Svartsjuka och tillit...

Denna vecka blir det ett himla farande.. ska på fyra studenter och självklart ska tre av dem springa ut samma dag. Men det löser sig säkert..! Gäller bara att va tillräckligt snabb mellan skolorna.. Det blir bland annat besök på min gamla skola för att fira brorsans flickvän.. Nästa vecka blir det ytterligare ett studentfirande..



Hmm... på lunchen diskuterade vi svartsjuka och vad som är okej och inte okej att göra när man är tillsammans med någon.. Kanske är det så att man inte ska göra något som man anser att den andra inte får göra? Kanske handlar det hela om hur mycket man litar på den man är tillsammans med..

Har hört många som säger att han/hon inte får träffa en viss person eftersom pojkvännen/flickvännen inte litar på personen ifråga. Kanske kan det vara så men jag tror snarare att pojkvännen/flickvännen inte litar på sin partner.. Jag tror att det många gånger handlar om ett kontrollberoende.. men varifrån kommer detta beroende?

Kanske kan det också vara så att det i många sammanhang finns stor tillit till varandra men i vissa situationer brister det.. Tillsammans med vissa människor blir en del helt andra personer.. man litar alltså inte på sin pojkvän/flickvän tillsammans med vissa människor. Det handlar alltså inte om brist på tillit till personen som är utanför förhållandet.. eller?

Kommer svartsjukan från bristen på tillit eller kommer bristen på tillit från svartsjukan? Men vart grundar sig allt detta? Är det så att osäkerheten på sig själv som ligger till grunden för svartsjuka? Om man skulle ha världens bästa självkänsla och självförtroende skulle man då kunna vara svartsjuk? Är det så att svartsjukan inte grundar sin egen självkänsla utan i hur sin partner beter sig? Varför är vi svartsjuka?



____________________________________________________
 

" Om 450 meter ta nästa avfart till vänster "



// Lisa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0