Ibland undrar jag...

Börjar bli sjuk.. igen.. inte bra inte bra!

Var på min kommande praktikplats och hälsade på i måndags. Ska ut på landet och fara. Vi får väl se hur det går. Personalen verkade helt ok och min vägledare också. Ska faktiskt blir intressant att komma ut på landet och se hur det fungerar där. Har bara varit inne i stan förut. Bussarna går ju inget vidare och när jag i slutet på förra veckan fick reda på att jag skulle ha sjuveckors praktik ute i Östra husby började letandet efter en bil. Som tur är har jag en underbar pojkvän som spenderade några dagar i verkstan och fixade ihop en stillastående bil till mig. Igår kväll var vi ute och hämtade den. Så var det då dags att jaga besiktningstid, vilket inte var det lättaste men som tur var så avbokade några och idag begav jag mig till Herstaberg för att besikta 940´n. Två fel att åtgärda blev det och ombeskitning måste göras. Förhoppningsvis kommer Andreas och Martin kunna fixa iordning bilen imorn så jag kan göra ombesiktning på fredag. Ska började praktiken på måndag!
Han nissen på besiktningen hade ingen vidare koll vill jag lova. Igår kväll bytte vi till vinterdäck på bilen eftersom den stått stilla länge. När jag kom till besiktningen och han spanat runt lite, kört ett varv kom han in och sa att ena fäljen vobblade.. hmm.. och eftersom bakluckehandtaget inte satt på plats så fanns det ingen skyltbelysning, så dessa två saker skulle åtgärdas. 
Varför fälgen, som han sa, vobblade hade han ingen aning om. När jag åkt iväg märkte jag det också... bilen var liksom väldigt ostadig. Ringde till Andreas som bad mig att kolla så att inte hjulet satt löst. Gick ur bilen och kände, men fick inget vidare grepp. Åkte ner till Martin som kollade. Hjulet satt löst, väldigt löst. Så i all fall drog Martin åt hjulet och sen var det inga problem längre. Nu är det bara bakluckehandtaget kvar, vilket förhoppningsvis sitter på plats imorn kväll..!

På vägen till Martin, på väg in i en rondell, kunde jag inte få i ettan och kön bakom mig blev bara längre. Asstressade fick jag stänga av bilen och starta om den och efter mycket om och men fick jag tillslut i ettan och kunde köra iväg. Efter att ha varit hos Martin blev det rött vid sista trafikljustet vid E22an på väg hem. Jag stannade bakom en bil och rätt som det är så stannar bilen och går inte igång. Satte igång varningsblinkersen men bilarna stannade bakom mig iaf. Pratade med Andreas i telefon samtidigt.. han försökte få mig lugn och förklara hur jag skulle göra. När jag vred på nyckeln hände inte ett skit. Efter ett tag sa Andreas att han skulle ringa till Martin som skulle komma och hjälpa mig. Gjorde ett sista försöka att få igång bilen och då gick det, utan problem.. Konstig biljävel det där. Andreas sa att han ska kolla på bilen imorn och sen att han kör den de veckorna jag har praktik så får jag ta den andra.. Om bilen går att fixa iordning vill säga.. har ingen aning om varför den stannar när den själv tycker att den ska och varför den bara går igån när den själv vill..!

Nu ska jag se på film och ta det lugnt.. Andreas blir borta i natt.. jobb jobb jobb! 
Imorn plugga hela förmiddagen, ska försöka hinna med och diska också. skulle gjort det idag men hann liksom inte med. Kl 14:30 ska jag vara på badet, jobba som mentor och efter det, kl. 20, blir det vuxensimskola och vuxencrawl och sen hem och slänga sig i sängen och sova.

Fredagen börjar med skola 8-12 och efter det blir det förhoppningsvis ombesiktning på bilen.


___________________________________________________________________________

" Hejsan snygging, vill du vara med och dansa? "

// Lisa

En riktig utmaning som nyexad lärare...

Har nu börjat den nya kursen... kanske blir det nog bra. Har träffat min nya grupp och jag kände igen i alla fall hälften av dem. Hoppas och håller tummarna för att gruppen kommer att fungera bra.
Fick idag reda på min vfu-plats, bättre sent än aldrig. Ska ut på landet och fara, Vikbolandet. Ska vara i en grupp med bara femåringar, vilket känns bra. Är faktiskt glad över att jag inte hamnade i en grupp med de som är 1-3 år. Ska strax ringa min vägledare och hoppas på att kunna träffa henne någon gång under nästa vecka, då vfu´n börjar vecka 6. 7 veckors praktik väntar...

Gårdagens vikariat blev en riktig utmaningen. För att tänka lite positivt så lärde jag mig nog en hel del.. det är hemskt det där egentligen när man i efterhand tänker på hur man kunde ha gjort istället. Bättre hade ju varit att komma på det när man var där, mitt uppe i allt... Vi får väl se om jag får komma tillbaka till klassen någon mer gång.. kanske vore det bra för att kunna testa att hantera de konflikter och det stök som uppstår på ett annat sätt.. Detta var den största utamaningen hittills..
Efter att ha jobbat blev det ännu mera jobb men på badet och som mentor. I fem timmar satt Lisa på kanten och tittade på simskolorna.. kändes lite långtråkigt efter ett tag men jag överlevde och jag tror att jag gjorde nån nytta iaf genom att ge ledarna respons efter att simskolorna hade avslutats. Två av ledarna sög åt sig som svampar och det kändes bra att de tog åt sig det jag sa på ett positivt sätt.. Mycket beröm fick de självklart.. för som helt ny ledare på simskolan är det inte alltid lätt och de klarade av det väldigt bra..

Jag hoppas att vi slutar lite tidigare än kvar i tre i dag så att jag hinner till badet till 15. Ska ju denna veckan och nästa ha besöka alla simskolor en gång, Nu är alltså tisdagen avklarad och jag hoppas att onsdagen blir det idag. Ska försöka att klara av så många dagar som möjligt denna veckan för att få det lite lugnare nästa vecka. Så förhoppningsvis eller vad man ska säga så kommer jag att sitta på kanten och titta på simskolor i fem timmar i dag också...



____________________________________________________

" Det bästa sättet att överleva olyckor är att undvika dem "

// Lisa



Läraren Lisa...

I torsdags... ca 16:00 blev jag färdig grundskollärare.. hihi.. känns hur bra som helst! 3,5års pluggande är nu över. I fredags kväll var det avslutningsmiddag med övriga studenter som också är klara. Kvällen blev lyckad och vi hade trevligt, trots bordsplacering, några för fulla och högljudda tjejer och uteblivet dansgolv. I lördags var det avslutningscermoni i en kyrka och efter det var vi ute och käkade mat, jag, Andreas, mamman och pappa.  
Nu återstår endast 20 veckor av pluggandet.. fram till sommaren ska jag läsa så att jag även blir förskollärare. 20 veckor går fort och trivs jag inte är det bara att hoppa av för jag är KLAR!! Lisa har blivit lärare!! Hihi...


Ska strax iväg till gymmet och köra core och poweryoga... efter det blir det och och ta det lugnt tror jag!


Veckan:
Måndag: Ta sista twinrixsprutan 10:00, skola 13-17, träna 17:30-19:00
Tisdag: Jobb Lindöskolan 8-14:15, Besök på simskolan 15-ca 20 (mentor).
Onsdag: Skola 13-15, träna, plugga
Torsdag: Jobb smedbyskolan 8-12??, skola 13-15, jobb badet 17:20-21:30
Fredag: Skola 10-12, träna?, besök simskolan 15-ca 20 (mentor)
Lördag: plugga
Söndag: plugga, träna 17:00-18:45



_________________________________________________________________

" Grattis grattis grattis!! "

// Lisa


Hmm...?!

Har varit ledig idag... Andreas också.. 
Var och handlade på morgonen och sen var jag och lämnade in min lönelapp på Rambodalskolan.

Till lunch skulle ge mig på nått helt nytt.. utan recept. Jag blandade ihop lite grejer som jag hade hemma.. och hur blev det då?? Asvidrigt! Nästa gång får jag nog leta fram nått ur nån kokbok om jag ska testa nått nytt.

Efter lunchen har jag fixar och grejat lite...  ska iväg och träna nu alldeles strax, kl 17:30-19:00. blir bussen dit idag. Tänk så smidigt det hade varit om jag hade haft en egen bil. Andreas hämtar mig 19:15. Sen blir det hem och laga mat.

Hejhopp nu ska jag ta och sätta hörlurarna i öronen och gå till bussen!

____________________________________________________________

" Vilka ögon... "

// Lisa





  

Who am I?

Igår var det bowling som gällde och hmm.. gick inget vidare faktiskt! Men trevligt var det.. hihi..

Idag blir det till gymmet och träna en sväng.. ska bli skönt att komma igång (igen). Nu är det stenhård träning fram till sommaren som gäller.. har ett mål och hoppas på att kunna uppnå det till sommaren. Wish me luck!

I veckan..
Måndag: Jobba??, träna
Tisdag: Skola 8-12, plugga, träna
Onsdag: Skola 8-13, plugga, träna
Torsdag: Skola 8-17, jobba 17:20-21:30
Fredag: Jobba? , träna, förfest, examensmiddag 19:00
Lördag: Avslutningscermoni 14:00, middag,
Söndag: ??, Poweryoga 17:30-18:45


Bad boys...


________________________________________________________________

" Nått speciellt... and I know it´s not for real.. men det får mig att rysa "

// Lisa


Yaeh...

Kanske måste åka in till stan imorn.. min kamera har blivit helt knäpp.. vilket skit! Allt går så himla bra för mig nu alltså, helt otroligt! Nice!

Är det så att vi skapar våra egna problem? Eller skapar probem som egentligen inte finns? Och om, varför? Är det så att när allt är för lugnt och när allting är bra så måste vi ha lite att ta tag i.. lite att brottas med? Om det nu är så varför kan vi inte bara luta oss tillbaka och njuta av att allting är bra?

Vidare idag.. ska se klart mitt underbara program.. ta en dusch och sen.. hm.. jaa.. inte är aning faktiskt!


__________________________________________________________________

" När tiden går får man acceptera vissa saker "

// Lisa

How can I think I´m standing strong?


Har varit ledig idag.. åkte in till skolan för att låna och kopiera böcker.. Ringde till bibban för att kolla hur man skulle göra för att fixa ett sånt konto som man behöver ha för att kunna kopiera. Hon sa att det inte skulle vara några problem att fixa det, det var bara att komma till skolan så skulle de hjälpa mig. Väl på skolan frågade jag om hjälp men fick jag någon? NEJ! Han sa att han inte kunde göra det eller att de inte fick men att det var några som gjorde det iaf. Han visade mig vilken sida jag skulle gå in på och sen fick jag lösa det hela själv.
När jag tidigare på dagen pratat med nån på telefon sa hon att man kunde betala via nätet och sen kopiera direkt, men hon nämde inte att detta bara gällde de som har Swedbank eller Nordea.. Jaha så något kopierat blev det inte och han som jag frågade om hjälp i början hade inte en blekaste om hur jag skulle lösa det hela.. SMART!
Så nu har jag bett Andreas att åka förbi Pressbyrån på vägen hem och köpa ett sånt kontantkort så att man kan ladda på kontot för att kunna kopiera. Tydligt var det det sättet som jag kunde göra på om jag inte ville vänta flera bankdagar innan jag kan kopiera. Så jag hoppas verkligen att det fungerar annars blir jag galen.

Efter det misslyckade besöket på bibban var det dags för massage igen. Gjorde inte så fasligt ont men den smärta jag kände kunde jag tränga undan.. tankarna var någon annanstans.

Har hittat ett nytt program på tv.. eller jag har sätt det förut, för länge sen, men det är först nu som jag har fastnat för det; Veronica Mars. Många minnen väcks till liv och mycket känns igen, lite skrämmande och kanske borde jag inte titta på det men jag är liksom fast. Trots att det skapar en konstig och obehaglig känsla kan jag inte slita mig från tv´n.

Började för några dagar sen fundera på när jag ska göra min andra tatuering. Egentligen vill jag göra den nu, med en gång men kanske är det inte så smart. Då kommer jag ha tateringar överallt innan jag har fyllt 40.
Vill göra stjärnor, tre stycken.... det är de tre speciella stjärnorna som finns på himlen, de som är mina. Vill ha dem på mig. Jag brukar titta på dem på kvällarna, de lyser precis utanför vårt sovrumsfönster.


Katie Melua - If you were a sailboat




_____________________________________________________________________

" Jag lyckas alltid se bakom orden och bakom blickar... in till den verkliga sanningen "

// Lisa

The story is not over...

Igår morse var jag på möte på badet.. jag och de andra två tjejerna som jag vara mentorer tilllsammans med våra två chefer. Vi pratade om det här mentorskapet och hur det hela ska gå till. Tror att det kommer att bli hur bra som helst detta. Ska på möte imorn igen, 18:00-20:30, och då kommer vi att presentera det hela för de andra. Sen drar terminen snart igång..

Hmm.. han som skulle laga tvättmaskin var här igår.. han kanske var här lite mer än en halvtimme. Innan han gick sa han att nu fungerar det men i framtiden kanske ni ska undvika att tvätt sånna hära... och så höll han fram Andreas halskedja som vi trodde vi glömt på Sicilien, en femma och  några enkronor... Haha.. snacka om att man kände sig dum! Hihi.. men nu funderar tvättmaskinen som den ska. Har i och för sig inte testat programmet som det var problem med, kanske gör det senare idag. Men om det var sakerna som hade fastnat som var problemet så ska det nog inte vara några problem.

Igår köpte jag en sån mixer eller blender eller vad det nu heter så imorse blev det smoothi till frukost. Tänkte att jag skulle försöka dricka de på morgonen för att få mig nått iaf. Vi får väl se. Smidigt var det iaf, tog inte alls lång tid att fixa till. Idag har Andreas åkt iväg till jobbet för att fixa nått, igår jobbade han till ca 00:30. Han skulle egentligen vara ledig idag men men.. han skulle inte komma hem så sent, kanske 15. Då ska vi åka och köpa en vattenkokare.. 

Ikväll börjar Top model så då kommer jag sitta klistrad framför tv´n. 
Annars idag.. hm.. fixa och greja lite som vanligt. 

Imorn börjar skolan 8-12 med vfu-seminarie och efter det ska vi öva inför slutseminariet.
På torsdag blir det massage igen..

Takida - Handlake Village


__________________________________________________________________________

" It´s been a long long time... "

// Lisa


RSS 2.0