Ändrade planer & min lilla Linda

Idag har jag varit ledig från jobbet.. och varför simskolan var inställd har jag inte en aning om. I alla fall var det skönt att få vara ledig en söndag. För det mesta brukar jag hata att vara ledig på söndagar eftersom jag är van att jobba men idag har det varit fullt upp, fixat till gardinerna så att de inte hänger ner i golvet, vilket tod en evighet. Sen var det dags att plugga lite, dammsuga efter det och nu snart ska jag byta lakan i sängen.. Efter det ska jag plocka i ordning lite till..

Imorn skulle jag ha varit hemma och pluggat men ska istället blir det att vikariera på min gamla skola.. vilket betyder jobb 07:45-14:30. Får träffa min bror imorn som också ska vikariera, på samma skola..
Efter jobbet blir det aerobic på friskis 17:45-18:45.. och sen hem och möjligtvis plugga.. en lång dag blir det!

På torsdag ska jag träffa min underbara Linda som kommer hem från Visby... ska bli hur kul som helst! Hon har pluggat klart och jobbar för fullt.. själv har jag max till nästa sommar kvar..och detta med blandade känslor..

_________________________________________________


" Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst "

// Lisa

Jupps.. så är det!

Idag är det plugg och städning som gäller.. var på IKEA igår och köpte massor med nya gardiner.. det blev hur bra som helst. Köpte nya besticklådor också eftersom de andra är fulla med nagellack efter min lilla utbrott för ett tag sen. Man ska inte använda nagellack för sällan då går de inte att öppna och har det trots allt blivit så ska man verkligen inte ta till kniven.. ett litet råd bara!!

I kväll ska jag till Andreas kusiner men innan det ska jag hinna med och jobba.. de ringde från hälsoteamet så jobb mellan 14:45 och 16:15 blir det.
Imorn blir det hem till mamma och pappa en sväng och träffa kusinerna som kommer till stan..

Snart blir det ut på krogen och röjja.. känns som en evighet sen jag var ute..! Nu kan jag snart inte vänta längre, men de närmsta helgerna bli det nog inte, de är fullproppade med saker att göra.


_____________________________________________________________


" Närmare betraktat visar sig DAMP-begreppet vara ett närmast amöbamässigt tillstånd, som kan anta vilken form som helst och fås att ingripa vadhelst man önskar "

// Lisa

...vet inte riktigt längre...

Har inte riktigt kommit så långt som jag tänkte att jag skulle göra idag med skolarbetet men va fan.. skit samma.. Anledningen är bland annat att jag fick hoppa in och jobba idag, vilket inte fanns med i planeringen och när jag ändå var på badet passade jag på att simma.. långt blev det inte men det var skönt att komma i vattnet. Ska simma med mina vuxencrawlare imorn.

Imorn blir det först att plugga, efter det ska jag till IKEA och köpa en bäddmadrass till Andreas och förhoppningsvis hittar jag nått annat kul. Sen blir det jobb.
På fredag ska jag till Andreas kusin som fyller 13.. jag kommer ihåg när man själv blev tonåring, livet var ett kaos och inte alls något vidare kul. Tur att det har blivit bättre!!

Det känns konstigt att det blev så här, önskar dig tillbaka men som du sagt så kan jag inte göra ett skit, kan inte påverka dig till att tycka eller göra annorlunda! Känns meningslöst att försöka även om jag skulle vilja göra det.. försöka tills jag lyckas! Men jag känner mig maktlös och vet inte vad jag ska göra... önskar dig tillbaka och önskar att du kunde förstå, förstå det jag säger och det jag inte säger.


Nomy & Dlay - brothers by their love   http://www.youtube.com/watch?v=1CsAo84nGG0

_____________________________________________________

" Det är som ett sjögräshav med hajar "

// Lisa

Du tror på det själv va?

Helgen var underbar.. inga krav och ingen press. Badade i havet och kallt var det kan jag säga.. hotellet som vi bodde på låg precis vid vattnet och från rummet hade vi världens finaste utsikt.
På hotellet kryllade det av poliser eftersom det var demonstration i Malmö, vilket vi först inte visste.


 Denna lapp satt utanför polisstationen i Ystad.. hmm...


 En av pappas presenter.. ett motorblock från en gammal volvo.. i ordninggjort av mig och Andreas.

 Sveriges sydligaste udde.

 Utsikten från hotellrummet

 utsikten från hotellrummet


Fick äntligen se Wallanderstranden som nu har blivit min nya favorit.. Tyvärr fick jag inte vara där så länge då min bror och Andreas inte stod ut att vara där mer än en kvart. Jag skulle ha kunnat sitta där hela kvällen och titta på solnedgången... men men. Bilder tog jag iaf i mängder!
 Wallanderstranden

 Wallanderstranden vid solnedgång

 Wallanderstranden vid solnedgång

 Wallanderstranden vid solnedgång



Igår var vardagen tillbaka och besök på praktiken som gällde. Pratade med två lärare om elever som behöver extra stöd. En av lärarna var så himla positiv så jag först undrade om hon levde i nån slags drömvärld men efter ett tag hängde jag med på hennes tankegång och enligt henne fungderade detta sätt att tänka och handla. Hon pratade om förhållandet till elevernas föräldrar och att man måste mötas på samma nivå, att man som lärare inte kan tro att man är bättre än föräldrarna. Samtidigt poängterade hon att pedagogen måste vara bestämd på de punkter som gäller eleven och vad den behöver men att det är viktigt att vara en medmänniska, inte bara professionell.

Efter praktiken var det aerobic och efter fem minuter hade jag världens självförtroende och tänkte att det här är inte så svårt.. men hmm.. redan ett par minuter senare ändras denna tanke och rätt var det var hörde jag mig själv säga "du tror på det själv va?" När ledaren längst fram gjorde nått som jag verkligen inte fattade mig på. Tjejen brevid hörde mig och skrattade... hihi.. den får jag bjuda på, hon och jag var ungefär lika vimsiga bara att hon klarade av att inte säga något..
Nästa vecka skulle det tydligen bli ännu svårare men jag hoppas att det inte är så mycket nytt så jag kan lärar mig det gamla först innan det nya kommer till..!

Kommer nu från en plågsam timme på massagebänken.. idag var det inte alls kul...! Trodde att jag skulle få be henne att sluta men det var bara att bita ihop och ligga kvar. Har fått ytterligare övningar att göra eftersom jag har sånna berömda simmaraxlar... måste nu börja träna baksia axlar för att få ordning på detta. Jag sa till massören att det inte kändes som att det hade gått framåt nått men hon förklarade att hon nu till skillnad från i början tar i massor.. så framåt har det tydligen gått trots att jag inte känner det. Ska tillbaka om två veckor så innan det blir det massor med tid på gymmet för att träna baksida axel.

Har nu hemmastudier resten av veckan så nu har jag planerat att bli klar med de flesta uppgifter för att kunna fördjupa mig lite i kursens olika delar, läsa böcker bara för att jag vill och tycker det är intressant.
Kvällen blir lugn och förhoppningsvis kan jag hålla mig ifrån skolarbetet..!

_______________________________________________________________


" Vi skulle faktiskt kunna jobba 75% "

// Lisa



Wallanders Ystad...

Jupps jupps.. nu åker jag dit..! Imorn bitti kl 08:00 går bilen! Ska till stranden som brukar vara med i filmerna, njuta av att det är höst, njuta av blåsten och av att jag har människor här! Vänner och familj som vill ha mig och som uppskattar mig för den jag är, tycker jag är värdefull och är beredda att offra allt för mig..
I helgen blir det alltså lugnt, inget jobb, inget plugg och inga tankar.. ska bara njuta av att bo på lyxhotell, gå på spabehandlingar och äta god mat.. tillsammans med familjen och Andreas.

Har nu bestämt mig för att ställa upp och prata med kommunens konferens i oktober. Så det bli att börja förbereda sig redan nu. Mycket vill de ha reda på och förhoppningsvis har jag mycket att berätta. Ska ju prata i 15 minuter så jag måste säga endel. Just nu känns det inte som att jag har något att säga men det kommer väl när jag börjar fundera och skissa ner det jag har upplevt på mina praktikplatser.

Har inte riktigt kommit underfund med vad det var som hände.. frågor finns men hinder för att få svar finns i mängder! Vet inte i vilken riktning det går.. information som leder åt olika håll, vart ska det sluta?
Jag vet vad syftet är men det kommer aldrig att bli så..! Aldrig.. finns inte en möjlighet, jag är inte sån.. Försök, men det kommer aldrig lyckas!
Vänner och familj är det mest värdefulla vi har, ta hand om dem! Finns ingen anledning till varför vi inte skulle!


Nomy  -  I miss you     http://www.youtube.com/watch?v=5loHjk9azjY  

Nomy  -  We fall   http://www.youtube.com/watch?v=Gnmbu6pd43Q


____________________________________________________________


" Det går inte att ersätta någon för det finns bara en av dig och bara en av mig "

// Lisa

Så nära men ändå så långt bort...

Dagens föreläsning var inte mycket att ha.. dels var det samma föreläsning som vi hade i en annan kurs och dels var föreläsaren väldigt tråkig.. pratade med samma tonläge hela tiden. Höll på att somna flera gånger. 
Efter skolan var det dags att ta sista sprutan.. ajaj.. gjorde ont idag men jag funderade på det där och kom och tänka på något som tatueraren sa. Om man inte är nervös så gör det ondare.. ju fler tatueringar man har ju ondare gör det.. Kanske var det just för att jag inte var nervös som det gjorde ont? Tydligen så kan kroppen lättare hantera saker när man när nervös så nästan gång jag ska göra nått ska jag vara nervös.. hihi..

Fick precis ett erbjudande från en lärare på skolan om att hålla ett föredrag på en konferens för Norrköpings kommun. Det ska handla om mina erfarenheter och upplevelser från mina praktiktillfällen. De vill veta vilka frågor jag möter ute på praktiken och vad som händer när man tar med sig teori ut i praktiken.. Hmm.. blev nervös nu med en gång..
Vore en riktig utmaning detta! Tåls verkligen att tänkas på om jag ska ställa upp eller inte. Men jag måste bestämma mig snart. Jag som har svårt att bestämma mig för saker tycker att detta är skitjobbigt.. brukar ta en evighet att ta beslut men nu har jag inte den möjligheten.. kanske är bra att jag får öva på att tag snabba beslut! Trots att det inte alls är kul! 


Började förra veckan fundera över allt som man tror ska finnas för alltid.. och helt plötsligt är det bara borta! Hur ska vi veta? När vissa saker kommer som en chock och vi faller utan att någon tar emot oss. Ska vi gå runt och vara rädda och kanske inte bli lika förvånade när det händer? Eller ska vi leva som vanligt och helt plötsligt falla från kanten? Helt klart är i alla fall att vi ska vara tacksamma för det vi har eftersom vi inte har en aning om hur länge det kommer att finnas där.
Hur ska man kunna behålla något om det bara är en som vill? Det är så lätt att allting bara faller sönder. Kanske finns varningstecken men många gånger tror jag att vi tränger bort dem bara för att vi inte vill se dem.. och helt plötsligt släpps bomben och vi står där och undrar vad som hände. Vi vill så gärna... att vi fortfarande hoppas! Kanske är det så vi människor är uppbygda?! Jag håller tummarna för att du mår bättre och att allt kommer lösa sig. Tänker på dig..!
Vi får inte glömma att ta sista twinrixsprutan.. det är väl inte så lång tid kvar nu? och bestämma datum för middag. Har pratat med Andreas lite men vi kommer liksom inte fram till nått.. hihi!
Många kramar till dig!!



Imorn blir det en dag hemma.. ska plugga och fixa lite. På torsdag blir det lunch med Jenny och efter det plugg och träning och efter det blir det jobbet.. 
På fredag morgon åker jag söder ut.. enda ner till Ystad, ska bo på spahotell och blir borta hela helgen. Pappa fyller 50 och han vill inte vara hemma.. men vänta vänta.. så lätt kommer han inte undan! Planer finns.. när han minst anar det så smäller det!


Nomy - Tell me what you are      http://www.youtube.com/watch?v=poH3TuSkGqU&feature=related


_____________________________________________

" Jag förstå inte.. det står nått om maskar och träd "


// Lisa








 

Raka benen i bastun...

Igår efter jobbet och efter ett stunds simmande gick jag till omklädningsrummet och fick till min förvåning se en gammal dam sitta och raka benen i bastun... hmm.. ingen höjdare vill jag lova. Sånt där gör man väl för helvete hemma? Om hon tycker att det är okej att göra så bland folk kan hon väl i alla fall tänka på oss andra som inte uppskattar det.

I morse var det ingen sovmorgon inte.. var på praktiken och som väntat fick jag ingen tid för intervju idag, tider är bokade nästa måndag. Men en specialpedagog och en fritidspedagog. Det blev en heldag i klassen istället. Trevligt men en måndag är aldrig riktigt kul då barnen är mellan golv och tak.
Studiebesöket var lyckat och massor med ny kunskap inhämtades. Imorn är det föreläsning och efter det ska jag ta den sista sprutan mot livmoderhalscancer.

Har börjat rensa datorn på, en massa gamla skolarbeten ska bort eller skrivas ut. Vet inte riktigt varför jag har sparat på vissa saker. I lördags kunde jag äntligen få tag på färg till skrivaren så nu går den varm vill jag lova.

______________________________________________________________

" En tjej kan vara snygg men är inte vacker om hon inte har ett fint inre "


// Lisa

Värdelösa dag...

Debatter på olika nyhetssidor på nätet är ganska intressanta att läsa.. men det är helt otroligt var människor är aggresiva när de skriver, är ironiska och ibland bara allmänt puckade. Jag funderar många gånger på vilka människor det är som ligger bakom dessa inlägg, hur gamla de är, hur de ser ut och vad de jobbar med.
Det är så himla lätt att skriva saker på internet, för många gånger behöver personer inte stå för vad de har skrivit.. bra eller inte?

Igår var det shopping som gällde men jag köpte faktiskt inte så mycket, blev en jacka och en tröja. Andreas shoppade desto mer. Senare var vi ute på landet och tittade på Fridells ombyggnation av huset.. det blir säkert jättebra när det väl är klart.
Sen i till stan igen och filmtittande hemma hos Kicke som vi inte träffat på evigheter. Trevligt var det och efter berättande om en bruten fot, delad vårdnad om hunden, många "oj" med mera var det dags att ta diseldoris och åka hem.

Imorse fick jag en sån här hemsk känsla.. Brukar inte hata söndagar så mycket som jag gör idag. Kanske är det en blandning av att det verkligen har blivit höst nu och att jag kanske inte riktigt känner för att jobba. I och för sig brukar det vara roligt när jag väl kommer till badet men just nu känns det inte alls kul. Solen lyser men det hjälper liksom inte. Går inte riktigt att beskiva hur jag känner och jag vet inte ärligt varför jag känner som jag gör. Blir cykeln till jobbet idag och förhoppningsvis hinner jag rensa huvudet på vägen.

Imorn ska jag ha praktik och jag hoppas att lärarna jag ska träffa har tid med mig.. eftersom jag inte behövde bestämma någon tid blir jag lite nervös. Kanske är de lite väl optimistiska och tror att de kan hinna med mig i allt farande fram och tillbaka. Ännu svårare blir det eftersom det är måndag och måndagar brukar vara lite röriga... men men vi får väl se. Ska bara ställa ett par frågor och det tar egentligen inte så lång tid. Efter det ska jag på studiebesök hos kommunens stödsamordnare.


_______________________________________________


" Hon ser ut som en sköldpadda i håret "    (??)

// Lisa


Nytt projekt...

Har gett mig på ett nytt projekt och har nu insett att det kommer att ta tid. Håller på att göra fotoböcker på nätet.. Försöker få ordning på alla bilder och en så länge har jag gjort två stycken och än så länge är det bara naturbilder. Blir nog att börja på en tredje idag och i den ska det inte bara vara naturbilder.

Har varit på studiebesök idag och de vi träffade verkade inte speciellt glada över att vi var där. De var stressade och en av dem verkade tycka att det hela var väldigt jobbigt. Han svarade knappt på våra frågor och menade på att om han inte svarade så gick de fortare. Sant i och för sig men vad fick vi ut av det?
Håller på att läsa en inte alls så bra bok.. det enda författaren gör är att kritisera andras böcker.. kom med nått eget istället!

Hoppas på ett varv på stan imorn och massor med shopping.
Beställde färg till skrivaren här om dagen och den skulle ha kommit till affären igår men nej då.. så tydligen ska de skicka ett sms när den har kommit och ingen sms än.. Det börjar bli lite bråttom..
På söndag blir det jobb som vanligt.. men med en ny jobbarkompis. En av de som jag jobbar med ska sluta och efter en annons har vi fått in en ny tjej. Jag hoppas verkligen att hon är bra..


_________________________________________________

" Om vi säger att det är bra så slipper vi säga mer "

// Lisa

Så iskall...

Idag har jag suttit på föreläsning 3 timmar.. höll på att somna flera gånger, även om det egentligen var intressant. Föreläsningen handlade om ADHD och efter hälften av tiden började jag fundera på hur många av kriterierna för ADHD som stämmer in på mig.. Kunde verkligen inte sitta stilla och det som sas fastnade inte någe vidare..

Väl hemma satte jag igång att läsa. Har nu bara 20 sidor kvar i boken.. och det tar jag imorn.. efter det är det bara pch ge sig på nästa bok som är på 230 sidor. Tydligen ska det inte vara någon höjdarbok!
Blev precis klar med att bränna ut alla bilder jag har på dator.. blir helt galen när det inte fungerar som det ska. Många skivor hamnade i skräpet eftersom det tydligen blev något fel när jag brände. Vad vet jag inte för datorn gör precis som den vill, ibland går det, ibland inte. Så nu måste jag köpa nya skivor.

Ikväll blir det lugnt.. ska titta på top model kl 20 och efter det vet jag inte riktigt.. Förhoppningvis kommer Andreas hem tidigare idag än igår. Han var hemma 3 imorse, och han som skulle jobba kväll..!?
När jag vaknade imorse stod det ett paket på köksbordet.. hihi... fick en ny inspelningsbar dvd-spelare, så nu kanske jag kan skicka min gamla video till soptippen!!


Hmm.. det var nått som inte riktigt stämde... vad vet jag inte!


Nomy - Self Therapy    http://www.youtube.com/watch?v=euHJtIMD6xU

__________________________________________________________


" Jag använder bruset för att ta bort bruset "

// Lisa

Bortglömd?


Ny bil är inhandlad, volvo V70 disel...besöket i Sthlm blev lyckat.. till slut. Efter beslut att köpa bilen åkte vi hem till han som sålde bilen, där vi skulle före över pengar till hans konto. Ibland är swedbank ingen höjdare när batteriet i säkerhetsdosan tar slut, vilket det gjorde. Efter mycket krångel och fixande lyckades vi föra över pengarna och vi kunde åka hem, något senare än vad vi hade räknat med men hem kom vi tillslut.

Igår var det simskola igen och nu börjar barnen testa gränser, vad de får och inte får göra. Så mycket irriterade röster blev det men jag hoppas de lärt sig att vissa saker inte är okej.
Vädret var ju inte speciellt bra igår, vilket i och för sig inte gjorded nått för mig eftersom jag jobbade men idag är det ju inte bättre. Är inne och pluggar idag och hoppas på att vädret är bättre imorn när jag ska till skolan..

Vet inte riktigt hur jag ska reagera.. vet inte riktigt varför det tog sån tid och varför jag inte hört nått. Var/är det något som fallit i glömska? Tycker inte att det är något man glömmer men vad vet jag! Kanske är det så att jag ser det på ett annat sätt än andra..

Andreas har gått från att jobba natt till att jobba kväll... vilket inte blev något bättre. Nu går vi verkligen om varandra. När han åker till jobbet är jag i skolan (om jag inte är ledig) och när han kommer hem sover jag. När jag går upp och ska till skolan då sover han.

_______________________________________________________


" För att jag skulle ha något att skriva om eller? "

// Lisa




It ain´t me babe...

Det är höst...
löven byter färg och faller till marken.. kanske har vi väntat på den här tiden, kanske inte men nu är den här. Vi har inget val, vantar och höstkläder fram..

Har varit på stan med mormor och mamma och shoppat.. och idag gjorde faktiskt inte jag av med mest pengar, det var mormor. Jag köpte bara två halsband och faktiskt inget mer. Mycket folk var det som hade bestämt sig för att trotsa regnet och åka in till stan..
Snart ska jag till Stockholm och kolla på en bil, volvo V70. Hoppas på en fin bil så att vi kan sälja våran skrothög. Det är ett under att bilen överhuvudtaget startar, den har varit med om alldeles för mycket. Igår när jag skulle åka från stan stannade den mitt på parkeringen och jag trodde aldrig att jag skulle få igång den.. men efter många försök hoppade den igång. Jag håller tummarna för att den går hela vägen till Sthlm och tillbaka! Annars blir det problem.


Bob Dylan - It Ain't Me Babe    http://www.youtube.com/watch?v=ImpKzFXO1WI

______________________________________________________________


" There must be a reason I met you "

// Lisa


Fuck I´m old...

Nej, inte riktigt men åren går fort... idag 22 år..
Ska in och käka lunch med Sofie, åka och handla, städa och sen får vi besök ikväll.
Dagen började lite konstigt... vaknade kl 7 och undrade vart Andreas var, han brukar inte komma hem senare än kl 6. Ringde till honom men han hade inte tid att prata, fem minuter senare ringde han upp. När vi lagt på ringde min telefon igen, det var pappa. Sen, efter det samtalet piper det i telefonen igen, ett sms.. hmm.. hur lätt var det att sova.. Somnade senare om och tänkte gå upp kl 9 men helt plöstligt vakande jag och tittade på klockan; 10:30.. VA? Hmm.. flög upp ur sängen undrandes hur jag kunde sova så länge. Så nu blir det inte mycket gjort innan jag ska till stan, vilket skit..

Vuxensimmet började igår... var riktigt kul.. helt nya simmare i crawlgruppen, redan duktiga, det här kan gå hur bra som helst.


Det är konstigt det där.. men säger saker utan att tänka och så fort man sagt det vill man ta tillbaka det. Är det så att vi bara är rädda för vad andra ska tycka eller tycker vi seriöst att det vad idiotiskt att säga det?


Daniel Karlsson  -  Imagine     http://www.youtube.com/watch?v=qeot021DWNU&feature=related

Ebba grön - Die mauer     http://www.youtube.com/watch?v=q4FV6DAoonM


Ha en bra dag nu i allihop, för det har jag tänkt att ha...!

______________________________________________________

" Du ser ut som en italiensk ficktjuv när du sjunger "

// Lisa

Vad hände på vägen?

Livet är för kort för att slarvas bort... Hur länge ska gamla konflikter förstöra en relation?

När jag förut stod och väntade på bussen på väg hem fick jag syn på en bil. En bil med namnet som jag alltid hoppas slippa se. Vill inte höra och inte se. Namnet på min farfars företag.
Insåg idag att jag inte har många chanser kvar, vet han om det? Vet han att han inte har många chanser kvar? Kanske är det dags att lägga allt gammalt bakom sig? För vem vet hur lång tid vi har kvar. Helt plötsligt kanske du är borta och då har jag inte chansen att träffa dig igen.. men vems ansvar är det? Trots försök från våran sida får vi inget tillbaka. Hur mycket ska man försöka? Vilka ursäkter stämmer och vilka är bara skitsnack för att vi ska ta allt ansvar? Varför ska jag träffa dig om du inte vill träffa mig?

Alla minnen, när det fortfarande var bra, utan en massa bråk, lögner och skit. Det gör ont att tänka tillbaka och veta att den tiden aldrig kommer tillbaka.
Skulle bara vilja ge dig en lång kram, blunda och åka tillbaka...!
Vad hände på vägen? Hur kunde det gå så fel?


Thåström  -  Släpp aldrig in dem här    http://www.youtube.com/watch?v=wi-kl-fpN9I&feature=related

________________________________________________________________________________


" Jag önskar det fanns svar på frågorna "

// Lisa


Vilka har rätt till en andra chans?

Det sägs att man ska ge människor en andra chans.. men vart går gränsen? Läste om beslutet att Mattias Flinks straff inte kommer att tidsbestämmas. Han sköt tio personer, sju dog. Ska han få en andra chans, har han rätt till det? Ska han släppas fri? Hur vet man om människor kan förändras? Är vi villiga att ta risken, att ge människor en andra chans och hoppas på det bästa? Eller ska vi tro att vissa människor, de som gjort grova brott exempelvis mord, inte kan förändras?
Vilka har rätt att få en andra chans och vilka har det inte?
Är det så att man måste förlåta för att kunna ge människor en andra chans? I så fall, vad kan man förlåta? Går det att förlåta allt? Finns det en gräns för vad man kan förlåta och vad man inte kan förlåta?
Är det av egoism som vi inte förlåter?
Är det så att om vi inte kan förlåta så ger vi inte människor en andra chans eller är det så att vi inte ger människor en andra chans för att vi inte tror att de kommer att förändras?
Har alla människor rätt att få en andra chans??

Läste precis en bok som handlade om etik och moral.. författaren ställde frågan om det är så att vi människor ser ner på andra för att vi ska slippa vara längst ner på värdeskalan. Att om vi vet att det är någon som är sämre än oss själva så känns det mycket bättre. Är det så att vi är sånna till naturen eller kan vi förändras? Är det så att alla människor är lika mycket värda? Att vi är lika mycket värda för att vi är människor och att det inte har något med våra handlingar att göra utan bara det faktum att vi är människor. Kan man se det så?
Eller är det så att vi bara värderar människor utifrån deras handlingar och kanske också utifrån utseende?
I boken stod det om en person som flydde till Sverige för att han i sitt hemland blev förföljd för att han var kristen. När han kom till Sverige beklagade han sig över att han blev diskriminerad på grund av etniska bakgrund.. samtidigt argumenterade han för att homosexuella relationer är emot guds vilja.. Borde inte han som vet vad det innebär att vara diskriminerad bete sig bättre mot andra? Människor som blivit utsatta för olika typer av nervärdering, borde inte deras beteende mot andra vara bättre? Handlar det om hämd? Eller handlar det hela om att vi människor behöver någon att se på ner på för att själva inte stå längst ner på värdeskalan?

Han sa att vi behöver nya upplevelser, att vi måste göra saker vi tycker om i livet. Om vi inte gör det, utan låter dagarna se likadana ut kommer det att passera fort och dessutom kommer vi att ångra massor. Kanske är det sant. Men om det finns saker som hindrar oss från att göra det vi kanske ibland skulle vilja göra? Är det så att allt handlar om att ta risker? Igen.. det kommer alltid tillbaka till det, förstår inte riktigt varför.. Har lärt mig mycket de senaste veckorna men jag tror att jag har en lång väg att gå.. måste lära mig mera, om jag inte ska rasa ihop så fort jag börjar jobba på riktigt...


___________________________________________________

" Ibland är gåtorna lite för svåra! "

// Lisa



Vad kan vara mer viktigt än den perfekta mannen....?

hmm....de perfekta skorna..
Nae kanske inte men jag tyckte att det passade in!
Finns det någon som man kan kalla den perfekta mannen? Finns det någon som har allt? Skulle inte tro det! Varför skulle det?

Idag är det tvätta, diska och plugga som gäller... skriva frågor till nästa seminarie. Som i och för sig är långt fram, vilket gör det hela väldigt svårt att ta tag i.. men gör jag det nu, så slipper jag det sen.. smart!
Imorn är det skola 2 timmar, 13-15. Efter det ska jag försöka fördriva tiden i fyra timmar och sen blir det jobb fram till 21:30. Har längtat efter mina vuxensimmare..

Det är intressant det där.. hmm.. jag undrar vad det beror på. Det står inte klart och tydligt, vilket gör det svårare men jag tycker att man borde kunna läsa mellan raderna. Men en del väljer att leva i sin lilla värld och tro saker, kanske för att själv må bättre. Väntar med spänning på nästa steg.
Men ibland kanske man försöker att läsa mellan raderna för att försöka hitta något som egentligen inte finns där!!


Vi försöker att hitta tillbaka
tillbaka till något vi hoppas ska finnas där.
Vi söker med stor förväntan
och hoppas på att allt ska bli bra.
Det är en gåta
som vi vill lösa
Den väg vi vandrar är svår
och det är så lätt att falla
falla tillbaka till det gamla
Vi måste vara försiktiga
för att inte förstöra det vi försöker bygga upp.




VA??

__________________________________________________________


" Kärlek är vänskap som brinner "

// Lisa


Identitetslös?

Föreläsningen idag handlade om barn i psykosociala svårigheter.. föreläsaren berättade om en pojke som av utredare kallades identitetslös. Vaddå identitetslös? Han visste vem han var och är det inte så att alla har en identitet? Visst finns det de som inte riktigt vet vem de är men har man ett namn, ett personnummer mm så har man väl en identitet? Pojken hade fått stämpeln utifrån några frågor som han skulle svara ja eller nej på.. det gör det hela ännu konstigare.
Kanske är det så att man ska vara identitetslös... men jag undrar vad är det som definierar en identitet? Är det namn? personnummer? Att man vet vem man är? Eller är det något helt annat? Hur kan man säga att någon är identitetslös?

Barn som växer upp i familjer där föräldrarna missbrukar, har psykiska problem eller att familjen har andra svårigheter. Vad är det som gör att många av dessa barn ändå överlever? Hur och vad får dem att ändå orka?


Män har en gen som gör att de är otrogna..!? Hmm.. va? Låter ju helt sjukt.. så nu helt plötsligt så kan män skylla på en gen när de är otrogna? Ska de inte behöva stå för det de har gjort? Gör man något fel är det väl självklart att man ska stå för det? Eller? Det är helt sjukt att man ska kunna skylla på gener eller hmm något annat  överhuvudtaget. Okej ibland kanske man kan få skylla på nått men en gen som gör män otrogna?
Det låter som att det skulle vara ett skämt typ ett aprilskämt eller nått. Man kan ju alltid hoppas på att det är nått sånt.


________________________________________________________________


" vilken tur att du vet vem du är när de andra inte gör det! "

// Lisa



Någon speciell?

Idag började jag fundera på det där med att vara speciell... speciell för någon. Vad är sanning och vad är lögn? Vad sägs bara för att försöka få det man vill? Och vad kommer direkt från hjärtat? Det finns så många tecken man kan leta efter men ibland är frågan hur mycket man vill veta. Det sägs att man inte ska fråga om man inte vill veta svaret. Kanske är det så men ibland vill man veta fast bara om svaret är det man vill ha. Men om man inte vet vad man vill ha för svar då? Då är det bara att lägga ner... och vad händer om man inte riktigt kan lita på att svaret är sant?
Har svårt att ta till mig vissa saker och kanske är det med all rätt, kanske inte. Hur ska jag veta? Det är så mycket som är lika och jag blir förvirrad, igen.

Svar kanske kommer att ges men frågan kommer aldrig att ställas..

Fortsätter att skriva, kanske för att få ett grepp om det här. Jag kommer att få reda ut det  på egen hand! Så är det och så kommer det att bli...


_________________________________________


" Det är sånna dagar man bara vill gå hem "

// Lisa

Det känns faktiskt ganska bra...

..tror jag...

Städningen i lördags behövdes verkligen kan jag säga och tid tod det, men nu är det fint!
På kvällen var det bilåka som gällde.. som tur var, var det inte bara en massa raggarbilar ute. Åkte Supra hela kvällen och jag kan säga att det var trångt. baksätet var för helvete mini. Trots att jag satt själv där bak var det inte lätt att få plats. Fick ligga ner och det var ingen risk att jag skulle flyga någonstans om vi hade krockat.
I lördags var det skogsröjjet vilket jag egentligen ville vara på men så blev det inte.. Fick istället lyssna på Takida - reason to cry genom telefonen. Tyvärr hörde jag inte så mycket då det var någon som sjöng i telefonen och massor av galna tjejer runt omkring som skrek.

Igår började simskolan igen och som vanligt var det brist på simdynor och plattor. Det fungerade ganska bra ändå. Barnen var hur duktiga som helst så detta blir nog inga problem men som alltid så finns det barn som är mellan golv och tak, men det löser vi!

Skulle gått på studiebesök idag, men det blev inställt för att de vi skulle till skulle på handledning. Så idag har det varit lugnt. Pluggat och handlat mat. Imorn blir det föreläsning.


_____________________________________________

" Det här är ju inte orginal ju "


// Lisa 


RSS 2.0