Ingen koll o väldigt otrevlig

Ingen uppdatering blev det från Linköping - tiden fanns inte.. Vi kom dit strax före 10 i någon gång strax efter 10 kom en sköterska in o sa att Andreas skulle bli inlagd.. Vi undrade hur de kunde veta det eftersom de inte hade tagit några prover o inte visste hans värden.
Dessutom skulle Andreas ha tagit en speciell medicin varje dag 1 vecka innan den behandlingen som de tyckte att han skulle få idag o en annan medicin 2 dagar innan denna medicineringen o en tredje medicin 1 dag inom den veckan som denna behandling. Läkarna hade inte gett ut något recept eller nämnt något om detta så inte tabletter har tagits. När vi undrade över detta skulle sköterskan fråga den läkare som jobbade.
Efter några minuter kom läkaren o undrade varför vi var så arga..
Ehh... hmm.. va? Vi fattade inte vad han pratade om...

Den läkare som har ansvaret för Andreas var ledig o en annan läkare som Andreas har haft kontakt med var inte heller där. Så han som vi fick träffa idag har inte någon större koll på Andreas o hans behandling - det är verkligen helt sjukt!!
Vi frågade även honom om hur tanken var med behandlingen - om Andreas verkligen skulle läggas in trots att inga prover var tagna, att medicinerna inte hade tagits osv..
Han menade att det inte var några problem att ge behandlingen iaf.. Vi undrade då varför schemat sa något annat!! Eftersom de vet att schemat fungerar så ska det väl följas..? Elller? Att börja möblera om i något som de vet är bra känns lite väl onödigt..
Läkaren skulle gå iväg o kolla med de andra o kom tillbaka o sa att Andreas inte skulle läggas in utan ta de tabletter som skulle tas innan o så ska behandlingen påbörjas nästa vecka.

Nästa problem som uppstod med denna riktigt otrevliga o oprofessionella läkare var när vi skulle få reda på vad det var för mediciner som skulle tas o när de skulle tas.. Han sa att han skulle lägga in medicinerna så vi kunde plocka ut dom på apoteket. Okej sa vi o var påväg att gå..
Men hade vi fått reda på vilka mediciner han skulle plocka ut o när han skulle börja äta som o hur mycket?? Nej.. så det vara bara att stanna kvar o jaga runt på folket där igen..
Snacka om att man känner sig jobbig med alla tusen frågor man har.. men om de inte sköter sitt jobb så får de skylla sig själva.
Tillslut fick vi ut en ny medicin lista som talade om när Andreas skulle börja äta medicierna o hur mycket o när på dagarna han ska ta dom.
Vi gick o plockade ut medicinerna o åkte hem.. väl hemma kom det upp fler frågor som de glömt att informera oss om. Kan Andreas bland de nya medicinerna med de värktabletter som han äter för värken i magen. Det tog ca 30 minuter o sen fick vi svaret att det gick bra att blanda dom.
En stund senare när jag plockade upp schemat igen blev frågorna fler igen.. Det är vekligen helt sjukt att läkarna som jobbar inte kan hålla koll på vad det är som gäller.. Om den ansvariga läkaren inte finns på plats måste någon annan veta vad det är som gäller..
Nu har vi pratat med läkaren o sköterskor igen o hoppas på att allting stämmer nu..

Snackar du att detta är rörigt eller... man kan ju inte koppla av en sekund - när inte ens läkarna har koll!!



Ska snart åka ner till badet en sväng o jobba, blir bara 2timmar o sen hem igen.. Kanske ganska skönt att komma iväg men är helt slut o skulle vilja sitta kvar i soffan o halvsova.

Skriver senare... om jag orkar, om jag inte somnar.. hihi
_________________________________________________________________________________________________

" Vissa människor borde byta arbete "

// Lisa











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0