Hemma från Dublin...

Hemma från en underbar men kall och blåsig vistelse i Dublin. Behövde verkligen komma bort. Har kunnat koppla av och bara vara i nuet. Många promender blev det och en del shopping. Besök på Guinnessfabriken och porterhouse blev det bland annat.
Är nu tillbaka i verkligheten på riktigt... har varit hemma i snart 2 veckor... (tiden går fort) när jag kom hem var det som en vägg med saker att göra som kom emot mig. Har dock nu, arbetat mig igenom mycket av det. Är ledig idag. Efter drygt sju veckors farande fram och tillbaka, massor att göra, få jag äntligen vara ledig. Men det är ganska farligt det där. När man kopplar av och inte har något speciellt att göra det är då man känner hur trött man egentligen är. Bäst att göra saker hela tiden.

Jag chockades över miljön och husen som fanns i Dublin. Trots att min bror berättat om hur det såg ut blev jag ändå chockad. Husen, de allra flesta var skabbiga och inte alls välskötta. Det såg fattigt ut och det kändes som man kom till en helt annan värld.
De flesta hyr tydligen sina hus och struntar i hur det ser ut. Hyresvärden lika så. Det är konsitgt hur människor kan bo i hus som ser ut som vissa av dem gjorde.
För att till exempel beskriva den lägenhet som min bror bor i tillsammans med sin flickvän och en vän.. flera vattenläckor i taket, hyra på 7000 tror jag att det var, enkla fönsterglas som inte håller värmen, en liten kyl, ingen frys, ingen ugn, och endast två plattor att laga mat på och antal kvadrat att bo på? Ca 20.. mini mini..

Här kommer en del av de många bilder jag tog under resan:
 Äntligen framme i Dublin. Först blev det mat på flygplatsen.
     Hotelrummet...
  Precis utanför hotellet.. nån wiskeygrej.. vet inte om det tillverkade wiskey där eller hur det var.
  Exempel på hur "fina" husen var.
 I centrum, den fina spiran, som gjorde att Andreas och jag kunde orientera oss när vi for omkring på stan själva.
 På andra sidan...
 Hmm... lite efter?
     Första morgonens frukost, choklad, teskos baguetter och cola, kan det bli bättre?
 På en av gatorna på vägen hem till bror och hans flickvän fanns dessa hus, hur många som helst på rad. Själva grejen var att det var broaer över till dörren. Bakom staktet var det ca 10 meter ner, där det deras trädgård.
  Guinness reklam..
 Ingången hos bror och hans flickvän.  Precis innanför dörren låg all post, i trappuppgången alltså. Brevbäraren kommer ej in i trapphusen och slänger därför in alla post genom brevlådan i dörren. Sen lägger i boende i huset upp posten på den här hylla. Så alla kan se allas post. Jag undrar om de får behålla posten eller om den ibland försvinner.
 Utsikten från deras fönster. En stor fyrvägskorsning. Inte tyst en sekund.
Ölutställning av de ölsorter de provat.Till lunchen på lördagen blev det öl,vi var ju faktiskt i Dublin,på semester.
 Dagen innan resan till Dublin gick jag på stan i mina kängor, eftersom jag kom direkt från vfu´n. Jag kan säga att det skulle jag inte ha gjort. Världen skavsår. Detta är efter ytterligare en dags vandring, i och för sig i andra skor men det var ingen höjdare, inte utan plåster.
 Min häl efter att ha blivit omplåstad av min bror.
      Lite rundvandring...
     Besök på en pub. (en av de många) Detta är porterhouse.
   Lördagskvällen... efter besök på porterhouse..

 Inne i centrum finns ett stort museum. Utställningen bodies visar riktiga människokroppar, för att man ska förstå hur kroppen fungerar. Funderade flera gånger på att gå in men vågade inte.. på en människa har de plockat bort allt utom blodådrorna, för att man ska få reda på hur blodomloppet fungerar.
  Trots att vi har dessa i Sverige har jag sett många många fler än jag har i Svergie på 22 år. Helt otroligt, de var fan överallt!

Besök på Guinnessfabriken.....
          
                                                                                                  
     
Högst uppe i fabriken fick vi en pint med en av deras öl. Skummet gick nästan att äta med gaffel. Hon som hälde upp ölen gjorde en fin treklöver av det sista ölen som häldes i glaset... Sista bilder visar lite av utsikten från där vi drack ölen.


               Resan hem.... Bilderna är tagna från flygplanet...! 
 

Hotellet vi bodde på var väldigt fint... ca 15 minuters promenad till city och ca 30 minuters promenad till min bror.

Svårt att ställa om sig till vänstertrafik var det vill jag lova. Första dagen tittade vi alltid åt fel håll när vi skulle gå över gatorna. Bilarna körde som galningar vilket inte gjorde det hela lättare. Och människorna som gick hade inte heller någon vidare koll... Men efter ett par dagar i storstaden, som dock kändes som är liten stad med tanke på husens storlek, hade vi kommit in i tempot. Trafiken kändes inte lika farlig och vi gick kors och trävs precis som alla andra.
Dublin som är en storstad kändes inte som det, stor till ytan men husen var inte byggda på höjden. Detta gjorde att staden inte kändes så stor.


Något som diskuterades under resan var om killar vill ha tjejer till vänner eller ej. Vi konstaterade att tjejer gärna vill ha killar som vänner och att tjejerna sällan upplever detta som ett problem. Kan det vara så som min bror sa att killar inte tycker det är lika "kul" att ha tjejer som vänner. Han menade att det ofta slutar i att killen blir kär i tjejen eller att det helt enkelt inte är kul med en tjej till vän. Är detta sant? Får vi tjejer kämpa för att behålla de killar vi ha till vänner?



Varför plågar man sig själv med minnen.. med saker som man vet att man mår dåligt av? Frågan kvarstår...!!

Brad Paisley - Who needs pictures  http://www.youtube.com/watch?v=dDzKZx2Ig8Y&feature=related     


Finns du kvar??


Ännu en har kommit till himmelen... förlorad till det som många av oss kämpar med. Vi undrar vad det är som händer, hur det kan gå så, hur kan det gå så långt... Undrar vad som far runt i huvudet precis innan... Många tankar till dig och de nära som finns kvar.


__________________________________________________________________

" We been through this a thousand times "

// Lisa


Nyklippt brunett...

Jupps jupps... Lisa har blivit brunett. Känns konstigt... jag som egentligen vill vara blond. Men men.. jag trivs faktiskt väldigt bra i min nya hårfärg och min nya frisyr. Har bytt frisör och hon hade massor med tankar om hur jag skulle göra och jag ville ha förändring så det vara barra att låta henne fixa som hon ville. Känner mig som en helt ny Lisa.. vilket jag kanske behöver göra!

Angående X-fit, som jag efter första gången jag körde det höll på att svimma, så kan jag lova att det blev värre. I måndags körde jag det igen. På måndagar ligger tre stycken pass som jag vill gå på. Booty (ben och rumpa träning), Danca (typ aerobic) och sist och jobbigast X-fit. Utan att egentligen tänka efter bokade jag in mig på alla tre. Efter första kändes det fortfarande okej. I mitten på dancen undrade jag hur jag efter denna timme av dance skulle klara av X-fit. Men det vara bara att köra på. Koppla bort alla tankar på att jag var trött. Efteråt var jag totalt slut. Jag  som tyckte att endast X-fit var jobbigt. Men när jag i måndags had kört 1,5 timmars träning innan så kan jag säga att jag kanske inte var så sliten efter endast X-fit torsdagen innan.

Vfu´n traskar på i ett rasande tempo och jag hinner knappt sova. Mycket att göra om dagarna, plugga, vara på något möte, jobba eller träna på kvällarna. Full fart!

Veckan som kommer:
Måndag: Vfu 6:40-13:35, massage 15, föräldramöte på vfu´n 18:30-20
Tisdag: Skola 8-12, skriva uppsats, träna 18:15-19:15
Onsdag: Vfu (tider ej bestämda), möte på badet 19:15- ca 20.
Torsdag: Vfu (tider ej bestämda), jobb 17:20-21:30
Fredag: Åker till Dublin............


Idag ska jag hem till mamma och pappa och käka mat. Träffa lillebror som är hemma en snabbsväng från Dublin. När han på onsdag åker tillbaka dit kommer jag och Andreas på fredagen till honom. Långhelg fredag till måndag i Dublin men massvis med shopping.


Takida - Curly Sue




_________________________________________________________ 

" Your smile is heavenly "

// Lisa

RSS 2.0