Promenad i regnet

Söndag kväll.. inte alls kul..
Känner mig bättre men har fortfarande lite ont i halen o vet inte än om jag ska jobba imorn eller inte. Har fortfarande en hemsk hosta också.. Vi får se hur det blir imorn. Måste väl bestämma mig ganska skapligt så de kan fixa ersättare om jag inte ska jobba.

I lördags kom Andreas hem får sjukhuset, ca kl. 13 var han hemma. Innan det städade jag klart. =) När Andreas kom hem hann vi prata lite innan han somnde i sängen o sov fram till 16 kanske.
Idag har jag försökt att få ordning i stora klädkammaren.. det är verkligen inte lätt. Det är saker över allt. Men jag har ändrat om lite o slängt lite kläder.. Får väl se om jag fortsätter projektet imorn.

För några timmar sen var Andreas o jag ute o gick en liten promenad.. gick en bit längs med strömmen - gud så härligt det är att bo i stan. =)
Det regnade ute men det var riktigt skönt.. Det var som höstregn. Det kändes som o det luktade som höst, det var mysigt men jag är glad att det inte är höst på riktigt. Nu vill jag ha vår!
Längs med strömmen stod det några människor o fiskade..

Nu sitter vi o tittar på hockeyfinalen.. jag gäspar o önskar att det var fredagkväll..!
_________________________________________________________________________________________

" Varför är det så svårt att ta beslut? "

// Lisa


Frisk snart??

Förhoppningsvis är jag frisk snart.. även om det inte riktigt känns så men hade inte halsfluss vilket känns bra.. Så nu är det bara att fortsätta hosta o lida av halsont tills det går över av sig själv. Vi får väl se om jag kan börja jobba på måndag..

Efter besöket på vårdcentralen åkte jag till Hagebycentrum o lyckades hitta en skjorta, ett par jeansshorts, ett par jeansleggings o tre par trosor. Hemma igen var det dags att ta tag i dammsugningen som jag skjutit på alldeles för länge. Nu är ena badrummet, sovrummet, arbetsrummet o halva vardagsrummet klart.
Har precis käkat lite o ska väl dammsuga resten snart. Problemet är ju att man blir helt slut med en gång när man är så förkyld.


_______________________________________________________________________________________

" Bara att vänta "

// Lisa


Halsfluss??

Imornbitti blir det att ringa till vårdcentralen.. Orkar inte med detta halsont - blir knäpp! Ringde till 1177 för ett tag sen o hon tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen o kolla om jag har halsfluss. Så imorn blir det upp tidigt för att försöka få en tid. Eller försöka - jag ska ha en tid så är det bara.
Pratade med en sjuksköterska i Linköping förut också. Eftersom Andreas förhoppningsvis kommer hem på lördag så måste jag ju veta om jag har halsfluss eller inte så vi vet vad vi ska göra. De skulle ta upp det på ronden imorn o så ska jag ringa så fort jag har fått svar.
Jag hoppas att det inte behöver bli något konstigt nu, att vi inte får träffas Andreas o jag om jag nu har halsfluss eller nått annat konstigt. Nu hade det varit riktigt praktiskt att kunna bo i en bubbla så att man inte kan smittas. Men men vi får väl se vad de säger imorn.

Ska snart sova tänkte jag, är riktigt trött. Imorn förutom vårdcentralen kanske det blir möte med chefen men det vet jag inte än. Får se hur jag mår o hur dags jag ska vara på vårdcentralen.



_________________________________________________________________________________________

" Inte alls kul ju "

// Lisa


Insnöad...

Här kommer lite bilder på hur det ser ut utanför mina fönster...

Det började med lite snö.. så här ser det ut i vardagsrummet

Sen kom det lite mer...

...och lite mer...

O så var halva fönstret täckt..

och så här ser det ut nu..

Och här har vi sovrummet...

O så här ser det ut nu..

 

Nej nu ska jag fortsätta titta på film.. är inne på film nr 2. Tittar på Sex and the city-filmen o kämpar med mitt halsont.. blir tokig! Det gör verkligen asont! =(

 

_____________________________________________________________________________________

" Någon som har en mirakelkur mot halsont? "

// Lisa


Hemma idag...

Som det ser ut nu..
Borde jag inte börja må bättre snart.. halsen värker fortfarande o jag är alldeles tjock i halsen! Snart är det dags att börja jobba igen men om jag mår så här får jag vara hemma ett tag till. Blir tokig.
Kan inte åka o hälsa på Andreas idag eftersom jag är såhär förkyld hoppas att jag blir bättre snart o att jag kanske kan åka imorn.

Igår var jag o Jenny en sväng på IKEA. Nu är det inte mycket kvar som ska köpas - det blir riktigt bra här hemma.. om jag får undan allt som ligger överallt. Att det ska vara så svårt att hålla ordning...
Borde städa här hemma men jag orkar inte. Har plockat lite men jag blir helt slut med en gång - får ta lite i taget. Ska sätta igång en film nu o hoppas på att jag orkar fixa lite här hemma sen..


__________________________________________________________________________________

" host "

// Lisa

Några dagar själv...

Nu är jag själv hemma igen.. Andreas åkte till Linköping med sin mamma nu på morgonen. Om allt går som det ska kommer han förhoppningsvis hem på lördag. Jag skulle följt med men jag känner mig inte på topp, har ingen feber, vad jag vet, men halsen värker o jag blir tokig, det hjälper inte med halstabletter som det brukar göra.  Igår verkade det som att värktabletter hjälpte, kanske får testa det idag också.

I eftermiddag ska jag åka till IKEA med Jenny om jag inte blir sämre igen. Förhoppningsvis hittar jag det jag ska..
Skulle ha haft möte med chefen idag på morgonen men så pigg o frisk känner jag mig inte. Förhoppningsvis kan mötet bli av på fredag istället.

Imorn kväll o på fredag kväll ska jag som det ser ut idag åka o hälsa på Andreas på sjukhuset.
Idag innan IKEA ska jag försöka ta det lugnt så att jag orkar åka dit. Möjligtvis städa lite o plocka ordning på disken.

_____________________________________________________________________________________________

" Precis..! "

// Lisa


Sjuk...

I natt har jag knappt sovit.. har vaknat massor med gånger. Det började med att jag igår när jag skulle sova fick extremt ont i halsen, det kom från ingenstans. Tog halstabletter men det hjälpte knappt. Hade ont i halsen hela natten. Drömde jättekonstigt, kände mig stressad i drömmarna o när jag var vaken kunde jag inte slappla av. Hjärnan gick på högvarv men jag tänkte inte på något speciellt - hjänan liksom bara arbetade utan att varken arbeta med något eller komma fram till något. Någon gång tidigt imorse när jag lyckats sova en stund vaknade jag o mådde riktigt dåligt. Jag hade fått feber.. TOPPEN!! GRATTIS!
Andreas fick hämta vatten o värktabletter, vad klockan var har jag ingen aning om. Senare var tänken att jag skulle följa med Andreas till sjukhuset men han fick åka själv. När han kl 10 kom hem igen kände jag mig lite bättre o hade kunnat sova lugnt o utan att känna den där konstiga stressen. Nu tror jag att febern har gått ner men jag känner mig helt slut.

När jag hade släpat mig upp ur sängen vid 11.30 tog jag en lång dusch, det var riktigt skönt. Ligger för tillfället i soffan i tittar på film.. Här lär jag ligga ett tag.. Har 5 filmer att titta på.. Tittar nog inte på alla idag men minst 2 blir det nog. O att städa som jag skulle göra idag blir nog inte av. Kanske senare beroende på hur jag mår... Måste vila nu..
Hörs senare...

______________________________________________________________________________________

" vila "

// Lisa


Fixar o fixar...

Snart dags att slänga sig i soffan o titta på tv o ta det lugnt... Ska titta på Familjen Annorlunda o sen blir det CSI, efter det vet jag inte riktigt.. kanske RAW.
Idag har jag varit hos frissan o i klippt mig..så nu är jag snygg i håret igen. =) Sen var det lite shopping efter det, några ljus, muffinsformar, en muffinsplåt, en skoförvaringsgrej (likadan som den jag köpte för ett tag sen - den är riktigt bra=), lite mat, schampo, balsam o tvål.
Väl hemma var det dags för mat o sen uppackning av alla inhandlade saker, satte igång tvättmaskinen också o plockade lite tvätt. Ska forsätta att fixa lite nu. Plocka ihop skoförvaringsgrejen blir det nog först, efter det hänga upp tvätt o sen fixa något att käka. Efter det blir det tv.

Nu har jag iaf fått bort alla sakerna får badrumsgolvet, nu är det bara dammsugning kvar där inne.. hihi.. Dammsugning av lägenheten blir nog imorn.

Tänkte att jag imorn ska lägga upp bilder på hur det ser ut utanför våra fönster - mer än hälften av fönstren är täckta med snö o imorn ska det tydligen snöa ännu mer.. Hahaha, väntar bara på att fönstren ska rasa in snart.

Nej, dags att sätta fart igen!
Ha en bra kväll..

_______________________________________________________________________________________

" Men det är ju en talande hund... "

// Lisa

En underbar lördag...

...trots den hemska snöstormen..
Igår var det -13grader, massor med blåst och snö som föll från himlen.
Klockan 11 skulle jag träffa Linda på stan o som tur var slapp jag till stan - även om det inte är långt så är det riktigt värdelöst i det vädret som var igår. Linda fick skjuts av hennes pappa o de hämtade upp mig på vägen.
Vi började spana runt i några affärer o sen var det dags för lunch. Tiden gick hur fort som helst, vi satt nog några timmar o pratade. Sen var det dags att ta tag i shoppingen igen. Min lista som jag hade med mig minskade något eftersom jag bland annat bytte ut mitt gamla busskort mot ett nytt i den nya varianten. De första timmarna fick jag på en annan lista.. en lista som inte var nedskriven, det var inpulslistan.
När vi kom hem till mig någon gång vid 17 hade jag köpt två par leggings, två långa randiga t-shirtar som passar toppen med mina nya leggings, en lång långärmad grå tröja med ett supersnyggt tryck på, ett par mysbyxor, en foundation, sminkborttagningsgrej o sen hämtade jag ut medicin till Andreas. Affären där jag ska kolla på vinställ är fortfarande inte öppen.. hmm... =(
En heldag med min underbara Linda var nog precis vad jag behövde. Hade hur kul som helst, oh vad jag önskar att hon bodde här i stan. Idag åker hon tillbaka till Sthlm, om tågen går vill säga.

För mig idag? Jag ska städa o fixa lite här hemma.. försöka få iordning i de stora klädkammaren (igen), plocka iordning på mina nyinhandlade saker, rensa bland mina kläder - det börjar bli fullt o det måste ju finnas något som jag kan slänga? Annars får jag inte plats med det nya. hihi!! Tänkte också att jag skulle bli klar med badrummet som jag började med för ett par dagar sen. det ligger fortfarande saker på hela golvet.. hahaha.. det går inte snabbt inte. Det är tur att vi har två badrum. Om Andreas skulle behöva vara i det som jag städar varjade dag skule han bli tokig. Nu håller han sig til det andra - för sin egen skull..

Hoppas på att kunna åka till IKEA i veckan.. om bara vädret blir lite bättre!
__________________________________________________________________________________________

" Vad skulle jag göra utan dig gumman?! "

// Lisa





Inget vettigt...


Vissa saker krävs för att må bra.. för att man ska känna att man trivs! För tillfället känns det som att jag saknar många många av dom sakerna...
Det värsta av allt är att jag fastnar i mina egna tankar! Det går inte att ta sig ur.. det bara fortsätter.. Att jobba är det bästa sättet att slippa tankarna men så fort jag lämnar jobbet kommer de tillbaka.. att hålla igång hela tiden, jobba o alltid ha något att göra är det helt klart det bästa!
Om jag bara att tänkt annorlunda, gjort annorlunda hade saker o ting varit på ett annat sätt idag? På ett bättre sätt? Jag kan inte påverka vissa saker, det vet jag men kanske hade jag kunnat påverka en del?

Många minnen har börjat snurra, många bra minnen. Är det då inte konstigt att det gör så fruktansvärt ont?
Kanske är det vetskapen om att vissa saker inte kommer att hända igen som skapar denna hemska känsla.. Visst är jag glad att jag har dessa underbara minnen men känner en saknad av att vissa saker inte kommer att komma tillbaka. Vissa foton får mig att gråta även om jag den tiden hade så jävla kul!! Man inser att man måste ta tillvara på de stunder när man trivs, för rätt som det är är de borta!
Jag vet att jag bara ser bakåt.. men vad ska jag göra när jag inte kan se framåt?? Jag vet inte hur nästa vecka ser ut, veckan efter det, vad jag gör om 1år, jag vet inte hur min morgondag ser ut.. jag vet inte ens hur min kväll ser ut.. Visst jag kan leva i nuet men då mår jag bara dåligt.. o att se bakåt får mig också att må dåligt..! Vad ska jag göra?


Har kommit på en sak till som jag ska göra på lovet.. baka.. Hur nu det ska gå till.. Men jag ska försöka iaf så får vi se hur det går.. =)

Gjorde igår en felanmälan till hyresbostäder om vårt avlopp i ena badrummet. Det har luktat konstigt o vi har fått hänga in en wunderbaum. Imorse kom de o ringde på precis efter att jag gått. Andreas stod o spanade ut genom titthålet men öppnade inte. De la in en lapp o jag ringde upp för ett tag sen. De skulle komma förbi direkt efter lunch men efter ett tag ringde de tillbaka o sa att de hade fått förhinder men att de skulle komma förbi före 14:30. Jag undrade hur lång tid det skulle ta men om det tog längre än till halv tre så var Andreas ändå hemma men att han är sjuk o inte så pigg.
Hans första reaktion i andra sidan luren var "Då vill vi inte komma!!" o så skrattade han o sa att han inte vill bli sjuk igen. Haha.. vad ska man säga?? Jag svarade att det inte smittade.. hahaha... det blir lite komiskt!
Efter ett tag frågade han om de inte hade varit hos oss förut. Tydligen så har de som bodde här innan haft problem också o att det berodde på anslutningen till tvättmaskinen o om man inte använde den på ett tag kunde det börja lukta o att man i så fall hälla i lite vatten i röret. Så vi ska testa o se om det blir bättre om vi tvättar lite.. Han ska ringa tillbaka på måndag.


___________________________________________________________________________________________

" Han kommer ju för fan bakåt " (En badvakt om en i vuxencrawl-gruppen igår när han försökte sig på benspark)

// Lisa



Överallt samtidigt...

Vill inte vara förkyld.. blir tokig. Skulla nog behöva vara hemma från jobbet för att kurera mig men att vara hemma för en förkylning känns bara larvigt. Problemet är att jag håller på att tappa rösten, inte lätt när man har ett jobba fär man måste prata hela tiden. Även om man försöker hålla tyst så är det inte lätt o rätt som det är så står man där o pratar massor.

Igår före jobbet började jag städa i ena badrummet. Började med att riva ut allting ur skåpen, torka ur dom o sen hann jag inte ställa tillbaka sakerna innan det var dags att åka till jobbet. Så nu ligger hälften av alla sakerna kvar på golvet. Hihi.. jag o städning går inte ihop. Först river man fram allting, börjar på alla ställen samtidigt så det ser värre ut en det gjorde från början. Sen tar det hur lång tid som helst innan man är klar! Tänkte att jag idag skulle bli klar med med badrummet.
Mitt mål är att innan nästa vecka är slut har städat igenom hela lägenheten, köpt alla saker som saknas här hemma o fått ordning skapligt. Vi får väl se hur det går. Igår beställde jag iaf ett överkast till sängen. Det kommer inom en vecka =)

Blev ju inget IKEA i onsdags men jag hoppas att kunna åka snart..
Kanske blir på lördag men det ser ut att bli snöstorm igen o då blir det inget. Linda kommer hem från Sthlm i helgen o jag ska träffa henna på lördag. Så blir det inte IKEA så tar vi ett varv på stan.

Nästa vecka har jag än så länge bokat..
¤ Frisören måndag 12:30
¤ Möte med chefen på onsdag förmiddag (kanske måste ändras beroende på hur dags Andreas ska läggas in i Linköping)
¤ Städa
¤ Kanske besök på IKEA
¤ Handla saker till lägenheten
Sen tror jag nog inte att det är något mer som är bestämt... vilket känns skönt.. i veckan ska jag ta det lugnt! (om jag klarar av det - det brukar ju inte vara min grej, hihi)


_______________________________________________________________________________________

" Vilsen utan dig "

// Lisa





"Du har en tid hos oss nu"

Imorse när jag precis öppnat mina ögon ringde min mobil.. "Hej, jag ringer från Folktandvården - du har en tid hos oss nu"
Hmm... va? Genomförkyld o nyvaken är det inte så lätt att prata o sen när människan säger detta så blev jag ännu mer förvirrad. Jag fick förklara att jag inte fått något brev o att jag inte hade någon aning om att jag skulle vara hos dom. Jag bokade en ny tid som nu är uppskriven.
För några veckor sen började jag fundera på att ringa till tandläkaren o boka en tid. Brevet var skickat den 20/1. Visst är det skumt det är hur man väldigt ofta börjar fundera på saker som en kort tid efter inträffar. Så är det ofta för mig o jag undrar om det är så att man ibland kan känna på sig att saker är på väg att hända o därför börjar man fundera o reflektera över detta.


Jag har fått ett stort blåmärke på mitt ben.. ajaj.. I måndags när jag skulle öva dyk med några barn i stora bassängen lyckades jag när jag satt på kanten att slå benet i stegen. Det började som massor med rivmärken - det svullnade som en stor böld på benet, ca 6x3cm. När jag kommit hem hade den delen på benet jag slagit i blivit alldeles hårt. Nu har det börjat bli blått, det är fortfarande hårt i den gör ont. Själva grejen är den att jag slog inte i stegen speciellt hårt - det var mer som att jag skrapade i benet. Så det är skumt att det har blivit så stort och underligt märke. Men men jag hoppas att det försvinner snart.


Det blev ingen resa till Linköping idag. Andreas läkare ringde igår o sa att ett av hans värden var för högt för att han skulle kunna få den behandlingen som han skulle fått idag. Det är andra gången som denna behandling blir iställd pga värdena. Läkaren skulle nu ringa till en massa nissar som har mer koll på effekterna av att denna medicin uteslutits två gånger o fråga hur han ska tänka framåt med Andreas behandling.

_________________________________________________________________________________________

" Det är sant som hon sa.. det kommer alltid att finnas frågor det kommer alltid att komma nya svar o det kommer alltid att finnas en väntan o en ovisshet "

// Lisa








Det finns alltid saker att göra...

På förmiddagen idag har vi varit uppe på sjukhuset - Andreas har tagit mera prover. Imorn är det dags att åka till Linköping för behandling. Andreas mamma åker med så jag passar på att gå ett varv på IKEA när de är på sjukhuset =) Först ska vi kolla på lampor på Ljusexperten o sen åker Andreas o hans mamma till sjukhuset - jag tar en snabbsväng på biltema o sen ett varv på IKEA.

Idag har jag även ringt om vårat Internet som entligen hoppat igång - så nu ska vi få en månad gratis eftersom vi betalat för en månad då Internet inte fungerade. Jag också skickat mail till våran bovärd med saker som ska läggas till på besiktningspappret till lägenheten - så att vi slipper att betala saker som vi inte har gjort. Försökte även ringa o göra en felanmälan men de hade lunch när jag ringde så jag får försöka snart igen.


Snart är det dags att laga mat o sen ta sig till jobbet. Innan det ska jag försöka montera ihop en skoförvaringsgrej som jag ska ha till mina tjöjor. Vi får väl se hur det går. =)
Har inte blivit någon träning idag - för genomförkyld igen o imorn blir det heller ingen träning tyvärr dels för att vi ska till Linköping men det hade nog inte varit så bra att träna med denna förkylning.
I söndags tränade jag.. Coren gick riktigt bra men första 30 minuterna på spinningen gick verkligen inte bra. Sista 30 minuterna gick toppen. Då hade jag fått massor med energi av någon konstig anledning.
Nej dags att fara runt igen.. Vila får jag göra någon annan gång.

Hoppas på att få tid o ork att skriva snart igen!
________________________________________________________________________________________

" Ser fram emot nästa vecka - då är jag ledig "

// Lisa








Några få ord kan göra så mycket...

Det är bara några få ord men de värmer o gör mig lite gladare.. Från mina vänner som är långt härifrån - några ord som fick mig att le
" Är i stort behov av lite Lisatid "
" Saknar dig ju!!! "


Igår o idag har jag dämpat min ångest med shopping.. Eller vissa saker behövde jag faktiskt..
Igår köpte jag alldeles för mycket smycken, 7par örhängen, ett halsband o ett armband, två stora sovtröjor (en grå t-shirt med ett tryck på o en mörkblå), ett rosa/orange stickad t-shirt som man knyter ihop fram, en grå klänning

Idag fortsatte shoppingen; ytterligare två par örhängen, tre blockljus till sovrummet, två stora ljusstakar i silver till vardagsrummet (som jag har ställt två vita blockljus på), en förvaringsgrej som egentligen är till skor men jag tänkte ha tröjor i den.. For omkring 5timmar i olika affären dels nere i Ingelsta men också inne i stan. Handlade även mat innan jag åkte hem igen. Hämtade också ut medicin till Andreas. Tror jag har fått med allt nu.. =)

Saker som ska inhandlas: Dataväska, vinställ, ny foundation, nytt tv-bord, filtar till nya soffan, fönsterlampor, överkast till sängen och taklampa till vardagsrummet. Problemet är bara att jag inte har hittat exakt de sakerna jag vill ha. Hoppas kunna lösa det nästa vecka. Då blir det förhoppningsvis ett varv på IKEA, Biltema & Ljusexperten i Linköping. Överkastet jag ska beställa imorn från Halens och vinställ ska jag kolla på i en affär på stan som inte var öppen varken igår eller idag. Detta är saker som vi behöver.
Börjar se bättre o bätte ut här hemma men det är ju fortfarande saker som saknas men som sagt det är förhoppningsvis snart fixat! =)

Funderar också på att köpa; en jättesnygg tröja jag hittat på jc, byxor och kjol från H&M, nya leggings. Egentligen behöver jag inte något av dessa saker, jo kanske leggings men resten.. hmm.. vi får väl se hur det blir.


Jag känner nu att kroppen börjar säga ifrån.. har fått huvudvärk o har haft det i flera dagar.. Så ikväll blir det lugnt. Ska snart käka lite o sen blir det film.
Imorn blir det pyssel hemma o sen träning om jag inte känner mig allt för hängig.

_____________________________________________________________________________________________

" Din dotter är ett litet spöke, ett stökspöke " (Andreas till min mamma idag)

// Lisa

Att få allt att gå ihop...

..det går inte.. jag hinner inte med det jag måste o inte heller det jag vill...
Länge sen jag skrev... o även om jag har tänkt att uppdatera så har det hela tiden kommit saker emellan. Dagarna går i 240 o orken blir inte bättre av det direkt.

Vad har hänt sen sist?
I måndags träffade jag Sofie - det var länge sen jag träffade henne. Jag hoppas verkligen att vi kan ses oftare än vi gjort på sista tiden. Var o hälsade på henne i deras nya lägenhet. Den var riktigt fin. =) Efter det jobb
I tisdags var det full upp. Först skulle vi åka o betala resten på soffan som senare under dagen skulle levereras (vilket vi fick reda på i måndags), efter det bar det av till sjukhuset för provtagning, efter det upp till gymmet för spinning & core, direkt hem för matlagning o sen vänta på att soffan skulle komma. Jag var hemma halv två o de lovade att komma mellan halv två o halv tre. När klockan blev strax efter två o de inte hade dykt upp ringde jag. De lovade att komma till halv tre. Men när jag åkte till jobbet strax efter halv hade de inte kommit. Men jag mötte dom nere vid dörren.
Efter en timme hemma var det dags att ta sig till jobbet för arbete till 21:30.
Igår stannade jag hemma.. orkade inte följa med Andreas o hans mamma till Linköping. Istället gick jag in till stan för att uträtta lite ärenden för att vid halv 12 gå upp till gymmet för att köra spinning. Hemma igen halv två - matlagning o sen iväg till jobbet. Hemma igen halv nio..


O så var det idag, torsdag. Hade tänkt att göra iordning lite här hemma men det har inte hänt så mycket. Har mest vimsat omkring o irriterat mig på att jag inte orkat ta tag i något o på att Andreas legat i sängen o soffan hela dagen.
Matlagning kl 13 o efter det dags att gå till jobbet.. jobb til 21:30.


Imorn.. jobb från 8.. på lunchen tänkte jag gå ett varv på stan o försöka hitta lite grejer, bland annat ska jag köpa en ställning till min boxningssäck. (Det är ofta nu jag känner att jag behöver något att slå på) Så i helgen får jag åka o hämta min boxningssäck hemma hos mamma o pappa.
Sen tillbaka till jobbet. Är hemma till strax före halv åtta imorn kväll.

Helgen blir förhoppningsvis ganska lugn. Kanske blir ett varv på stan med Martin som ska shoppa kläder..
Men vi får väl se. Imorn vet jag mer..

Nej, dags att sova o hoppas på att jag orkar upp ur sängen imorn så att jag kan vara på jobbet kl 8.

________________________________________________________________________________________

" En inre stress & oro men det är bara att lägga åt sidan o köra vidare "

// Lisa






En bra helg faktiskt...

Att jobba i fredags gick ganska bra faktiskt.. jag kände mig lite bättre. Hälsade på Andreas på förmiddagen o åkte direkt till jobbet från Linköping.
Det var möjligt att han skulle få komma hem redan på kvällen om han hade mindre än 0,2% av det läkemedel han fått kvar i kroppen. Klockan 19 när de tog prover som ca 2 timmar senare gav svaret 0,3% talade om att han var tvungen att stanna till lördag morgon.

I fredags hade jag Jenny på besök, vi käkade mat o hade riktigt trevligt. =)
I lördags hände det inte så mycket under dagen. Jag for omkring o städade lite här hemma. Kl 16 hämtade jag upp mamma o pappa o deras grannar o körde dom in till stan. Detta när jag hade tagit mig loss med bilen som hade fastnat i snön.. Tog ett bra tag innan jag tog mig loss. Väl hemma igen städade jag lite till, tills Martin kom på besök - vi käkade lite o kollade på film. När han höll på att somna i min säng bredvid Andreas tyckte jag att det var dags att han flyttade på sig. Först tyckte han att jag skulle sova i soffan men nej.. det var han som fick sova där.

Idag har jag kört curling för andra gången i mitt liv.. det är riktigt kul alltså. Får se om jag klarar mig från träningsvärk o blåmärke på knät som jag fick förra gången. Efter det var det dags för lite mat o sen hjälpa mamma mig o färga mitt hår (endast utväxten som blivit lite för lång nu)
Sen har det inte hänt så mycket mer.. jag har läst lite tidningar, satt upp gardiner i andra fönstret i vardagsrummet o kollat lite på tv.
Vi bestämde sen att vi skulle kolla på en film som jag trodde vi hade på datorn men det visade sig att Andreas inte lagt över alla filmer från de USB-minnen vi fått låna. Massor med filmer saknades så nu får vi låna hem dom igen. Så vi får glo på något som går på tv istället.

Imorn dags att jobba igen. Först ska jag träffa Sofie.
Tisdag är ska jag följa med Andreas o ta prover på sjukhuset. Onsdag är det dags att åka till Linköping för behandling igen men då är det bara över dagen.
Men vi får väl se hur denna veckan blir o vad som händer mer.. håller tummarna för att det blir en bra vecka.

____________________________________________________________________________________

" Helgerna går alldeles för fort "

// Lisa



När muren rasar...

Idag har varit en hemsk dag, minst lika hemsk som natten. Kom till jobbet strax före 15 o kände mig helt förstörd. Det gick inte många minuter innan jag bröt ihop. När man är tyst går det an men så fort någon ställer en fråga så brister allt, då går det inte att hålla tillbaka. Hon jag skulle jobba med sa att jag skulle åka hem. Jag kollade om de tre som skulle börja jobba 16:30 skulle komma så kunde jag åka hem då. Fick tag på två av dom.. klockan blev 16:30 o två kom men inte den tredje. 17:30 kom hon o jag åkte hem kl 18. Skulle jobbat till 21:30 men kroppen o huvudet orkade inte. Det var skönt att sluta tidigt. Åkte hem till mamma o pappa.. Mamma o jag åkte vid 20 in till Miami o köpte pizza o sen åkte vi hem till mig en sväng. Jag behövde en lugn kväll.
Imorn på förmiddagen åker jag till Andreas o hälsar på så hoppas jag att mina krafter är tillbaka till imorn kl 15 när det är dags att börja jobba igen. Slutar 18:40 imorn så det är skönt.



Hon skrev "för stannar de inte länge nog för dig att andas emellanåt så kan de inte vara värda allt för mycket, [...] för bryr man sig så stannar man. Du får inte glömma att ta hand om dig själv. Du behöver egotid som bara tillhör dig och ingen annan."
Jag hoppas bara att jag är värd så mycket för mina vänner att de kommer att stanna..
för det känns som att vissa redan är påväg bort.. Även om jag inte alltid har kraft o ork att ringa, eller göra saker vill jag kunna känna ett stöd från mina vänner. Inte ska jag vara den, speciellt inte nu, som ska hålla en vänskap vid liv. Inte ska jag behöva gå o undra o vara rädd att förlora mina vänner för att jag inte orkar ringa hela tiden eller hitta på något? Det är mycket som det är o att behöva bära på denna oro gör inte saken bättre. Som jag skrivit förut - det krävs inte mycket för att visa att man bryr sig.


Det var så mycket som jag ville säga, för det är någon jag vet att jag kan prata med men när det på andra sidan står någon annan som kan höra allt jag säger så är det så inte lätt.. då vill man inte säga det som jag egentligen hade på hjärtat - då vill man inte bryta ihop, o be om den hjälp man skulle vilja be om. Jag måste väl få prata utan att någon annan måste lyssna o vara delaktig?


Imorn kväll kommer Jenny till mig, vi ska käka lite mat o dricka vin - ser verkligen fram emot det.
Nu hoppas jag på att kunna sova bättre än jag gjorde natten till idag.

________________________________________________________________________________________

" Är det tillbaka där det var förut - där det aldrig skulle hamna igen? "

// Lisa




Att inte räcka till...

Natten var riktigt hemsk.. först kunde jag inte sova, sen vaknade jag mängder med gånger hela natten.. Vaknade flera gånger av att jag hade svårt att andas, vaknade av mardrömmar, vaknande av massa konstiga anledningar.
Känner mig inte ett dugg utvilad.

Många tankar for genom mitt huvud igår.. Dåligt samvete, vilket jag nog egentligen inte borde ha men det är inte lätt när ens känslor säger annat. Det är så mycket o jag vet att man inte kan hinna med allt.. men..
En känsla av att förlora någon/några som betyder så mycket.. Jag gör allt jag kan men ibland räcker man inte till.. man kan inte vara över allt.. o orken finns inte...
När jag väljer att vara hos någon är det någon annan som man väljer bort. När tiden kommer i kapp är jag rädd att andra ska vara borta!



Winnerbäck - Tidvis


________________________________________________________________________________

" Vilsen "

// Lisa



Snökaos o ännu mera cellgifter

Hemma från jobbet, riktigt skönt att sluta tidigt. var hemma strax efter 19. =)
Har käka lite o sitter nu i soffan. Ska snart ta mig här ifrån, tvätta håret, lägga en hårinpackning, lägga en ansiktsmask, sätta mig i soffan o måla mina tånaglar tror jag..


Imorse var det dags att åka till Linköping igen. Det var totalt snökaos på vägen o det gick inte alls fort. Fick åka tidigt för att hinna. Mot Linköping var det ganska lugnt, det var tur att vi inte skulle norrut. Ca var 10:e minut kom det ett trafikmeddelande med något olycka eller liknande - många av dom var i norrgående riktning mellan Linköping o Norrköping o försatt norr ut en bit förbi Norrköping.
Ungefär halvvägs till Linköping var det totalt stopp på andra sidan o vi hoppades på att det skulle lugna ner sig innan vi skulle hem igen.
Väl i Linköping var det dags för nya prover o sen behandling nästa med en gång.. Andreas får idag o några dagar framåt samma behandling som han fick för tre veckor sen. Jag håller tummarna för att det inte blir lika jobbigt som efter förra gången. Risken finns att det blir så men det är bara att hålla tummarna för att det inte blir så. Om värdena ser bra ut får han nog komma hem på lördag. Sen ska han ytterligare en gång, om tre veckor till få samma behandling en sista gång. (Tror att det var tre gånger han skulle få den)


När vi skulle åka hem hade det slutat att snöa i Linköping o vägen var snöfri men ju närmre Norrköping vi kom ju sämre blev väglaget. Inte alls kul att vara ute på vägarna idag vill jag lova.


_____________________________________________________________________________________

" O så var man själv hemma igen då "

// Lisa



Glömsk & Vimsig

På stan i morse var jag riktigt effektiv.. kanske för att jag skippade att gå in på H&M. Gick hemifrån strax efter halv tio o var tillbaka strax efter halv elva.. Snacka duktig! =)

Har varit o tränat nu.. fick låna spinningskor av mamma. Det var mycket bättre att köra med spinningskor än vanliga träningsskor.
Skulle ha kört med mitt knäskydd på spinningen i söndags men glömde det hemma.. När jag kom hem på kvällen la jag ner det i väskan för at jag inte skulle glömma det idag. Men när jag packade om väskan idag la jag knäskyddet på soffan, sen låg det kvar där.. Vimsig vimsig!
Nu ligger det i väskan igen, så får vi se om jag kan komma ihåg det nästa gång jag ska träna.

Snart dags att åka mot jobbet.. Imornbitti är det dags att åka till Linköping igen.


______________________________________________________________________________

" Jag funderar vidare på vad jag vill göra & hur jag ska lösa det "

// Lisa

Uppe före 9...

Vad jag är duktig... kom upp ur sängen 8:30 idag..
Om ett litet tag ska jag gå in till stan; hämta ut medicin till Andreas, köpa hårfärg (dags att färga utväxten), kanske ta en sväng på H&M, göra ett besök på makeup store, kolla i en affär på Drottninggatan (som jag inte kommer ihåg vad en heter), ta en sväng i affären korg o mattor (eller vad den heter) som ligger på Hospitalsgatan.

Detta ska jag hinna med o sen ska jag vara hemma så att jag kan åka med pappa till gymmet kl 11:30 o köra spinning o core.
Vi får väl se hur mycket jag hinner.. jag får vara snabb!

Nu ska jag gör mig iordning o sen traska mot stan..

_______________________________________________________________________________

" Full fart "

// Lisa

Tiden går fort...

Nu har det gått 2månader sen allt drog igång på riktigt... när alla tester började tas o när det hemska beskedet kom. Dagarna, nu när man tänker tillbaka är lite luddiga.. Jag kommer ihåg att beskedet kom på riktigt den 2december. Dagen efter fick han läggas in..
Dagarna före kommer jag inte riktigt ihåg. Allt har smält ihop. Jag kommer ihåg att jag någon av dagarna ringde jag till mamma o sa att de hade tagit in Andreas i något rum för att de skulle ta ryggmärgsprov.
Dagen när beskedet kom stod allting stilla.. allting rasade o det fanns inte längre någon framtid. Läkaren berättade o jag satt kvar ett tag men till slut gick det inte längre o jag lämnde rummet.
Jag har hört människor prata om det.. hur rummet börjar snurra o all kraft försvinner i kroppen. Nu fick jag själv uppleva det. Precis utanför dörren hade jag krafter kvar, kände mig bara förvirrad. Ju längre bort från rummet jag kom desto mer snurrade allting o krafterna försvann mer o mer. Tillslut vek sig mina ben o jag ramlade ihop i en hög..
Jag undrade vad som hände, det var så tydligt för jag kände hur alltid bara försvann. Huvudet ville att jag skulle stå upp men kroppen ville inte! Denna känsla o denna kraftlöshet vill jag aldrig mer känna.

Hon säger att jag ska ta hand om mig själv - gå på massage, träna, boka tid för ansiktsbehandling mm... men det är inte lätt. Även om jag skulle vilja så.. Jag kommer inte upp ur sängen före kl 9. Sen tar det några timmar innan jag kommer igång.. Klockan hinner ofta bli 11:30 innan jag börjar göra saker. Då är det bara 3timmar kvar tills jag måste gå till jobbet. På den tiden ska jag laga mat äta o hinna prata med Andreas som ofta precis har gått upp. Problemet är också att man inte orkar ta tag i saker - när man väl är igång går det ganska bra men man ska ta sig dit också..


Andreas läggs in på onsdag igen.. när han kommer hem vet jag inte. Denna ovisshet gör att det är omöjligt att planera.. Det är en del av mig o kanske är det möjligheten att inte kunna planer så mycket som gör att jag känner mig så vilsen. Detta tillsammans med att orken inte finns.

Det är så mycket som händer i huvudet när något sånt här händer. Saker som man förut tyckte var viktigt kanske inte längre känns lika viktigt. Man inser att livet bara på ett kort tag kan förändras. I vårt fall från det att de började ta blodprover tills dess att han fick läggas in tog det lite drygt 1vecka. Tror jag iaf, som sagt allting är som en dimma.
Nu letar jag i mitt huvdet efter vad jag vill göra i mitt liv. Det finns så mycket att göra o så mycket jag vill. Funderar på att plugga till hösten eller snart iaf. Vill läsa till make-up artist. Men utbildningen är dyr o jag måste kolla hur det är med jobb inom det. Utbildningen är på mellan 10-12veckor o kan läsas antingen dag eller kvällstid. Förhoppningsvis kan jag läsa dagtid o hinna jobba kvällstid. Utbildningen är i Sthlm så det blir i så fall att pendla. Mycket är oklart men jag ska undersöka saken!
Jag vill även jobba i klädaffär..ska kolla runt lite får vi se. Det är så mycket som jag vill göra, jag har många år kvar att jobba o behöver ju inte jobba med samma sak hela livet. Dessutom handlar inte livet om att man bara ska jobba.. jag vill hinna med så mycket annat o så mycket mer!


Vi har pratat om..  - när Andreas blir bättre - när det nu blir, (troligtvis blir det efter att behandlingen är klar, om 2,5 år) att vi ska åka utomland. Jag vill bland annat åka till Thailand.

____________________________________________________________________________________

" När framtiden inte längre är klar "

// Lisa




RSS 2.0