För jag hade ju inga kläder innan...

Hemma från ett varv på stan med Emmie... Det jag skulle köpa var; två stycken duschdraperier, fållfixeringsband, glödlampor och läsk.. Efter mycket om och men hittade jag tillslut duschdrapier och det blev riktigt bra =) Fållfixeringsband och glödlampor lyckades jag också få med mig hem. Men läsk glömde jag. Det var alldeles för kallt påvägen hem för att jag skulle komma ihåg det. Har nu lämnat över ansvaret att köpa det till Andreas.

Saker som inte var planerade inköp men som jag fick med mig hem iaf var: tvålkopp, nagelborste, tandbortsmugg, en svart kläning och en rosa långärmad tröja. För jag hade ju inga kläder innan.. =)
Funderar dock på att lämna tillbaka tvåkoppen (för hur ofta använder man den?) Ska istället köpa en tvålpump - mycket bättre!

Imorse när jag skulle gå hemifrån och tar upp mina och Andreas vantar ur en påse känner jag lukten av lacknafta.. hm.. Köpte det igår och tydligt så har den oöppnade flaskan läckt - mycket konstigt men så är fallet. Det luktar jättestarkt här inne jag jag funderar på att spraya parfym överallt för att få bort den hemska lukten. Som tur var hade det inte läckt mycket men iaf - det luktar verkligen inte gott. Flaskan är nu i alla fall flyttat ut på balkongen.

Ska fixa lite här hemma nu för att om ett tag börja göra mig iordning inför kvällen.
Hoppas ni alla får en trevlig kväll och ett gott nytt år!

______________________________________________________________________________

" Där mitt hjärta finns "

// Lisa



När det nu kommer bli jobbigare - gäller det att kämpa!

Idag har vi varit i Linköping. Först skjutsade vi Andreas till sjukhuset där han skulle få sin behandling. Efter det åkte mamma, jag och pappa (som fick för sig att han skulle med) till IKEA för att handla saker till Andreas och min nya lägenhet.
Jag hittade en del saker men långt ifrån allt. Imorn blir det ett varv på stan med Emmie och då ska jag försöka hitta duschdraperi.
Sen måste jag mäta en massa i lägenheten innan jag förhoppningsvis snart åker tillbaka till IKEA och handlar lite till.

Jag är väl medveten om att Andreas kommer att börja må lite sämre snart - kanske mycket sämre. Jag är glad att han mått så bra som han har gjort nu ett tag.
Idag har han ju fått den sista behandlingen på första blocket. Om ca två veckor går vi in i andra blocket och då lär det bli tuffare eftersom behandlingen inte är lika "mild".
Efter behandlingen idag kommer hans värden att gå neråt igen - vilket betyder att han kommer att bli tröttare. Förhoppningsvis kommer han inte bli så dålig nu. Nu efter maten blev han jättetrött och ligger och sover i soffan.
Det är bara att tänka positivt nu - men kanske ska man ställa in sig på att det kommer att bli svinjobbigt! Då är man i alla fall lite förberedd men jag antar att det inte går att föreställa sig det som väntar..



Nu ska jag sätta mig och pyssla ihop hyllorna som jag köpte till badrummen - vi får väl se hur det går..

_______________________________________________________________________________

" Ett nytt år - nya mål "

// Lisa



Nu är det klart!

Har städat den gamla lägenheten idag.. det tog 4timmar och det var inte alls kul vill jag lova. Men nu är det gjort! =) Fan så skönt!

Väl hemma igen hade klockan hunnit bli 14 var det dags att käka lite lunch. Mitt i matlagningen ringde Andreas och sa att han behövde hjälp upp med de nya tv´n. Så nu är den inkopplad och det är framför den jag tänker tillbringa min kväll.
Har precis käkat kvällsmat och innan det var jag borta hos Anna som bor några dörrar bort för att planera inför nyår som kommer att firas hemma hos Emmie.

Som sagt imorn blir det Linköping - Andreas ska få behandling och mamma och jag tar ett varv på IKEA under tiden, vilket betyder inhandling av saker till nya lägenheten. Eller vi lär väl inte gå på IKEA under hela tiden som behandlingen pågår eftersom Andreas kommer att behöva vara där 5-6timmar.

_____________________________________________________________________________

" Vi går snart in i ett nytt år & vi hoppas på det bästa! "

// Lisa



Full fart fram till 4:e januari

Hemma igen.. har käkat mat; idag blev det potatis, kött och skysås med lök. Andreas äter massor, han är med och lagar mat och är verkligen hur engagerad som helst. Han är som en helt ny människa. Det är faktiskt mycket roligare att vara två stycken som lagar mat. =)

Som sagt.. idag har vi beställt en ny soffa - en med dubbeldivan. Den är supersnygg och tillsammans med lampan från Chilli som kommer det bli hur snyggt som helst. Soffan kommer v.6. Men det är sjukt hur mycket soffor det finns. Har varit överallt och man bli knäpp.

Har varit borta på Kungs tv och tittat på en ny tv men det var väl inte något som kändes helt hundra.
Imorn ska mamma och jag städa gamla lägenheten, lär ju ta ett tag och imorn är den enda dagen som passar innan nyckeln ska lämnas tillbaka. På onsdag ska vi till Linköping - Andreas ska få cellgifter och mamma och jag tänkte ta ett varv på IKEA och kolla bland annat nya lampor, duschdraperi, knivställ, gardiner till köket mm..
På torsdag är det ju nyårsafton och på fredag lär man väl inte göra så mycket. På lördag ska vi fira kul med Andreas kusiner i Linköping. På söndag ska vi åka till Karlskoga och fira jul med mina kusiner och min mormor och morfar. Och på måndag är det dags att lämna tillbaka nyckeln till gamla lägenheten. Så enda dagen vi har som vi kan städa på är imorn.
Det har varit full fart idag och det kommer det vara fram till 4:e januari. Efter det får jag andas igen fram till den 11e januari då simskolan sätter igång igen!


På kvällen imorn blir det ett varv ner till onoff och elgiganten för att se om vi kan hitta någon tv där!
Nu ska jag slänga mig i soffan och hoppas på att det finns något bra program att titta på...
Som sagt idag har jag varit riktigt effektiv.. känns toppen! Just nu håller jag på att tvätta och än så länge verkar det fungera bra. Tvätten är klar om ca 20 min. Då kör vi igång en till maskin. Även diskmaskinen är igång! Fan va vi är duktiga! =)

_________________________________________________________________

" Det är mycket man vill och det är mycket man inte vill "

// Lisa




En riktig fixardag...

Har fart runt hela dagen, har precis kommit hem och är fortfarande inte helt klar. Nu har vi i alla fall gjort:
¤ Tittat på tusen soffor och bestämt oss för vilken vi vill ha (leverans v.6)
¤ Kollat på lampa, som förhoppningsvis kommer att inhandlas inom kort
¤ Varit på hyresbostäder och frågat om tvättstugan - vilket inte är löst än, hoppas kunna lösa det ikväll
¤ Fixat parkeringstillstånd (börjar gälla 1:e januari)
¤ Varit på rejmes och Mekonomen och kollat priser och köpt ny kamremssats mm till bilen
¤ Andreas har lämnat blodprov på sjukhuset
¤Ätit mat
¤ Köpt sk. mollyskruv
¤ Hämtat bruksansvisning till tvättmaskin
¤ Bytt och köpt bäddmadrasser

Det vi har kvar idag:
¤ Kolla på ny tv
¤ Köpa sallad och små platspåsar
¤ Posta ägarbytespapper


Nu är det dags att traska iväg igen och fixa de sista sakerna...
Har varit riktigt effektiv idag.. jag tar igen för igår när det inte hände mycket alls.. hihi..!
Hörs sen!

_________________________________________________________________________

" Har koll på det mesta "

// Lisa



När hela världen står utanför...

Emmie har varit o hämtat flyttkartonger och banankartonger. Hon ska ju flytta snart, spännande spännande. Ser fram emot att få se hur hon ska bo.



Ny bil inhandlad.. Är nu ägare till en volvo 855r -97   =) Toppen! Andreas och Martin är påväg hem & och jag har inte fått något gjort - förutom att duscha. Jag är verkligen effektiv! Hihi..
Snart blir det ut och åka finbil..
Skulle kollat på en ny tv idag men kanske får det bli imorn, beror på vad klockan säger när bröderna Ohlsson kommer hem. Imorn blir det mycket att göra; kolla på soffa och lampa, Andreas ska ta blodprov på sjukhuset, vi ska byta bäddmaddrasserna som vi fick i julklapp, vi ska fixa parkeringstillstånd och så kanske kolla på nya tv om vi inte hinner det idag.


Skulle lagt upp bilder men eftersom min kära mor är med på två av dom och hon inte vill var med så måste jag ju fixa till bilderna först. Och eftersom jag inte har något bra program för att ändra bilder får jag vänta tills jag har det eller tills jag kan få lite hjälp.
Jag slänger upp två låtar istället - som jag har lyssnat på nu under dagen.
Man hittar mycket när man river bland gamla skivor.. =)

Jumper - När hela världen står utanför


Jakob Hellman - Hon har ett sätt


____________________________________________________________________________________

" Någon annan - någon jag tycker om mycket mer "

// Lisa





Fånga dagen...

En ny dag och jag är fortfarande helt slut. När jag vaknar känns det som att jag aldrig kommer att kunna ta mig upp ur sängen. Men det finns alldeles för mycket att göra för att ligga kvar i sängen. Så det är bara att sparka sig själv i röven och gärna i ansiktet också för att vakna till lite mer.

Igår träffade jag min Linda, som var här en sväng från Sthlm. Fick en tavla eller var man ska säga.. eller rättare sagt en text "Fånga dagen". Den kommer att få sitta någonstans i lägenheten där den verkligen syns. =) Så man varje dag kan på minna sig själv!

Andreas, som varje dag lyckas komma upp ur sängen hur tidigt som helst, har åkt med sin bror för att titta på en bil. Själv har jag inte kommit ur mitt nya tantnattlinne (hihi) och min morgonrock. Sitter i soffan och tittar på nyhetsmorgon och Gustaf Skarsgård. =)


Snart dags att hoppa in i duschen och börja göra något vettigt idag!
Hörs senare!

___________________________________________________________________________

" Hoppas på att det denna gång ska vara annorlunda "

// Lisa

Dagarna som gått...

Tiden går så himla fort.. och det känns inte som att man hinner med något. Jag har blivit genomförkyld igen - går och nyser hela dagarna och ögonen rinner och känns helt trötta. Känner mig jättetrött - speciellt på morgonen, då är det nästa en omöjlighet att ta sig upp ur sängen.

Julafton var trevlig - den firades med mamma, pappa, lillebror, Andreas, hans föräldrar och hans morfar. Massor med mat blev det och som vanligt äter man för mycket..! Åkte hem skapligt eftersom både jag och Andreas var trötta.
Igår hmm.. mitt minne sviker . Det är alldeles för mycket att tänka på och jag glömmer vad jag gjort och vad jag ska göra.
Igår kväll var jag i alla fall på fest i Haga.. inte alls mycket folk vilket var riktigt skönt. Träffade lite nytt folk och hade superkul! Skulle blivit ugång men med tanke på att jag är genomförkyld var det bra att vi inte for ut på krogen. Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt var det dags att dra sig hemåt!

Idag har jag på morgonen varit och köpt en ny tvättmaskin som nu under kvällen har satts på plats och efter mycket om och men fungerade den. Har dock inte testat med kläder i men jag hoppas att det ska gå bra. Annars blir jag tokig.. hihi..
Idag har Andreas sålt Audin - vilket känns toppen. Nu ska vi bara hitta en ny bil - 740 kommer vi troligtvis att behålla men inte åka med så ofta.

Imorn blir det förhoppningsvis lugnt. Jag tänkte ha en sån där "ta hand om sig själv"-dag. Om det inte händer något annat spännande.
Det jag vet är att vi ska titta på en ny tv någon gång under dagen och att Andreas och Martin kanske ska åka och titta på en bil. Men jag följer kanske inte med och tittar på bilen. Känns som att det kanske finns bättre saker att hitta på!

Ikväll blir det lugnt.. ska försöka sova tidigt för att kunna bekämpa min förkylning. Jag proppar i mig c-vitaminbrus och tar en massa nässpray så jag hoppas att jag snart blir av med detta skit!

_______________________________________________________________________

" Hur är egentligen tanken? "

// Lisa





Det kanske inte finns någon morgondag...

Ingen sovmorgon här inte... Andreas var uppe jättetidigt, redan halv sju.. Inte en chans att jag skulle gå upp då. Kl 8 var Andreas inne och tyckte jag skulle gå upp men nja.. förhandlande fram att sova till 8:30. Då släpande jag mig upp ur sängen verkligen totalt förstörd. Höll på att somna vid frukostbordet.

Anledningen då till denna extrema trötthet? Efter pizzan igår gick Emmie och jag bort till Dehli. Först var tanken att vi endast skulle vara där ett kort tag men efter den ena händelsen efter den andra slutade det med att vi inte kom hem förrän kl 2.
Jag hade väldigt trevligt... önskar att jag hade kunnat stanna ett tag till men...


Självklart har man rätten att själv bestämma vad andra ska veta om en.. eller? Eller finns det någon gräns för när man borde berätta för sina nära vad som är fel.
Små hintar hela tiden har lätt fram till en oro som jag inte kommer kunna släppa - det handlar inte bara om de få orden om det hela igår.
De säger alla att det är ovissheten som är värst - och ännu en gång innan årets slut har jag fått uppleva denna hemska känsla. Dock är jag osäker på om jag någonsin kommer att få de svar jag vill ha.
Antar att tanken är att vi runt omkring ska bete oss precis som vanligt.. För att det inte ska bli något konstigt men hur ska jag kunna göra det nu?
Du säger att du ska finnas kvar men nu.. hur ska jag veta hur lång tid det handlar om..? Eller vad det hela handlar om över huvudtaget...?!
Vad ska jag göra den dagen när en av de personer som betyder mest för mig inte längre finns här? Utan förvarning - helt plötsligt bara borta? Är det så det kommer att vara?


Dags att göra sig iordning och åka ut till Andreas föräldrar..
GOD JUL alla vänner!

(Jag tänker på dig - ringer senare)

___________________________________________________________________________________

" Mer och mer lär jag mig att förstå uttrycket; Det kanske inte finns någon morgondag. Och att man därför ska ta vara på varje dag som om det vore den sista "

// Lisa







Två muppar i tomteluvor..

Nu blir det inte mycket gjort, min energi till att göra iordning här börjar svalna. Har hamnat i soffan med datorn i knät istället. På badrumsgolvet ligger det fortfarande en hel hög med saker som inte har hittat sin rätta plats än. Ett av borden i vardagsrummet är fortfarande fullt med saker och köket ser ut som kriget.

Fick en märklig känsla förut.. något som gjorde mig orolig men jag vet att man inte ska tänka så det är bara att tränga undan tankarna och fokusera på något annat! Jag vet att det kommer att bli bra.. Jag har fått ett löfte och om det bryts kommer hela min värld att rasa samman..

Om ca 2 timmar kommer Emmie, Martin och Fridell hit. Vi ska troligtvis beställa pizza och Emmie och jag ska dela på en flaska vin - gud va det var länge sen jag drack vin.. Jag hoppas på en riktigt trevlig kväll..!



Sitter och lyssnar på denna låt för tillfället..

Helt underbar

Kände efter igår att jag behövde lite ny musik att lyssna på.. Robin som alltid har massor med bra låtar fick uppdraget att leta fram en massa bra musik till mig. För ett litet tag sen var Robin och hans bror här och hämtade upp ett USB-minne och när jag kommer ner till bilen sitter de båda två med tomteluvor.. hihi... så söta! Det är verkligen bröderna Hagström i ett nötskal.. =)


Nej fan.. måste få lite mer ordning här innan de kommer... hmm...
_________________________________________________________________________________

" En doft som fortfarande sitter kvar "

// Lisa







En mycket annorlunda jul...

Allting känns konstigt.. väldigt konstigt och annorlunda. Imorn är det julafton och jag har verkligen ingen julkänsla, inte för fem öre. Detta trots att det ligger massor med snö ute. När jag varit på stan har jag inte lagt märke till julpyntet som varit - för jag antar att det är pyntat? Känns tråkigt!
Idag blir det att fortsätta plocka här hemma. Måste hitta någonstans att lägga alla tomma kartonger. De är för tillfället ivägen! Men nu börjar jag få lite ordning här hemma. Känns inte längre som att jag bor i kartonger.

Andreas kommer hem idag. Martin slutar senast kl 14 och då åker han till Linköping och hämtar Andreas. Skönt att han inte kommer hem så sent. Som det ser ut nu för Andreas så kommer han hem idag, ska ta blodprover på sjukhuset i Norrköping den 28:e, få cellgifter dagen före nyår (bara åka till Linköping över dagen) och sen ska han tillbaka till sjukhuset i Linköping den 4:e eller 7:e januari. Andreas värden går uppåt och det är nog därför läkarna tillåter honom att vara hemma så länge - och det är jag glad för! =)

Det där med bil var det ju också. Han från Sthlm kommer och tittar på Audin på lördag. Andreas har också hittat en annan bil.. igen.. Den är här i stan och förhoppningsvis kan vi åka och titta på den redan idag.

Ikväll får vi besök här hemma.. =) Martin, Fridell och Emmie kommer på besök. Vi ska käka lite och bara ha trevligt.
Imorn är det som sagt julafton och hela mitt liv har jag åkt till Karlskoga och firat julafton med min mormor och morfar och mina kusiner. Denna jul blir annorlunda. Imorn ska hela min familj ut till Andreas föräldrar och fira jul med dom. Vi skulle vara där kl 11:30 så det blir sovmorgon. Det har jag aldrig haft på julafton - det är mycket som är nytt!



Det är inte ofta man hittar en person som man kan prata med allt om.. som man bara kan ligga och stirra upp i taket med, som man kan ligga tyst med i flera timmar! Jag han hittat en sån person och det är jag mycket tacksam för! Detta är någon jag aldrig kommer att låta gå..någon som alltid kommer att betyda massor massor för mig! Tack för att du finns!
Även om jag igår kväll var helt slut var det skönt med sällskap..

__________________________________________________________________________________

" Jag kommer inte att försvinna "

// Lisa










Verkligen supertrött...

Nu har jag slagit ihop i soffan... har plockat med alla saker här hela dagen och är hela slut, både i huvudet och i benen eftersom jag sprungit runt i lägenheten hela dagen..
Ikväll vet jag inte riktigt vad det blir. Mamma och pappa vill att jag ska komma och käka mat.. hm.. vet inte riktigt om jag orkar åka iväg. Lockar nog mer att ligga kvar här i soffan, tända lite ljus och titta på tv. =)


Imorn kommer Andreas hem igen. Han får cellgifterna kl. 10 och kl 11 tror jag att han sa och ca 13 får han åka hem. Martin ska hämta honom.
Idag har det tydligen ringt någon som vill köpa Andreas Audi - det gillar vi. Han kanske kommer och titta på den imorn.
Dessutom har Andreas hittat en annan bil som han vill ha.. En V70r. =) Troligtvis kommer det bli så att vi kommer sälja min kära 740. Andreas behöver ju förtillfället ingen bil eftersom han inte är hemma så mycket. Det innebär att jag förhoppningsvis snart kommer att åka finbil!! =) Nice...


Måste laga mat snart.. igen.. hmm.. det är inte lätt att äta.. eller egetligen är väl problemet att laga maten. Inte alls kul. Fort ska det gå, och då är det ju lättare att välja att inte laga mat alls. Då sparar man ju tid!


______________________________________________________________________________________

" Alla har vi våra dåliga dagar "

// Lisa








Vimsar mest omkring...

Lisa i ett nötskal.. börjar plocka upp saker på alla ställen samtidigt.. När jag plockar ur en låda märker jag ju att vissa saker ska vara på andra platser.. och på dessa platser är det inte iordning än. Så då börjar jag göra iordning där istället. Och även där märker man att endel saker ligger på fel plats. När jag flyttar dem till en tredje plats måste jag ju göra iordning där först.. och så håller det på! Inte konstigt att det tar tid. Har förökt att koncentrera mig på ett ställe men det är inte lätt. Jag kommer på mig själv efter ett tag att ha vimsat iväg till något annat ställe.

Kanske borde fixa lite mat strax..
Sen är det bara att vimsa vidare!



KoRn - Hating



____________________________________________________________________________

" Det är inget farligt.. jag lovar! "

// Lisa




Hur vet man vad som är rätt??

Somnade 23:30 igår...först var jag jättetrött och helt plötsigt blev jag pigg igen. Men lyckades iaf somna. Sov faktigkt väldigt bra för första gången på länge. Tänkte att jag skulle sova lite längre idag. Men 8:20 imorse ringde min mobil.. Hmm... det var Andreas. När vi hade pratat klart var det ingen mening att somna om utan det var bara att traska upp.


Strax blir det att hoppa in i duschen, göra sig iordning och börja plocka bland alla sakerna här hemma.
borde ta tag i köket.. men det är vekligen den tråkigaste delen men jag får väl tvinga mig själv att fixa där idag.
Nu har jag ringt runt om parkring iaf.. fan vilket styr. Blir tokig men förhoppningsvis ska det vara löst nu!


Plan Three - Brush It Off



Hur ska jag veta vad som är rätt och vad som är fel.. känns ibland som att det inte spelar någon roll vad jag säger och gör.. det blir konstigt oavsett! Finns mycket mer att säga och kanske krävs det massor med tid för att kunna lösa detta men om viljan finns så går det och då är det bara att prata!! Jag bryr mig för mycket för att låta detta vara som det är!


_________________________________________________________________________________________

" Det är mycket jag vet men ibland är det verkligen en omöjlighet att läsa dina tankar "

// Lisa




Svart-vit tv & en massa annat...

Jag vet inte riktigt anledningen men på tv´n i vardagsrummet är tv3 svart-vit.. intressant värre! Dessutom har vi väldigt ont om kanaler. Tanken var ju att vi skulle flytta in i 1:e januari och kanske är det därför vi inte har så många kanaler och kanske är det därför bilden inte är den bästa! Om vi inte har fler kanaler och bättre bild i början på januari är det bara att ringa till hyresbostäder och fråga.

Nu har jag fart runt här hela kvällen och plockat med saker.. kartongerna börjar sakta men säkert minska i antal och det blir hur bra som helst här hemma.. Jag trivs enormt bra här!
Idag skulle jag laga mat för första gången på väldigt länge.. pyttipanna och ägg.. när jag stekt pyttipannan och skulle lägga i ägget märkte jag att de var gamla - utgångsdatum 2:e dec. Hmm... snacka om att det var varit mycket om det står kvar ägg som gått ut för så länge sen.. så till kvällsmat blev det endast pyttipanna men det gick ju det också...
I början på kvällen var även lillebror som kom hem från Göteborg här och hälsade på tillsammans med Karlsson. Lillebror kommer tillbaka imorn någon gång på dagen för att hjälpa med att plocka upp saker och få lite mera ordning här.


På stan idag kollade jag upp måtten på soffan så imorn blir det att mäta här hemma och så om den får plats.. vore tråkigt annars!
Hittade även en supersnygg taklampa som jag har tänkt att vi ska ha i vardagsrummet.. Den kostar 1400:- så det gäller att spara. Andeas har inte sett den och jag är lite nervös att han säger att vi absolut inte ska ha den.. Hmm.. vi får väl se..! Håller tummarna för att han låter mig köpa den och sätta upp den här.. hihi!
Förutom soffa och lampa står följade på vår inköpslista: Nytt köksbord, en tvättmaskin och en ny tv. Förhoppningsvis kan vi hitta de flesta sakerna inom kort.. speciellt en tvättmaskin. Det är nästa första prioritet - tillsammans med soffan.

Ska första somna tidigt idag.. Igår somnade jag inte förrän 4. Klockan ringde 8 men åd gick det verkligen inte att ta sig upp. Mamma ringde klockan 9. Då låg jag fortfarande och sov. Men det var bara att släpa sig upp ur sängen!


________________________________________________________________________________

" Är fantasier farliga eller är det något vi behöver för att överleva? "

// Lisa





Du läser mig kapitell för kapitell...

Jo men kanske är det ändå så att det är skillnad.. men att vissa delar av det hela är lika..

Idag har jag fart runt på stan med mamma. Köpt julklappar till kusinerna. Spännande värre när mamma ska titta på allting - även när man hittat saker som är bra.
Väl klara på stan åkte vi till Ingelsta för att handla på systemet.. pappa skulle ha wiskey, glögg och champagne till sina anställda och andra muppar runt om i stan. Man känner sig rätt störd när man packar en vagn full och framme i kassan säger notan över 7000:-.. Folk bara tittade och undrade va fan vi skulle med allt detta till!


Snart är allt framme i ljuset o jag undrar om det är så att det är bra.. på ett sätt känns det som en stor lättnad. Kanske är det ett steg mot att bli sig själv. Att erkänna vad man tänker, att säga vad man undrar och få svar på sina frågor.. Vi tar ett steg i taget för att inte rasa saker som förfarande håller saker och ting samman!

Ikväll blir jag nog själv här tror jag.. Funderar på att ringa runt till en massa människor för att ha någon att prata med. För att slippa känna mig helt själv. Tänkte också försöka plocka lite bland sakerna här.. Har blivit  bättre men det är fortfarande saker överallt!
Förtillfället är det musken som håller mig sällskap..



Hörs senare!

____________________________________________________________________________

" När man är rädd för sig själv och sina egna tankar, när man inte litar på sig själv "

// Lisa



Varför skulle det egentligen vara någon skillnad??

Ja, varför??
Det är kanske bara jag som har fått för mig att det ska vara annorlunda..!
Jag försökte men inget svar, då kanske jag ska ge upp? Sluta undra och bara acceptera!?
Sluta undra, precis som hon sa.. bara leva..
Men jag trodde helt ärligt att det skulle vara annorlunda.. Var det av rädsla, var det av något annat skäl? Kanske behövde jag säga, säga något som någon inte ville höra - och därför hölls orden inom mig..
Men jag behöver säga... det jag är rädd för.. Till någon som jag ville säga det till. Men så blev det inte. Av någon anledning som inte riktigt är framme i ljuset än..


Ska sova nu..
Åka till jobbet en sväng imorn. Prata med chefen och hämta en julblomma som han ville ge mig. =) Så gulligt!
Sen blir det en sväng på stan med mamma och handla julklappar till kusinerna. Efter det kanske lillebror kommer och hälsar på i nya lägenheten! Trevligt... =)

______________________________________________________________________

" Vad är egentligen sanning och vad är lögn? "

// Lisa


Nu är alla saker flyttade...

Nu har vi stökat klart för idag.. Vi har flyttat alla sakerna och börjat plocka ihop lite möbler. Databordet är klart, båda matborden är på plats, den röda bäddsoffan som senare ska stå i arbetsrummet är nu våran vardagsrumssoffa tills vi har köpt en ny soffa.. Det får bli nästa helgs projekt.. =) Har hittat en jättefin divansoffa på Chilli men jag måste mäta lite här hemma o sen om den får plats.
Sängen är ihopplockad och bäddad, de flyttbara garderoberna står på rätt ställen.. Detta blir verkligen toppen! Imorn ska jag plocka ihop bokhyllan som ska stå inne i arbetsrummet. När den är klar kommer jag kunna få bort massor med saker från vardagsrummet. Så imornkväll kommer det se mycket bättre ut här. Inte saker överallt och så blri det lite mera ordning. 
Så nu ligger jag har i soffan och är supertrött.. ska bli skönt med en lugn kväll. Andreas sitter här bredvid. Han har spanat in vart närmsta pizzeria är så om ett tag blir det en promenad till pizzerian några minuter bort för att fixa lite kvällsmat.

Imorn åker Andreas tillbaka till Linköping. Vi håller tummarna för att han får komma hem på julafton.
Själv ska jag träffa Jenny o käka lunch o ta ett varv på stan. Måste kolla de sista julklapparna också.. Har ju inte riktigt varit prioriterat de sista veckorna att fixa julklappar. Men imorn måste jag fixa de sista!
Senare ska jag se på film med Robin. Ska titta på Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden. Hoppas verkligen att de är bra..


Snart dags att traska bort till pizzerian.
Ha en bra kväll!

_____________________________________________________________________

" Ny lägenhet - Ny start "

// Lisa




Vilken jävla dag...

Det är det värsta jag har varit med om på länge... allt har gått åt helvete och jag skulle helst gräva ner mig någonstans...

Tycker att känns skit.. allting ändras hela tiden och nu måste jag åka till affären för att handla en massa skit ut till Andreas föräldrar..
Skulle ha sovit hemma inatt men som sagt att har blivit skit och nu måste vi sova hos Andreas föräldrar...

Det gäller att hålla sig borta från mig nu.. vet inte riktigt vad jag kan slänga ur mig för jävla kommentarer!!
FAN!!
Eftersom vi ska flytta det sista imornbitti kl 9 och vi inte ska sova här har jag gått loss på allt här hemma.. skiter i vilket.. slänger ner allt i lådor och kassar, skiter i vad som hamnar vart eller om det går sönder något på kuppen!! Bryr mig inte längre!


Hela denna dag kan vi bara glömma... inget vettigt har hänt eller gjorts och jag vill bara försvinna...! Sätta mig i en snödriva och titta på himlen... försöka glömma, försöka förstå!!

_________________________________________________________________________

" Let the sun die "

// Lisa



Saker ändras så snabbt!


Nu ska Andreas inte titta på lägenheten, han mår tydligen inte så bra så han väljer att åka till sina föräldrar och vila istället..

Allting går så mycket upp och ner.. en dag som igår så mycket bra ut har nu förändrats till skit!
Skulle ha haft folk omkring mig hela dagen.. och helt plötsligt sitter jag här själv.. hur gick det till??
Många frågetecken är det just nu..


Får väl slänga mig i sängen ett tag, titta på tv.. och göra ingenting!! =(


____________________________________________________________

" Vad var det egentligen som hände "

// Lisa



I ett nötskal...

Andreas får komma hem idag.. =) När vet jag inte än..
Kanske hinner han åka förbi nya lägenheten innan han ska åka till sitt jobb och prata med sina jobbarkompisar..

Själv har jag packat lite och ska åka o handla lite snart och sen ta mig till lägenheten..
Hur resten av dagen blir är förtillfället väldigt oklart! Hmm... Är förtillfället också lite förvirrad!


Nomy - Mina ord har du fått



_________________________________________________________________________

" Du är bäst. Glöm aldrig det! "    =)

// Lisa



Att en kram kan betyda så mycket!

Det där med att somna på kvällarna är fan inte lätt alltså... Gick upp kvart i nio idag. Känner mig riktigt duktig! Så jag hoppas att det går lättare att sova idag. Gick ju faktiskt upp ca 30minuter tidigare än jag gjort de senaste dagarna.

Imorn ännu en resa med saker till lägenheten, men nu är det verkligen inte mycket kvar. På lördag kl 9 börjar vi köra de stora sakerna. =)

Var skönt att få träffa Andreas idag. Problemet är ju bara att jag inte får vara nära honom. Inga kramar och absolut inga pussar - i och för sig har det varit så ett tag nu men nu är det verkligen NEJ! Nu har hans imunförsvar rasat  i botten och det är inte säkert att han får komma hem imorn. Det beror på hur hans värden ser ut imorn. Läkarna avgör om han är tillräckligt stark för att få åka hem en sväng.
Visste ju att det skulle bli så här men jag undrar hur det kommer att bli - hur jag ska klara detta! Att inte ens få ge honom en kram. Jag hoppas att det kommer blir bättre snart! Att jag någon gång ibland kommer att kunna krama honom.. Hur ska det annars bli?


Nej, mot sängen och förhoppningsvis någon underbar dröm =)
Självklart glömde jag att plocka fram kaffefiltrena förut men nu ligger de precis innanför dörren så att jag snubblar på dom när jag går ut imorn.. så glömmer jag dom då.. hmm... då är det något som verkligen inte stämmer.. haha..
________________________________________________________________________________

" Klart att det handlar om vem det är... Kramar värmer och betyder så mycket. "

// Lisa



Mot Linköping...

Hemma en sväng i gamla lägenheten igen.. Blir snart hämtad. Ska åka till Linköping och hälsa på Andreas.

Körde ett lite lass med saker till lägenheten på förmiddagen. Efter en stund fick jag besök av Robin och Dennis.
Tyvärr hade jag glömt kaffefiltren i andra lägenheten.. men det var tydligen inga problem att lösa det.. Dennis fixade.. toapapper. Att kaffet var fullt med kaffesump gjorde tydligen inget...
Har nu lovat att fixa filter tills imorn.. Bäst är väl att lägga ner det direkt. Annars lär det ligga kvar här..
Är ju lite tankspridd som Emmie beskrev mig.. hihi...

Tänkte jag skulle starta ett kollektiv.. det är ju så många som vill flytta in i våran nya lägenhet. =) Nej, kanske inte.. men när Andreas ligger på sjukhus hoppas jag verkligen att jag kommer ha vänner omkring mig den mesta tiden! Besök är alltså mycket uppskattat.. =)

Dags att göra sig iordning och traska neråt..
Hörs senare!


___________________________________________________________________

" Så hade jag kunnat stå länge... "

// Lisa



Fan vad vi är duktiga!!

Nu har vi flyttat saker hela dagen.. full fart från morgon till kväll. Imorse när jag vaknade var det dags att packa ner ännu mera saker i lådor och kassar. Klockan 13 hämtade jag upp Emmie och vi lastade in sakerna i lägenheten.
Vi käkade lite mat och direkt efter det åkte vi tillbaka till gamla lägenheten och flyttade ännu mera saker.
När vi hade lastat in sakerna från andra rundan började vi plocka upp lite saker och få lite ordning - så mycket ordning det går att få bland massvis med kartonger och saker.
Efter ett tags upppackning bestämde vi oss för att ta ytterligare en runda och vi åka tillbaka till den andra lägenheten.
När vi fått in alla sakerna i nya lägenheten gav vi upp för dagen! Vi hann med massor och vi är supernöjda! Jag skjutsade hem Emmie och klockan hade hunnit bli 20:30 innan jag kom innanför dörren hemma.
Jag är verkligen hur tacksam som helst över att du har hjälp mig Emmie - hade aldrig klarat detta utan dig! =)

Nu börjar det bli riktigt tomt här.. Snart ekar det i alla rummen.
Imorn blir det iaf ett lass till på förmiddagen. Efter det ska jag träffa Robin för en fika.
Kl 15 bär det av mot Linköping för att hälsa på Andreas. Han är verkligen nyfiken på hur det ser ut i lägenheten nu.. hihi... Hoppas att han får komma hem i helgen så han får se!


Är faktiskt lite trött nu.. så jag håller tummarna för att jag kan somna lite skapligt! Igår blev nog klockan tolv innan jag försvann in i drömmarna.


__________________________________________________________________________

" Bara några få ord kan ge så mycket - det värmer verkligen "

// Lisa







Det blåser för mycket...

Idag ser det inte ut som att det blir en bra dag med snö... det blåser för mycket.. Det är inte många minusgrader men när det blåser känns det ju kallare. Dessutom far snön omkring alldeles för mycket. Den ska falla rakt ner inget annat!

Nu är det dags att göra sig iordning och börja packa. Ska hämta upp Emmie kl 13 och åka till nya lägenheten och fixa...
Hörs senare...
_____________________________________________________________

" Två tummar.... ner "

// Lisa


Snöbollskrig - vem är med?

Själv tycker jag inte att det är särskilt mycket saker kvar att packa ner och flytta över till nya lägenheten.. men när mamma var här idag tyckte hon att det var massor kvar. Vi får väl se. Blir ett par vändor imorn också.
När jag packar imorn förmiddag får jag bara spara det som jag verkligen behöver framme under helgen. Nästa veckan bor jag ju i andra lägenheten! Nu måste Lisa vara hårt mot sig själv!
Massor med kläder måste ner. Nu får jag i förväg bestämma vad jag ska ha på mig i helgen - det blir inte lätt vill jag lova!
Saker från badrum och arbetsrum osv måste också ner.. hur ska detta gå? Vad är det man verkligen behöver??

Till något annat... Fick höra av en jobbarkompis idag att jag gått ner massor i vikt.. hmm.. va? Var? Det syns ju verkligen inte.. snarare känns det som att jag har gått upp i vikt.. men men..



Det jag är rädd för... att saker och ting ska förändras. Förändras för mycket! Jag vet att jag måste finnas där.. men jag... jag måste ju också..
Det är mycket som kommer att sättas på prov och jag är livrädd!!


Backstreet Boys - Don´t wanna lose you now



Snöbollskrig... det måste vi fixa snart!! Fan så kul.. o så länge sen! Hihi... Någon vill vara med??
Nu när det ligger snö på marken kan man ju lika gärna utnyttja den!! =)


____________________________________________________________________

" Hur fan ska detta gå? "


// Lisa


När tankarna tar över...

När jag väl hade gått och lagt mig igår fick jag en sån konstig känsla.. jag kände mig så ensam. Ville inte ligga där helt själv. Jag kunde inte koppla av och tankarna snurrade runt.
Jag började minnas saker får förr. När klockan var över tolv var jag nära på att ringa någon. Någon som kunde komma och göra mig sällskap. Men det var något som stoppade mig! Gud va allt ska vara komplicerat!!


Ute har det kommit ännu mera snö.. och nu snöar det igen! Hmm...
Nu är det inte många dagar som jag kommer sitta och titta ut genom detta fönster. Förhoppningsvis kommer jag efter helgen sova i nya lägenheten!

_______________________________________________________________________

" Jag hoppas på en bättre kväll idag "

// Lisa

Jag kommer verkligen att trivas!

Dags att sova... men är inte så trött faktiskt. Igår somnade jag kl 1. Är hur trött som helst på morgonen och pigg på kvällen. Idag måste jag somna tidigare så jag hinner med lite imorn.
Ska packa på förmiddagen och kl 13 kommer mamma som ska hjälpa mig att köra en massa saker till nya lägenheten. Kl 17:30 är det HLR-utbildning på jobbet.
Har flyttat lite saker idag... inte så mycket men en del blev det. Jag tackar mamma, pappa och Emmie för hjälpen idag! =) Jag känner att jag kommer trivas superbra i den nya lägenheten. Den är hur mysig som helst!
I helgen kommer förhoppningsvis de sista flyttlassen gå. Då är det de stora saker som ska flyttas; säng, soffa, skrivbord mm..
Så de mesta av småsaker ska vara flyttade tills dess.


Dags att borsta tänderna, sen försöka att koppla av och förhoppningsvis kunna somna inom kort!

___________________________________________________________________

" Tänk att livet kan förändras så mycket på bara några få sekunder "

// Lisa





Mot nya lägenheten

Fan vad jag sover... nyss vaknat men är fortfarande helt slut..
Den senaste veckan har jag dessutom inte mått särskilt bra när jag har vaknat; huvudvärk och illamående och idag är det inte annorlunda. (och nej får jag väl säga ytterligare en gång - jag är inte gravid. Är van att i omgångar må dåligt på morgonen)

Ska försöka göra mig iordning och sen packa ner lite saker för att framåt lunch åka in till stan och fixa lite saker - bland annat hämta nyckeln til lägenheten och fixa parkeringskort.
Hoppas verkligen att jag piggnar till snart och att jag känner mig bättre..

Ska bli hur kul som helst att komma in i nya lägenheten idag.. =) Mamma och Emmie ska hjälpa till att städa lite och förhoppningsvis hinner vi med att flytta lite saker.
Nej nu måste jag ta tag i denna dag. Hör senare!

________________________________________________________________________

" Jag älskar dig "

// Lisa


Dags för ännu en vecka ensam

Hemma igen... Har varit ute hos Andreas föräldrar. Som vanligt går det upp och ner i hur Andreas mår. Mesta tiden låg han inne i sängen och sov.
För ett tag sen skjutsade hans pappa honom till Linköping. Jag orkade inte följa med. Istället ska jag dra igång musik och packa ner en massa saker.
Kanske får Andreas komma hem nästa helg igen. Men nu väntar en vecka ensam igen. Får hitta på en massa saker, inte vara hemma så mycket eller ta hem en massa folk. Nu ska jag ju inte jobba heller - förutom ett möte imorn och en kurs på tisdag.
Vill träffa mina vänner nu.. det var för länge sen. Hoppas verkligen att jag kan få ihop det nu i veckan! Saknar er massor!

Eftersom Andreas får sina cellgiftsbehandlingar på onsdagar kanske han varken kan vara hemma över jul eller nyår. Vi får väl se vad läkarna säger. Och detta som skulle bli första julen som Andreas och jag skulle fira tillsammans.. hmm... hur blir det nu då?


Lillebror ligger kvar på sjukhuset i Göteborg, kanske får komma hem ikväll. Mamma och pappa som är nere och hälsar på honom kanske åker hem ikväll.. vilket jag hoppas på - mamma ska hjälpa mig i nya lägenheten imorn.

Coldplay - Viva la vida


________________________________________________________________________

" Drömmer mig tillbaka till en annan tid "

// Lisa



En till på sjukhus...

Söndag igen.. Andreas åker tillbaka till sjukhuset idag. Men innan det ska vi ut och käka hos hans föräldrar, kolla parkering till nya lägenheten, åka till Andreas jobb och fixa med sjukersättningsgrej och förhoppningsvis hinna packa ner lite mer saker tills imorn..

Det snöar för fullt ute, ingen höjdare. Men men vi får väl leva med det. Har ju klarat oss ifrån snön länge nu.
Idag har jag inte hunnit med så mycket än, packat lite saker inför flytten - men mycket mer har det inte blivit. Ska snart göra mig iordning för att åka till Andreas föräldrar.

I fredags när jag hade jobbat klart ringde min bror från Göteborg. Han berättade att han låg på sjukhuset. Hmm.. va fan! Hur har detta gått till.. helt plötsligt mår alla dåligt!
Läkarna trodde att det var blindtarmen som spökade.. Han ligger fortfarande kvar på sjukhuset och får en massa medicier. Läkarna hoppas på att de sa slippa att operera men än så länge vet de inte.
Förhoppningsvis slipper han operation och får komma hem snart!!
Allt händer på en gång...


Imorn är det dags att hämta nyckeln till nya lägenheten. Då blir det direkt dit och städa och plocka in lite saker.
Imorn kväll är det även möte med styrelsen på jobbet kl. 18 och på tisdag är det HLR-kurs 17:30-19:30..

_____________________________________________________________________

" Det är i dessa lägen som man märker vilka som verkligen bryr sig "

// Lisa





SOVA

Idag jobbar jag sista dagen innan jul.. Ska bli riktigt skönt att få vara ledig!
I natt sov jag jättekonstigt.. vaknade massor med gånger och kände mig inte alls utvilad imorse.
Tror att jag ska lägga mig och sova en stund innan jag ska åka till jobbet igen. Hoppas att jag blir lite piggare!
Jobbar bara till 18:40 idag så då blir det hem och vila för att i helgen packa ner ännu mer saker inför flytten...


Idag kommer Andreas hem.. =) Ska bli skönt att ha honom hemma över helgen.

GÄSP!!
SOVA blir det nu...

________________________________________________________________

" Att man kunde känna sig så här trött hade jag ingen aning om "

// Lisa





Första cellgiftsbehandlingen avklarad

Att man kan vara så trött.. jag förstår inte. Är helt slut!
Men idag har jag faktiskt fixat lite här hemma. Har städat lite och diskat! Känner mig hur duktig som helst!

Igår var jag och hälsade på Andreas i Linköping. När jag och hans mamma kom dit var han jättetrött och låg och sov. Han piggnade till efter ett tag men somnade till igen efter någon timma.
Precis innan vi skulle åka hemåt igen fick Andreas sin första cellgiftsbehandling. Innan det hade han fått en massa cortisontabletter och tabletter mot illamående.
För att rensa kroppen innan, under och efter behandlingen skulle han också få 3liter natriumklodrid tror jag att det heter, vilket ska vara vanligt koksalt.
Efter allt detta skulle han få två påsar med blod också..

Nästa cellgiftsbehandling som han ska få blir om en vecka som det är sagt nu. Förhoppningsvis får Andreas komma hem en sväng i helgen.. =) När jag pratade med honom nyss lät han väldigt pigg och han sa att han mådde bra!

Nej, nu måste jag fixa lite till, sen äta och sen jobba.
Imorn är det sista dagen - sen är jag ledig!


_____________________________________________________________________________

" det är inte alltid lätt "

// Lisa



Ingen kraft...

..och hemma ser det ut som fan...
Har ingen ork att göra iordning, ingen ork att packa det sista inför flytten... Vi får nyckeln på måndag, inte många dagar kvar nu.
Man tar sig knappt fram någonstans...

Har världens huvudvärk... hoppas det går bra att jobba ändå! Får ta en värktablett..
Nej, nu är det dags att rycka upp sig!

Till alla vänner.. jag hoppas att vi snart kan ses..
Mitt vanliga jag, som brukar planera flera veckor i förväg, finns för tillfället inte.. nu är det en max två dagar i taget som gäller.
_______________________________________________________

" Tänker på dig "

// Lisa

Hemma idag

Läkarna ändrar sig på ett par sekunder... Först skulle han på lugnande genom tablett - istället blev det genom dropp. Först skulle han operera bort en lymfkörtel - nu ska han inte det.
Det är snabba svängar som man inte riktigt är med på..

Igår - efter en natt på sjukhuset i Linköping åkte jag hem. Jag jobbade på kvällen - första dagen på en vecka. Det kändes ganska skönt, även om det var lite jobbigt - hjärnan var inte riktigt med. Efter jobbet åkte jag hem. Jag var helt slut.
Sov första natten utan Andreas efter att han blev sjuk. Det kändes också konsigt men det gick ganska bra.
Imorn fyller Andreas år. Vilken jävla födelsedagspresent han fick!

Idag blir jag hemma, åker till Andreas imorn igen. Tänkte jag skulle försöka jobba hela denna veckan.
Idag ska Andreas ta ytterligare benmärgprov och kanske att han ska göra en till blodtransfusion.
Cellgifterna blir nog inte insatta idag. Jag hoppas att det blir av imorn. Vill att det hela ska komma igång - vill inte vänta längre.


_____________________________________________________________________

" Klarar vi detta - klarar vi vad som helst "

// Lisa


Det drabbar andra men inte oss

Är det inte så man brukar tänka... men nu har det hänt...
Andreas ligger och sover, är helt slut efter dagen även om det inte hänt så jätte mycket. Jag antar att det är såhär det kommer att vara när han är hemma. Att han är trött och har ont i kroppen. Förhoppningsvis kommer cellgifterna göra att han snart känner sig bättre!

Själv sitter jag vid datorn, tittar på repriser av tv-program, fixar en fotoböcker till mamma och pappa. När jag sitter och tittar på gamla bilder, blir det som att drömma sig tillbaka, det är nästan som att man är där igen.
När jag stängde ner bilderna och vaknade upp igen undrade jag vad som hänt.

Efter några sekunder var jag tillbaka i verkligheten - jag mindes allt som hänt de senaste dagarna. Det är sant - det är ingen mardröm. Andreas har cancer och det är något vi länge kommer att få leva med..
Det gör ont, så ont. Särskillt när man ser honom såhär - utan kraft.

Jag undrar hur vi hamnade här.. de säger att det inte är ärftligt och att vem som helst kan drabbas av detta.. Läkaren förklarade det hela med att en liten cell blivit knäpp och inte utvecklats helt normalt och sen delar den på sig och de outvecklade cellerna blir fler..

Imorn är det en ny dag och förhoppningsvis har vi nya krafter!

______________________________________________________________________________

" Jag kunde lika väl ha vunnit 10miljoner på triss "

// Lisa






Början på en lång resa...

Efter många omtumlande dagar har vi fått åka hem ett tag. Mer prover kommer att tas på måndag och cellgifter kommer att sättas in på tisdag. Vi åker tillbaka imorn kväll.

Allting har gått så himla fort - kanske är det bra. Men min hjärna hänger inte med. Det hela började med lite ont i ryggen. Andreas fick diagnosen ryggskott och vi besökte massör, naprapat och kiropraktor. Det blev inte bättre och efter ett tag bestämde sig läkarna på vårdcentralen att de skulle ta blodprover.
När detta hände hade Andreas varit hemma från jobber ca 1månad.
På tisdagen förra veckan ringer det en läkare från vårdecentralen som säger att vi istället för att åka till vårdcentralen ska åka direkt till sjukhuset för att en specialist där har kollat på blodproverna.

När vi kommer dit börjar läkaren berätta om hans dåliga blodvärden och nämner olika sjukdomar som detta kan ge dessa värden - han pratade om olika typer av blodsjukdomar och det som jag inte ville (men hade under några dagar fungerat över) cancer. I detta fallet pratade han om akut leukemi.
Ingeting var klart och läkaren ville göra fler prover. Fler blodprover skulle tas och ett benmärgprov skulle göras. Jag fick inte vara kvar i rummet..
Kanske var det bra men det kändes förjävligt.

På onsdagen ringde de från sjukhuset och ville att vi skulle komma upp.. inget sas via telefon utan de ville prata med oss om hur  de tänkte framåt.
På vägen till sjukhuset var allt som en dimma - koncentration fanns inte och köra bil borde jag inte ha gjort. Jag var arg, irriterad och helt förstörd & jag hade då inte fått beskedet som skulle komma att förändra våra liv, från och med nu och många många år framåt.

Väl inne hos läkaren - jag Andreas & hans mamma - berättade han om de blastceller som Andreas hade i blodet och som inte ska vara där. Troligtvis rörde det sig som akut leukemi men vilket typ och grad var oklar.
Min värld rasade, Vi alla tre satt bara och stirrade. Jag tjöt och Andreas såg helt förstörd ut. Jag kommer aldrig glömma hans ansiktuttryck.

Mina föräldrar satt i rummet utanför och mitt i läkarens prat om sjukdomen, vad som skulle hända, att Andreas skulle läggas in i Linköping, gick jag ut.
Jag kände hur mina ben blev svagare och svagare, huvudet snurrade och helt plötsligt vek sig benen under mig. Jag kunde inte stå själv. Tårarna rann okontrollerat. Det går inte att beskriva hur det kändes men hela världen rasade samman, det fanns inget ljus någonstans.

Tiden gick, vad klockan var hade jag ingen aning om. Efter ett tag kom det in en kurrator och pratade med oss. Efter ett tag kom Andreas och hans mamma ut. De berättade var läkaren hade sagt.
Även o mycket var negativt så var en del saker positiva om man nu kan se det så. Det enda av de positiva sakerna som jag kommer ihåg, och det är väl för att det är den viktigaste, chansen att överleva är mycket mycket stor..!

Dagen efter åkte vi på morgonen till Linköping. Fler prover togs!
Andreas låg kvar över natten, det gjorde jag också.. Under torsdags kvällen fick Andreas två påsar med blod. I och med att hans syresättning i blodet var dåligt behövde han få tillskott på röda blodkroppar.
På fredagsmorgonen var det ytterligare prover som skulle göras & han skulle röngas inneán vi fick åka hem över helgen.

Allting och då menar jag verkligen allting, påverkas av detta. Behandlingen kommer att, som det ser ut idag, vara under 2,5år. Vi kommer att lösa detta, det kommer vi. Vägen är lång, vi har precis börjat men vi kommer att klara detta! Vi måste bara kämpa, hålla ihop, stötta och tänka positivt.
Allt har inte sjunkit in ännu - det känns så jävla overkligt! Mängder med gånger under dessa dagar måste jag titta på saker som talar om för mig att detta händer på riktigt. Det är ingen dröm - detta är verklighet!

Den 14:e december från vi nyckeln till nya lägenheten, våra planer som vi hade framåt, allting... inget av det känns viktigt längre. Vi lever i nuet. Vi tar en dag i taget. Att planera går inte.. Ingenting förutom att komma igenom detta känns för tillfället viktigt!! Resten löser sig, flytt och annat i framtiden kommer att lösa sig - på något sätt..

Jag vet att jag måste komma igång och jobba snart igen - även om det nu känns konstigt. Följer med till Linköping på söndag, sover där till måndag. Ska åka hem och försöka jobba på måndagkväll. Jag jobbar ju bara nästa veckan också, sen är jag ledig över jul och nyår.

___________________________________________________________________________

" Det går aldrig att ta någon eller något för givet "

// Lisa









Vill vakna ur denna mardröm

En ny dag... har vaknat massor med gånger i natt och hoppats på att det hela bara är en hemsk mardröm. Men när jag ser de stora plåstren långt ner på hans rygg, efter benmärgsprovet som de tog igår - förstår jag att det är verkligt!
Inga svar än och jag går som på nålar - svårt att visa hur man verkligen känner.
Jag håller tummarna så hårt, och hoppas att det hela ska lösa sig, att det bara behövs några tabletter så är det bra igen.
Just nu äter han antibiotika i fall det hela handlar om någon infektion. Läkaren sa att vi kunde göra en chansning..

"Jag måste berätta hur jag tänker " Det var så läkaren sa när han berättar om de olika allternativen till att Andreas mår dåligt. Jo visst kanske man ska göra det men det startar ju bara en massa tankar, tankar som man inte hade behöft ha om han bara att hållt munnen stängd.

Idag är tanken att jobba igen.. Hoppas att det går!
Innan det ska vi åka till vårdcentralen där vi ska hämta sjukintyg och få en stämpel i hans högkostnadsskyddshäfte (eller vad heter det?) Efter det ska vi åka till Onoff köpa något nytt spel till Wii så Andreas har nått kul att göra när han är hemma så mycket.
Efter Onoff ska vi upp till sjukhuset igen och hämta måltidsersättningsdrycker som han ska dricka tre gånger om dagen tillsammns med att han äter mat som vanligt. Förhoppningsvis kan han gå upp alla de många kilon och gärna några till som han gått ner..
Sen blir det mataffären och handla lite och sen hem.. för att halv tre åka mot jobbet!


Efter att ha skrivit såhär långt ringde Andreas mobil för 3:e gången denna morgon.
Första gången stannade hjärtat.. då var det en av Andreas mammas kompisar som jobbar med mat - hur man ska äta och så.
Sen ringde hans mobil igen.. denna gången var det någon av Andreas mammas kompis jobbarkompisar som ringde.
Tredje gången.. bara för några minuter sen ringde de från sjukhuset och sa att vi han fått en ny tid halv tre idag. Läkaren ska då berätta hur han tänker framåt. Mer sa de inte i telefon. Jag hoppas att de har fått några provsvar och att de besked vi kommer att få är positivt. Om de inte hade fått svar på några prover borde de väl inte ha ringt och sagt att vi ska komma dit??


Så.. inget jobb idag heller..!!
Alla ni där ute... håll tummarna!

_______________________________________________________________________________

" Huvudet sprängs av alla tankar "

// Lisa









God jul - gott nytt år & välkommen till helvetet!

Fy fan... Ovisshet är det värsta... Tankarna snurrar och vimsar iväg på vägar som ingen vill gå! Jag vill aldrig mer höra det ordet, ordet på 6 bokstäver som förändrar så många människors liv!
Inte i hela mitt liv trodde jag att vi skulle hamna här...

Skulle åkt till vårdcentralen idag men blir uppringda och skickade direkt till sjukhuset. Svaren på de första proverna fick vi idag men många många fler prover skulle tas..
Några provsvar får vi på imorn eller på torsdag, andra inom en vecka.. Jag håller tummarna att allt kommer att bli bra..
För tillfället känns allt bara snurrigt & tankarna är över allt!
När läkaren sa att det kan vara ****** brast allting. Tårarna har runnit i mängder och jag bara önskar att provsvaren kunde komma idag! Så att vi verkligen får veta vad som är fel.
Det är helt overkligt! Ena sidan av mig säger att det absolut inte kan vara så medan andra sidan vet att risken finns! Det går inte att beskriva hur det känns.. så overkligt, så fruktansvärt!

Det började med diagnosen ryggskott & nu? Har inte en aning - kanske ska man förbereda sig på det värsta.. men det gör så jävla ont! Om man förbereder sig på det värsta blir chocken inte lika stor och om provsvar säger något mer positivt kommer det kännas bättre... men nu.. att gå och oroa sig för att det kanske kan vara det allra värsta är jävligt jobbigt!

Tog ledigt från jobbet idag, kanske var det bra.. hade nog inte kunna koncentrera mig!

_______________________________________________________________________________

" Är det nu man ska blunda för verkligheten och leva i en fantasi? "

// Lisa


RSS 2.0