Spinning till Jackson 5 & schlager...

Hej hopp världen...

Hon som körde spinningpasset igår var väl inte världens duktigaste men det är hon väl medveten om.. Musiken som spelades var Jackson 5 och schlager. Helt värdelöst till spinning... Hur lätt är det att träna då? Men det gick riktigt bra ändå. Passet jag körde i tisdags var med henne också och då med samma musik. Efter spinningen då i tisdag var det ju core med samma människa. Jag hoppades på att musiken skulle bli bättre men icke. Första låten som kom ur högtalarna var en låt av Aqua.. och bättre blev det tyvärr inte!


Idag var det tidigt upp ur sängen... 7:50 satte jag fötterna på golvet. Myrorna skulle komma och hämta våran gamla sängstomme.. det är ju inte så lätt att ligga kvar i sängen när de säger att de ska komma mellan 8 och 12. Hur fan ska man veta när de kommer.. det är ju lika bra att gå upp.. De plingade på dörren någon gång vid halv nio.
Tanten jag pratade med i telefonen när jag ringde och sa att jag ville att de skulle komma och hämta den sa att de kanske inte skulle ta emot den eftersom den är nerplockad men de var inga problem. Snubbarna som var här var supertrevliga och bar så snällt ut den.. Toppen, nu är vårt vardagsrum lite större!! Sängstommen har stått där inne i evigheter känns det som.. den vart som en den i inredningen.. haha inte vackert alls.. men nu är den borta! Tack och lov!


___________________________________________________________

" Att vänta är det värsta jag vet "

// Lisa

Dags att få tillbaka magrutorna...

Har satt igång med träningen igen nu efter sommaren. Jag har funderat på varför det är så lätt att hoppa över träningen på sommaren. Hela hösten och hela våren tränar man som en idiot för att bli snygg till sommaren och sen på sommaren blir man superlat.. varför? Tror man helt seriöst att kommer kommer hålla sig i samma form hela sommaren? Vart tog magrutorna vägen?
Tränade i måndags och i tisdags hade jag världens träningsvärk. För att få bort den var jag på spinning och core på tisdagen. Det blev faktiskt bättre. Idag blir det också spinning och core..
Grr... nu är det dags att jobba på magrutorna igen.. inte slappa här inte..!


Nu är arbetet med kursplanerna igång igen... Träffade Emma idag och fixade ihop en del. Väl hemma igen fortsatte jag att skriva och nu är det inte mycket kvar.. eller förhoppnigsvis så är det inte mycket kvar..

Dagen för tatuering nummer två närmar sig och mindre nervös blir jag ju inte..


Klipp med Michael Jackson-imitation:


Nej, nu är det dags att ladda för träning...
________________________________________________________________

" Gör inga andra dumheter än dem du har verkligt nöje av "

// Lisa

Böcker till salu...

Eftersom jag är klar med min utbildning säljer jag några av de böcker jag har...


·        Inneslutning och uteslutning – barns relationsarbete i skolan, 2007. Av Marie Wrethander Bliding. 150:-

·        Historien är nu, 2004. Av Klas-Göran Karlsson & Ulf Zander. 160:-

 

·        The world´s religions andra upplagan, 2006. Av Ninian Smart. 220:-

 

·        Vad bör staten göra?, 2006. Av Bo Rothstein. 150:-

 

·        Religionssociologi – en introduktion, 2005. Av Inger Furseth & Pål Repstad. 200:-

 

·        Vår ekonomi, 2005. Av Klas Eklund. 170:-

 

·        Demokratin och dess antagonister, 2005. Av Robert A. Dahl. 20:-

 

·        Ecce Homo (tecken och verklighet & Samtal om Gud), 2006. Av KG Hammar. 20:-   

 

·        Gud är blå, 1997. Av Mikael Rothstein. 100:-

 

·        Vad innebär globaliseringen?, 1998. Av Ulrich Beck. 100:-

·        Att lägga livet till rätta, 2000. Av Yvonne Hirdman. 100:-

 

·        I problembarnens tid, 2003. Av Mats Börjesson & Eva Palmblad. 100:-

 

·        Kunskapsfilosofi, 2004. Av Bernt Gustavsson. 100:-

Hör av er om någon bok är intressant?
Som ni kanske ser så är det böcker om människor och inom samhällsområdet. Men det är sånt man får läsa om man går lärarutbildningen.. och desstom läser inriktning mot samhäll.. Inget negatvit, absolut inte, är supernöjd med min utbildning..

_______________________________________________________________________

" Intresserad? "

// Lisa



Volvoraggarnas huvudstad? + bröllop x 2

Besöket på Bodaborg var toppen, enligt mig iaf. Andreas har världens sämsta tålamod och gav snabbt upp.. men 3,5 timmar lekte vi runt.. dock klarade vi endast en bana. Hmm jag tror att jag var smartare när jag var barn hihi..
Har en fundering... Är det så att Karlskoga är volvoraggarnas huvudstad? Helt otroligt, mitt på dagen och överallt såg vi dem, halvskruttiga, stylade och en del ganska fina... med sina speciella förare bakom ratten.. För volvoraggarna är ju en speciell sorts människor, eller hur...?!
Efter besöket hos mormor och morfar och Bodaborg gav vi oss av till min kusiners sommarstuga. Jag som inte är någon riktigt naturälskare tyckte inte att det var speciellt kul med alla frugor, bromsar och andra äckliga djur. Med mig därifrån hade jag en massa bett från både bromsar och myggor.. ajajaj.. 

Äntligen är tid för ny tatuering beställd.. hmm.. börjar redan bli nervös.. 3 augusti sker det.. efter mycket fundering tror jag nu att denna kommer att bli suveränt bra!
För övrigt har insett att jag måste börja spara pengar.. igen.. va? Hur går detta till? Om det är så att vi ska kunna köpa något hus... måste jag börja spara.. När jag börjar jobba i höst blir det att spara pengar på allvar. Just nu kan jag bara försöka att inte göra av med så mycket pengar. En tatuering är väl en bra början??

Lindas bröllop var hur mysigt som helst. Åkte upp dagen innan för att på morgonen på den stora dagen kunna hjälpa till med håruppsättning och annat. Linda var supernervös och skakade som ett asplöv.. inte lätt att fixa sminket då inte! Hon blev iaf jättevacker. Klänningen hade hon sytt själv och blombuketten hade hon fixar ihop själv. Så hon kunde ju inte annat än bli vacker.. När vi skulle åka iväg var det jag som blev närvös.. Vigseln gick jättebra och nu är de man och hustru.. min lilla Linda..

Semestern är nu slut för Andreas, han börjar jobba på måndag. Jag börjar jobba 17 augusti, dock har jag massor att göra redan innan. Mycket som ska vara klart innan terminen sätter igång. Skrivandet av kursplaner gick till en början utan större problem. Men nu är det tvärstopp och jag vet inte hur detta ska gå till. Har tagit en paus från skrivandet och hoppas på nya krafter snart.


Coolaste bröllopet ever...


________________________________________________________________

" Gå ofta hem till din vän, för en oanvänd stig växer snart igen "

// Lisa

Semestertripp med bad & Bodaborg

I lördags när jag var hemma hos Jenny ringde en jobbarkompis och frågade om jag kunde jobba dagen efter... hmm.. vem ringer 23:30 en lördags kväll och frågar om någon kan jobba dagen efter med start kl 05:30? Borde man inte ringa lite tidigare?? Lite misstänksam blev jag allt...

Tatuering nr 2... Har inte beställt tid än. Blev osäker på vart jag ska ha den.. Nu går hjärnan på högvarv. Tänkte att jag skulle hinna med att göra tatueringen så att den hinner läka innan jag ska börja jobba..

Grillkvällen i måndags var trevlig.. Fridell hade bara lite för mycket myggor. Andreas fick ett antal myggbett men jag tror att jag klarade mig ganska bra. Martin försökte övertyga oss om att de låtar han skulle lyssna på ett antal gånger under kväll är bra. Men jag tror inte att han riktigt lyckades. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det var för låtar.. men så är det väl om man inte tycker att de är bra! Richard hade med sig en superstor köttbit och när han inte fick i dig mer en kanske halva konstaterade Fridell och Martin att han bidrog till världsvälten.. hmm..?


Imorn åker Andreas och jag till min mormor och morfar. Vi ska bada och leka runt på Bodaborg. Det var massor med år sen jag var på bodaborg.. hahaha.. nu ska vi bli barn igen!! På lördag åker vi vidare till mina kusiners stuga där vi ska fira deras födelsedag i efterhand.. På lördags kvällen åker vi tillbaka till vår kära stad, Norrköping.
Blir hemma till tisdag då vi ska upp till den stora stressiga staden Sthlm. Min Linda ska gifta sig på onsdag och vi ska hjälpa till med förberedelserna..


_______________________________________________________________

" Helt plötsligt hände det något konstigt och jag undrar vad "

// Lisa


Grillkväll med grabbarna


Dags att beställa tid för tatuering nr 2. Tänkte gå till Lucky 7 imorn..


Lördagskvällen hemma hos Jenny var underbart trevlig och vi har nu lovat varandra att ses oftare.. Fick tillbaka mina böcker som hon hade lånat. Jag hade helt glöm bort att jag hade lånat ut böcker till henne men det visade sig vara ett tiotal böcker.. hihi minnet är inte på topp direkt. I och för sig var det kanske ett år sen hon lånade dem men iaf. Som tack för lånet fick jag ljus och ett ljusfat.. Hon är så himla söt!
Vi käkade god mat och drack vin, cider och baileys.. Efter ett tag skulle vi ge oss på tv-spelet Buzz men det visade sig att spelade hade åkt hem med hennes bror.. lite besvikna men fortfarande på topp gav vi oss istället på vem vill bli miljonär. Haha snacka om att man inte kan nått.. eller forthoppningsvis är det så att de ställer frågor som typ ingen människa kan. Det tog i alla fall tre omgångar innan vi tog oss över fråga fem. (poängteras ska göras att det är olika frågor varje omgång, så att memorera frågorna var inte att tänka på.) I alla fall det fjärde gången (tror jag) lyckades vi ta oss hela vägen till 3 miljoner, dock med hjälp av alla livlinorna och tre sökningar på Internet. När vi sökte på nätet hade vi kommit över hälften av frågorna.. Det tycker jag faktiskt är bra!!


Ikväll blir det grillning hos Fridell... Jag och grabbarna mupp (Andreas, Martin, Fridell, Richard och någon Alex) Vi får väl hoppas att det blir trevligt, att alla lyckas hålla sig på fötterna och att ingen bränner upp kläderna.


_____________________________________________________________

" Jag har läppglans... vill du också ha? "

// Lisa


Färg i håret & middag med vänner

Ikväll är det middag och en massa skitsnack hemma hos min Jenny.. Känns som att jag inte har träffat henne på evigheter så det ska bli superkul!

Igår målade i garaget ute hos Andreas föräldrar hela dagen och när jag kom hem var jag helt slut..

Jag for omkring på en stege hela dagen och målade längs med taket och i hörnen, där de inte kunde komma åt med rollern.

och självklart skulle det sitta sånna hära balkar eller vad det heter så då blev det extra mycket att måla för mig. Men klar blev jag iaf! Märkte efteråt att jag fått färg i håret..
Idag har jag träningsvärk i vaderna.. av någon konstig anledning..! Kanske av allt klättrande på stegen?!

Nej, nu är det dags att göra sig iordning för att sedan ta buss och språvagn hem till Jenny.

Nomy - She reminds me of you


__________________________________________________________________

" I miss you "

// Lisa


Full fart & jag har nog inte trivts bättre...

Halloj

Filmkvällen i tisdags var supertrevlig.. Eller så mycket till film blev det inte. Vi började titta på Änglar och demoner men alla insåg att det var en film man var tvungen att hålla stenkoll på. Inte släppa ögonen från tv´n, vilket ingen av oss lyckades med. Efter kanske en timme stängde vi av den och satt och pratade och kollade på olika komiker på youtube istället. Mycket roligare!
Nu har vi firat Emmies födelsedag många dagar men det får man väl göra? Då hade vi en anledning till att öppna bubblet.. hihi..


Dagen efter (onsdag, om någon undrar) blev det IKEA med svärmor.. hmm.. faktiskt inte bakis men lite trött var jag allt. Blev inte allt för många timmars sömn.. men vad gör man inte för att få umgås med trevliga människor en hel kväll..?!
På IKEA lyckade jag tappa min mobil i handfatet på toan så den fick sig en rejäl chock.. efter många räddningsförsök lyckades jag få igång den och nu fungrar den ganska bra faktiskt.. haha.. min mobil kan simma! Jag måste vara en toppenbra simlärare!

Idag har Andreas och jag varit på stan och jag har shoppat! Ajaj.. igen! Detta är inte bra. Det blev tre nya jeans, två linnen och en klänning.. Andreas kom hem med ett par jeans och en skjorta..
Efter några timmar på stan gick vi till biljardcafét och spelade. Jag vann alla gångerna. Två gånger fuskade jag, men med Andreas tillåtelse. Den tredje gången fuskade bara han men ändå vann jag! Haha.. jag är bäst!!

Imorn blir det att hjälpa till ute hos Andreas föräldrar igen. Dags att måla och nu kanske till och med jag kan hjälpa till? Annars blir det jobb inför höstens start med simskolorna!



Anna Ternheim - What have I done


___________________________________________________________

" Jag drömde om dig inatt "

// Lisa

Ryggont & filmkväll med goa vänner och några flaskor vin

Med Nomy i högtalarna känns allt liksom ganska bra.. Vill egentligen spela högre men när man bor i lägenhet får man väl tänka sig för lite kanske.. eller?

Ryggen känns lite bättre idag, inte mycket men lite..
Har hittills idag käkat frukost, dammsugat och städat, ätit lunch, duschat, och sitter förtillfället med en supersnygg ansiktsmask och lyssnar på Nomy.
Kanske borde städa lite mer sen, om jag orkar.
Ikväll blir det filmkväll hemma hos Samme med några flaskor vin..

Andreas är ute hos hans föräldrar och bygger garage, han har lovat att hämta mig ikväll. (om jag är snäll vill säga, och det har jag väl varit eftersom jag har dammsugat och städat massor? Eller va? Jag har väl aldrig varit dum? Det skulle jag väl inte tro!?)

Imorn blir det IKEA med svärmor! Torsdag är än så länge lite luddig likså fredagen. Lördag blir det middag och mycket skitsnack hemma hos Jenny! Nice...

Hej hopp nu är det dags att vimsa vidare med mitt liv!
Ta det lugnt!
_______________________________________________________

" Can´t handle the pain "

// Lisa


Ändrade planer och lånelöfte

Det blev ändrade planer detta kvällen.. Skulle ha firat Emmie men hon hade glömt att hon skulle åka iväg.. Förhoppningsvis kan vi få ihop något imornkväll..

Dagen har iaf gått i ett hela tiden. Först bank nummer 1 och efter det ett snabbt varv på stan, följt av ett snabbt besök på jobbet för att käka tårta med Emmie. Efter det tillbaka till stan och besök på bank nummer 2. Sen hem för att byta om och åka ut till Andreas föräldrar. Han hjälper hans pappa i garaget medan jag sitter och jobbar vid datorn. Ska väl åka hem snart.

Skulle egentligen ha hjälpt till lite idag hade jag tänkt men uppe på jobbet lyckades jag på något vänster få ont i ryggen och har fortfarande jätteont. Har inte en aning om vad jag gjort men något konstigt har det blivit.. Får ringa till massören imorn och hoppas på att hon har något tid.

På banken iaf har vi nu fått ett lånelöfte så vi vet på ett ungeför hur mycket huset kan kosta.. Så nu är det bara att sätta fart med letandet igen.

Nu ska jag vara lite social med svärmor innan vi ska åka hem
Simma lugnt!


__________________________________________________________________

" Ingenting varar för evigt "

// Lisa


Trädgårn igår & Emmies födelsedag imorn

Bestämde mig igår för att trots det inte allt för bra vädret ta en sväng till Trädgårn.. Från början var ju tanken att det skulle vara ett helt gäng som gick ut. Men någon tvingades stanna hemma pga halsont och några hamnade på ett annat ställe. Så på Trädgårn blev det endast jag och Emmie. Men det var supertrevligt ändå! Massor med människor hade tagit sig till Trädgårn och vi träffade iaf en av våra arbetskamrater.. som, liksom på jobbet, sprang omkring barfota... haha, väldigt snyggt!
Eftersom Emmie skulle jobba dagen efter med start kl 05:30 åkte vi hem redan kl 23..

Idag har jag och Andreas inte gjort så mycket. När vi väl kom hemifrån runt 13 började vi med att skjutsa Fridell som sovit hemma hos någon tjej.. Efter det åkte vi till Andreas föräldrar för att lämna ett kvitto och fick samtidigt i hos lite lunch. Sen blev det besök i mataffären.


Imorn fyller Emmie år och två alternativ finns för hur vi ska fira. Antingen utekväll eller hemmakväll med film.. Vi får väl se hur det blir.
Innan det blir det besök på två olika banker för att få ett lånelöfte.. Ska även upp till Himpa en sväng och hälsa på Emmie som jobbar. Ska försöka hinna med ett besök på badet med för att redovisa märkespengarna från simskolan.. Imorn blir det alltså fullt upp! Måste även springa ett snabbvarv på stan för att inhandla några saker, bland annat mascara..

Nu ska vi laga mat och se på Bones. Efter det blir det fim!
Ha en bra kväll!
__________________________________________________________

" Varför blir vissa människor utsatta och andra inte? "

// Lisa

Olycklig kärlek...

Senaste sms-konversationen
Om olycklig kärlek

- Ska man komma över sånt? Det gör man väl?
* Överlever gör man helt klart.. men klart att saker finns kvar.. men det är ju bara för att vi kommer ihåg vad som hänt. Istället för att glömma..
- Hmm... Om man aldrig riktigt gjort något med personen i fråga då?
* Det beror ju på.. vad som hänt.. men säg så här.. Det bästa är att inte tänka på det som varit. Se framåt istället och umgås med personer som gör en glad!



Gamla goa låtar!! 


Hahaha.. på tal om att inte tänka på det som varit...

_______________________________________________________________

" Utgång någon? "

// Lisa

Händer ikväll då?

Sitter och fixar naglarna och försöker komma underfund med om man kanske skulle gå ut ikväll.. ta ett par cider på trädgårn. Några av jobbarkompisarna ska ut och några andra.. Hmm...


Igår efter jobbet som jag kom ifrån redan kl 19 blev det en snabbdusch hemma och sen iväg på bio. Transformers: De besegrades hämnd såg vi. Den var bra men jag var så himla trött att jag flera gånger lyckades somna.. hihi, har nog aldrig somnat på bio förut. Men någon gång ska ju vara den första.. Efter det var det bara hem och slänga sig i sängen..

Andreas har varit borta hela dagen, fixat med lastbilen. Han lär vara borta ett par timmar till..


Michael Jackson - Black or white

__________________________________________________________________________

" Mm.. precis så man ska tackla det hela.. snabbt och otrevligt "

// Lisa

När man gör slut, vart tar kärleken vägen?

och kan man vara kompis med ett ex?

Är det så att kärleken till de man har varit tillsammans med alltid kommer att finnas kvar? Att den kommer att finnas kvar på ett eller annat sätt? Kanske är det så..
Om inte.. vart tar den vägen? Försvinner den bara?

Är det så att det alltid kommer att vara en del i ens hjärta som klappar för de man tidigare har varit tillsammans med? Oavsett hur lång tid förhållandet varade och oavsett hur lång tid det är sen förhållandet tog slut?
Något som iaf är sant är att kärleken i varje förhållande är speciellt, varje nytt förhållande har en helt ny form av kärlek. Eller hur?

Om det nu är så att kärleken alltid på något sätt kommer att finnas kvar, kan man då vara vän med ett ex?
Men sanningen är väl den att man inte kan vara vän med alla sina ex.. eller? Vad beror då detta?
Kanske är det så att det är just skillanden kärleken som gör att vi klarar av att vara vänner med vissa ex och inte andra? Vilken typ av kärlek är det då som = vän med ett ex?

Eller är det inte formen av kärlek det handar om utan personen i fråga, alltså exet´s personlighet? Och kanske till och med att det handlar om hur själva förhållandet tog slut? Eller?



______________________________________________________________

" Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma "

// Lisa




Födelsedag i Holland & efterlängtad semester

Igår fyllde min söta Linda år... Har inte träffat henne på evigheter.. och det känns inte allt kul! Vi har varit vänner sedan vi började skolan, det är alltså.. hmm... 16 år om jag inte räknar helt fel. Nu har hon flyttat från Sverige, eller det gjorde hon för ett bra tag sen.. och bosatt sig i Holland. Jag är i alla fall glad att hon har det bra där hon är även om jag saknar henne massor!

Idag har det varit en varm och solig dag på jobbet.. barnen simmar på superbra och har blivit hur duktiga som helst. Imorn är det avslutning och jag hoppas att det kommer att gå bra. Imorn ska det tydligen regna men jag hoppas regnet kan stanna i molnen tills vi har slutat vid lunch.

Ska om ett tag i väg på ett extra insatt möte på jobbet pga lite strul med vissa saker. Får väl se vad som kommer att sägas. Fram till dess ska jag ta en dusch, tvätta lite kläder och fixa i ordning lite.

På måndag börjar min och Andreas efterlängtade semester.. Blir väl att åka någonstans under semestern men var vet vi inte än. Lutar åt att hålla sig i Sverige iaf! Troligtvis kommer vi att leka runt som barn på Bodaborg och samtidigt besöka min mormor och morfar. Resa söder ut i Svergie hoppas jag på och ett tripp till Arkösund ska vi väl hinna med också. Annars vet jag inte. Hinna ta det lugn vore ju också bra. Tydligen ska min eventuella diagnos bero på stress!


Nej, nu blir det en dusch!
Ha en bra kväll!
____________________________________________________________________________

" Vad är det egentligen vi vill ha? Vad är det vi letar efter? Kan vi få det? "

// Lisa

Fejkad död?

Är det så.. att döden bara är fejkad, att han fortfarande lever? Eller är han verkligen död? Kanske är det önskan om att han fortfarande ska vara vid liv som gör att alla letar efter bevis på att han inte är död?

Vidoeklipp från Aftonbladet:

Frågan är alltså om han reser sig upp...?
Ett annat alternativ är att kameran filmar så att det ser ut som han reser sig. Att när kameran flyttar på sig faller ljuset in i helikoptern på ett helt annat sett.. Vad stämmer egentligen?




Har jobbar förmiddag idag. Sen blev det en sväng till mataffären. Nu ska jag snart käka lunch och efter det blir det superlugnt.. se på film eller något liknande.. Måste vila!
Imorn blir det också jobb förmiddag och sen är det än så länge inget planerat. På fredag jobbar jag heldag igen. Hoppas på att vara utvilad till dess.
Nej nu är det dags att äta.. tydligt ska det vara väldigt viktigt!?!



_________________________________________________________________________________

" Will you be there no matter what? "

// Lisa


RSS 2.0