curlingmamma och egoistiska pensionärer


På bussen på väg till skolan för arbete med C-uppsatsen gick det några hållplatser efter min på en mamma, pappa och två små barn.. Pappan verkade ha väldigt bra kontakt med sina två barn. Han pratade med dem hela vägen in till stan där han gick av.. mamman och de två barnen fortsatte resan. När pappan gick av började den yngsta tjejen (ca 3 år) att gråta.. Mamma verkade inte ha någon lugnande effekt på henne..

När de gick på bussen bad mamman barnen att sätta sig ner eftersom hon inte ville riskera att barnen skulle ramla. Barnen ville inte sätta sig och mamma bad dem en gång till.. men nej då.. de tänkte inte sätta sig ner!! Och visst fick de bestämma.. mamman gav upp direkt och barnen stod mitt i gången på bussen, vinglandes när bussen gasade och bromsade!

Är det inte konstigt att vissa föräldrar ger upp så lätt..? och i detta fall handlade det ju faktiskt om barnens säkerhet!! Kanske är det inte så konsigt att vissa barn är som de är idag.. de är ju så vana att få precis vad de vill..!! Och inte är det barnens fel!



Efter ett par timmars diskuterande om uppsatsen var det dags för träning (ett varv på gymmet), vilket inte gick sådär värstens bra.. men men ge upp kunde jag ju inte göra så det var bara att köra på!!
Efter gymmet lunchade vi på stan och det är himla intressant att se hur människor beter sig. Många äldre pratar om att unga människor är så respektlösa mot de äldre.. men hur beter sig äldre mot yngre? Det är sällan som detta diskuteras och det är sällan som folk tänker på att det kan vara åt det hållet också..
Vi stod i "växthuset" och skulle beställa mat och rätt var det är kommer två äldre (kanske inte pensionärer men nog betedde de sig som det). De ställde sig i kön för att bestämma vad de skulle äta.. efter ett tag går de bara om mig och hon jag skulle käka med.. utan att titta på oss eller fråga om vi stod i kön, vilket var uppenbart att vi gjorde...
Konstigt konsigt... kanske är det så att många äldre beter sig värre än vad yngre gör..? Det är faktiskt inte bara yngre som behöver tänka på hur de beter sig och föräldra det.. det behöver faktiskt äldre också göra..!! Just det.. så är det!!

Kanske är de sura för att de är gamla? Eller anser de sig vara bättre än andra för att de har funnits på jorden längre?

_________________________________



" Om vi kunde, skulle du vilja resa tillbaka "


// Lisa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0