Han är hes...

Jag undrar hur ska gå imorn... om han är hes alltså... Såg han på tv imorse. Han pratade om gårdagens konsert i Stockholm och han berättade att han vart på efterfest och druckit tequila. Jag undrar om det var därför han var så konstig. Kanske var han fortfarande full eller så var han fruktansvärt bakis.. han var liksom inte riktigt med... Håkan Hellström!!

Håkan hellström  -  Brännö Serenad



__________________________________________________________________

" Vad vet du om kärleken? Förrän du förgäves hatat den... och vad vet du om hur hjärtat kan bränna? För kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva "

// Lisa


Komplimanger...

...vad är det egentligen som är så svårt?? Har funderat på det idag.. Att ge komlimanger är inga problem men vad är det som händer med oss när vi får en komplimang? Är det så att hela vårt system bara stänger av och inte längre vill vara med? Men varför?
Det är väl hur kul som helst att människor tillexempel tycker om en, tycker att vi ser bra ut eller tycker att man gör bra saker.. eller?
Är det så att vi inte tror att vi är värda att få komplimanger? Handlar det om oss själva?
Är det jobbigare att få komplimanger få vissa men inte andra?
Vad är det som är så jävla svårt??

Är det jobbigt för att vi inte vet vad vi ska svara eller vad handlar det om? Kanske kan det kännas som att problemet är att man inte vet vad man ska svara men att det egentligen handlar om något helt annat? I så fall vad? Hur ska vi veta?
Det blir ofta sånna dumma svar som man i efterhand undrar varför man sa.. undrar vart ifrån det kom och varför man inte kunde komma på något bättre..

Av rädsla för att den andra ska tycka att man är dum i huvudet så sitter man och funderar ut vad man ska svara och sen blir det fel i alla fall.. Försök att prata bort det hela för att man ska slippa hamna i den situationen man känner sig obekväm i... Vad är det som är problemet?? Ska man inte vara glad över att få komplimanger?? Ibland undrar jag vad det är som är felet..! Det ska väl inte vara så jävla svårt??
Nej, men varför är det det då?


__________________________________________

" Kanske det kanske "

// Lisa

Hardcore...

Igår var en riktig upplevelse.. mängder med människor och alla där för att dansa! Jag hade hur kul som helst. Det var inte många jag kände som var där men några.. En gammal jobbarkompis som i somras pratade med mig om Club Aqua var där och han undrade vad jag gjorde där; "Nu har du väl kommit lite fel va?" Jo kanske är det så att människor inte tror att jag lyssnar på den är typen av musik, vilket jag inte gör varje dag men bra musik är det helt klart! Suverän musik att dansa till vill jag lova!

Eftersom jag inte var riktigt frisk igår när jag gick ut så antar jag att det kommer att ta ett tag till innan jag blir frisk... vila var det ju! hihi.. eller inte...
Bakis? Nej... alla var ute för att dansa, inte för att dricka..! Baren var nästan helt tom hela kvällen men dansgolvet var proppfullt hela tiden! Människor hade åkt långt för att se Angerfist och Korsakoff, pratade med ett par killar som åkt från Blekinge. Fick frågan om vi verkligen var där för musiken eftersom det endast var en tjej som lyssnade på hardcore där de kom ifrån.. jag undrar vilken stad det är..
           



Jag måste ju säga att jag blev nyfiken på hur han såg ut.. han under masken! Och självkart lyckades jag få en liten glimt av han... och jag kan ju säga att ful var han ju inte..! ANGERFIST
I framtiden blir det att lyssna mer på hardcore..



Tjejen som spelade, Korsakoff, är helgrym!




Det var svårt att ta bra bilder så filmade en del men har inte en aning hur jag ska kunna lägga upp dem på bloggen!

Är ledig idag och imorn från skolan vilket jag tror behövs.. om jag nån gång ska bli frisk. Ska iväg och jobba senare idag. Innan det blir det lugnt, ska väl plugga lite och fixa lite med mina fotoböcker på nätet.

På lördag är det konsert med Håkan som gäller!!

________________________________________________________

" Musen röjjer ju inte "

// Lisa

Jag är farlig & hon är mus!

Snart....




Tänk mus...!
Tänk mus...!


Farlig... jupps jupps...!

Tillsammans med svarta shorts och nätstrumpbyxor...!

__________________________________________________

" Tänk mus "

// Lisa

Idé till imorn...

Nu har varit uppe och fixat lite... bevisat att jag knappt klarar av att sitta stilla.. Har fått en idé till imorn! Kom att tänka på något som gjordes för länge sen och därigenom kom idén. En liten ledtråd kanske?



Hmm...
Vi får väl se hur det blir imorn då.. fick leta upp gamla kläder i garderoben - ibland är det bra att man inte slänger gamla kläder bara för att de blir för små.. hihi...
Några saker måste inhandlas och detta sker imorn..
För övrigt imorn; infoträff på vikariebanken och lunch med Sofie.. efter det hem och plugga och fixa iordning inför kvällen.. Middag med Jenny innan utgång!

Andreas är fortfarande hos sina föräldrar och lär vara där ett tag till..
Funderar på att sova tidigt idag.. hon på sjukvårdsupplysningen sa att det är när man sover som kroppen bäst hjälpen en att bli frisk!! Så då får jag väl tro på det då och sova snart..!

_________________________________________________

" Du får tänka på hur folk ser på dig när du ser ut sådär "

// Lisa



Du måste vila...

aa... ehh... va? Hmm... när ska jag göra det?? Eller just nu har jag nog tid till att vila men det är ju så jävla tråkigt..! Blir ju helt uttråkad av att sitta stilla.. och träna får jag inte heller göra.. vilket skit! 
Väntade mig en kväll hemma tillsammans med Andreas idag eftersom han var borta hela kvällen igår men nej då han skulle tydligen till sina föräldrar.. så nu sitter jag här helt själv, tittar på sex and the city och vilar.. det var ju så de sa, på sjukvårdsupplysningen..
och ska jag orka med att gå ut imorn ska jag nog hålla mig hemma ikväll och vila... hmm...




Just nu hoppas jag på att kvällen imorn blir bra.. Just nu är det bara jag och Jenny men hoppas på fler! Funderar fortfarande på hur jag ska klä mig.. halloween-tema.. hmm.. har inte en aning! hjälp!?

_______________________________________________________________

" håller tummarna och hoppas "

// Lisa

Nya tankar och funderingar...

Idag har jag varit på ett jobbigt studiebesök på AA... De som pratade var nyktra alkoholister, en av dem sen 12 år och den andra sen 5 år. Det var kämpigt att lyssna på allt de hade att berätta men samtidigt kändes det bra eftersom de hade tagit sig ur sitt missbruk..
De som pratade förklarade att alkoholism är en sjukdom och att den är ärftlig, det finns en gen som för sjukdomen vidare. De förklarade också att en alkoholist är en som fortsätter dricka trots ökade negativa konsekvenser...
Det är svårt att beskriva hur jag kände när jag satt där men det kändes konstigt och jag kände mig obekväm, ville gå därifrån.. kände att det kom så nära och många minnen väcktes till liv..

Tittade på Kalla fakta idag på nätet.. jag undrar hur de som tände på lokalen känner idag, tio år senare. Känner de ånger? Har de blivit bättre människor eller är de sånna som åker in och ut ur fängelse?? Många ställer sig säkert frågan varför? Jag undrar om killarna själva vet varför de gjorde som de gjorde. Relativt långa fängelsestraff, utsläppta för 2-3 år sen.. men vad hände sen? Det är hemskt att sånt man gör som ung och dum hänger med en hela livet! Jag tror att det är svårt för dessa människor att leva ett bra liv. Även att de kanske är bättre människor idag så kommer de alltid att bära med sig det de gjorde för 10 år sen.


På onsdag blir det Club Aqua... superkul..!
med Angerfist



Nu blir det CSI och sen sova.. imorn skola och sen hem och plugga.
Nyplanerat för veckan är att luncha med Sofie på onsdag!

Fick frågan härom veckan; tror du att du har valt rätt. Jag svarade att jag inte visste. Fick som svar tillbaka: Nej, det kan man aldrig veta!
_______________________________________________

" Det är inte långt kvar nu "

// Lisa


Utmaningen.. del 2

Igår var det dags att på allvar sätta igång med min nya utmanining.. Det blev ett varv till verkstan och efter att ha tittat på små bäbiskossor, kaniner, Martin som svetsade avgasrör, Söder som var bakis och låg och sov i bilen halva dagen och Andreas och Martin som åkte ett varv på sina crossar var det min tur. Problemen startade direkt, jag kunde ju knappt komma upp på crossen ju. Väl uppe fick Andreas hålla i så att jag inte skulle ramla. Efter ett tag kändes det inte så läskigt.. Andreas tyckte att vi skulle åka en sväng vilket jag inte tyckte var någon bra idé men efter lite tjat var jag övertalad. För att jag inte skulle ramla fick Andreas sitta bakom mig och till en börjar var det han som styrde, gasade, kopplade och allt annat. Det enda jag koncentrerade mig på var att hålla fötterna från marken och att inte ramla av.
Efter ett tag var det jag som tog över växlingen... och efter det gasen och sedan koppling.. hihi.. känner mig hur duktig som helst. Det enda jag inte har gjort är att bromsa.. hmm kanske är det egentligen det första man ska lära sig..?! Men jag klarade faktiskt att starta från noll utan ett enda motorstopp.. Så nu vet jag hur man ska göra och tydligen kan jag göra det också.. men det svåraste är nog ändå kvar. Att klara av att sitta på crossen själv och köra, att klara av att hålla balansen.. men det löser sig säkert.. jag tycker att jag redan har kommit långt. Jag satt faktiskt bara på crossen 15 minuter...


I veckan är det 10 år sen discoteksbranden i Göteborg och det har pratats en hel del om detta i media.. Fortfarande efter 10 år tycker jag att det känns så overkligt.. Jag kommer ihåg att det kändes så nära även att det var så långt bort... kanske var det för att många av de som var där var bara några år äldre än mig och några kanske i min ålder. Önskar att jag kunde se Kalla fakta ikväll som handla om detta men tyvärr, jag är på jobbet då!

I torsdags pratade jag på kommunkonferensen. Jag tyckte själv att det gick bra! Gick i skolan före och jag kan säga att det var inte lätt att koncentrera sig. Hade seminarie och det var inte lätt att hänga med när tankarna var någon annanstans. När klockan var 16:45 var det bara att packa ihop sina saker och halvt springa upp till föreläsningssalen där jag skulle prata. Hon som frågade om vi ville prata hade sagt att det skulle vara 100 personer som skulle lyssna men när hon mötte upp oss utan för salen fick vi ett lugnande besked. Det var bara ca 50 stycken där. Vi smög in och satte oss i salen och tanken var att vi skulle börja prata 17:10 och när klockan började närma sig blev jag ännu mera nervös. Men klockan gick och gick när klockan var 17:30 hade all nervositet försvunnit. När klockan var strax före 18 lämnade han över till oss och pulsen gick upp massor på bara någon sekund. 
När jag började prata kändes det inte lika nervöst längre.. Kanske var det för att större delen av de som satt där var okända för mig, det var massa poltiker. Det var två stycken som jag kände igen och som jag tror kände igen mig. De satt och småflinade hela tiden och jag undrade varför. Kändes inte så lugnande när de satt och flinade åt mig i 10 minuter. Men men det är väl egentligen skit samma, det gick bra och det kändes bra och nu är det gjort och jag kan andas ut!  
Eftersom vi fick börja prata nästan en timme för sent var det brottom brottom till badet efteråt.. fick springa som en galning och kom in precis när vi skulle börja, med andan i halsen och helt slut.




Hihi... jag lyckades...!!


Imorn ska jag tillsammans med två i gruppen på studiebesök på AA. Ska bli intressant!
Resten av veckan bli nog ganska lugn. Än så länge inte mycket inplanerat men jag vet att det brukar ändra sig..!
Måndag: Studiebesök 14:00. Kanske träna.. (hmm kanske inte borde när jag fortfarande är sjuk men jag vill), Plugga
Tisdag: Skola 10-15, Plugga, Träna?
Onsdag: Infoträff på vikariebanken 10:00, på kvällen kanske och förhoppningsvis Club Aqua.
Torsdag: Kanske bakis.. !? Träna?? Jobb 18:55 till 21:30
Fredag: Hmm.. vet inte riktigt...
Lördag: Åka cross?? Håkan Hellström 19:30 i Flygeln....!!!!
Söndag: Jobb 14-19:30

_________________________________________________________________

" Försök och du kan vinna allt "

// Lisa

Nervös??

Nejdå inte alls...
Nu är det snart dags... och jag är supernervös.. vet inte hur detta ska gå!
Först ska jag gå i skolan 15-17 sen är det dags att prata.. inför massor med människor. Har aldrig pratat inför så många människor förut..
Efter det blir det till jobbet och förhoppningsvis känner jag mig nöjd över min insats på konferensen.

Det nya projektet har börjat.. än så länge kan jag: gasa med höger hand, växla med vänster fot, handbrons höger, koppla vänster hand, fotbroms höger. Nu är det bara att klara av allt detta när man sitter på crossen också..

Berättade för chefen härom dagen att jag inte ska jobba söndagar nästa termin och det var inga glada miner.. Trots övertalningsförsök gav jah mig inte.. Jag hade redan bestämt mig efter mycket övervägande.


_________________________________________________

" Ibland lever vi bara på hoppet "

// Lisa

Det finns alltid en anledning till ett beteende...

Jupps, det var så han sa igår.. nissen som höll i föreläsningen.

Håller på att fixa inför morgondagen då jag ska prata på kommunkonferensen.. börjar bli nervös.. men det går förthoppningsvis bra. Bara rösten håller, är fortfarande hes och kan inte prata för länge då försvinner rösten. Det är jag och en student till som ska prata och jag ska prata först så jag har mitt gjort.. och det känns bäst för då kan jag säga vad jag vill utan att behöva oroa mig över att det redan är sagt.
Planerar också lite inför fredag då jag ska vikariera i en fyra igen..

Igår var jag på första delen av två i konflikthanteringskursen. Det var hur bra som helst. När man sitter i skolan på föreläsningar blir man super seg och trött redan efter 20 minuter men igår satt vi två timmar och lyssnade och det var inga problem. Det säger mycket om både förläsaren och själva föreläsningen.
Men inledningen gjorde att jag och många med mig fick en stor chock. Han gav oss ett prov det första han gjorde efter att ha presenterat sig själv. Han delade ut det och vi fick fem minter på oss. Ha sa också att en elev i år fem hade klarat det på 4,5 minuter vilket inte gjorde saken bättre. Det stod tvärstopp i hjärnan och jag visste inte ens vad jag läste. Jag hörde många andra börja skatta och undra va fan det var för nått. En av de som var där trodde inte att det skulle gå att lösa, att han bara lurade oss.
Men det gick att läsa och när vi senare i lugn och ro gick igenom det hela var det ju inga problem. Det var kring våra känslor som provet hade skapat hos oss som hade byggde föreläsningen på.
Jag längtar till nästa föreläsning..

När jag kom hem satte jag mig vid datorn och tittade igenom några nyhetssidor. När jag kom till NT´s hemsida var det första jag såg en artikel om Bråvikens kanotklubb. Det hade brunnit tidigt på morgonen och mycket var förstört. Det kändes verkligen. Många somrar har jag spenderat där nere och många minnen finns där. Många kanoter blev förstörda bland annat mammas och pappas gamla tävlingskanoter..


Idag har jag varit på studiebesök som tillhör den kursen som börjar nästa vecka. Var på kvinnojouren tillsammans med två i gruppen. Vet inte.. men jag tror inte att jag har smält det som vi fick höra än. Ändå gick vi därifrån kl 11. Det blir så himla verkligt när man kommer dit. Att få träffa någon som jobbar där, i deras miljö. Det blir liksom inte samma sak när någon kommer till skolan och håller i en föreläsning. Hon vi träffade var hur bra som helst på att berätta och förklara och vi lärde oss massor. Jag beundrar människor som klarar av att jobba med sådant.

Har också varit på massage idag.. massören bara skrattade åt mig när jag berättade om ytterligare problem.. Så nästa gång jag ska dit bli det helkroppsmassage. Hittills har det bara varit rygg, axlar och nacke i fokus. Nästa vecka blir det även ben och armar.. det är ju helt otroligt att det ska vara så mycket problem.. helt sjukt ju! Tur är väl att ryggen, nacke och axlar är mycket mycket bättre än när jag kom dit första gången.


Hur läser du detta???

LOVEISNOWHERE


___________________________________________________


" Ju mer man vill förändra någon, ju mer motstånd får man "

// Lisa


Ännu ett projekt; en stor utmaning...

Detta är mitt nyaste projekt... hihi...
http://uk.youtube.com/watch?v=gqYlehdhMvY


http://uk.youtube.com/watch?v=sf4698CiMfQ


Jupps jupps.. Lisa ska lära sig att åka cross... Vet inte riktigt hur det kommer att gå och det lär ta hur lång tid som helst.. Eftersom jag har världens sämsta ballans så kommer det ta en evighet bara att lära sig att sitta på crossen utan att ramla.. Förhoppningsvis kommer jag inte att ge upp, vill verkligen lära mig åka.. men just nu känns det som att det är en omöjlighet men man kanske aldrig ska säga aldrig.
Fråga mig om ett par veckor så kanske jag har ändrat mig kanske inte alls ska lära mig att åka..


Skriver mer imorn.. mycket har hänt och mycket finns att skriva..!

___________________________________________

" Livet är till för att utmana sig själv!! "

// Lisa

Ingen vila denna vecka...

Jaha, så var det söndag igen då. Sitter här och lyssnar på Katie Melua.. Ska snart plugga lite och sen åka till jobbet.
Veckan som kommer är proppfull med saker att göra, jag är glad om jag hinner med att andas.

Måndag: Heldagsplugg, träna på kvällen
Tisdag: Skola 8-17, konflikthanteringskurs 18-20
Onsdag: Studiebesök 10:00, träna, massage 14:00, plugga
Torsdag: Plugga, skola 15:17, prata på kommunkonferens, jobb 18:55-21:30
Fredag: Vikarie 9-11:20. Utvecklingssamtal 14-16. Till Martin ca. 17:30.
Lördag: Inget planerat än så länge.. tror jag inte iaf... skönt.
Söndag: Jobb 14-19:30.


På wakeup-lighten kan man ha radio att vakna till... iställd kanal är P3. Igår morse vaknade till denna låten.. http://www.youtube.com/watch?v=yVgS2KWY7Wk&feature=related


___________________________________________

" How can happiness feel so wrong, how can misery feel so sweet "

// Lisa

Thank you stars...

Hemma idag... pluggar och fixar..
Den kursen som jag läser nu och den som börjar nu snart tar hårt på mig tror jag. Det är så mycket som vi läser som gör så ont. Det är svårt att bearbeta. Det väcker så mycket minnen och jag undrar vart jag ska göra av dem.

Katie Melua  -  Thank you stars   http://www.youtube.com/watch?v=fJ7WKfwniJM&feature=related
Katie Melua  -  I cried for you    http://www.youtube.com/watch?v=ftZAZWLrWKo 

Vill göra en ny tatuering men tror att jag måste vänta lite. Dels ont om pengar och dels för att jag inte ska bli beroende. Skulle egentligen vilja göra flera till men hm.. vi får väl se. En stjärna och en linnea är det som jag helst vill göra.. Har inte hittat någon bra bild än och att rita själv är inget alternativ, kan verkligen inte det. En tatuering ska ha en mening, den första har en mening.. De motiven jag vill göra nu har också en mening, skulle betyda mycket.


Vad händer framåt? 
21 okt och 4 nov konflikthanteringskurs
23 okt prata på kommunkonferens
24 okt ska jag vikariera.  På kvällen ska vi hem till Martin och käka mat. Pizza om han får bestämma, vilket han inte får.. hihi!
29 okt club aqua på Otten. Om jag hittar nån som vill och kan följa med. ??
1 nov blir det Håkan Hellström.. längtat länge nu!


Kämpar på med skrivandet och för varje dag kommer det upp fler saker, börjar bli mycket och vet ej när det blir klart!


Igår på vuxensimmet fick jag en riktig chock när en av simmarna kallade en av de andra för bög. Han som blev kallad det lyckades simma ner till botten, vilken han som sa bög hade försökt med hela lekationen. Nämnas ska nog också att mannen som kallade den andra bög är ca 35 år. Trodde att de var mer mogna än så.


Riktigt värdelös, både låt och video. Den får en plats på bloggen idag bara för att jag stör mig så mycket på den. 
http://www.youtube.com/watch?v=7hoiGSuvxro  


__________________________________________________

" Some call it faith, some call it love, some call it guidance from above, you are the reason we find love "

// Lisa




Lisa lär sig dricka te...

Jupps.. det är hösten nya projekt... Många projekt är igång men detta är helt nytt! Och går det bra?? Nja... vet inte riktigt än!

Börjar få tillbaka rösten men det är fan inte bra.. kunde inte sova igår. Låg och hostade flera timmar innan jag somnade. Trodde att jag skulle få en käftsmäll av muppen bedvid men han hade redan somnat.
Tänkte försöka träna lite imorn innan jobbet. Får se hur det går. Blir att stanna på land på vuxencrawlet imorn även om jag skulle vilja simma...!

Jag blir så imponerad av människor som klarar av att gå igenom svåra saker i livet. Att mista någon nära är nog det värsta nånsin som kan hända. Det var länge sen jag förlorade någon, jag var liten och visste väl inte så mycket. Kan inte föreställa mig mig den känsla som de måste känna och vad de tvingas att gå igenom. Är så tacksam över det jag har och nu tänker jag på det varje dag. Rätt som det är finns de vi älskar inte här längre.. så det gäller att ta vara på tiden tillsammans med dem. Vissa står än närmre än andra. De betyder mycket för än, på ett eller annat sätt.
Många strider har vi gått igenom och ibland undrar jag varför stridsyxan inte läggs ner.. Livet är alldeles för kort! Jag tror att ånger i mängder kommer att finnas när det inte längre finns möjlighet...

Låten spelas om och om igen med blandade känslor... Rösten är helt underbar.. Släck lampan och ligg i mörkret och lyssna, då tar den som mest! Hur?? Vet inte riktigt... man måste själv hitta en mening med låten!
Katie Melua - The closest thing to crazy  http://www.youtube.com/watch?v=5DCacIEbAlM


____________________________________________________

" Det var något jag kände att jag har saknat, kändes bra, inte alls konstigt som jag trodde "

// Lisa

H&M på norska...

Söndagens arbetspass var kämpigt.. dels är vi bara två kvar som jobbar, var tre förut och dels så hängde inte rösten med. Självklart kunde jag inte vara tyst, gick bra till en början men sen blev det för mycket stök och prat bland barnen. Jag vet inte riktigt åt vilket håll rösten är påväg. Just nu tror jag att den ligger på samma ställa som i söndags varken bättre eller sämre. Men jag känner att jag inte kan prata för länge, då försvinner den.
Beställde kläder från H&M-katalogen igår och eftersom jag hade frågor ringde jag och beställde. Efter ett par minuter var rösten nästan helt borta. Hostar gör jag nästan hela tiden och jag tror att lungorna snart följer med upp.. och att jag hostar sönder revbenen..
Beställde iaf en jacka och några tröjor.. När jag ringde första gången, vilket var redan på morgonen så hade deras datasystem lagt ner och hon jag pratade med skrev därför upp på en lapp vad jag skulle ha. När datorn fungerade igen skulle hon skriva in det på datorn. Jag ville veta vad som fanns inne och vad som inte fanns och fick då ringa tillbaka senare. Datorn fungerade inte då heller och jag ringde igen senare, klockan var då efter 20. Först och främst var det världens kö och när jag väl kom fram blev jag kopplad till de som jobbar på H&M i Norge.. hmm.. hur skulle det här gå? Hon fattade inte vad jag sa och jag förstod inte allt hon sa. Jag bad henne att koppla mig till de i Sverige och efter mycket om och men kom jag rätt. Min beställning hade inte skrivits in på datorn och jag fick säga allt igen.. men nu ska det nog stämma. Får jackan i slutet på oktober och resten i november..

Idag har jag varit på utvecklingssamtal på min praktikplats.. Först pratade jag med lärarna om hur de förbereder sig och vad de ser som svåra samtal. I slutet av utvecklingssamtalen frågade jag eleverna och föräldrarna vad de tycker om skolan. Mycket som de sa kommer jag ha nytta av sen när jag själv börjar jobba. Någon som jag speciellt tänkte på var att föräldrarna inte vet vad som förväntas av dem, från läraren.. Det är väl jätteviktigt??
Så nu har jag klarat av VFU-uppgifterna som är i nästa kurs, känns hur bra som helst. Har även börjat läsa en av böckerna som är i nästa kurs; Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom. Har läst halva boken och den är hur bra som helst.

Imorn är det heldag i skolan för att förbereda slutseminariet som är näsa vecka..


David Powter - best of me   http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.653050

David Powter - Whole world around   http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.653047

Vilken känsla..! Känns i hela kroppen.. går inte riktigt att beskriva... kan lyssna på låtarna hur många gånger som helst!!

______________________________________________________________

" Kommer att titta upp mot stjärnorna ikväll, leta efter svar och något som jag inte vet om det finns där "

// Lisa

Ingen röst kvar...

Känner mig inte så sjuk längre... förutom halsen.. håller på att tappa rösten. Jag undrar hur det ska gå på jobbet idag. Jag får helt enkelt hålla käften och låta de andra prata.. borde egentligen göra det men troligtvis kommer jag att prata en massa iaf och sen kommer jag inte ha nån röst alls imorn.

Kursen som jag tänkt att gå nästa termin ser ut att bli av.. jag kan iaf anmäla mig till den. Om den blir av eller inte beror väl också på hur många som anmäler sig.. så än är det nog inte helt säkert att den kommer att gå.
Just för tillfället håller jag på att avsluta kursen jag går nu.. har inte varit så mycket att göra.. men den kursen som börjar v.44 ser ut att bli jobbig..
Ledig imorn och på tisdag men på tisdag ska jag vara med på utvecklingssamtal på min praktikplats..
Onsdag och torsdag är det heldag i skolan.

________________________________________________

" Att tänka är att samtala med sig själv "

// Lisa


Det går inte fort inte..

Är uppe på fötterna igen.. har inte feber längre och känner mig lite bättre... men fort går det inte! Det var inte alls lätt att ta sig upp ur sängen imorse halv sju för att åka till skolan. Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig till slut för att gå upp och ta mig iväg. Skulle jag inte vart i skolan idag skulle jag fått ta igen det någon annan gång, då kunde jag lika väl dra mig upp ur sängen.

Trots att jag helst vill lägga mig i sängen och sova ska jag om ett par timmar åka till World Class. Eftersom pappa fyllde 50 för ett tag sen så har vi lite på g. Han tror att han kommit så lätt utan men inte inte.. hihi.. Efter ett hårt pass av bodypump blir det annat. (Jag ska faktiskt inte träna) Många på gymmet är inblandade. Folk från andra städer kommer hit; gamla träningskompis och vänner. Jag blir kvällens fotograf och Andreas oroar sig för att jag endast kommer att ta naturbilder.. men så blir det inte, jag lovar.

För övrigt har jag egentligen mycket att göra i helgen men vi får väl se hur mycket jag orkar med. Hoppas att jag kan ta mig till jobbet på söndag.




Ingen tunnel utan slut,
inget mörker utan ljus,
ingen tro utan hopp,
inget hopp utan längtan,
ingen längtan utan glädje,
ingen glädje utan trygghet,
ingen trygghet utan vänskap,
ingen vänskap utan DIG !




Hopp och skutt, nu måste jag göra mig i ordning...

____________________________________________________

" Ska du ha en röd, gul eller blå? "

// Lisa

SJUK...!!


Är sjuk... har feber, ont i huvudet och i varenda muskel och led.. orkar därför inte skriva.. gör det när jag mår bättre!!
Blir nog inget jobb imorn kväll..! Kanske kanske inte.. väntar och ser hur jag mår imorn!


_______________________________

" Kan det inte finnas S och en halv? "

// Lisa

Slitsam dag med många utmaningar

Igår kom jag på att ett av de ställen man inte ska tänka på, på bussen.. var på väg till jobbet och fastnade som ofta i mina egna tankar och vaknade upp när bussen var en meter från hållplatsen.. så det vara bara att åka vidare och gå av vid nästa... Så går det när man tänker för mycket!
Efter att ha varit ledig två söndagar i rad kändes det jobbigt att behöva åka till badet igår. Brukar känna mig rastlös när jag inte jobbar på söndagar men efter två leddiga har jag kommit över denna rastlöshet..
När termin ska jag inte jobba lika mycket och troligtvis blir det inte längre söndagar.. skulle egentligen inte jobba alls nästa termin men det blir nog så iaf. Trots att det var motit att ta sig till jobbet i regnet var det väl värt det när jag kom dit.. Var ute i stora bassängen och simmade med de flesta grupperna och de var hur duktiga som helst, vilket jag inte riktigt hade förväntat mig. I lilla bassängen där de kan stå sätter de ner fötterna nästa varje meter.. Nu vet jag att de inte behöver göra det eftersom de simmar mellan 10 och 50 meter i stora bassängen utan problem.. så inga mer fötter på botten.. då... 

Den kursen som jag ska gå nästa termin kanske inte blir av vilket gör att jag blir klar till januari.. svar får jag senaste 16 oktober.. Vore skönt att få sluta plugga men samtidigt kanske jag vill ha den sista kursen också..

Idag har varit en ganska slitsam dag. Har varit vikarie i en helt ny klass, vilket var både intressant, utmanande och jobbigt. Eleverna testar gränser och jag kände mig ibland som världens diktator.. ingen höjdare men så var det tvunget till att bli. Vissa elever försökte luras genom att säga att de får göra vissa saker.. men problemet är att jag redan visste vad de får och inte får göra... hihi...

Massagen var återigen en plågsam upplevelse.. men bättre blir det skulle jag tro..!


______________________________________


" Får vi läsa? Får vi rita nu? Får jag läsa 10 minuter nu?? "

// Lisa


Städning & ett värdelöst sovrum

Fredagen blev lugn... var inne i stan en sväng. Började på gymmet, vilket gick väldigt bra.. tiden går så fort när man fastnar i sina egna tankar.. man märker inte ens att man blir trött, inte förrän man kliver av löpbandet. 
Sen var det snabba steg upp till skolan.. tydligen så har alltid förändrats.. eller så var det såhär från början. När jag fick erbjudandet att vara med på kommunens konferens sa läraren att det bara skulle vara ca 20 stycken som skulle lyssna när jag pratade.. helt plötsligt ska det vara typ 100 som ska komma och lyssna och nervositeten steg direkt... men men det blir säkert bra!

När jag kom hem fixade jag lite och tittade sedan på en film.. kände att jag behövde bara få ligga ner och inte göra nån ting.. sen att jag for upp och ner ett par gånger är ju en helt annat sak..

Lördagen bestod av städning.. tittade igenom och rensade bland sånna saker som man bara slänger in i ett skåp och sen får det ligga där.. saker som man egentligen inte behöver eller saker som man behöver men inte har haft nån koll på vart de är. Arbetsrummet är fortfarande som ett bombnedslag, tänkte jag skulle få lite ordning där innan jag åker till jobbet.
Skulle möblera om i vårt sovrum igår.. och jag kan säga att det gick verkligen inte.. rummet är för litet.. så efter att ha släpat slängen fram och tillbaka ett par gånger slutade det med att vi ställde tillbaka den där den stod från början. Helt värdelöst..

Imorn ska jag till samma skola som jag var förra måndagen, ska vara vikarie igen..
Efter jobbet ska jag till massören igen.. och jag har faktiskt varit duktig och tränat baksida axel som hon sa att jag skulle göra..


Nej, nu måste jag få lite ordning här..

__________________________________________

" Jag kan lova att jag är en av dem "

// Lisa



I min egen lilla värld...

Träffade Linda igår.. att ha henne här, att kunna träffa henne när som är något jag verkligen saknar.. snart åker hon tillbaka till Visby igen och det känns inte alls bra. Efter en överdrivet lång lunch med massor av skratt och skitsnack blev det ett varv på stan och sen hem till mig. Önskar jag kunde vrida tillbaka tiden.


Det är en känsla jag aldrig har känt förut.. En form av rädsla och nervositet som helt plötsligt bara finns där. Helt plötsligt, utan förvarning. Det hugger till i bröstet och hela världen stannar.
Kroppen reagerar utan att jag hinner tänka.. En slags försvarsmekanism som kanske finns för att rädda mig. Rädda mig från situationer jag för tillfället inte vill hamna i.. men trots detta, trots att kroppen försöker försvara mig går det inte alltid att hindra vissa saker från att ske..  vad beror detta på? Är det ödet?
När vi är minst förberedda och minst anar det, händer det.

Med min bibel "Håkan Hellström - texter om ett popfenomen, och musik i öronen (gärna Håkan) sittandes vid bassängkanten när de tränar för fullt.. då är jag i min egen lilla värld.. märker inte vad som händer runt omkring, hör inte, ser inte.. Har inget behov av det.. vill inte, behöver inte... Det var precis vad jag gjorde igår.. det var helt underbart!

Fem i sju var det dags att jobba.. kände mig förvirrad och benen gjorde fan som de ville.. Dessutom hade många av simmarna lämnat både hörslen och motivationen hemma, vilket inte gjorde saken bättre. Kändes inte som att de fick ut något att träningen, inget glöd och ingen energi fanns.
På vuxensimmet blev det många skratt.. nya saker skulle testas och många misslyckandes blev det. En av dem skulle försöka sig på att simma ryggsim för första gången och lyckades sparka till två stycken. Armar och ben var överallt och tillslut gick det ganska bra.
Vuxencawlet blev ett träningspass för mig också.. och som tur var hade gnällkärrinngen stannat hemma. Vi simmade med fenor, vilket var väldigt uppskattat. vändningar övades och många hade mängder med vatten i näsan när de gick därifrån.

Idag ska jag till gymmet och träna, springa på löpbandet och med musik i öronen stänga in mig i mina egen värld. Efter det ska jag till skolan en snabbsväng och träffa en lärare som också ska vara med och prata på konferensen för kommunen. ajaj.. det börjar bli dags snart!!

______________________________________________

" Det är värre än en senil tant.. det är som ett hem för dementa " (Jobbarkompisen om simmarna)

// Lisa

Minnen från något jag saknar...

Studiebesöket igår på BUP tyckte jag inte var någon höjdare... först och främst var det som att komma in på ett sjukhus. Hemsk och stel miljö.. ville bara gå där ifrån. Hon som tog emot oss var väl trevlig men det kändes som att hon inte hade så stor koll.. kanske är det så att man måste vara lite störd för att kunna jobba på ett sånt ställe?!

Efter studiebesöket var det möte.. hmm.. när jag skulle gå in på badet högg det till i bröstet.. men när jag vaknade upp till verkligheten gick det över.
Var tidig till badet eftersom besöket på BUP inte tog så lång tid. Spenderade en och en halv timme inne i simhallen; tittade på simmarna och snackade skit med min gamla tränare och nuvarande chef och en av mina kollegor. Simmarna körde 20x100 fritt och gamla minnen väcktes till liv. Precis innan jag slutade simma klockade vi fram vad vi skulle köra. medan andra fick typ 25 fritt på tid, 400 fritt eller 400 medley, plågades jag med 30x100 fritt. Jag insåg innan jag hoppade i vattnet att det hela skulle gå åt skogen. min axel var helt sönder. Jag tvingades ner i vattnet av tränaren och väl nere i vattnet var det bara att köra på. Efter mer än hälften kom tårarna.. det brände i axeln men jag vägrade att ge upp.. Tränaren hade pressat mig så hårt att jag inte kunde ge upp. När jag hade ca 10 kvar började tränaren säga åt mig att gå upp, han såg smärtan i mina ögon men jag bet ihop och körde vidare. Varje gång jag stanndes för att vila, vilket i och för sig inte var lång tid sa han åt mig att gå upp. Jag körde vidare. Vid 5 kvar hoppade han nästan ner i vattnet och jag tvingades att gå upp.. det kändes förjävligt, hade velat köra klart! Några veckor senare slutade jag simma.. Nu saknar jag simningen massor och önskar att jag kunde kommit längre.

Ska snart i till stan och käka lunch med Linda.. och snacka en massa skit.. ska sen till badet och jobba. Blir att simma med mina vuxencrawlare idag också.. Har en massa energi som måste ut!

_______________________________________________

" Pain is my truth "

// Lisa

 


 


Nu jävlar är det allvar..

Fick sova själv i natt, inte alls kul.. Andreas var tvungen att jobba, åka ner till Malmö.
Vaknar nu mera till en massa grodor, har en wake-up light. Och ärligt så fungerar det faktiskt, hihi!
Har tränat som en galning de senaste dagarna.. först gymmet en timme (och efter det en timmes aerobic eller step.. nu har jag världens träningsvärk.. men det är det fan värt.

Än så länge idag har jag pluggat. Börjar få ordning på allt som ska göras nu tror jag, känns så iaf. Inte mycket kvar i kursen, problemet är att jag är väldigt duktig på att börja med tusen saker samtidigt så det mest som ska göras är 98% klart. Helt klart brukar det bli i sista sekunden.
Har diskat också, hur duktigt som helst... 
Jag har skrivit in mig i vikariebanken... nu börjar det bli på allvar detta..! Det var ett himla pussel att fixa ansökan till vikariebanken och få tag i de som ska vara mina referenser är inte det lättaste.. Tiden på badet och jobbet med simskolan början tråkigt nog gå mot sitt slut.. kommer säkert att kunna jobba lite grann nästa termin, känns inte riktigt som att jag kan släppa det helt. Chefen blev inte alls glad när jag sa att jag kanske inte ska jobba nästa termin..

Ska på studiebesök på BUP snart, vilket ska bli intressant. Efter det ska jag till badet på möte..
Sen ska jag hem och se finalen i top model och efter det blir det efterlyst.. sen SOVA!

Imorn ska jag träffa min underbara Linda!!


____________________________________________________

" Om du försöker och verkligen vill.. kan du se att den fortfarande lyser "

// Lisa


RSS 2.0