Stor skillnad mellan läkare/sköterskor i olika städer...

Igår åkte vi upp till sjukhuset här i stan för att ta blodprover - läkaren från Linkping ringde imorse o sa att han vill ha fler prover. Så det var bara att åka upp dit idag igen.
Det är intressant hur väldigt olika saker o ting görs på olika sjukhus. I Linköping är allting de använder sterilt, här i stan är tex inte alltid handskarna de använder det.
I Linköping gör alla sköterskor likadant med allting - här i stan har alla gjort olika.

Man bllir lite nervös över hur det fungerar här hemma faktiskt. De som har tagit blodprover här i stan har varit lite slarviga, en del helt vimsiga o en del borde nog fundera på att låta bli att ta blodprover eller iaf skärpa till sig. Igår fick jag säga till sköterskan att hon skulle spruta in koksalt i CVK´n innan de började ta blod. Det hade hon helt glömt bort. Sen vet jag ju inte hur viktigt det är men iaf.
När jag frågade om hon inte skulle göra det sa hon bara "ojoj.. jo det är klart vi ska göra det"
Läkare och sköterskor i Linköping på den avdelningen där man ligger inne har stenkoll på allting vad de gäller hur o vad man ska göra. På avdelningen där man bara är över dagen är det lite sämre med det men det är ändå mycket bättre än här hemma.

Något som blivit påtagligt under Andreas behandling är att läkarna inte kan svara på frågor angående hur han kommer att må o hur han kommer att reagera. Allting är så väldigt individuellt. Samma fråga har olika svar beroende på vilken läkare/sköterska man pratar med. Kanske känns vissa frågor som frågor som de borde vara ense om men kanske är det så att det finns flera olika svar även på de frågor som vi tycker är självklara.



Andreas har nu i flera dagar varit jättetrött o hängig. Det har varit riktigt tufft. Han ligger i sängen större delen av dagen o sover om vart annat. Jag jobbar från 15 varje dag o sen hela kvällen o ska hinna med allt hemma o runt omkring som ska göras. Det är ingen vila o ingen ro. Idag tänkte jag att det skulle bli en lugnt förmiddagen men sen ringde läkaren o det var bara att åka iväg. Idag har jag hämtat ut paket till Andreas med saker som han beställt, handlat mat, lagat mat, varit med andreas på sjukhuset o sen åkt till jobbet.
Kanske inte låter så mycket men när man är trött o inte kommer upp på morgonen så är det mycket som ska hinnas med på bara några få timmar innan det är dags att åka till jobbet igen.

Imorn är det dags för ytterligare ett besök i Linköping - behandling ska det bli o förhoppningsvis tar det inte allt för många timmar. Efter Linköping blir det jobb fram till 21:30.




_____________________________________________________________________________

" "

// Lisa







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0