Systembolagspersonal och busschafförer


Var på systemet idag och la märke till en skylt som jag inte sett förut. Där stod det att de inte säljer alkoholhaltiga drycker till de som är under 20. Hmm.. det har hänt några gånger..! Men för det mest håller de nog på den regeln. Det stod även att de inte säljer om de misstänker att personen som handlar kommer att ge vidare till de under 20. Denna regel är de väl också ganska bra på att arbeta efter.
Men... hm.. den sista då; Vi säljer inte alkohol de personer som märkbart är alkoholpåverkade.... HAHA.. säkert...! Hur många alkoholister är det inte som är på systemet varje dag och det är inga problem för dem att köpa sprit... Jag tror att de antingen får följa den regeln bättre eller ta bort den från skylten.. det blir ju bara pinsamt för dem annars!!




På bussen påväg hem träffade jag på en väldigt speciell busschaffis.. dryg och jävlig! Kanske hade han vaknat på fel sida? Först och främst for han fram och tillbaka i bussen utan att göra något..  kanske kollade han så att alla betalade? Så bussen kom iväg drygt fem minuter efter att den skulle ha åkt. Halvvägs hem stannade bussen vid en busshållplats där några skulle gå på.. En av dem fick inte följa med för att hans biljett (antar att det var SMS-biljett) Inte såg rätt ut.. det var en äldre man (som verkade alkoholpåverkad) Det blev ett himla liv längst fram i bussen och efter ett par minuters bråkande stängde chaffören av bussen.. och jag tänkte.. aa jag kommer aldrig att komma hem idag!
En yngre kille som stod längre bak i bussen gick fram och började diskutera med mannen som ville åka med. Efter mycket om och men gick den alkoholpåverkade mannen av och bussen åkte efter ytterligare minuter iväg. En resa som i vanliga fall tar mindre än 15 minuter tog över 25 minuter idag! VIlket skit.. tänk på att det kan vara folk som har tider att passa!!



_______________________________________________________________




" DET ÄR VÄL RÄTTVIST? ELLER? "




// Lisa




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0