tänka på annat men hela tiden kom jag på mig själv tänkandes på det jag skulle undvika.
Idag är en ny dag och jag antar att den inte kommer att bli mycket lättare.. måste ut och träffa en massa folk idag, trots att jag kanske egentligen inte vill det. Måste handla mat.. i kväll blir det massage och efter det möte på badet.. och sen hem till en ensam lägenhet och alla tankar igen.. Men idag kan jag inte för att gråta.. även om jag skulle vilja... tårarna har tagit slut.. nu känns det bara tomt! Helt tomt och det gör ont..!  Och jag vet att varken du eller jag vill.. och det gör det hela ännu värre... va fan håller vi på med??

Nomy   -   let the sun die     http://www.youtube.com/watch?v=AgMvynVlnng 


                

  http://www.youtube.com/watch?v=leGAYNe2UzU

  
http://www.youtube.com/watch?v=o-2WK7y3sas&feature=related


______________________________________________________________________________________


" Tanken var inte att det skulle sluta såhär... så varför ska vi bara sitta och titta på och låta det hända? "

// Lisa


Bara en jävla geting...

Först blev jag arg.. men jag inser nu att det nog endast var pga egoism... vill ha dig kvar.. Tänkte inte på dig vad du vill..
Det är många gånger man kanske önskar att man gjort annorlunda.. sagt andra saker. Det är så himla lätt att vara efterklok.. Jag önskar dig all lycka! Det kommer att bli bättre det är bara nu, när vi är så insnöade som vi inte kan se klart! Okej? Ibland undrar jag hur det kunde gå såhär men kanske är det bara att titta i backspegeln så hittar man svaret.
Det är så lätt att gräva ner sig.. men vi måste tänka positivt.. inte så lätt jag vet men va fan.. har vi något val? Vi kommer få psykbryt annars.. kanske är det i och för sig inget negativt eftersom det känns ganska bra efteråt men hmm..
Vi vet att detta inte är slutet.. jag finns kvar och det gör du också...
Känns tungt... förjävligt tungt... men som du sa kanske behövs detta.. annars vet du vart jag finns!
Du frågade om jag ville säga något mer... kom inte på något då.. förutom getingen då... men kanske är hjärtat fullt med saker som vill fram..  Känns konstigt... och overkligt... går inte att beskriva med ord.. när ska jag få säga? Jag är inte så stark som jag verkar...!
Gör inget dumt, okej?
Låt mig bara få veta när du åker.. okej?


_____________________________________________________________


" Dröm om getingen.. så blir det bättre när du vaknar "


// Lisa


En blandning av cigg-rök & din parfym...

Konserten igår var underbar.. hm..  men kunde varit bättre, det var något som fattades. Det nya bandet var bra men inget slår hovet.. Besöket av Miss Li gjorde mycket och alla människor som sjöng höjde verkligen stämningen..
Några låtar saknades helt klart.. trots att kom änglar var med hade jag velat höra, ingen soldat, du gamla fria nord och varning för ras.
12 000 människor var där det trångt var med men de som verkligen beter som värst är män mellan 30-50... fulla som fan och tror att de äger hela området..
Efter många låtar spelade och efter många tankar genom huvudet kom de väntade tårarna.. vet inte riktigt om det var glädjetårar eller tårar av sorg, kanske en blandning... Trodde att det skulle regna men turen var på vår sida och med en nästa molnfri himmel kunde jag även idag titta på stjärnorna..!


Idag ska jag försöka plugga.. måste städa lite, vilket inte är något vidare kul..




____________________________________________________

"...var något som väckte mina minnen till liv... "


// Lisa



Ännu mer onödiga frågor och svar...

1.  Har du ett förhållande?
Jupps

2. Hatar du mer än 3 personer?
Troligtvis...

3. Hur många hus har du bott i?
1 hus och 1 lägenhet

4. Vilken är din favoritglass?
Inte en aning

5. Vilka är dina favoritskor?
hm.. har för många för att kunna välja =)

6. Har du fällt krokben för någon?
mm...

9. Äger du en Britney spears CD?
mm... inte bra inte bra...


10. Har du någonsin spytt bland folk?
jo... tyvärr

11. Säg något du alltid tänker på?
hm.. mitt liv, allt som jag gör, borde göra eller aldrig gjorde!

12. Vilken musik tycker du bäst om?
Kan inte bestämma mig

13. Vilket stjärntecken är du?
Jungfru

14. Vilken tid föddes du?
10:35 kanske..?

15. Vem var den senaste du kramade?
Andreas

16. Har du haft telefonsex?
Nej.. varför skulle jag?

17. Vilken är den pinsammaste CDn du äger?
hmm.. har många..

18. Är du sarkastisk?
Självklart!

19. Vilka är dina favoritfärger?
Lila, svart och blå

20. Rakar du dig?

Jupps... äckligt annars ju!

21. Sommar eller vinter?
Sommar

22. Vår eller höst?
Höst

23. Vilken färg gillar du att ha på dig?
färg?

24. Pepsi eller Sprite?
Beror på..

25. Vilken/vilka färger är din mobil?
Svart, och grå med diamanter =)

26. Var är ditt andra hem?
Där jag vill att det ska vara...

27. Har du någonsin örfilat någon?
Klart jag har.. har inte alla?

29. Skriv något
något

31. Vad var ditt första husdjur?
En hund

33. Spelar utseendet någon roll?
Hm.. jo klart att det gör. Det är ju liksom första man ser.. men kan ju inte titta på insidan först.. Jo om man är blind.

34. Tar du första steget?
Beror på..

36. Favoriträtt?
Spaghetti och köttfärsås

37. Är du för förlåtande?
Mm.. kanske för mycket ibland! Tyvärr..

38. Hur många barn vill du ha?
2 kanske

39. Äger du något från Hot Topic?
??

40. Vilken är din favoritfrukost?
Äter inte frukost.. jo föresten, en dextrosol.

41. Äger du ett vapen?
mm..

42. Har du någonsin trott att du varit kär?
Jo, många gånger.

43. När grät du senast?
Imorse


44. Vad gjorde du igårkväll?
Var på stan och tittade på fyrverkerierna och tittade på stjärnorna i Vasaparken.

45. Var reste du senast?
Italien - Sicilien

47. Har du någonsin varit i ett slott?
Jupps

48. Vad är dina smeknamn?
Skrotan, mask, söt, kotte, gumman mm...

49. Känner du någon som heter Berta?
Nej

50. Har du varit i Asien?
Nej, och tror inte att jag vill åka dit heller.

51. Äger du någonting från Banana Republic?
Nej

52. Tänker du på någon just nu?
Mmm...

53. Har du kallat någon för älskling?
Ja


54. Röker du?
njae...

55. Äger du en diamantring?
Nej

56. Är du nöjd med ditt liv?
nja.. jag tro så.. kanske inte helt men det kan man nog aldrig vara!


57. Färgar du ditt hår?
Nej, bara ibland

60. Vad gjorde du i Maj 1994?

Hur fan ska jag komma ihåg det?


61. Äger du en Backstreet Boys CD?
mm...

62. McDonald's eller Max?
vet inte..

63. Gillar du dig själv?
Jo, jag tror det. För det mesta iaf.

64. Är du närmare din mor eller din far?
Mamma

65. Tittar du på först hos motsatta könet?
Ögonen

66. Är du mörkrädd?
Ibland

67. Har du någonsin ätit lim?
Nej, va äckligt..


68. Har du en webcam?
Nej

69. Har du någonsin strippat?
ehh... jo på fyllan.. alltså inte bland folk..

70. Vad skulle du göra om du fick vara det motsatta könet för en dag?

Ha sex. Ragga brudar på krogen...


___________________________________________________________


" det blir inte alltid som man har tänkt sig "


// Lisa


You and I will never know...

Igår kväll såg vi på fyrverkerierna och gick ett varv på stan... senare hamnade vi på Delhi typ fem minuter (väldigt nödvändigt?) Mängder med människor ute och när man är med en människa som känner mer än halva stan tar det tusen år att gå en sträcka som vanligtvis tar fem minuter..

Kvällen avslutades, i alla fall för mig, i Vasaparken.. liggandes på Friskis och Svettis-scenen tittandes på stjärnorna.. hur mysigt som helst.. skulle kunnat ligga där hela natten om jag inte hade frysigt så mycket som jag gjorde! Fryser fortfarande.. inte alls kul..! Mängder med frågor skapades och några svar gavs men jag undrar.. hur fan ska detta gå? Hur ska vi överleva och hur ska vi klara detta? Hur ska jag klara detta? Har inte riktigt kommit på vad det egentligen handlar om.. om det bara är något som går över eller om det är något som kommer att finnas kvar.. Varför vill jag veta? Troligtvis kommer vi att få leva våra liv ovetandes.. För jag är inte säker.. jag vet inte.. och kanske inte vågar ta reda på sanningen.. har för mycket att förlora!

Stjärnorna försöker kanske ge oss svar men att vi kanske inte fattar.. kanske inte förstår vad de menar.. eller hur vi ska tolka det de försöker tala om. Först tittar man på en stjärna och helt plötsligt är det mängder av dem över allt...
Hösten är vacker.. färger och när mörkret kommer.. samtidigt skrämmer det lite.. så många mörka kvällar och så många tårar som väntar..

Ikväll blir det konsert i Linköping med Winnerbäck och med 10 000 biljetter sålda väntas ett väldans dra!! Längtar!! Dagen innan spänderas i läxböckerna och lyssnades på musik.. inget lugnt då kommer tårarna..! Sparar dem till ikväll där jag med säkerhet kommer att gråta.


Marcos Hernandez   -   Will Never Know     http://www.youtube.com/watch?v=JzNDEdeS2p0&feature=related


__________________________________________


" Jag kommer att förlora dig för evigt.. inte nu men senare... and I´m sorry "


// Lisa


Småflickor & ful(l)a gubbar

Njuter av den sista tiden i frihet... kom att tänka på att jag snart ska sluta plugga och börja jobba.. Då kan jag ju inte sitta mitt på dagen och ta en fika med kompisarna. Inte träna mitt dagen, sova länge på morgonen mm.. Hur ska det gå när jag inte har detta kvar? Så nu lever jag som att den här dagen skulle vara den sista.. tyvärr har pluggandet de första dagarna fått ta stryk.. så imorn när jag är ledig och inte har något annat planerat måste jag ta tag i pluggandet.. Läsa en avhandling om delakighet..!

Andreas ska tydligen jobba natt imorn med och jag tänker inte sitta hemma.. ut och fara blir det..!

Igår kväll var jag ute och for.. Augustifesten började och rix FM-festivalen hade kommit till stan.. många små flickor var ute med sina kompisar.. hm.. jag undrar.. vart är föräldrarna?? Med öl i händerna och äldre pojkar runt fötterna.. vart ska detta sluta?? Ingen direkt familjefest när stan kryllar med fulla ungdomar och ful(l)a gubbar...

__________________________________________________


" Vad tror du om mig egentligen? "


// Lisa

Någon annan...

Det är så lätt att tro att man känner någon, utifrån och in..
Men hur lätt är det inte att bygga upp en vägg, en fasad med något annat. Visa upp en sida av sig själv som egentligen inte stämmer.. eller kanske stämmer den men kanske inte fullt ut.. Vad händer om en sida av kommer fram som man inte visat förut? Som man är rädd för att visa.. är rädd för hur den ska tas emot.
Vad händer om man bryter ihop, bara får sånna psykbryt som man egentligen inte vill visa för någon och som man egentligen inte vet vad de beror på? När man inte kan kontrollera kroppen utan den gör precis som den vill. Känner hur man står och tittar på sig själv och undrar va fan man håller på med. Hjärnan säger åt en att sluta men kroppen vill inte.. Det är obehagligt.. att känna hur kroppen bara bryter ihop och tar kontrollen.. när man bara skakar och tårarna rinner utan att man vet varför..


Har inte käkat vanlig mat på två dagar... hmm.. är inte sugen på nått men är ashungrig.. mår illa och har ingen kraft! För tillfället lever jag på riskakor, dextrosol.. och vatten i mängder. Ska in på stan och käka lunch med Sofie som fyller år idag.. GRATTIS! Måste äta mat idag! Så är det!!

___________________________________________

" Varför är vi så rädda för att göra bort oss? "

// Lisa


I didn´t do it...

Jo.. klart att jag gjorde... men nervös var jag.. skakade som ett asplöv när jag gick från skolan upp till Lucky 7 och väl där.. hmm.. trodde att jag skulle ramla ihop och dö!
Var lite tidig men jag pratade med han som skulle tatuera (Calle).. bestämde mig efter två och en halv månad för vilken storlek jag skulle ha.. och jag kan ju säga att hade jag gjort den som var större hade det sett konstigt ut. Han sa att han skulle förbereda lite men att han strax var tillbaka... vilket innebar en kvart. Nervositeten steg och jag undrade hur fan jag skulle överleva. Calle märkte tydligt att jag var nervös och gjorde en massa saker för att få mig ännu mera nerös. Jag fick sätta mig i stolen och sitta där som ett nervvrak när han prockade fram nålar och grejer.. Några andra tatuerare stod bredvid och bara skrattade.. menade att han kunde ha plockat fram sakerna innan jag fick sätta mig för att jag skulle slippa se... men nej då här skulle vi plåga lilla Lisa.. som nästan tuppar av, av en liten spruta. För att se så att så att bilden satt bra fick jag ställa mig upp och med andra runt omkring känades det lite konstigt.. och med kommentarer mellan killarna som om jag inte var där.. hm.. kanske bra eftersom det gjorde mig mindre nervös! Efter mycket fixande var det dags..

Jag bad honom att börja snällt och han tittade på mig som att jag var dum i huvudet.. hmm.. Finns det något sätt att börja snällt på?? Han sa att han skulle börja med en linje för att jag skulle veta hur det kändes..
Trodde att det skulle kännas mer... började känna att jag trots allt skulle överleva.. men kanske tänkte jag det lite för fort.. nej då så hemskt var det inte men värre en det första sträcket blev det..
Jag är något stolt över mig själv.. trodde aldrig att jag skulle våga tatuera mig.. Är helnöjd..
Bild kommer imorn..



________________________________________

" Nu slipper du köpa gnuggisar "

// Lisa



Tacksamhet & en mintgrön kudde

Varför har vissa människor så svårt att visa tacksamhet? Kanske är de inte tacksamma, fast vi andra tycker att de borde vara det?! Är det så att de tar saker och ting så mycket för givet? Kanske borde vi runt omkring förändra oss för att de ska inse att de inte kan ta allt för givet.. Att visa lite uppskattning vore inte fel.. jag kanske tyckte att det var en självklarhet att hjälpa till men utan visad uppskattning vet jag inte riktigt...

Andreas började jobba natt idag... så ikväll blir det att sova själv, vilket jag inte gjort på över ett halvår.. Är glad att nattjobbet bara kommer att vara i två veckor, om inget oväntat händer...
Så kanske blir det ännu längre..

De senaste dagarna har varken jag eller Andreas haft någon vidare tur. Natten mot fredag hade vi inbrott i bilen.. ingen hödjare för Andreas att komma ner till bilen halv fem på morgonen och mötas av öppen motorhuv och krossad ruta.. Polisanmälan har gjorts och genom samtal med vänner och bekanta kanske vi snart kan få fast de som gjorde inbrottet.. Vidare skulle jag i lördags tvätta mattor som jag haft på balkongen, ett täcke och en kudde. Smart som jag är tvättar jag allt samtidigt.. hmm.. SMART! Nu har vi ett mintgrönt täcke, en mintgrön kudde och mattor med mintgröna fransar.. Räknade inte med att  två av mattorna som är gröna, skulle tappa så mycket färg. Som tur är används inte mattorna, täcket och kudden så ofta och färgen syns ju inte eftersom man ska lakan och örngott på..
Idag efter några timmars pluggande skulle jag måla naglarna och självklart kunde jag inte få upp flaskan som jag skulle ha... efter säkert tio minuters kämpande gick jag ut i köket och tog till kniven.. Skulle jag verkligen inte ha gjort.. hade av hela flaskan och så fick vi nagellack i hela köket. Tog ett bra tag att få bort kan jag säga..

Träffade på en av killarna som i sommar har badat mycket på jobbet... och fört ett jävla liv och bråkat med allt och alla.. hmm.. såhär själv utan sina vänner såg han jävligt larvig ut.. inte den där dryga blicken och kroppshållningen.. Kanske är det så att vi måste sära på dem... för att de ska kunna förändras.


Idag har biljetter till Håkan Hellström 1:e november i Flygeln bokats... med starka minnen kvar från förra konserten är längtan stor till nästa..
men innan detta datum ska jag klara av en massa annat och fokus måste ligga på det..




Lars Winnerbäck   -  Varning för ras     http://www.youtube.com/watch?v=Bd6QsQLSlQw

Lars Winnerbäck   -  En svår och jobbig grej    http://www.youtube.com/watch?v=xr_2TNdEQM8&feature=related 

Lars Winnerbäck & Lisa Ekdahl  -  Kom änglar http://www.youtube.com/watch?v=BXAe4xruJNI&feature=related

Lars  Winnerbäck   -   Jag är hos dig igen    http://www.youtube.com/watch?v=Zb9vGZ9grXc

Lars Winnerbäck   -    Ingen soldat    http://www.youtube.com/watch?v=F-m88x8MaHo 

Innan Håkan blir det konsert med Winnerbäck - 23:e augusti i Linköping

_____________________________________________________________


" I don´t want to forget.. I just wanna let go "


// Lisa

Misstag, förluster & nya äventyr

Allting vi gör... vare sig det är misstag eller inte... skapas nya erfarenheter! Många gånger kanske vi ångrar saker vi gjort men jag undrar.. hur skulle livet sätt ut om jag inte gjort de misstag jag gjort? Om livet skulle vara en dans på rosor kanske vi inte skulle uppskatta det lika mycket.. De negativa sakerna som händer behövs för att vi ska kunna uppskatta de positiva. Men när vi är i botten är det så svårt att inse det.
Allt vi gjort i livet har gjort oss till de vi är idag. Skulle vi plocka bort de saker vi egentligen kanske ångrar skulle vi inte vara de vi är idag.. vi skulle troligtvis inte vara på samma plats och umgås med samma personer.
Jag har många gånger undrat vad som hade hänt om jag redan från början hade vänt mig åt andra hållet... men då hade jag gått miste om erfarenheter, vänner och minnen! 

Kanske är jag egoistisk.. men va fan... saknar så mycket och kommer förlora ännu mer.. Jag vet att det är det du vill och kanske är det precis vad du behöver..! Men jag kommer sakna dig! Det kommer att bli tomt och det kommer kännas konstigt att behöva säga hej då...
Efter ett tag när jag kände hur paniken steg och jag kände hur mycket jag saknade alla mina vänner som flyttat härifrån ringde jag till min kära Linda som för tre år sen flyttade till Visby.. och efter över en timmes pratande känns allt mycket bättre. Ska käka lite nu och sen försöka återgå till pluggandet... och försöka att undvika alla tankar!

Nya kursen börjar på tisdag.. ser fram emot det nu men om en vecka kommer jag säkert inte säga samma sak... Efter skolan på tisdag blir det besök hos tatueraren.. hmm.. nu har det gått över två månader sen jag bokade tiden och nu är det dags.. Nervös?? Nej då inte ett dugg... aaa.. klart jag är! Med väskan fullproppad med dextrolsol kommer jag på skakade ben ramla in på Lucky 7. Jag hoppas att någon är där och ta emot mig..! " Är du inte döende så räknar jag med att du kommer "




Oskyldigt blå   -   Håkan Hellström    http://www.youtube.com/watch?v=SBhe3AdmO3w&feature=related 

Dj Sammy  -  Heaven     http://www.youtube.com/watch?v=BCD7bSgR2Xc&feature=related


_________________________________________________________


" Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta "


// Lisa





   


Svarade på frågorna för att??

1. Fullständigt namn?; Lisa Maria Linnea Ohlsson
2. Hur gammal är du?; 22 år (5 sept)
3. Vart bor du?; Norrköping
4. Bor tillsammans med?; Andreas
5. Färg på ditt hus?; (Lägenhet): ful...
6. Hus eller lägenhet?; Lägenhet
7. När är du född?; 5 sept 1986
8. Klass?;
9. Vilket år tog du studenten?; 2005
10. Något jobb?; ja
11. När gick du upp i morse?; 08:30

12. När ska du sova?; Hur ska jag veta det?
13. Duschat idag?; jupps
14. Kramat någon idag?; Jupps
15. Pussat någon idag?; Jupps
16. Vad har du ätit idag?; riskakor
17. Dagens klädsel?; Just nu.. trosor och ett linne

18: Vad är klockan nu?: 09:27
19. Dagens sötnos?; Jag!
20. Dagens roligaste?; Martin

Socialt:
21. Har du många vänner?; Jupps...
22. Hur många har du kysst?; Måste jag räkna??
23. Vem kramade du senast?; Andreas
24. Är du omtyckt?: Självklart!
25. Hur många har varit otrogen mot dig? 1
26 Har du pojk-/flickvän?; Jupps
27. Har du varit kär i någon av dina kompisar?: Ja
28. Vem pratade du med i telefon senast?; Emmie
29. Vem fick du senast sms ifrån?; Andreas
30. När hade du sex senast?: Igår
31. Vem fikade du med senast?: Sofie
32. Vem flörtade med dig senast?: Hemligt

33. Har du blivit utnyttjad av en kompis?: ja

Favorit (just nu)
34. Dryck?; Vatten
35. Färg?; Lila
36. Bil?: Volvo 850
37. Stad?; Norrköping
38. Land?; Italien
39. Ämne i skolan? Svenska
40. Människa?; Håkan Hellström


Senaste:
41. Personen du tänkte på?; Andreas
42. Personen du kysste?; Andreas
43. Gången du spydde?; Hur länge sen som helst 
44- Gången du grät?; idag
45. Pizzan du åt?; Italia
46. Gången du var i Götborg?; Kommer inte ihåg 
47. Gången du var i stockholm?; För drygt en månad sen
48. Gången du var full?; Några veckor sen
49. Gången du var hög?; Aldrig!
50. Senaste gången du rökte?; En månad sen kanske.. (?)


Antingen eller:
51. Svart eller vitt?; Svart
52. Hund eller katt?; Hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa?; Beror liksom på...
54. Tv-spel eller datorspel?; Tv-spel
55. Singel eller upptagen?; Beror på
56. Hångla eller ha sex?; Måste man välja?
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead?; Ingen..
58. Ragga eller bli uppraggad?; Beror på när, var och hur
59. Big Brother eller Paradise hotel?; Big Brother

60. Blond eller svart hår?; Blond
61. Har du blåa ögon eller bruna?; blåa
62. Choklad eller lakrits?; Choklad
63. Göteborg eller Stockholm?; Götebörg
64. Högerhänt eller vänsterhänt?; vänsterhänt
65. Coca cola eller fanta?; Coca Cola
66. Pizza eller kebab?; Pizza
67. Randigt eller prickigt?; Prickigt
68. Älska eller älskas?; Båda
69. Leva eller dö?; Leva

Antal:
70. Personer du älskar?; Min familj och mina vänner
71. Personer du hatar?; några stycken bara
72. Gånger du varit full?; Seriöst?
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period?; 1
74. Glassar du ätit på en dag?; inte en aning
75. Msn kontakter?: 73
76. Gånger du haft minnesluckor?; 3
77. Gånger du varit hög?; Aldrig
78. Personer du saknar just nu?; De som jag vill ha här men som inte är det!
79. Gånger ditt hjärta brustit?; har tappat räkningen


Vem:
80. Vill du kyssa nu?; Andreas
81. Ska du träffa imorgon?; Det är sånt som märks
82. Sjöng du senast för?; Mig själv!
83. Hade du senast en msn-konversation med?; Robin
84. Spelade du tv-spel med senast?; Min bror
85. Vill du ta med på resa nu?; Får jag bara välja en?
86. Vill du kasta en sten i huvudet på?; Hemligt
87 . Förtjänar att dö?; Ett par stycken 
88. Är söt?; Jag såklart!
89. Vill du sova jämsides med i natt?; Andreas

Vad:
90. Gör dig glad?; Andreas och mina vänner

91. Gör dig ledsen?; När någon sviker
92. Vill du helst göra nu?; Slå till någon
93. Önskar du att du slapp göra?; diska
94. Vill du ha nu?; En kram 
95. Önskar du dig i födelsedagspresent?; Pengar..
96. Längtar du till?; Ikväll....
97. Tycker du om dina betyg?; Jupps...
98. En sak du ångrar i ditt liv?; Finns kanske en sak.. kanske inte.. jag vet inte
99. Är det bästa som hänt dig?; Andreas
100. är klockan nu?: 09:41


_____________________________________________________

" Jävla volvoraggare "


// Lisa



I´m back... från soliga Sicilien till regniga Sverige

Är nu hemma efter en vecka på Sicilien... Det var första gången för mig utanför Norden och första gången för mig på ett flygplan... På vägen upp till Sthlm förra tisdagen var jag som ett nervvrak. Försökte sova hela vägen upp för att inte känna av nervositeten, vilket inte gick så bra. Väl framme i Sthlm skulle vi käka.. fick bara i mig en halv macka men proppade i mig dextrosol för att få upp blodsockret. På skakande ben gick jag sen genom säkerhetskontrollen och efter en stunds väntan var det dags att gå på planet. Halvvägs upp i planet höll jag på och vända.. som tur var gick de andra bakom mig och jag var tvungen att fortsätta. På planet fick vi sitta och vänta säkert en halvtimme innan vi lyfte, vilket inte gjorde saken bättre. Starten var fungerade bra men när planet lyfte från marken var det inte lika roligt längre. Eftersom det blåste och regnade ute var det ingen lugn start på flygningen.. men fram kom vi och vid landningen var det ett himla guppande upp och ner.. hem gick det mycket bättre då piloten var bättre, trots alla luftgropar.

Väl på Sicilien, Catania, möttes vi av en hemsk värme. Från kalla Sverige till över 30 grader.. kroppen fick verkligen en chock men efter ett par dagar hade kroppen vant sig. Mycket solande och badande blev det tillsammans med långa bilturer i bergen.. på vägar som nästan fick mig att tuppa av.. fram och tillbaka precis ute vid kanterna och högt var det! Ingen direkt njutning vill jag lova..

Något jag förundrades över var hur människorna körde i trafiken.. det var kaos överallt.. människorna körde precis som de ville och de på moppar och motercyklar körde kors och tvärs mellan alla bilar i världens fart.. det är konstigt att det inte hände några olyckor. Bilarna på ön såg ut som skräp... de hade repor och vissa bilar var krockade.. inte alls konstigt med tanke på hur de körde och parkerade.. mellanrummet mellan de parkerade bilarna var ca 10-20 centimenter.. så de fick knuffa och buffa på varandra för att komma ut...
Något som också var ett problem var språket. Människorna där var inte världens bästa på engelska, trots att vi var i en turistord. Många missförstånd blev det...

I lägenheten hade vi som tur var AC, annars hade vi nog inte överlevt nätterna... Två dagar före hemresa upptäckte jag att vi hade myror överallt.. så det var bara att fara omkring och ta död på dem... med hårsprayet i högsta hugg och en flaska cola i den andra började jakten.. Sen var det inga myror kvar!! Hihi...

Före vi åkte hade jag skrivit en lapp med adresser för att jag skulle kunna skicka kort men när jag skulla skriva korten var lappen borta och den hittades inte förrän jag packade upp väskan i tisdags kväll när jag kom hem.. vilket skit. Men några kort kom iväg tack vare min bror som fick leta adresser hemma.. Det andra stora problemet var att få tag på francobollo - frimärken.. det fanns ingen stans.. vi frågade överallt och människorna hänvisade till tobaksaffärer men väl i en tobaksaffär fanns det inga frimärken.. På söndagen åkte vill iväg till en annan stad och gick på marknad. I en tobaksaffär en bit från marknaden satt det gammal gubbe med glasögon tjocka som.. aa jag vet inte vad.. det såg ut som att har var en gammal datasnubbe som var fast på 50-talet.. Vi frågade honom om frimärken och till vår förvåning hade han det.. Veckans jakt var över..
          
Flygplatsen                                 Hotellet

     



                                        
                
                                                                                                                    
                   

       
Besök på vingården Valle Galfina
       
  På åktur på Sicilien.. och vi tappade bort oss ett par gånger men lyckades hitta hem

               

           
   
 Besök i Savoca där Gudfadern spelades in

       
   Savoca                                        Savoca

        
Besök på Etna.. var uppe på 2000 meter



           
Före och efter utbrottet 2002                                  på 2000 meter - 18 grader

 På vägen hem från Etna lyckades vi få punka

      
Kort från flygplanet; Etna på första bilden...


         
Väl hemma i Stockholm fick vi ta till startkablarna eftersom en av bilarna inte startade.. den hjälpande bilen.. volvo!!





Och här... VÄLKOMMEN HEM... till regnet...!!




En lyckad semester trots myror och punktering... och en väldans nervositet inför flygresan ner till sicilien..


_______________________________________________________________


" Virgin radio "


// Lisa

Italien nästa...

Snart bär det av.. lämnar Sverige och detta tråkiga väder en vecka...
Åker inatt kl 2 från stan mot flyget på Arlanda. Börjar bli nervös men det går säkert bra.
Har packat men som vanligt har jag nog packat för mycket.. och troligtvis glömt hälften!

Hoppas ni får det bra här hemma.. vädret ser inte ut att bli något vidare men för mig gör det ingenting.. hihi...! I Italien skulle det vara mellan 30 och 35 grader hela veckan!


_________________________________________________________


" ...men jag kommer tillbaka... "

// Lisa


Fjärilar & utmaningar

Det är fjärilar överallt... det är också något som är mig varmt om hjärtat. Jag undrar om det är bara för att det finns i ens tankar som man ser det överallt? Funderade först på att tatuera en fjäril men det har ju nästan alla och så var det bortvalt. Hur kan nått som är så långt bort kännas så nära?? Och hur kan nått som är så långt bort kännas så nära??


Livet är fullt av utmaningar och ibland kanske man är tvungen att ge sig på dem.. Trots en stor osäkerhet utmanade jag mig själv härom dagen. Den extrema värmen tvingade mig att lämna mina leggins i väskan och endast  ha på mig mina korta shorts. Leggins och strumpbyxor är ett sätt skydda mig från mig själv och mina egna hemska tankar. Det är konstigt det där.. kommer vi aldrig vara nöjda med hur vi ser ut? Tur är att det finns kläder som kan gömma det vi inte vill visa! Men ibland måste vi tvinga oss själva att visa det vi egentligen inte vill visa för att inte avlida i värmen. Vi hade troligtvis tyckt annorlunda om samhället hade sagt annat. Överallt handlar det om hur du ska kunna gå ner i vikt och få den perfekta figuren. Hur ska vi kunna undika all denna hysteri? Om vi inte vill se allt detta, måste vi isolera oss från omvärlden då? För att slippa må dåligt över att vi inte ser ut som vi borde...

Hur kan en liten kommentar förstöra så mycket? Hur kan några ord ta så mycket, gå rakt in i hjärtat och bara slita sönder?

Igår var det min sista dag på simskolan och massor med bamsekramar blev det... det var inget jag hade förväntat  mig vilket gjort mig ännu mer glad. Så nu.. har jag semester tills skolan börjar. På tisdag åker jag till Italien, hoppas på mycket bad, sol och shopping.


Nomy    -    Hold your head up high       http://www.youtube.com/watch?v=AkUQ7aGBGro


______________________________________________________

" Maybe he just make her laugh "


// Lisa


RSS 2.0