Om jag kommer dit igen...

..har du en plats där jag kan vila??

Strax innan jag skulle åka till jobbet kom det sms som jag inte ville ha.. "Hör av dig när du vaknat"
Första tanken var.. han kommer inte.. fan, jaha vad ska jag hitta på nu då?? Mina planer kommer ytterligare en gång förstöras..
Men efter en stund var problemet löst o planerna fortskrider än så länge som planerat..
Mina funderingar också är kring det där med saker som man börjar tänka på o sen händer dom.. Igår kom tanken upp att Robin kanske inte skulle kunna komma ner hit o imorse får jag ett sms.
Det är ofta så för mig att min hjärna far iväg med en massa tankar o efter en stund inträffar det jag funderat kring.. Kan det vara så att vi har ett 6:e sinne? Att vi någonstans kan känna att något är påväg att hända. Skrämmande att säga men när Andreas blev sjuk hade jag haft de tankarna några veckor innan.. =(
Tankar som blir verklighet händer mig ofta.. så det bästa är att sluta tänka!! Visst sakerna händer kanske iaf men att slippa känslan att det man tänker kan hända (de negativa sakerna) vore en stor befrielse..

Natten blev inte så bra som jag hade hoppats.. mitt illamående sätter stopp för mycket. Hela veckan har jag somnat "hungrig" för att jag inte kan äta ordentligt o när jag vaknar mår jag ännu mer illa än på kvällen innan. Att dricka går ganska bra så till frukost blev det hallonsaft o knappt ett halvt digistivekex.

Igår på jobbet stod ett barn bredvid mig, efter en stund frågade han "vad är det här?" Blev förvånad över hans fråga. Han hade ett tag stått o petat på min höft.. Mitt svar blev "Mitt höftben.." Hmm... hahaha barn är så roliga..

__________________________________________________________________________________________________

" Jag sitter ensam här o undrar vart vi hamnar härnäst "

// Lisa

Du & Jag Mot Världen

Många runt omkring är så säkra... "det kommer att lösa sig, du klarar mer än vad du tror"
Men jag som är mitt uppe i skiten är inte så säker.. Klart att de runt omkring kan säga att det kommer att ordna sig men de har inte en aning..
"Efter år brukar man kunna leva ett relativt normalt liv" Jo det låter ju bra.. men fram tills dess?? Nu har det gått 5månader o det har bara gått neråt, den senaste tiden jävligt snabbt..
Visst går tiden snabbt, det har redan gått 5månader, men man måste kunna leva under tiden...
Den framtid som har varit så säker är inte längre självklar!


Imorn är det fullt ös medvetslös.. haha, nej inte riktigt men fest blir det. Ska bli riktigt kul.. Har sett fram emot denna helg länge.
Först blir det jobb som vanligt, både morgon o kväll.. När jag slutar vid 18:40 är det full fart hem för att käka o göra mig iordning. Sen ska jag möta upp Robin o sen får vi se vad som händer.. Kl. 23 ska vi iaf o lyssna på något band som skulle spela någonstans.. haha vilken koll jag har.. men men vi märker vad kvällen har att erbjuda. Riktigt kul ska jag ha iaf.. Bara få vara, inte tänka vare sig framåt eller bakåt, bara leva i nuet!

God natt på er!
Jag hoppas på bra sömn inatt o att jag på morgonen slipper vakna fövirrad som jag gjort de senaste dagarna. Har inte känt mig speciellt utvilad efter dessa dagars hemska uppvaknande..
Hoppas också på positiva o underbara drömmar inatt.. =)

________________________________________________________________________________________

" Den värme som skapas finner man inte överallt "

Tecken eller bara något vi själva skapar...

Alla tecken man ser... Varför ser vi dom?

Är det så att de finns o att de kommer upp för att visa oss vägen?
Men hur ska man tolka dom?
När man är i en viss situation så tänker man på ett sätt.. o de tecken man ser tolkas på ett sätt kanske för att man vill tolka dom så. Men tolkas de rätt?

Om de nu finns.. hur vet man hur de ska tolkas? Just denna fråga är anledningen till att det är svårt att föjla dessa tecken.. Jag tolkar dom på ett sätt men kanske är det inte det rätta.. o vad händer om jag följer dom efter min tolkning o så det kaos i slutet för att tolkningen visade sig vara fel..?

Eller kanske kan det vara så att dessa tecken som vi ser, egentligen inte finns. Det är bara vi som hittar/skapar dom för att vi letar efter dom eller vill att de ska finnas.. kanske inte medvetet, utan undermedvetet.

Låtar som spelas vid speciella tillfällen, telepati, känslor man får, saker man gör som påminner om saker man tidigare gjort, flashbacks som får mig att rysa...



Har börjat klura på en ny tatuering.. Vill tatuera in en text.. För tillfället har jag en text som jag skulle vilja göra men jag tänkte sätta mig o fundera ut flera förslag idag.
Frågan är om det kommer att bli 3 år 3 tatueringar, 4 år 4 tatueringar osv... det är sånt som märks.. Om några år har jag ingan plats kvar i så fall.. hihi..

______________________________________________________________________________

" Det vi inte har, finner vi i varandra "

// Lisa


En trött kväll...

Hemma från jobbet, är trött o sitter i soffan.. Har fått i mig lite mat.. Lär fastna här ett tag till. Förhoppningsvis kan får jag lite gjort innan jag slår ihop i sängen.

Det var riktigt skönt att få ordning på håret hos frissan idag. Innan jag gick där ifrån fixade hon till lite lockar, men de finns inte krav nu. Vattnet lyckades efter bara ett par minuters jobb förstöra dom..

Imorn ska jag troligtvis vara hemma innan jobbet, få lite gjort här hemma tänkte jag.

_____________________________________________________________________________________

" Ska det sluta det där började för så länge sen? "
" Jag fryser - värma mig? "

// Lisa

Drömmar...

Detta ständiga illamående gör mig knäpp.. har jättesvårt att äta, har knappt ätit på en vecka. Just nu sitter jag o försöker få i mig några vindruvor, ett digistivekex o en liten knäckemacka..
Det var länge sen jag hade ett sånt här extremt illamående o jag har varit överlycklig men nu är det tillbaka o hur länge det kommer att hålla på vet jag inte. Sist var det drygt en månad men jag hoppas att det är över snart, gärna redan idag.

Igår var tanken att jag skulle åka till Andreas o hälsa på honom på sjukhuset. Satte mig i bilen kl 9.. borde varit där strax före 10 men igår natt hade det hänt en olycka på E4an så resan tog lite längre tid än väntat.
Först tänkte jag vända o åka hem men bestämde mig efter en stunds tänkande för att åka iaf. Istället för 4timmar hos Andreas fick jag bara drygt  1,5timmar. Inte alls kul men så fick de bli..
Resan till Linköping tog 2timmar.. långa bilköer o långsam körning


Flera nätter i rad han jag drömt drömmar som jag önskade var sanna. De kändes så verkliga men sen när  man vaknar upp är allting borta. O man vaknar upp till den konstiga verklighet jag lever i nu...
Drömmarna gör mig förvirrad, de får mig att undra varför jag drömmer som jag gör..
När jag vaknar vet jag inte vart jag är, vad klockan är, hur länge jag har sovit eller varför jag känner mig så vilsen när jag vaknar..

Idag ska jag till frissan o fixa till håret, färga utväxten o klippa till luggen. På längden får hon inte klippa mycket, jag vill ha långt hår, riktigt långt hår.
Efter det blir det jobb..
Innan jag ska till frissan blir det att fixa lite hemma, göra mig iordning, lyssna på musik o förhoppningsvis kunna ta det lite lugnt också.

____________________________________________________________________________________

" Inte titta bakåt, inte fundera på allt runt omkring - bara leva i nuet.. "

// Lisa



Får planera om igen...

Ny vecka.. nya mål, nya utmaningar o så lite nya omplaneringar uppepå detta..
Va fan.. är väl vad jag kan säga.. Andreas skulle på behandling i Linköping idag, de tog då beslutet att han skulle läggas in.. Jaha så fick jag planera om ytterligare en gång. Det jag planerade igår inför idag måste nu planeras om. O det jag idag planerat till imorn måste nu också planeras om..
Andreas blodvärde låg idag på 70 o man ska väl ha typ 130. Detta var väl en av andledningarna till att han fick läggas in. Han hade fått blod idag o sen vet jag inte så mycket mer. En del i behadlingen kommer att plockas bort eftersom det är den som gör att han fått problem med magen, cystan o sen att det har blvit någon irritation på bukspottkötteln.


Var ute o pratade med mina kommande jobbarkompisar idag. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra.. Ser fram emot att få börja ett nytt jobb även om jag kommer att sakna både jobbarkompisar o själva jobbet som jag har idag.
Nu ska jag strax åka till jobbet. Ska träffa en av cheferna för diskussion om tävlingsgrupperna. Hoppas verkligen att vi kan komma till ett beslut idag.. Frågan har diskuterats i ett antal veckor men det har aldrig bestämts något men idag måste vi göra det.

Imorn förmiddag ska jag åka till Linköping o hälsa på Andreas.. som det der ut nu iaf.. man vet ju aldrig som sagt.
På onsdag har jag bokat en tid till frissan o jag hoppas att jag kan få behålla den tiden, att det inte kommer upp något annat skit emellan. Risken finns ju!!

Alla dessa oplaneringar gör mig galen.. Allt som ska, måste, vill göras skjuts upp hela tiden.. Som att betala räkningar, fixa deklarationen, äta mat, träna, träffa de jag vill träffa, ta det lugnt... Jag får väl sätta mig ikväll med räkningarna, jag har väl inget annat val.. =/ Resten får jag väl göra någon annan gång..

__________________________________________________________________________________________________

" men vad finns det att göra "

// Lisa



Tack till mina vänner...


Så skönt att få prata med någon som får en på andra tankar, någon som får mig att bli glad, någon som är som mig, någon som vet precis vad jag pratar om. En person som står mig väldigt nära o som jag tycker om så mycket!
Jag är glad att det går bra med jobbet.. =)
men är det inte konstigt att det alltid är de närmsta vännerna som flyttar?

Efter detta samtal blev det ytterligare att samtal med en vän som flyttat.. Jag är så tacksam för den hjälp jag får o jag förstår att det är svårt att veta vad som kan/ska sägas. Är man inte där själv är det svårt att förstå. Men det hjälper bara att ha någon att prata med, någon att berätta för.. Någon som är en underbar vän o som man alltid har roligt med! Tack för att du finns gumman!


Att jobba ett par timmar idag var faktiskt ganska så skönt.. fick mig att tänka på lite annat.. Nu är jag helt slut o sitter i soffan. Har ätit lite.. men som vi sa, det är inte lätt att fixa något vettigt när det bara är en själv som ska käka..
Imorn efter jobbet väntar samtal, samtal som är nödvändiga för att få detta att fungera.. Detta kaos går inte att leva i. Inte för mig i alla fall.. Det går inte att lägga åt sidan.. inte om det ska fungera! Jag hoppas att detta går att lösa annars kommer det stupa, o det är rakt ner!

Längtar till nästa helg.. Valborg =) Har stora förväntningar, även om det är farligt i denna situation så hoppas jag på en extremt trevlig helg. Robin kommer hem o han ska jag träffa på fredag. Emmie kommer hem o henne ska jag förhoppningsvis träffa på lördag.. På lördag är det 1.a majtåget vilket brukar vara kul.. får inte glömma min kamera.

Snart kommer även Linda hem en sväng från Sthlm.. hon ska vara hemma någon vecka så jag hoppas jag hinner träffa henne mycket mycket..

__________________________________________________________________________________________________

" Det är så lätt att leta någon annanstans "

// Lisa

Söndag

Efter att jag tagit mig från datorn igår blev det ingen städning - jag slog ihop i soffan o lyckades sova två timmar. Jag mådde riktigt dåligt, både illamående o hade huvudvärk. När jag vaknade mådde jag lite bättre o passade på att plocka iordning lite.
Illamåenadet kom tyvärr tillbaka o det tog med drygt två timmar att somna..

Imorse mådde jag fortfarande illa o det håller i sig. Jag blir tokig!
Åkte en sväng till IKEA, mamma skulle köpa en soffa men så blev det inte. Jag lyckade komma igenom IKEA utan att köpa något. =)
Snart är det dags att ta sig upp till badet o jobba ett par timmar.. efter det blir det väl hem o slänga sig i soffan. Ska försöka sova tidigt idag. Ska upp tidigt imorn o åka ut till mitt kommande jobb o träffa de jag ska jobba med o så.

Andreas kommer inte hem idag.. när han kommer hem vet jag inte.. o det gör ju inte saken lättare!! Jag förstår inte hur det kunde bli såhär..


_______________________________________________________________________________________________

" Skulle vilja rymma härifrån - till en plats utan tankar, ovisshet o smärta "

// Lisa



Orkeslös...

Idag har jag världens huvudvärk... Känner mig hängig och orkeslös.. men jag pendlar mellan att vilja göra något o bara sitta i soffan hela kvällen.. Det värsta är när det är full fart i veckorna är att man orkar inte göra något speciellt på helgen. O denna veckan har varit riktigt jobbig..
Tänkte att jag skulle titta på Millennium ikväll iaf, så får vi se vad det blir mer..

Tänkte att jag skulle ta tag i städningen snart, ytterligare en gång ser det ut som sju svåra år här hemma. Jag förstår inte.. =/
Blev hämtat av mamma kl 13 idag, först åkte vi o hämtade mina spinningskor. Efter det for vi runt o hämtade kataloger i olika möbelaffärer.. o sist var det systemet o mataffären som gällde.

Andreas är fortfarande hos sina föräldrar, vet inte om han kanske kommer hem imorn.. 


____________________________________________________________________________

" Lillebrors första reaktion efter att ha sett fiskmåsen äta apelsin - jag visste inte att fiskmåsar gillar apelsin "

// Lisa



Dåligt samvete...



Andreas är hos sina föräldrar, han ska sova där i natt. Är ganska skönt att få vara lite själv men jag saknar honom.. =( Även om det är jobbigt när han är hemma eftersom han har så ont så är det skönt att ha honom hemma. Men det är inte kul att se när han har så ont. Det påverkar för mycket..
Jag lägger mycket energi på Andreas, vilket jag vill göra. Vill inget hellre än att han ska må bra o jag gör allt jag kan men egentligen finns inget jag kan göra. Det är det som gör så himla ont.. men man fortsätter ändå att försöka få honom att må bättre. Jag är helt slut men man slutar inte kämpa.. det gör man inte..
Kan låta ego men det är svårt att ha det så här.. Jag saknar så mycket.. jag önskar att allt var som vanligt..
Vem ska ta hand om mig?! Klart att mina föräldrar, o mina vänner bryr sig o tar hand om mig så mycket de kan. Men jag saknar allting som ett förhållande innebär, för just nu finns inget kvar.. Förutom min enorma kärlek till Andreas o hans kärlek till mig..
Men resten; samtal, att hitta på saker, kramar, pussar, att få hålla om när man ska sova o allting annat som ska finnas i ett förhållande.. Det är ju de små sakerna som betyder så mycket..
Jag förstår mycket väl att det inte är lätt för Andreas, när man mår dåligt är det inte lätt. Därför känns det fel att tänka så...

Imorn ska Andreas på behandling på sjukhuset i Norrköping. Hans pappa ska följa med.
Jag ska.. först sova länge, sen ha en lugn förmiddag o kl 13 ska jag åka o hämta mina spinningskor som jag borde ha hämtat för länge sen. Så ser det ut för tillfället men vi får väl se.

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen på kanal 5. Får väl se om jag kan hålla mig vaken.

________________________________________________________________________________________________

" Min lillebror vaknade imorse av att en fiskmås stod på hans fönsterbräda
o pickade i en apelsin som låg innanför fönstret "

// Lisa


Tilläggas ska göras...

Vissa sköterskor o läkare är verkligen helt vrickade.. I Norrköping är renlighet inte en prioritet, vilket vi flera gånger fått uppleva.. att använda handskar o sprita händerna är tydligen inte så viktigt. Konstigt det där!
Vissa lovar saker som inte ens stämmer, o så blir det promblem.. Vissa är okunniga i bara svamlar..
Andra särskilt många på sjukhuset i Linköping är verkligen duktiga o ställer verkligen upp. I Norrköping finns det ett par stycken som är duktiga o så.. men många som vi stött på tillhör inte dem.
I Linköping finns det självklart de som inte är så duktiga men vi har bara träffat på ett fåtal.


Denna dag har varit hemsk.. riktigt jobbig. Vaknade imorse o kände mig helt slut. Gick omkring som en zombi hemma o fick inget gjort. Eller dagen blev inte så hemsk sen men jag har känt mig nere näst intill hela dagen - det har blivit alldeles för mycket de sista dagarna...
Efter att jag hade ringt till Linköpings sjukhus för att få reda på om vi ytterligare en gång skulle behöva åka till sjukhuset o ta prover. Svaret var JA.
Jag hade ingen ork att följa med upp så Andreas mamma fick åka med. Jag gick inte till jobbet idag heller.. ingen kraft o ingen ork.
Mamma kom in på förmiddagen o vi käkade frukost o senare även lunch.. Vi gjorde inte så värstens mycket men det var skönt med sällskap. Vi kollade lite på tv, letade möbler till deras uterum o senare framåt kvällen gick vi o handlande lite o efter det blev det en promenad runt strömmen. Mamma åkte hem runt kl 19.

Imorn ska jag försöka ta mig till jobbet, imorn är det jobb från kl 8. På lunchen ska jag åka ut till mamma o käka lite o sen ta en sväng till Lindöskolan o titta hur det ser ur. De har gjort stora renoveringar o omändringar så det ska bli kul att se.
Andreas åker til Linköping med sin mamma på morgonen - ytterligare prover ska tas o kanske ultraljud igen. Idag låg Andreas vite blodkroppar på 0,8, alltså mindre än igår. Inflektionsvärdet som ska ligga under 10 låg på 46.


Nu ska jag försöka slappna av o sova lite.. men först måste jag se till att Andreas äter lite o tar nya värktabletter!



Här kommer något som får mig att tänka på något annat - man blir liksom lite gladare
Oprah & Black eyed Peas - I gotta feeling

Lite dålig bild men det är grymt...

För bättre bild gå in på
http://www.oprah.com/oprahshow/Oprahs-Kickoff-Party-Flash-Mob-Dance
Tryck över till HI för ännu bättre bild..
_______________________________________________________________________________

" En bättre dag imorn?? "

// Lisa

När ska det sluta...?

Hoppas verkligen att vi slipper att åka in akut till sjukhuset fler gånger.. det räcker nu! Jag förstår inte hur mycket skit Andreas ska behöva åka på..

Först få diagnosen ALL (akut lymfatiskt leukemi), efter det får vi reda på att han tillsammans med denna sjukdom har fått benmärgsnekros som är något med att benmärgen inte producerar friska celler, (det är mindre en 1% av de som får denna formen av leukemi som får detta), o så nu.. denna cysta som var fylld med 1,6liter vätska. Som nu i efterhand har fortsatt att skapa promblem. Läkaren sa att det var 1 på 100 000 som fick vätskefyllda cystor.. Det får fan räcka nu!!

I måndags mådde Andreas riktigt bra.. efter att i fredags o lördags tömt cystan så minskade magontet o han mådde ganska så bra. Han gick långa promenader, fixade runt hemma o pratade massor.
Igår var denna lycka över igen..
När Andreas vaknade igår var värken i magen tillbaka.. Tanken var att han skulle åka ut till sina föräldrar när jag jobbade. Klockan 20:45 när jag hade 45minuter kvar att jobba ringde Andreas till mig o då var det bara att byta om snabbt, ta sig hem o åka till Akuten. Värken i magen hade blivit värre o nu ville vi få svar!

Vi kom upp till akuten kl. 22 fick komma in på ett enskilt rum eftersom Andreas imunförsvar är så dåligt att han inte kan sitta med en massa annat folk. Efter provtagning visade det sig att de vita blodkropparna - imunförsvaret (som normalt ska ligga på 6-8) låg på 1,3. Om det går under 1 har de sagt att Andreas ska läggas in.

Klockan gick o inte mycket hände. Eftersom klockan var så mycket kunde egentligen ingenting göras. När klockan var 1, hade vi pratat med läkare, de hade tagit prover o de kom in med värktabletter, 2 panodil o 1morfintablett. Vi skulle vara kvar ytterligare 30minuter för att se om tabletterna fungerade. Efter 30 minuter hade de inte hjälp o vi fick vara kvar ytterligare. Kvart över 2 kom vi från akuten.

Vi var helt förstörda när vi kom hem o somnade relativt fort. Vi åkte från sjukhuset med löfte om att de skulle ringa o ge oss en tid för ultraljud idag.
I morse hade Andreas ingen värk i magen.. till en början. Men när klockan blev framåt 11 kom värken tillbaka. Men vid 10:30 ringa jag till mamma o sa att de inte hade ringt o gett oss någon tid. Lite irriterad ringde mamma upp till akuten o frågade vad som hänt. Till svar får hon att om man ska få någon akutid så måste man vara på sjukhuset innan kl 9.
Människan i telefonen säger att vi kunde få en tid nästa vecka.
Haha.. det är ju rena skämtet.. De har klantat till det o sen kan de inte stå för det o fixa fram en tid till oss.. Helt sjukt!

Mamma ringde till Linköping o pratade med de som har hand om Andreas där. De skulle prata med läkarna i Norrköping o säga att de skulle skaffa fram en tid. De hade inget alternativ, en tid skulle fram.
Vi kom upp till akuten kl. 12. O precis som som igår fick vi komma in på ett enskilt rum. Prover togs efter någon timme kanske. Men själva provtagningen tog drygt en timme..
Han som skulle ta proverna hade knappt aldrig tagit prover ur en CVK. Detta plus att CVK´n inte riktigt fungerade som den skulle.. Det tog säkert 45 minuter innan han ens fick ut blod. Men det som var bra var att han var riktigt noggrann med det han gjorde.
Klockan gick efter ett tag kom en läkare in o pratade med oss. Han skulle försöka få fram en tid för ultraljud. Under tiden vi satt där ringde de från röntgen o sa att vi kunde få en tid imorn men jag talade om att det inte var okej o att vi skulle ha en tid idag.
15:15 kom en sköterska in o sa att vi hade tid för ultraljud 15:30..=)
Det positiva var att cystan inte hade fyllts med vätska igen.. Det negativa var att det nu fanns vätska som flöt runt i magen utanför tarmar osv.. dessutom hade bukspottkötteln åkt på en inflamation tror jag det var..
Klockan hann ändå bli nästan 17:30 innan vi kom från sjukhuset.

Nu har Andreas fått med sig fler morfintabletter som han ska ta tillsammans med panodil..
Idag visade de vita blodkropparna 0,9 men de i Linköping tyckte inte att det behövdes att Andreas kom dit. Jag hoppas verkligen att värdet kommer att gå upp nu..

Imorn kanske vi måste åka till sjukhuset igen för provtagning.. säkert är iaf att vi ska till Linköping på fredag för behandling.
Nu är jag helt slut.. jag som höll på att bli sjuk har fått lagt detta åt sidan. Igår när jag jobbade mådde jag riktigt dåligt men sen var det bara att lägga det åt sidan. Idag mår jag sådär.. går fortfarande på helspänn o kan inte koppla av. Även om jag skulle vilja fixa med saker här hemma så orkar jag inte..

______________________________________________________________________________________

" Jag tackar mina föräldrar för att de ställer upp så mycket, att de åker med oss hit o dit o sitter på akuten med oss flera flera timmar "

// Lisa










Det tar tid...

Måndag igen.. i helgen har jag inte kunnat vila det minsta o känner mig inte riktigt på topp för att jobba. Förhoppningsvis blir det bättre när jag väl kommer dit.

Igår fick vi åka till sjukhuset i Norrköping där Andreas fick sin behandling. Efter svängen upp dit hann jag hem en stund, fick i mig lite mat o for runt lite. Sen bar det av in mot stan för att träffa Emmie. Efter en snabbfika o ett lite varv på stan var Emmie tvungen att åka eftersom hon skulle äta o handla innan hon skulle åka tillbaka till Örebro.
Jag var ganska duktigt när jag for omkring på stan, kom bara hem med en supersnygg hatt, ett halsband o ett par örhängen.. =)
Jag kom till jobbet lite tidigt men tiden gick fort eftersom det var en massa att stå i iaf. Efter jobbet åkte vi ut på landet för att fira Martin lite grann.. Han har länge pratat om att han ska bli seriös så vi får väl se om det blir så denna gången.. hihi..

Nu sitter vi i Linköping.. Andreas ska bara få en spruta i CVK´n o sen ska de lägga om den.. men även om det inte alls är mycket, jämfört med vad det har varit så tar det en himla tid. Vi hade tid kl 10:30, vi fick kommer in på ett rum kl 11. Andreas är iväg en sväng nu, vet inte riktigt vad dom gör men antar att det är provtagning o lite så.

Efter idag dröjer det enda till fredag innan vi måste åka upp hit igen, vilket är skönt. Om det inte skulle dyka upp något vill säga. Antar att vi måste åka till sjukhuset hemma någon dag o ta prover också..
Fredag, lördag, söndag o måndag ska Andeas få samma behandling som han fått de här fyra senaste dagarna. Känns lite onödigt o sitta o åka hit för en liten spruta (som i o för sig är välsigt viktigt) men jag håller tummarna för att vi iaf lördag o söndag slipper att åka hit.

Hej hopp
Ha en bra dag..
jag lär ju vara kvar här ett tag till o få njuta av denna underbara sjukhusmiljö.. =/

_____________________________________________________________________________________

" En annan sida "

// Lisa


Saker förändras snabbt...

En lugn fredagkväll byttes mot ett besök på Universitetssjukhuset o 25årsfirande byttes mot en heldag på samma sjukhus...

Ja, så har min helg sett ut hittills.. Kom hem för stund sen. Det började..
Igår skulle Andreas vara i Linköping på sjukhuset kl. 7:30. Han åkte dit med sin mamma. Där skulle han få en spruta (i CVK´n) o sen skulle han göra ett ultraljud för att kolla om de hittade någonting konstigt i hans mage. Andreas har någon månad tror jag haft väldigt ont i magen o nu var det dags att ta tag i detta på allvar. Efter det skulle Andreas få åka hem, det skulle bara ta ett par timmar..

Efter ultraljudet fick de beskedet att Andreas hade en "ballong" på 10x20cm i magen. Den var fylld med drygt 1,5liter vatten.. (Inte konstigt att han haft så ont i magen)
Tiden gick o besked om hur de skulle hantera detta dröjde.. Kl 14:15 började de tömma "ballongen" på vätska genom en slang som de stack in i magen.
De bestämde att Andreas var tvungen att stanna över natten..
När jag slutade jobbet 18:40 tog jag mig hem, packade en liten väska med saker o åkte mot Linköping med mamma o pappa som hade handlat med sig lite mat.
Vi var framme någon gång vid 20:30. När vi kom dit hade de fått ut 1,5liter. Vi var hemma igen i Norrköping framåt 22:30. Då var jag helt slut o stupande ner i soffan med jacka o öronmuffar på. Där satt jag ett tag inan jag lyckades släpa mig till sängen.

Idag skulle vi bara åka o hämta Andreas som skulle vara klar 12:30. Mamma o jag kom till sjukhuset 12:45. Då hade kirurgen som skulle ta bort slangen ur magen inte kommit än.. Efter ett tag dök han upp men lyckades inte få bort slangen. Det kom in en läkare o sa att han skulle göra en akutanmälan till ultraljudet så att de där fick plocka bort slangen (det var där de hade satt in den)

Det dröjde en bra stund innan vi fick en tid.. efter att de plockat bort slangen var vi på språng att åka hem men när vi pratade med sköterskorna på avdelningen så var Andreas tvungen att vara kvar 1-2timmar för att se så att det inte uppstod några blödningar.
Mamma o jag fick då gå iväg o köpa lunch - klockan hade hunnit bli 15.
När vi äntligen fick gå från sjukhuset var klockan 16:30.

Klockan 15 idag skulle vi ha firat Martin men så blev det alltså inte. Andreas ligger nu o sover - förhoppningsvis gott eftersom han sovit väldigt dåligt de senaste veckorna pga magontet..
Om en stund kommer hans föräldrar med lite mat till oss. Martin skulle mecka med bilen så i får väl fira honom imorn.
Klockan 10 imorn ska vi till sjukhuset här i stan (tack o lov att de fixade så att vi kunde få åka dit istället för till Linköping) Där ska Andreas ta en spruta (samma som idag)
Kl. 16:15 imorn ska jag vara på badet för att jobba några timmar..
Emmie är hemma denna helg så jag hoppas verkligen att jag hinner träffa henne imorn en sväng.

Så blev denna helg.. Inte riktigt som vi tänkt oss men som jag sagt förut; det går inte att planera! Det är inte vi som bestämmer hur våra dagar ser ut.. det är sjukdomen!!

På måndag är det dags att åka till Linköping igen för ytterligare en spruta...

________________________________________________________________________________

" Vila.. jo det får vi ta någon annan gång sa jag ju "

// Lisa





Sjuk igen??

Igår kväll började jag känna mig hängig igen.. Började få ont i halsen o kände mig helt förstörd.. Jag som nyss blivit skapligt frisk..
I natt sov jag helt värdelöst o vaknade imorse med huvudvärk, värk i leder o inga krafter alls.. Kollade febern men som tur var hade jag ingen feber..
Bestämde mig för att ta en värktablett, så nu känner jag mig skaplig igen.. Har inte tid att vara sjuk. Måste jobba idag o imorn, sen får jag vila. Det är mycket som ska göras nu i slutet på terminen o då finns det ingen tid att vara sjuk.

Snart ska jag o Andreas ta en liten promenad i vårsolen innan det är dags att laga mat o sen ta sig till jobbet..
Idag fyller Andreas bror år så då får vi säga GRATTIS!! =)

_________________________________________________________________________________

" Vila kan man göra någon annan gång "

// Lisa


7 år

Tiden går riktigt fort.. vart har alla år tagit vägen? Andreas o jag har idag varit tillsammans i 7år.. Hoppas att vi kan hitta på något ikväll när jag kommer hem från jobbet, men mycket hänger på hur han mår.. Inget kan planeras. Förhoppningsvis blir det i alla fall någon god middag.


Andreas åkte imorse iväg till Linköping på behandling, jag hoppas det går bra. Han ska få någon ny medicin som har inte fått föru.. Har suttit o kollat på schemat som vi fått - det är verkligen rörigt, man blir helt förvirrad.. Det är tabletter hit o tabletter dit, dropp här o dropp där. Vad det handlar om för tabletter/dropp har vi ingen aning om..


Vad jag ska hitta på fram tills jag ska jobba vet jag inte riktigt än.. Vore skönt att vara hemma o fixa men borde kanske träna? Vi får se vad det blir...

Imorn fyller Martin år.. Han är helt värdelös på o önska sig saker så vi får väl se vad vi hittar på! Han blir 25 år.. vilket betyder att jag fyller 25år nästa år.. =/

___________________________________________________________________________________

" Någon konstig känsla o förvirring - som delvis skapas av de drömmar jag har "

// Lisa

Vårfint...

Ny vecka o min ledighet är tyvärr slut.. idag är det dags att börja jobba igen... Blandade känslor vill jag lova!

Idag har jag gjort vårfint i vårt sovrum - har bytt gardiner, överkast, filtar, ljus, ljuslyktor, kuddar, blommor, vaser o dukar... Det blev verkligen jättebra! Höst o vinter sovrummet är mörkt; svart o turkost. Vår o sommar sovrummet Är ljust; mycket vitt o ljusrosa. Trivs mycket bättre med detta sovrum - tills i höst får jag se till att förbättra höst o vinter sovrummet!

Andreas o jag ska snart gå en liten promenad innan det är dags att ge sig av mot jobbet.. Idag blir det cykeln dit, nu när den äntligen har kommit in till stan o låset är monterat o däcken är pumpade. Det tar knappt 15minuter att gå till jobbet, får se vad det tar med cykel.

Det är de små sakerna som gör det.. de små sakerna som får en att bli glad, riktigt glad! Men även riktigt stora saker kan skapa stor lycka.. =) När man minst antar det dyker de upp.. saker som man aldrig trodde skulle hända..


____________________________________________________________________________________

" En ny framtid... "

// Lisa



Galgar & gummisnoddar

I onsdags träffade jag Jenny... o som hon sa.. Önskar att man kunde träffas oftare!! Men att få ihop tiderna är inte det lättaste, tyvärr. Hade iaf väldigt trevligt o jag håller tummarna för att det inte går för lång tid innan vi ses igen.

I torsdags fortsätte min jakt på de perferka galgarna men de tycks inte finnas.. får tillverka egna om de ska bli så som jag vill ha dom.. Efter letande åt Andreas o jag lunch med mamma o senare på kvällen var det dags att träna.. Har fortfarande träningsvärk men den tänkte jag träna bort imorn =)

Igår hade jag möte om hur hösten kommer att se ut för mig.. det är klart. Jag kommer att byta jobb! Känns väldigt bra, även om det kommer bli en riktig utmaning. Har redan massor med idéer..
Men jag kommer ha en fot kvar på badet, målet jag hade under mitt års anställning som snart avslutas har inte uppnåtts, så jag kommer arbeta vidare för att utveckla verksamheten o få den att fungera mycket bättre än den fungerar idag.

Efter mötet med min blivande chef så for jag runt ett varv på stan, mitt mål var att hitta gummisnoddar.. men inte det heller kunde jag hitta. Det fanns förpackningar med 330st i men jag tyckte att det kändes lite överdrivet att köpa så många.
Eftersom jag inte kan hitta de galgar jag vill ha har jag bytt strategi. Ska köpa några andra galgar o för att vissa kläder ska kunna hänga uppe så ska jag köpa gummisnoddar i snurra runt ute i ändarna på galgarna. Vi får väl se om mina planer lyckas..
Imorn ska jag o mamma åka till IKEA o där ska jag köpa galgar.. ska kolla om jag kan hitta gummisnoddar någonstans i Ikanohuset.
På eftermiddagen igår åkte vi ut till Andreas föräldrar o käkade mat, Framåt kvällen när vi åkte hem tog i med min cykel hem.

Idag på förmiddagen var jag o Andreas o köpte ett nytt lås till min cykel. Cykeln står nu uppe i lägeneten o jag försöker montera låset men det går inget vidare, får se om jag kan ta hjälp av Andreas. Efter den lilla turen tog vi en kort promanad o sen var det dags att käka. Städning o tvätt blev det efter det, ska fortsätta städa lite så får vi se var det blir efter det..
Ikväll vet jag inte vad det blir...

_______________________________________________________________________________________________

" Överallt samtidigt "

// Lisa




En ny dag...

Jag hoppas det är på väg åt rätt håll nu.. Antar att det kommer att gå neråt igen.. men idag har fick jag svaret att det var bra - o det har jag inte fått på hur länge som helst!
Efter att ha legat i sängen i flera dagar har Andreas tagit sig ut till soffan..

Om ett par timmar ska jag träffa Jenny =) O ikväll måste jag ta mig till jobbet för att jobba ett par timmar - så mycket för den ledigheten! Men men det är inte så lång tid så det får väl gå..


Skulle ju plocka upp mina sommarkläder igår men de kom inte så långt.. de ligger utspridda på soffan i arbetsrummet.. Ska försöka få utan dom innan jag ska in till stan. Så typsikt mig att börja med något o sen hitta något annat att pyssla med...
Igår kväll va Andreas o jag hemma hos mina föräldrar o käkade mat.. min bror åkte tillbaka till Göteborg idag så nu dröjer det väl till sommaren innan jag träffar han igen..



Ha en bra dag så hörs vi väl ikväll... _________________________________________________________________________________

" Dags att göra någonting åt detta? "

// Lisa


Ordning o reda....

Igår hände det mycket här hemma... Mamma o pappa var här o hjälpa mig att få klart lite saker.. Har äntligen fått upp rätt lampor i vardagsrummet o arbetsrummet, gardinen i köket är på plats, spegel i hallen sitter på väggen.. o så har jag fått ner saker i källaren - så nu kan man gå i hallen igen. Även den stora klädkammaren omorganiserades lite.
Självklart är det mycket som fattas men nu börjar det se lite hemtrevligt ut =)
Saker som ska fixas: Köpa en stång o gardiner som ska avskärma hallen med vardagsrummet, få i ordning i det nu övermöblerade arbetsrummet (organisation i bokhylla o garderob krävs - garderoben ska ut o ner till källaren, vilket betyder att källaren måste organiseras bättre), hitta ett vinställ, plocka i ordning på sånt som bara ligger o skräpar utan anledning.

Idag har jag tränat o innan det var jag o tittade på spinningskor.. så det är beställt. Ska bli skönt att ha ett par egna, har använt mammas nu. Men de gånger som hon är med o gör så får jag ta mina vanliga o det är världens skillnad! De ska komma i början på nästa vecka tror jag...

Nu ska jag plocka upp mina sommarkläder o försöka få in dom i mina redan överfulla garderober... Lycka till säger jag bara..

_______________________________________________________________________________

" Allergisk?? "

// Lisa

De senaste dagarna...

Så skönt det är att vara ledig.. förhoppningsvis hinner jag vila upp mig ordentligt innan jag börjar jobba igen..


Idag har det varit full fart här hemma... Jag har dammat, dammsugat, plockat iordning o lagat mat.. Är inte riktigt klar med städningen men för tillfället orkar jag inte..
Andreas mår inte så bra o har legat i sängen hela dagen..

I fredags var vi ute hos mamma o pappa o käkade mat o på kvällen trättade jag Emmie o några tjejer. Vi lagade mat o såg på film. Det blev Alice i Underladet.. En skum film faktiskt.. lite rolig var den men inget toppenbetyg blir det..
Igår var det dags att åka till Mormor o morfar o fira påsk med dom o mina kusiner.. Tanken var att Andreas skulle åka med men 5minuter innan vi skulle åka ändrade han sig..
Jag hade med mig mina skor som är lite för små för mig i hopp om att någon av mina kusiner skulle kunna ha dom... men nej! Inte dom heller... nu är det massor med folk som har testat dom men de verkar inte passa någon. =(


Idag är det som sagt en hemmapysslar dag.. hoppas på att kunna få ut Andreas på en promenad innan solen går ner..
Ikväll vet jag inte vad det blir än.. Kanske Club Aqua men.. vi får se..

_____________________________________________________________________________________________

" Trött "

// Lisa




RSS 2.0