Identitetslös?

Föreläsningen idag handlade om barn i psykosociala svårigheter.. föreläsaren berättade om en pojke som av utredare kallades identitetslös. Vaddå identitetslös? Han visste vem han var och är det inte så att alla har en identitet? Visst finns det de som inte riktigt vet vem de är men har man ett namn, ett personnummer mm så har man väl en identitet? Pojken hade fått stämpeln utifrån några frågor som han skulle svara ja eller nej på.. det gör det hela ännu konstigare.
Kanske är det så att man ska vara identitetslös... men jag undrar vad är det som definierar en identitet? Är det namn? personnummer? Att man vet vem man är? Eller är det något helt annat? Hur kan man säga att någon är identitetslös?

Barn som växer upp i familjer där föräldrarna missbrukar, har psykiska problem eller att familjen har andra svårigheter. Vad är det som gör att många av dessa barn ändå överlever? Hur och vad får dem att ändå orka?


Män har en gen som gör att de är otrogna..!? Hmm.. va? Låter ju helt sjukt.. så nu helt plötsligt så kan män skylla på en gen när de är otrogna? Ska de inte behöva stå för det de har gjort? Gör man något fel är det väl självklart att man ska stå för det? Eller? Det är helt sjukt att man ska kunna skylla på gener eller hmm något annat  överhuvudtaget. Okej ibland kanske man kan få skylla på nått men en gen som gör män otrogna?
Det låter som att det skulle vara ett skämt typ ett aprilskämt eller nått. Man kan ju alltid hoppas på att det är nått sånt.


________________________________________________________________


" vilken tur att du vet vem du är när de andra inte gör det! "

// Lisa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0