"Varför vill vi ha bad boys?"

"Varför vill vi ha bad boys?"

Av: Malin Forsberg (expressen)

Jag läser Karolina Ramqvists bok ”Flickvännen” där huvudpersonen är ihop med en kriminell kille och jag funderar över varför tjejer inte alltför sällan dras till bad boys. En del nöjer sig med att fantisera om dem, andra testar en gång och aldrig mer, andra sugs in i ett destruktivt mönster.

Kanske hade jag min bad boy-period när jag var 14 och hängde efter de coola kickerskillarna i hopp om att nån av dem, men helst han med ring i örat och smilgropar (senast jag såg honom stod han på ”plattan” med simmig blick och fifflade med nåt skumt), skulle välja mig nån kväll. I filmens värld är det en klassiker att tjejer blir kära i tvivelaktiga killar. Jag sticker inte under stol med att hela jag rös när den idealistiska barnmorskan spelad av Naomi Watts och den tatuerade maffia-gangstern Nikolaj, spelad
av en råpumpad Viggo Mortensen till slut kysste varandra i ”Eastern promises”.
En kompis berättade om en väninna som gjort en grej av att dejta krimmos (en gång hade hon visst en kille som hon kallade ”styckaren”) eftersom hon tyckte att det var coolt.

Makt och mod kanske imponerar på tjejer som varken har det ena eller det andra själva. Bad boyen är för förortstjejen vad rockstjärnan är för indiebruden. Jag tänker på alla dessa fängelsegroupies, kvinnor som skickar brev till fångar, blir kära i dem och gifter sig med dem.  Varför är farliga män så intressanta i en del kvinnors ögon? Är det verkligen bara det hårda skalet och den iskalla blicken som får tjejerna att darra av åtrå?

Nja, jag tror att det är mer komplicerat – kvinnorna vill in under skalet.
De vill se vad som döljer sig bakom alla muskler och tatueringar. De vill plocka fram den ledsne lille pojken och hjälpa honom. De vill känna sig behövda. De vill ha en stor famn att krypa upp i. De vill ha en man som skyddar dem. Men i slutändan är det den farliga mannen de måste skydda sig mot.  Tjejer – låt drömmen om en bad boy stanna i fantasin!

Av Malin Forsberg
[email protected]e

Källa:   http://www.expressen.se/noje/fredag/1.1586924/varfor-vill-vi-ha-bad-boys



Själv undrar jag om detta ovan stämmer...
____________________________________________________________________

" sant eller falskt "

// Lisa

Pressen har ökat...

Inför vårruset igår var jag supernervös och gick omkring hemma innan och hade svårt att bestämma mig hurvida jag skulle cykla in till stan eller om jag skulle ta bussen. Bestämde mig för att cykla och som tur var slutade det regna precis när jag klev utanför dörren.

Väl där kändes det lite bättre men pressen var hög. Skulle jag ta mig under 30 minuter med träningsvärk i vaderna? Väl vid starten hade nervositet släppt och jag var enbart taggad! Nu jävlar! Precis som förra året var jag trött redan efter ett par hundra meter men lyckades efter kanske två kilometer att komma in i ett bra tempo.
Det konstiga var att jag endast såg skylten med 1km och med 4km på. De andra missade jag, vilket gjorde att jag sprang på som en idiot för att komma under 30. I och för sig har jag sprungit banan förut och visste hur den såg ut men ändå.

Tiden då?
27:43     

Drygt 5 minuter bättre än förra året!
Detta har nu gjort att pressen till nästa året har ökat. Nu ska jag ner på 25. Nu gäller det att hålla i med löpningen och hoppas på att jag slipper förkylning och annat som jag lyckades drabbas av 3 veckor innan och inte kunde springa på 2 veckor.. Jag är SUPERNÖJD!
Väl hemma var jag helt slut. Stod som en zombi i duschen, när jag väl kom in i den vill säga. Idag har jag faktiskt ingen träningsvärk och det är jag glad för!


Idag har jag varit på stan med Emmie, käkat och snackat en massa skit!
Ikväll ska jag ut till svärföräldrarna och fira Andreas mamma som fyller år.

___________________________________________________________________

" I natt kysste jag någon annan "

// Lisa



Vårruset ikväll.. med vattenfast mascara och keps

Inte lång tid kvar nu tills starten av vårruset. Lisa har fortfarande träningsvärk i vaderna men hoppas på att de domnar av när jag sprungit en bit. Detta kommer att gå toppen!! (lite pepptalk) Det har regnat en del ida. Får se om det kan vara uppehåll ikväll när vi ska springa. Det blir iaf vattenfast mascara och regnar det när vi ska starta blir det även keps på huvudet!

Har föruppvärmt med ett runda på stan och mera klädinköp.. Idag blev det två flipflopp, en hoodtröja på carlings, nagellacks remover och en sån vacker "badmössa" som man kan ha i duschen om man inte vill bli blöt i håret.. Snyggt värre!

Kanske blir att cykla in  till stan för att få lite uppvärmning innan start. Det brukar bli lite lättare då. Men det båser fan ute idag och regnet hänger4 i luften. Vi får väl se. Hoppas på upphåll och lite mindre vind. Då blir det cykel. Det kanske det blir iaf, vi får väl se.

Kl. 18:35 går4 starten och målet är umder 30 min. Förra året sprang jag på ca 32. Hoppas att komma ner mot 25 men vi får väl se!! Håll tummarna nu!
Ska träffa Emmie halv 6, sen kör vi..!!


___________________________________________________________

" Ja, lycka till nu... och dö inte på kuppen "

// Lisa



Inte gjord för att springa ute...

Inget jobb idag heller... har varit hemma och fixat. Jag suttit och skrivit på de nya kursplanerna för simskoleverksamheten till hösten och skrivit på uppvärmningshäftet som delvis ska vara klart om ett par veckor.

Igår sprang jag på gymmet och idag har jag träningsvärk i mina vader. Tänkte att om jag ska kunna springa vårruset på torsdag måste träningsverken bort.. så idag gav jag mig ut och sprang här hemma. Inget gym idag och jag kan lova att det är dubbelt så jobbigt att springa ute som att springa på löpbandet. Jag undrar varför.. Jag tror helt enkelt att jag inte är gjord för att springa ute.
och  blev det  bättre i vaderna.. nej, snarare värre men det tar ju ett tag innan värken försvinner.

Imorn däremot blir det jobb, ska tillbaka till en förskola som jag varit på en gång tidigare; 7:45 - 16:30.
Torsdag ska jag käka lunch med Sofie och efter det hem och ladda inför vårruset.. Nu gäller det fan! Håll tummarna för mig nu! Dessutom får jag nog ta och glömma bort löpningen idag med den i bakhuvudet kommer jag inte ens ta mig runt 5 kilometer. Nu måste fokus ligga på målet!


____________________________________________________________________________

" Man ska inte sörja över det man har bakom sig! Det är bättre att göra något roligt av det man har framör sig. "

// Lisa



Nya naglar väntar...

Måndag igen och en ny vecka väntar..!
Idag blir det in till stan en sväng, ska fixa naglarna kl 10 och efter det ska jag up till gymmet och springa.. På torsdag gäller det, då är det dags för årets upplaga av vårruset! Under 30 minuter är målet, men hoppas på at kunna komma ner mot 25.

Senare idag ska jag titta på min uppsats en sista gång. Den ska skickas in på onsdag men det känns som att jag inte orkar hålla på med den mer. I huvudet har jag redan slutat skolan.
Resten av veckan vet jag inte riktigt.. har satt upp mig i vikariebanken, så vi får väl se om jag får jobba något.. Annars blir det lugnt.. får planera in en massa andra saker om jag inte får jobba, annars blir det en tråkig vecka.

Letar efter en bil men det går inget bra. Var och tittade på en igår men det var verkligen inget att ha..

Nej, nu är det bästa att sätta fart om jag ska hinna med bussen och komma i tid för att fixa naglarna. JAG HAR JU INGEN BIL!

_______________________________________________________________________________________

" Det krävs mer planering utan bil "

// Lisa



Anonymitet, en speciell dam & italienare i Sthlm

Hemma från Sthlm igen.. Tågen till Sthlm gick igår 8:04 och hem gick det 20:40. Vill lova att benen värkte när jag satte mig på tåget. Efter en hel dags shopping hade benen fått nog.
Väl i Sthlm kl 9:25 mötte Linda upp mig och vi började vår shoppingdag. Något som jag redan tidigt reagerade på var att alla människor gick i sin egen värld och brydde sig inte om andra. I den staden kan man vara anonym, ingen bryr sig om andra. Man kan se ut precis hur som helst och göra vad som helst och det är inte någon som vänder på huvudet. Om man jämför med här hemma så vänder människor på huvudet för minsta lilla. Jag gillar inte Sthlm i vanliga fall men just när det kommer till denna anonymitet är staden toppen!
Vad beror det på att man i Sthlm kan vara så anonym?

Lite senare på dagen med ett antal påsar i händerna gick vill till H&M. Efter bara ett par minuter där inne kommer det fram en dam till mig och säger; Excuse me madmasel (usäkta min stavning, har verkligen ingen aning om hur det stavas) Jag vänder på huvudet och ser en dam i 50 års åldern som står med en tröja i handen. Hon försöker säga något till mig på dålig engelska och jag fattar ingenting. Tillslut kommer jag fram till att hon vill att jag ska testa tröjan som hon håller i handen. Den var till hennes dotter och tydligen var hon i samma storlek som mig. Snacka om att jag blev ställd. Hur vanligt är det att man ber en helt främmande människa att testa en tröja?
Jag blev så ställd att jag inte annat än kunde säga ja. Började allvarligt fundera på om det var någon kamera i närheten..! När jag testat tröjan gick hon tillbaka till ställningen där tröjan hängde och plockade fram en till... nu blev det lite för mycket. Alltså en tröja kunde jag väl testa åt henne men någon provdocka är jag inte..
Hmm... vart var kamerorna?
Själva grejen var den att den andra tröjan hon plockade fram var i samma storlek som den första tröjan, det enda som skiljde var att den andra var i en annan färg. Jag försökte tala om det för henne men hon fattade ingenting. Var det ett skämt detta eller?
Man gör väl inte så? Eller finns det människor som allvaligt går fram till en helt främmande människa och ber den att vara modell?

Klockan 20:40 var det dags att sätta sig på tåget hem, ett antal tusenlappar fattigare.. Helt slut och jag trodde att jag skulle somna på vägen hem.. men det var något som stoppade mig.. Ett antal utlänska ungdomar, några var italienra och jag tror att några var från Spanien. Det förde ett himla liv och det var en omöjlighet att somna. När tåget kom till Nyköping gick de av och jag jublade inombord. Resten av resan hem var lugn..!



Idag ska jag rensa i min garderob, annars får jag inte plats med alla nya kläder! Finns bara ett litet problem.. har liksom svårt att göra mig av med kläder. Även fast jag inte använt kläderna på evigheter går de inte att slänga. Jag kan ju vilja använda dem någon gång, eller hur.. Vi får väl se hur det går.

_________________________________________________________________________

" My daughter is you "

// Lisa








Några bilder från dagen...

Här kommer några bilder från dagen...


Karlsborg


Karlsborg


Någonstans på vägen mot Skövde...


Bygge hm.. påvägen mot Skövde tror jag.


Påväg ut ur Timmele.. precis innan vi kom in Timmele såg vi trafikolyckan.


Sista bilden för dagen.. Nu framme i Ulricehamn, vid industriområdet. Detta låg en bit från där bilen chippades.

______________________________________________________________________________________

" Det var den dagen det "

// Lisa

Tillbaka i hemstaden...

Nu har vi äntligen kommit hem till stan.. inte speciellt kul att sitta i bilen så många timmar som jag gjort idag. Åkte imorse kl 8 och kom hem nu precis. Har suttit i bilen i princip hela tiden.
Har suttit och lyssnat på ljudbok; män som hatar kvinnor. Den är säkert väldigt bra men i början är den väldigt seg. Vi ska börja lyssna på cd 5 och jag tror att det är 16 stycken och en så länge känns den väldigt seg. Många säger att den ska vara så bra men än så länge upplever jag den bara som seg, hoppas att det snart blir bättre. Somnade ett par gånger och tvingades spola tillbaka för att förstå..

Är just nu i verkstad hos Richard som tydligen ska åka och äta. Andreas skulle hjälpa honom med växellådan till hans bil men nu vet jag inte om vi ska åka hem istället. Martin kanske får hjälpa honom istället.

Imorn blir det tåget upp till den stora stressiga staden Sthlm för en hel dags shoppnig med Linda. Ska bli hur kul som helst! Hoppas på att jag hittar massor med kläder inklusive något att ha på mig på hennes bröllop i sommar.

______________________________________________________________

" Hörrö du lägg ur backen du "

// Lisa

I Ulricehamn...

Sitter nu utanför nån industrilokal i Ulricehamn. Här ska bilen chippas. Vet inte riktigt vad företaget heter, möjligtvis proscott eller något liknande..

Kommer direkt från Skövde eller rättare sagt en bil utanför Skövde. Där köpte vi vinterdäck till bilen. Strax utanför Ulricehamn körde vi förbi en trafikolycka.

Ulricehamn: Trafikolycka

Räddningstyrkor har larmats till en trafikolycka på riksväg 46 vid Timmele flygplats norr om Ulricehamn. Två bilar skall ha kolliderat varav den ene även har voltat. Det är okänt om någon har skadats allvarligt.
Publicerad av
Teija, 2009-05-21 12:51:26

källa: wighsnews.se


Nu ska vi tydligen åka en sväng med bilen och se om det hänt något under huven.

___________________________________________________________________________

" Hej och hopp nu kör vi "

// Lisa

Roadtripp och mera jobb i sommar

Mötet på badet gick bra. Innan detta möte skulle jag endast jobba 3 veckor och sen vara ledig resten av sommaren för att vila upp mig till hösten då det blir jobb jobb jobb..
men på mötet fick jag ännu en uppgift som ska vara klar till verksamhetsstarten i höst. Jag ska tillsammans med en annan tjej skriva nya kursplaner för verksamheten, nio grupper sammanlagt ska ha en ny kursplan och ny lektionsplanering. Så jobb blir det i sommar vill jag lov. Det lär ju ta ett tag att skriva ner detta och få det bra. Hela verksamheten ska bygga på det som vi ska skriva.
Jag ska även knåpa ner uppvärmningsövningar som ska användas. Nu ska verksamheten utvecklas och det ska finnas en röd tråd både i uppvärmningen och i den övriga verksamheten.

Efter mötet blev det en snabbsväng hem till föräldrarna för att pappa skulle titta på anställningsavtalet och den timplanering som chefen gjort. Vissa saker måste ändras så att allt stämmer men det ska nog inte vara så svårt att lösa.

Sitter just nu och tittar på Mord i blodet på tv 3.
Imorn blir det roadtripp. Ska till Skövde och hämta vinterdäck till nya bilen och sen vidare till Ulricehamn för att chippa bilen.. Lär ju ta hela dagen. Får ta med mig datorn och så har vi lånat en ljudbok; Män som hatar kvinnor.


__________________________________________________________________

" Gå inte dit stigen leder, gå istället där det inte finns någon stig och lämna ett spår efter dig. "

// Lisa


Kamel eller lejon - hur löser du konflikter?

Lejonet - Du är van att driva igenom din vilja med makt. Du hävdar din uppfattning med stor kraft och bryr dig inte om att lyssna på andra.

Sköldpaddan - Du känner dig ängslig så fort det osar konflikt. Du stänger öronen och drar dig undan för att inte bli indragen i de andras meningsmotsättningar.

Kamelen - Du vill allas bästa och tycker att det är mycket viktigare att andras önskemål blir tillgodosedda än att dina egna blir det.

Räven - Du försöker lista ut hur man ska kunna göra upp så att det blir rättvist. Alla ska få någon del av sina behov tillgodosedda.

Ugglan - Du ser till att alla kommer till tals. Du talar också om vad du själv vill, innan du hittar på en lösning som kan få alla att känna sig nöjda.


Källa: Lärarnas tidning nr 3 2006


______________________________________________________________________

" Vem är du "

// Lisa


Johan Palm, den nya Håkan Hellström?

Är dom inte lite lika? Alltså inte till utseendet men till sättet att vara..  Inte som Håkan är nu, han har ju förändrats jämfört med hur han var när han släppte första skivan, Känn ingen sorg för mig i Göteborg. Men den Håkan som var då.. är dom inte lite lika?
Låter lite stressade när de pratar, verkar inte riktigt vara med. Verkar vara lite någon annanstans när de pratar.
Jag vet inte men jag tänkte direkt på den "förra" Håkan när jag såg Johan Palm på tv imorse.

Kanske är det så att det är en sån som Johan Palm som vi behöver... en ersättare till den förra Håkan Hellström..
Är det så att Sverige har saknat en sån person?

____________________________________________________________

" Och så tittar man här och ser att låten heter Antidote och så sätter man bara My framför så blev det bra "

// Lisa

Arbetstider och ny tatuering...

Hade möte med chefen igår.. fått anställningsavtalet som ska läsas igenom och sen skrivas på.
Min arbetstider från hösten blir troligtvis följande:
Måndag: 15-20
Tisdag: 15-21:30
Onsdag: 15-20
Torsdag: 15-21:30
Fredag: 15-18:40
Vi får väl se men jag hoppas att det blir bra..
Efter mötet gick jag till gymmet. Trots att förkylningen fortfarande hänger kvar måste jag komma igång igen. Ska ju springa vårruset snart.. På gymmet blev det spinning och core..

I förrgår följde jag med Robin som skulle göra klart sin tatuering.. Skulle vilja göra min andra tatuering nu med en gång men med tanke på att jag kommer att vara ute hela sommaren så får jag vänta till hösten.


Idag blir det pyssel hemma och sen in till badet på möte kl 17. Vi ska utvärdera mentorskapet.
På fredag väntar en hel dags shopping tillsammans med min Linda.


_______________________________________________________________________

" Vi väntar på bättre tider "

// Lisa

Året var 1986...

Fick en cd av mina föräldrar, en cd med hits från 1986. Året då jag föddes..


Annat som hände 1986 var:

Vad hände 1986
   
  Händelser
1 jan Spanien blir medlem av Europgemenskapen EG.
28 jan Från Cape Canaveral i Florida lyfter den amerikanska rymdfärjan Challenger som exploderar bara 73,6 sek efter starten. Sju personer omkommer däribland en civil.
28 febr  Olof Palme mördas under en promenad av en okänd person i  Stockholm
12 mars Ingvar Carlsson blir ny statsminister i Sverige.
11 april Halleys komet passersar jordens omloppsbana på återvägen i sin färd runt solen
26 april En kärnkraftsolycka inträffade i Tjernobyl. Två explosioner i snabb följd förstörde reaktorn, och flera bränder uppstod som släcktes efter några timmar. Men reaktorns grafit började brinna och den släcktes först den 9 maj.
17 juni Sveriges första kvinnliga partiledare blir Karin Söder som väljs till ordförande i centern.
1 juli Bilbälteslagen skärptes till att gälla även i baksätet.
21 sept Ett ovanligt kraftigt jordskalv skakar delar av Dalarna och Västmanland. Skalvet visar 3,3 på Richterskalan.
29 okt Olof Palme får "Albert Einsteins fredspris" i Washington. Detta är första gånen det delas ut postumt.
  Sport 
28 april Ishockey-VM gick i Moskva. Sovjet fick guld och Tre kronor Sverige fick silver.
29 juni Fotbolls-VM vanns av Argentina. Finalen gick på Aztecastadion i Mexico.
  Musik
  Alanis Morissette vann  två Grammys
25 mars Vid den 58:e Oscarsgalan i Hollywood fick filmen "Mitt Afrika" sju Oscars.
3 maj Belgien vinner Melodifestivalen med lålten "Jáime la vie" som sjunges av 14-åriga Sandra Kim.
14 maj Musikalen "Chess" hade premiär i London.

Källa: http://web.telia.com/~u50103884/1986.html





______________________________________________________________________

" Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet och inte få den, än att få en möjlighet och inte vara förberedd "

// Lisa

9 träningsmyter - vilka har du gått på?

¤ Träna på morgonen om du vill bli smal - Skillnaden i fettomsättning är försumbar jämfört med att träna senare. Sanningen tål att upprepas: det är antalet kalorier man äter jämfört med antalet kalorier man förbrukar som avgör.


¤ Jag behöver inte träna för jag har bra grundkondis - Syreupptagningsförmågan är färskvara och sjunker rejält på någon månad om du inte tränar. Däremot behåller du löpteknik, talang och attityd till träning.


¤ Man ska inte stanna när man löptränar
- Fel, intervallträning är en mycket bra träningsform, som används av idrottare.


¤ Att träna en gång i veckan ger också kondition - Jo, en enstaka träning är bra för sömnen, humöret, hälsan och för att komma igång. Men syreupptagningsförmågan förbättras inte av enstaka träningspass, eftersom effekten hinner klinga av. En tumregel är att konditionsträna 2-3 gånger i veckan i cirka 30 minuter.


¤ För att bränna fett måste man springa lagom lågsamt - Det finns ett korn av sanning, andelen fett som bränns är högre ju lägre farten är. Men man måste ta hänsyn till hur förbränningen ser ut efter träningspasset. Mäter man efter ett helt dygn är det ingen skillnad mellan ett kort, hårt och ett långt långsamt.


¤ Man blir smal om magen av situps - Man kan inte punktförbränna fett. Om du går ner i vikt minskar fettlagret över hela kroppen.


¤ Man måste äta vitamintillskott för att hålla sig frisk
- En frisk människa som äter blandad kost behöver inga tillskott. Undantag: veganer, gamla och gravida.


¤ Stretchning förebygger träningsvärk - En klassiker. Men det finns ingen bra genomförd forskning om tyder på det.


¤ Tunga vikter ger korta stora muskler, lätta vikter ger långa slanka muskler - Fel. Däremot kan man träna för att få stora muskler, eller mer för styrka. 3 set x 8-12 repetioner ger störst ökning i volym.    *


________________________________________________________________________________

" Så nu vet ni "

// Lisa




* Källa - Tidningen studentliv - nummer 1 2009. Artikeln är skriven av Jonas Fredén.



_____________________________________________________________________

"

// Lisa

Visst är jag duktig!?

Igår var Andreas och jag ute hos hans föräldrar och byggde staket.. eller jag byggde inte. Jag sprang omkring med en stor typ sekatör eller vad det heter. Hela dagen rensade jag bort små träd, buskar och växter. Jag var superduktig!

Bilden är tagen före min attack mot just detta stället..

Här är efter.

Visst är jag duktig!

_____________________________________________________________

" Jag kan också "

// Lisa

Ny dator och problem med msn... hjälp?!

Hej och hå.. nu har jag äntligen fått min nya dator.. eller fått och fått, köpt. Har velat ha en liten bärbar dator i flera år och i helgen slog jag till. 10,1 tum och mobilt bredband.. hihi..
Tror att det mesta fungerar som det ska. Dock gör inte msn det och jag blir galen. Vet inte vad problemet är, behöver hjälp! När jag laddad hem msn och loggar in är min kontaktlista helt tom. Jag undrar varför..
När jag loggar in på det msn (det gamla som finns på datorn) då finns alla kontakter och när jag loggar in på Andreas datorn. Hmm, blir galen..

Någon snäll människa som kan hjälp mig med att få tillbaka mina kontakter? I sökandet på att få tillbaka dem har jag lyckats skicka ut ett antal förfrågningar till dem som står på listan men jag vet inte riktigt om det fungerar heller. Testade att exportera kontakterna från Andreas dator till min och sen importera dem på den här datorn. Direkt när jag tröck på importera så skickades det ut en massa förfrågningar igen.. jag fattar verkligen ingenting... TEKNISK, VERKLIGEN!


________________________________________________________________

" Behöver verkligen hjälp här "

// Lisa

Grattis till mig!

Jupps, jag har fått jobb!!
GRATTIS!
Från hösten och ett år framåt, känns toppen!

Får väl ta och fira lite ikväll kanske?!


Förövrig har det varit rätt dött... är genomförkyld och orkar inte träna eller jobba. Skola är det ingen, Andreas jobbar och andra går i skolan eller jobbar.. Framåt blir det bättre!
Idag har jag varit på bibban och lämnat böcker som var ett antal dagar sena och efter det käkade jag lunch med Sofie. Trevligt trevligt!
Ikväll ska vi ut till landet ett sväng till ett par vänner. Blir väl inte så länge, ska släcka servicelampan som i bilen.
Imorn är det möte och kurs inne på badet inför sommaren hela dagen.. och på sändag ska jag ut till svärföräldrarna och hjälpa till och sätta upp ett staket.

Har beställt biljetter till Sthlm nästa fredag. Ska upp och hälsa på Linda.. och shoppa! Ska bli hur kul som helst. Tänkte att jag återigen skulle rensa ur min garderob för att nästa fredag kunna fylla på den med nya kläder.

Ha en bra helg!


Har klätt om mina stolar i vardagsrummet nu! Blev nog ganska bra tror jag..Känner mig duktig.

Före... helt gräsliga!

Yeah.. ett steg i rätt riktning!





Nyinköpt nitpistol...


Klart!! Lite bättre och passar in mycket bättre i vardagsrummet nu..!



________________________________________________________________

" Ska du av här "

// Lisa





Stjärntecken & förhållanden

Tankarna började efter att jag fått veta att ett förhållande som man trodde var så perfekt hade rasat sönder... frågan är om det går och laga...

Hmm... ett förhållande.. Vad är det som krävs för att det ska fundera? Räcker det med en enorm kärlek eller måste det finnas något mer?
Vad i så fall? Tillit? Glädje? Måste man ha något gemensamt? Eller fungerar det ändå?
Vi pratade i arbetsgruppen om det där med stjärntecken.. vilka man passar ihop med och vilka men ska hålla sig borta ifrån. Jag undrar om det stämmer.. om.. vad får det då för betydelse? Ska vi hänga upp våra förhållanden på horoskåp och det som har med stjärntecken att göra?
Vad stämmer och vad stämmer inte? Frågan är stor och vi lär aldrig få något svar.. Lider vi av det då? Nja.. kanske inte direkt.. 

Läste i en bok om stjärntecken, vissa saker stämmer men vissa saker är ju helt fel..
"Hon oroar sig för mycket. Detta beror delvis på att hon är övertygad om att hon kan resonera sig fram till en lösning på nästa varje problem. Hon förlitar sig på sitt intellekt mer än på sin intution och när hon konfronteras med ett problem kommer hon att tugga på det som en hund tuggar på ett köttben till dess det är helt renskrapat och kan urskiljas tydligt."
"Hennes område är hemmet. Det är här hon styr och en klok man ger henne det utrymmet. hennes vistelseplats ser ut som om ingen någonsin hade bott i den. Hon vill ha allt på sin plats och har en plats för allt."

Alltså jag vet inte riktigt.. första kanske stämmer in på mig men den andra.. haha.. hemma ser det ofta ut som ett bombnedslag! Sen kan jag få världens ryck och ska få ordning på allt men inte så ofta som det skulle behövas..
Och enligt denna bok skulle jag passa bäst ihop med en kräfta. Möjligtvis en skorpion eller en stenbock.. Hmm... Nae det tror jag inte på!

Idag ska jag och Andreas (som är skytte) åka och titta på ett hus... vi får väl se.
Annars vet jag inte riktigt.. borde väl städa?


" Varför finns du kvar
Utan att ge några svar
I mitt hjärta river du upp alla sår
och du börjar bli riktig svår

Du var omtänksam och rar
Nu vet jag inte vart du är ute och far
En kram, är det allt som räcker
Tror du verkligen att det täcker

Är det så fel att vilja vara din vän
Det är något jag har på känn
Du håller mig kvar
och jag undrar vad det är som just du har

Jag försöker låta dig gå
Och tankarna är få
Men när jag ser dig är allting glömt
Mitt hjärta är tömt

När vi skiljs åt
Det är då jag faller ner i gråt
Snälla, lämna mig då
Det blir lättare så "


Vanilla Ice - ice ice baby

__________________________________________________________

" Pom pom pom.. "

// Lisa


Verktyg i sovrummet... och en riktig snygging...

"vad fan är ni för kinky par igentligen!?"
Jo man kan ju verkligen undra.. men det är faktiskt inte så illa som det låter..! Håller på att klä om stolarna i vardagsrummet och hade tappat bort tången som jag skulle använda för att kunna ta bort nitarna..
Själva grejen var den att jag hittade tången i en låda i sovrummet..
Efter att för ett tag sedan börjat göra egna smycket lät jag tången ligga kvar i den lådan, vilken hamnade i sovrummet..
You wish....

Dregen berättar...
http://www.kvp.se/noje/tvsajten/1.1562304/dregen-berattar-om-faderns-sjalvmord


Lisa smälter...



..ännu mer...
Backyard babies - minus celsius



pladask...


Är det the bad boy-faktorn som gör det?

__________________________________________________________________

" vem är det egentligen vi pratar om "

// Lisa

Snyggare ben och snabbare ämnesomsättning?

Jo dom säger att löpning ska ge dig snyggare ben..
Kaffe ska öka ämnesomsättningen, minska risken för cancer och alzheimers. Dessutom ska kaffe göra att man lättare kan gå ner i vikt...
Hmm stämmer detta?

Något kaffe dricker jag inte men min ämnesomsättning är nog relativt hög ändå..
men kanske skulle man börja dricka kaffe? Eller hur mycket måste man dricka för att det ska ge någon effekt? Det låter ju faktiskt ganska bra detta ovan. Om det nu stämmer vill säga.
Men kanske måste man dricka så mycket så att det är något annat som påverkas negativt?

Löpningen då? Jag tränar 2-4 gånger/vecka och springer gör jag minst en gång i veckan men snygga ben.. njae... Kanske måste jag springa mer? och äta bättre?

Det stod ett påstående på en reklamskyllt härom veckan; Allt du äter efter 6* lagras som fett.         * klockan 6.
Om det stämmer eller ej framgick inte...
men jag kan lova att om jag äter före klockan sex och ingenting efter det så hinner jag tuppa av innan jag somnat..

Efter att i vecka skrivit ner vad jag ätit inser jag att jag måste äta bättre och dessutom mer. Kanske inte konstigt att jag mår konstigt? Ska nu under en månad äta precis som man ska.. eller iaf försöka.. Hur det går märker vi! Igår gick det iaf väldigt bra! Vi får se hur dagen blir. Frukost har jag fått i mig.. duktigt duktigt..

Blev ledig idag och imorn.. skulle gått i skolan men så blev det inte riktigt.. Helt plötsligt tjänade jag två dagar, vad ska jag göra med dem då? Skulle kunna träna men är helt förkyld och kanske ska försöka skippa det. Är ju sugen på att köra core och spinning...
Andreas är ledig imorn så då ska vi besikta bilen, Andreas ska klippa sig, jag får förshoppningsvis besked om jobbet imorn.. Funderar på att köpa en dator också.. hm.. vore ju trevligt med en ny laptop. En sån liten smidig som går att ta med sig utan att behöva ha en enorm väska. På kvällen ska Andreas och mupparna åka cross, kanske följa med? Det är sånt som märks.
Idag blir det i alla fall lugnt.. Sola i Vasaparken kanske?


Dregen och Pernilla Andersson - Jag och min far

Går att lyssna på den här låten hur många gånger som helst..

_________________________________________________________________

" Även The Bad Boys har sina mjuka sidor "

// Lisa

Sverige sörjer guldet men vi får väl vara nöjda ändå?

Hockey VM slutade väl inte optimalt men kanske får vi vara nöjda med ett brons? Själv hade jag hoppats på Sverige Ryssland i final. Ett av dessa lag gick iaf till final.
Matchen mot Canada sågs med ett gäng grabbar som nästan gav mig en hörselskada, dock tror jag att öronen har återhämtat sig. Tackar för en trevlig kväll och hoppas att detta kommer att upprepa sig.
   


Lördagen spenderades på Mantorp Park. Martin som byggt på sin bil i ca 1,5 år skulle vi testa bilen på bana, tillsammans med många andra bilar. De som skulle köra gick upp typ redan kl 6 och åkte iväg men själv låg jag i sängen till strax efter åtta. Hämtade upp Emmie och var på Mantorp ca 11. Sedan rullade dagen på..
Jag hade hoppats på värme men vart den hade tagit vägen vet jag inte. Men påpälsad och med kameran i högsta hugg var det bara att ta sig an dagen.










Efter mycket åkande skulle dessa på....


Frågan var nu hur detta skulle gå... bättre grepp i marken enligt killarna men vad hjälpte det?


Efter endast 2 varv!

Hela dagen var jag tvärbestämd på att jag skulle hålla mig av banan men efter många minuters övervägande med Emmie bestämde vi oss ändå för att testa på. Jag åkte med Richard i hans supra (eftersom han körde lite lugnare jämfört med Martin) och Emmie åkte med Martin.
Before:

Helt livrädd..


I väntan på att få åka in på banan

någon bild efteråt blir det inte men jag kan lova att jag inte kommer att åka på bana igen!! Mycket bättre att stå på sidan, titta på och fota! Är ändå glad över att ha testat... det var en upplevelse vill jag lova!



____________________________________________________________________

" Japp japp så var det också gjort "

// Lisa

Därför får the bad boys flest kvinnor på fall...


Heather Rupp vid Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction tror att dragningen till the bad boy är fysiologisk och att det helt enkelt handlar om deras höga testosteronproduktion. Enligt henne anses män med högre testosteronhalt både charmigare och mer öppna än andra män.


Resten av artikeln kommer här.  http://www.expressen.se/dejting/1.1533206/darfor-far-the-bad-boy-flest-kvinnor-pa-fall

Jo, the bad boys får en faktiskt att vända på huvudet en extra gång..
Innerst inne vet vi att de inte är något att sats på, det leder ofta till trubbel. Vi hamnar någonstans långt från där vi började, långt från de personer vi egentligen är.
Trots att vi vet detta, dras vi till dem som getingar till socker. Deras säkerhet, blickar och stil får oss att smälta. De som viker undan blicken och visar osäkerhet är inte lika attraktiva... eller jo men på ett helt annat sätt.

Trots denna artikel som kanske ger vissa svar kan jag fortfarande inte sluta undra....
...VARFÖR DRAS VI TILL THE BAD BOYS?





Ikväll blir det hockey hockey och hockey.. nice! Sverige i semi mot Canada!
Ha nu en trevlig kväll allihopa.. det tänker iaf jag ha!


___________________________________________________________________

" Ser ut att bli regn men ikväll kan inget stoppa mig "

// Lisa


Riktigt plågsamt...

Var hos massören idag... denna gången var det en nära döden upplevelse tror jag. Redan efter 15 minuter höll jag på att tuppa av. Har haft ont i nacken och i axeln ett par dagar och jag kan lova att massage på det är ingen höjdare. Det är nog första gången som jag inte har lyckats koppla bort smärtan, brukar vara duktig på det. Min läxa till nästa gång är att stretcha varje dag, vilket jag förhoppningsvis kommer att göra för att uppleva samma smärta som jag gjorde idag vill jag inte göra om tre veckor igen.

Kom precis hem efter att ha tittat på hockeyn - Sverige mot Frankrike. Det skulle bli en lätt match vilket det till en början såg ut att vara. I andra perioden hade Sverige slutat spela hockey och gjorde något annat. Frankrike lyckades att få in pucken i målet flera gången innan Sverige vaknade ur sin koma. Nu väntar kvartsfinal på onsdag eller torsdag. Själv hoppas jag på onsdag kl 16 eftersom jag jobbar på torsdag och har möte på onsdag kväll.

Imorn ska jag ut på landet och jobba och efter det förhoppningsvis besök på gymmet.
Onsdag skola och efter det är det förhoppningsvis match, sen möte på badet.
Torsdag.. hm.. än så länge bara planerat jobb 17:20-21:30, tror jag...
Fredag är det skola 8-17.  Efter det blir det förhoppningvis hockey - Sverige i semifinal
Lördag blir det besök på mantorp då martin ska köra på bana.
Söndag - Hockey för hela slanten.. om Sverige är i final vill säga - annars vet jag inte riktigt.


Bilder från helgen:
1 maj:
       
Årets första nyckelpiga   /   legopadda                       /  Martin mekar bil
2 maj:
       
Besök på Bauhausparkeringen....



                                             / lite smutsigt efter ett varv i skogen

3 maj:

        
Packbox.. hihi Lisa har lärt sig något nytt / bild nummer 2 växellåda =)  Bild 4 Min verkstadskatt


Nu blir det hockey igen... USA - Schweiz


________________________________________________________________________________

" världen är mindre än vi tror "

// Lisa


Valborg utan eld...

Min valborg "firades" på badhuset tillsammans med de barn och vuxna som hade tagit sig dit för att simma. Detta var inte särskillt många och det kändes rätt meningslös att simskolan skulle hållas på Valborg. Jag slutade 21:30. I en grupp hade vi endast 2 barn. i de andra grupperna var det mellan 4-8 stycken. För de som kom ville vi hitta på något roligt. De fick simma hela lektionen i stora bassängen och ta en massa märken. Jag hoppas att det uppskattades. Bassängen var ledig eftersom simmarna som brukar ta upp hela bassängen är på simtävling i Göteborg. En tävling som jag själv varit med på många gånger och som jag saknar. När jag slutade skulle denna tävling blivit den sista men mina axlar ville något annat. Många minnen..
Efter jobbet hände det inte så mycket, en sväng upp till folkets park och sen hem. Önskar att det hade hänt något mer.. men men.. ibland blir det inte som man har tänkt sig.

Idag ska vi väl titta på 1:a majtåget och ikväll ska vi fira en bekant som fyller 18.
Imorn vet jag inte riktigt... Martin ska köra bil i skogen eller nått.. kanske inte så himla kul att stå och titta på. Så vad jag ska göra vet jag inte riktigt.. det märks.
Söndag hoppas jag på en trevlig eftermiddag tittandes på hockey; Sverige - Schweiz.


Ani DiFranco - You Had Time (Lost and Delirious)

Känns den igen?

when i'm gone - ani difranco



_________________________________________________________________

" Tänk på att främlingar är vänner du ännu inte mött "

// Lisa


RSS 2.0